Prázdniny v materskej škole

24. máj 2022

Ahojte, ako prosím fungujú vaše skolky, napr. v Bratislave? Naša má mat 7 týždňov zavrete, existuju niečo ako zberne skolky počas prázdnin? Kto určuje, ktoré deti môžu do zberných skolok? Prečo nás o tom neinformovali? Nechali di to hlavne na poslednú chvíľu a všetky normálne tábory sú už obsadené.
S manzelom potrebujeme robit na dome a potrebujem syna niekde umiestniť, keďže na stavbe by to bolo pre neho nebezpečne a nemal by sa mu kto venovat. Dieťa je chronicky nespavec(nespi cez deň od 1,5 roka, vecer chodi spat neskoro, takze my si ho veľmi intenzívne užijeme každý jeden deň do 22:30, aj keď je do 16tej v škôlke).

elizabet173
24. máj 2022

7 tyzdnov zatvorena materska skola? No obratila by som sa na zriadovatela, urobila by som aj prieskum medzi rodicmi, ci nemali o skolku pocas prazdnin zaujem. Toto sa mi vobec nezda. Skolky nemozu kopirovat skolske prazdniny, ak maju zatvorene z nejakeho dovodu (rekonstrukcia) takto dlho, mali vam zabezpecit nahradnu skolku. To nezistovali medzi rodicmi zaujem? Riaditelka by to mala mat podlozene podpisom rodicov

lejusinka
24. máj 2022

Skus ho umiestnit do detskeho domova 🤷🏻‍♀️

zuzanaete
24. máj 2022

Nasa skolka v BA je zatvorena v juli a v auguste je otvorena okrem posledneho tyzdna. Pocas jula je k dispozicii nahradna skolka. Mali sme nahlasovat zaujem.

girlie_konik
24. máj 2022

u nas v BA IV je vzdy jeden mesiac otvorena a druhy zatvorena, daju vediet dopredu, uz asi mesiac to vieme. V ten zavrety mesiac funguej zberna skolka, ale tam moze byt dieta myslim len 2 alebo 3 tyzdne, teda aby proste nebolo v skolke celych 8 tyzdnov prazdninovych, ale malo tam aj nejake volno aj ono.

marzuz89
24. máj 2022

Urcite musia byt zberne triedy, zberne skolky. Ak sa nebude dat vykryt celych 7 tyzdnov, prevazna vacsina sa musi dat urcite. Spytaj sa riaditelky, ak sa nedockas normalnej odpovede, obrat sa na mestsku cast ako zriadovatela. A na nastavovanie spanku je teraz sice uz dost neskoro, ale vela napravi striktny spankovy rezim, len to netreba zanedbavat, 1,5r dieta spanok urcite este potrebovalo, to ze chodi spinkat pomaly o polnoci moze byt tiez z preunavy, presvihne sa ten vhodny cas na odpocinok, a telicko ovladne stresovy hormon kortizol, ktory blokuje melatonin, spankovy hormon. Preto vela deti, ktore nemaju riesenu vecierku, je culych este daleko po 22. Z unavy. Nie z energie. Ja by som veru pracovala aj na tom este.

sasanka605
24. máj 2022

U nás bude zatvorená cca 5 týždňov ale ak si do re pamätám tak vyslovene písali ze sa nebudú spájať do žiadnych zberných tried

lenka7477
24. máj 2022

To kde bývaš ? Ak v meste , určite musíte mať v lete nejakú škôlku otvorenú, striedajú sa , aby bolo kde deti umiestniť . U nás napríklad prvý mesiac jedna a druhý mesiac druhá . Musíš sa informovať vo vašej škôlke , pochybujem že nebol žiadny záujem na leto . Ale tvoj príspevok pravdupovediac vyznel strašne , ako by to nebolo vaše dieťa, len ho odstrániť , lebo staviate dom ☹

ecko80
24. máj 2022

Nasa skolka (nie v BA) pred koncom juna dava rodicom podpisovat, ci maju zaujem o pobyt v skolke pocas letnych prazdnin. Deti su umiestnene do urcenej zbernej MŠ, ale netyka sa to celych prazdnin, tusim posledne dva tyzdne v auguste skolka nefunguje

sasanka605
24. máj 2022

Baby, tretie najväčšie mesto bude mat v lete tak ze môže navštevovať len tu škôlku kde je zapísané. Cize ked bude zatvorená tak nepôjde do žiadnej inej. Asi to nie je nutnosť ze musia byt zberne triedy v mestách.

