icon

Prechod zo súkromnej škôlky do štátnej

4. jún 2021

Ahojte zienky. Píšem radšej anonymne. Mladsi synček mi už rok chodí do súkromnej škôlky. Je tam veľmi šťastný, má tam svojich kamarátov, dobre pani učiteľky. Proste je tam spokojný. Dávala som mu prihlášky do štátnych škôlok do jednej mi ho prijali. Včera som bola na zápis a odvtedy revem ako tur a ani sama neviem prečo. Všetci mi vravia že ke to dobrá skolka že sa nemám čoho báť. No mne ide v hlave stále že mu zoberem jeho obľúbené učiteľky, kamarátov a škôlku kde je šťastný. Sama to neviem pochopiť. Ako zvládli vaše deti zmenu škôlky? Synček má 3.5 roka.

Strana
z2
autor
4. jún 2021

@mabenn sama neviem prečo. Snažím sa nato prísť a jedine čo sa mi vynára v pamäti je že ja ako dieťa som striedala školy kvôli práci rodičom. Dokonca aj v inom state a príchod na SR do prestížnej školy bol pre mna horor. Prišla som tam na druhý stupeň a všetci na mna ukazovali prstom že to je ta. V triede som nemala žiadne kamarátky.

luccija
4. jún 2021

@lucka_ke presne tak:(divoch a neokrochanec vzdy zvalcuje plache dieta
@mogaa ale ved je rozdiel dieta v 2 r a v 3 r.
Autorka moze zle zvladat, ze ich bude asi viac v triede?vsetko zalezi od ucitelky v nej bude hladat oporu tieto mensie deti este nevyhladavjau tak kamaratov skor sami sa hraju.Aspon by som to vyskusala vratit sa mozete kedykolvek ...

luccija
4. jún 2021

A inac sa netrap tieto deti rychlo zabudnu na kamaratov a pridu ini.Ty to beries prilis emocne empaticky co je pochopitelne🙂deti uvazuju inac

mabenn
4. jún 2021

áno, tak to bude tvoja spomienka, skúsenosť...resp. obava z nej...ak by to bolo veľmi silné, dá sa to riešiť cez regresnú terapiu...

lujza123
4. jún 2021

Moja šla po 1,5 roku zo súkromnej do štátnej....

Co ti poviem, celé zle. Pre mňa aj pre ňu. Cele detstvo spomína tu dobrú a tu zlu škôlku. Prvý mesiac v štátnej každé ráno hučala ako pavian. 4 ročne, samostatné dieťa od malička zvyknuté na jasle, škôlku.
Dieťa som si poobede v nasla strapaté, usoplene, vonku v mraze bez čapice, rukavíc ci pančúch... Hladné ako vlk. Nikto tie deti nekontroloval, nikto im nepovedal ze dajte si capicu . Okamžite začal kolotoč chorob. Ráno vidím kuchárku ako im nesie desiatu... 20 suchých chlebov a 5 natretých... Lebo decka im tie ich pomazánky nejedli takže celé týždne len o chlebe.
Co ma ale vytacalo úplne do nepricetna že deti poobede nebudili ale nechali ich spat. Moja poobede nespavala takže v čase keď mali spat sa mrvila v posteli, keď iné vstávali okolo 2 ona akurát zaspala a nechali ju spat do 4 tej kým som po ňu neprisla.... Vďaka tomuto neskorému spánku mi doma zaspavala až o polnoci, ráno som ju nemohla zobudit. Čisté zúfalstvo. Prosila som učiteľky, riaditeľku, úplný nezáujem. Decko spalo mali pokoj.
Ale celé je to hlavne o ľuďoch co tam pracujú, nie ci je zariadenie statne/súkromné. Lebo napríklad potom družina a skvelé pani druzinarky v škole zas veľký rozdiel oproti tej škôlke.

autor
4. jún 2021

@lujza123 juj toto má mrzi. Ako ja keď budem vidieť že je to zle budem sa snažiť vrátiť ho naspäť. Za tých 200€ mesačne mi to nestojí aby sa mi tam tak dieťa trápilo. Ale aj tak sa toho neskutočne obávam. No asi sa musím iba nadýchnuť a vydýchnuť. Dnes na ihrisku som stretla známu a aj jej synček ide do tej istej škôlky ako môj a pekne sa spolu hrali. Tak som mu povedala že budú spolužiaci tak povedal že sa tesi. Tak hádam bude dobre

lujza123
5. jún 2021

No ved uvidíš. Ú nás to bol extrém, preplnená škôlka v centre veľkého mesta, im bolo jedno ci su deti spokojne alebo nie, keď nejaké odišlo mali ďalších 50 záujemcov.
Na jednej strane ma to mrzelo ale bola som s nou sama, bez výživného, na súkromnú škôlku mi prispievala celá rodina to sa nedalo ťahať ďalší rok a aj som si hovorila ze prežili sme to my ako decka prežije aj ona.

kikuski
7. jan 2022

Ahoj, rada by som sa spytala, ako to nakoniec dopadlo a ci prechod tvoj syn zvladol dobre. Ja som sa nakoniec odhodlala k tomuto kroku ale az od januara 2022, takze nas to caka teraz od pondelka. Mali sme uzasny sukromnu skolku, ale tie peniaze musime pouzit na ine ucely. Vdaka vopred

autor
7. jan 2022

@kikuski ahoj. Nakoniec nás prijali aj na Jarnú. S ktorou som maximálne spokojná a synček to zvládol 1000x lepšie ako ja. Vôbec žiadne plače ani nič. Keď ideme okolo starej škôlky tak povie že tam chodil ale žiadne že by sa chcel vrátiť. Našiel si nových kamarátov a je tam spokojný a aj učiteľky sú super. Žiadny problém. A ani on sa mi nesťažuje že by niečo bolo zle. Teraz síce mame že on do škôlky ísť nechce ale myslím že ho to hnet prejde keď bude s kamošmi 🙂.

cajomila
7. jan 2022

Mne prestúpila dcéra zo súkromnej školy do štátnej...a je jej tam oveľa lepšie.
Viem, je to trochu iný príbeh, iný vek dieťaťa, len som tým chcela povedať, že nie všetko čo je "štátne" myši byť hneď horšie, zastaralé, menej kvalitné a nemoderné.

maciatkolulu
7. jan 2022

@alana1 5 a pol ročne môže hrýzť a byť neschopné sa podeliť, požičať, snáď nie.... Moje deti chodili do waldorfskej škôlky a aj školy a nič také sa tam neakceptovalo. Od troch rokov sa učili slušne poprosiť, poďakovať, opýtať sa(v škôlke, doma samozrejme dávno predtým) , či môžu a nemôžu to a hento, je to o VÝCHOVE a úprimne mi lezu na nervy vyroky a štúdie, ze dieťa do XY roku môže toto a tamto a výsledok? Rozmaznani frackovia, co môžeme vidieť na príklade toho 11rocneho dievčata.

kikuski
14. jan 2022

Dakujem. Tak u nas po tyzdni v statnej skolke vidim ten neskutocny rozdiel. My sme teda ale mali nadstandardne dobru sukromnu skolku. Nemala som ziadne iluzie, ale som brutalne sklamana. A dcera sa tam netesi a ja ju nemam ani cim motivovat. Adaptacia veskera zadna. Pokial dieta neplace, nic neriesia. Komunikacia slaba. Rozpravky na pocitaci pred spanim miesto citania. A to je skolka v centre Bratislavy.

Strana
z2