Prečo ma syn začal fackovať?
Odkedy som ho par x skusila dat doobeda do skolky, zacal ma len tak bezdovodne bars kedy fackat. Hrame sa a z nicoho nic pecka, ideme cistit zuby co ma rad a bam, poskusala som vsetko aj veci, za ktore sa hanbim aj tatino mu dal na rit a nic. Prosto akoby si vo mne nejak vypusta emocie alebo momentalne nervy.
Neviem ako to zastavit. Ci to ignorovat. Alebo mu to urobili v skolke a hneva sa, ze ho tam nosim. Je mi to luto.
inak, dievčatá, teraz bez rýpania sa opýtam: mám povedať dieťaťu, že je dobré, keď ma udrelo? 😀 v tej chvíli je predsa zlé, nie? urobilo zlú vec. rovnako dospelý, keď vrazí facku inému dospelému, v ten moment je to zlé, že? či? to len tak - trošku filozofie 😉
@amdornik Nie, dieta nie je "zle". Ide o to nalepkovanie. Oni si to potom pamataju, a pri nevhodnych a "nevhodnych" veciach v sebe potom utvrdzuju ze su zli, ze si nezasluzia lasku, ze ked spravia nieco, co sa nehodi tak ich nikto nelubi a nechce.
Je treba onalepkovat aktivitu (bitie, hryzenie), ale nevztahovat to na osobnost. Nie je zly, ked bije. Bitie je zle, nerobi sa to.
Potom z takych deti vyrastaju zeny, co veria chlapom, ked im hovori, ze su neschopne, za vsetko zle mozu ony a tym padom si nezasluzia uctu, lasku, a je OK sa k nim spravat ako k handre. (Vid vyber z anonymnych diskusii)
A to vsetko z jednej vety: Si zly, lebo nerobis to, co sa patri (co ja prave chcem, ...)
@amdornik Nie, dieta nie je "zle". Ide o to nalepkovanie. Oni si to potom pamataju, a pri nevhodnych a "nevhodnych" veciach v sebe potom utvrdzuju ze su zli, ze si nezasluzia lasku, ze ked spravia nieco, co sa nehodi tak ich nikto nelubi a nechce.
Je treba onalepkovat aktivitu (bitie, hryzenie), ale nevztahovat to na osobnost. Nie je zly, ked bije. Bitie je zle, nerobi sa to.
Potom z takych deti vyrastaju zeny, co veria chlapom, ked im hovori, ze su neschopne, za vsetko zle mozu ony a tym padom si nezasluzia uctu, lasku, a je OK sa k nim spravat ako k handre. (Vid vyber z anonymnych diskusii)
A to vsetko z jednej vety: Si zly, lebo nerobis to, co sa patri (co ja prave chcem, ...)
@anonym_10137d nič v zlom, ale autorka má škôlkára. také dieťa už musí vedieť, že keď niekoho udrie, správa sa zle, v daný moment áno, je zlé. nejde o 10-mesačné dieťa, ale o 3-4-ročné! a kto použil túto vetu: Si zly, lebo nerobis to, co sa patri JA?
ja by som mu povedala: teraz si bol zlý, lebo si ma udrel. keď už...
@amdornik podla dnešnej psychológie mu mas dat farbičky a spýtať sa na akú farbu sa cíti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_8a8df9 áno, viem. dnešné deti sa až príliš ofukujú. tým nechcem povedať, že ich máme biť, mlátiť, fackovať, atď. vôbec nie. ale toto, čo sa robí s deťmi dnes... to je opačný extrém od bitiek. je to extrém, nech si myslí kto chce, čo chce...
Otec trieska decko a potom sa divime, ze ono robi to iste....hm hm hm. Vies o tom, ze je rok 2025 a deti sa nebiju? Povedz to aj "otcovi roka". Deti fakt moze mat kazdy a tak to aj vyzera...
@luccys a to si kde vyčítala ze v roku 2025 sa deti nebiju? To co je za debilnu úvahu? Poviem ti novinku. Deťom sa po zadku bude dávať aj v roku 2225. Nemáš začo.
Este napis, ze je to len tapnutie po plienke a vlastne to vobec nic nie je a maly to ani neciti...pod, daj. Cakam len na to. 100% to napises.
@luccys pani zlatá neviem akú máte vy výchovu a aké mantile dávate svojim deťom dnes sú deti chránené osoby. Potom sa cudejeme prečo nerešpektujú rodičov ani učitelia ani nikoho lebo na každú krajinu treba lietať po psychológov. Mám deti 5 máme skvelý vzťah najstarši ma 18 rokov dostal dva krát v živote jeden krát po riti keď bol mladší a raz facku keď skúšal ako 16 ročný nefajčí nepisje nema psychicke problémy pomáhal starším uči sa a máme skvelý vzťah mladší nedostala ešte ani raz nebolo treba chápu hneď keď sa niečo povie ráznejšie . A predstavte si ani zjednum netrebalo ísť ku psychológovi a riešiť kazdu idiotinu pane bože och
@anonym_autor prečo neviem možno len skúša kde má hranice. Ked ťa pôjde facnutchyt mu ruku a povedz ale raz ne ti nesmie toto si dovoľovať nesmie a normálne sa ho spýtaj či to máš teraz urobiť ty. Ale rázne až vie rozlíšiť že sa snim nehras a si naštvaná nie ho hladkať akw ni mlatati najprv určite skús vysvetliť skús zistiť kde to videl odkial to ma
@luccys a to si kde vyčítala ze v roku 2025 sa deti nebiju? To co je za debilnu úvahu? Poviem ti novinku. Deťom sa po zadku bude dávať aj v roku 2225. Nemáš začo.