ibrunova
24. máj 2022

U nás býva 6 týždňov zatvorená škôlka, ale každá inokedy, vždy je kam dať, aby sa dali vykryť celé prázdniny, len sme to vždy nahlasovali vopred.

janage
24. máj 2022

Zisti u zriaďovateľa. Ak nie je náhrada, ja osobne by som sa za určitú finančnú odmenu dohodla s mamkou spolužiačky, spolužiaka či by nepostrážili alebo skúsila súkromné škôlky. Niektoré takéto deti na prázdniny berú.

janage
24. máj 2022

A tiež je rozdiel mesto, kde je viacero škôlok a vedia to prestriedať a malá dedina kde je škôlka jedna.

vikusjk
24. máj 2022

Skus sa popytat v sukromnych skolkach, ci cez leto neberu docasne aj ine deti, niektore skolky to tak robia, v nasej boli v lete aj starsie deti, ktore tam rodicia doniesli, lebo ich nemohli nechat doma same

luccija
24. máj 2022

Zvláštne, že až 7 t čo viem vždy býva nejaká zberna to nikto z rodičov to nenapadol?...ale tak zase máš plno súkromných, ktoré robia denne tabory.Ale je to nepríjemné nie každá žena má auto, sú samoživiteľky a vodiť dieťa niekde ďaleko...

ailiba
24. máj 2022

Podla zakona hned na prvom rodicovskom v septembri riaditelka informuje o tom, ze v lete bude zavreta MS. Standard je mesiac, ale mozno u vas nieco prerabaju... Alebo je nejaky iny problem.
Nahradna MS urcite je, treba sa spytat riaditelky a riesit to s nou. Ale treba ratat s tym, ze vam urcite nevykryju celych 7 tyzdnov.

ailiba
24. máj 2022

Este chcem podotknut, ze zalezi aj kde. Inak he to v Bratislave a inak na dedine.

autor
24. máj 2022

Dakujem vám, sme z Bratislavy. Pomohli by aj tie 3-4 týždne, keby ho vieme umiestniť do zbernej skolky. Keď som sa pýtala znamych, zvykli mi hovorit, že skolka by mala byt zavretá len okolo 3 týždne, takze toto nám spravilo škrt cez časový rozpocet. Písala som učiteľke smsku, som zvedava, čo mi odpise. Ak by nám to oznámili skôr, tak viem poriešiť rôzne zaujimave denne tábory, to má na tom hnevá najviac.

@marzuz89 dakujeme, riešili sme to nespatie So psychológom a vraj niektoré deti sú take, že nepotrebuju toľko spat. Dve hodiny sa uspava, ale nezaspi, cez deň sme uspavali aj 3 hodiny a nezaspal, aj na spánkovom poradenstve sme boli, čiže to je strateny pripad.

elizabet173
24. máj 2022

@janage ani mala dedina si nemoze dovolit zatvorit skolku, ak maju rodicia v lete o skolku zaujem

ailiba
24. máj 2022

@elizabet173 mozno je prave prihlasenych malo deti. Aj tam musi byt isty minimalny pocet, aby skolka fungovala. Kto vie, preco maju tak dlho zavrete. Moze byt aj naplanovana prestavba...

janage
24. máj 2022

@elizabet173 ale kto tam potom učí? Véd p.učiteľky tiež majú nárok na dovolenku v lete.
Ja som mala deti každé v inej škôlke a keďže jedna bola malinka len s 3 ucitelkami, tá bola veru v lete 5 týždňov zatvorená lebo p.ucitelky potrebovali tiež čerpať dovolenky.

beronsche
24. máj 2022

@elizabet173 moze/ nemoze..nuz u nas sa to bezne stavalo. Skolka bola zatvorena cele 2 mesiace. Zmena nastala az so zmenou riaditelky MS, zrazu to ide a skolka je otvorena..
Takze jedna vec, co by malo byt a druha, ako sa k tomu postavi/ ako si to obhaji riaditelstvo MS a zriadovatel...

autor
24. máj 2022

@ailiba u nás nie je plánovaná prestavba, pred par rokmi sa rekonštruovala.

ailiba
24. máj 2022

Treba to konzultovat s riaditelkou.

elizabet173
24. máj 2022

@beronsche ked si rodicia nechaju so sebou mavat a riaditelke daju pocit, ze je riaditelkou zemegule, tak mozu. Este by ma zaujimalo, ci si ucitelky brali neplatene volno, lebo tolko dovolenky, aby im pokryla vsetky prazdniny pocas roka, nemaju. Existuje vyhlaska, ktoru musi akceptovat aj zriadovatel aj riaditelka