@anonym_e2d6e9 Gratulujem. Aspon uz viem, aki ludia vychovavaju tych posahanych jedincov, o ktorych sa tu obcas pise na MK.
@anonym_e2d6e9 Gratulujem. Aspon uz viem, aki ludia vychovavaju tych posahanych jedincov, o ktorych sa tu obcas pise na MK.
@luccys práveže posahani sú tie deti, ktorým je dovolené všetko, a rodičia sa boja chudáčikom dat na zadok, lebo veď deti sa nebiju. Mimochodom, to nie je bitie deti keď im dáš na zadok. Len aby si bola v obraze.
@luccys práveže posahani sú tie deti, ktorým je dovolené všetko, a rodičia sa boja chudáčikom dat na zadok, lebo veď deti sa nebiju. Mimochodom, to nie je bitie deti keď im dáš na zadok. Len aby si bola v obraze.
@anonym_e2d6e9 bitie to je. Zase nerobme z bitky normu. Ale áno , moc sa fúka deťom do zadku. Aj ja fukam jednoducho ten tlak v tejto dobe je silný.
Ale dieťa musí vedieť kedy dosť. Niekedy to žiaľ zistí bitkou. Matky deti kde má polozis tam som a som ticho to chápať nikdy nebudú. Každý máme k tomu inú zapalnu šnúru a aj ten rodič má preboha nejakú kapacitu a nemá ju nekonečnú. Je to ťažko. Každé dieťa je iné proste každé potrebuje iny prístup
Rozplakat sa???Ukazat mu tym zrkadlo,ze ta to boli???
@anonym_53a2cb da mi pusu a o 10 minut to iste
Mala by si mu to všetko vracať, ibaže nie plnou silou. Zistí, že to nie je príjemné a prestane.
@anonym_e26833 dnes som to 1x skusila silno a odvtedy zatial nic...
Ahoj autorka, Ja len z vlastnej skusenosti, moj syn bol doma po skolke agresivny, hral sa ze cita rozpravku plysakom a potom na nich zacal kricat a posielat ich do kuta... a bol ako z retaze odrthnuty.
Mali sme v tej skolke problemy potom som ho radsej prepisala do druhej, ta zmena bola na neroznanie, doma sa spraval normalne, agresia prestala....
Este len teraz zacal chodit, sledujte ho a potom uvidite.
Spytaj sa ho, ktore dieta dava v skolke facku? A komu ho dalo?
Mozno by som to zacala tak, ze mamka mala v skolke spoluziacku, ktora kazdeho fackala pripominas mi ju, aj vy mate v triede niekoho??
@mira0611 moc este nerozprava, extrmne len kedy chce
@luccys akože v roku 1985 sa dieťaťu dalo po zadku a dieťa ako bol rok dlhý, bolo poslušne, vedelo, čo druhýkrát nespraví...a teraz v 2025 je čo z masla? Či z inej maternice? (slušne napísané) mám si na kolená klaknúť a prosiť ho, aby nebol maminku, lebo aj ocko sa na to už nemôže pozerať? A to nič, zlatko moje, vypustí svoje emócie, veď si uľav, o 5 rokov mi aj napľuj medzi oči, len preto, že som si dovolila sa opýtať, prečo trieskaš dverami...
@anonym_9f6124 úplne s vami súhlasím ... A myslím že väčšina len málokto sa to dnes boji povedať nahlas.
@anonym_autor prečo neviem možno len skúša kde má hranice. Ked ťa pôjde facnutchyt mu ruku a povedz ale raz ne ti nesmie toto si dovoľovať nesmie a normálne sa ho spýtaj či to máš teraz urobiť ty. Ale rázne až vie rozlíšiť že sa snim nehras a si naštvaná nie ho hladkať akw ni mlatati najprv určite skús vysvetliť skús zistiť kde to videl odkial to ma
@majka2 skusili sme a nic
@amdornik podla dnešnej psychológie mu mas dat farbičky a spýtať sa na akú farbu sa cíti 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
@anonym_8a8df9 🙈😂
Tatínek bije svoje dítě? Co čekáš od svého dítěte? Vždyť je to jasné.
@anonym_e26833 myslíš vážně?????
@berenika39 písala že dostal malý cez riť keď ju začal bit. Nie že muž dal malému po zadku a potom mladý začal byť matku. Máš problém s porozumením textu? Inak príde ti normálne ak decko dávka matku? A keď bude mať 16 tak čo? Zapichnw ju? To bude ok?
@papena no este lepsie reakcia toto...3r dieta ma byt nalepkovane, ze je zle a mama ho nechce?...takto emocne manipulovat dietatom?....co potom z takeho vyrastie? ......totalne zla rada
....stale treba len konanie riesit...toto a toto bolo zle. Dieta je vo svojej bytostnej podstate dobre.
@euka210 takže nechať ho fackovať matku a potom aj manželku. Ty si hlavička 😁
@zuzanita1609 Podstata věci je zjistit, proč to dělá. Má nějaké důvody - ale pro něj důležité.
@berenika39 píšeš že také decko nedokáže; ovládať emócie ale dokáže ti povedať že prečo je naštvaný hej no.
@berenika39 píšeš že také decko nedokáže; ovládať emócie ale dokáže ti povedať že prečo je naštvaný hej no.
@mizoko Proč by ne? Školkové dítě úplně v pohodě.
@berenika39 písala že dostal malý cez riť keď ju začal bit. Nie že muž dal malému po zadku a potom mladý začal byť matku. Máš problém s porozumením textu? Inak príde ti normálne ak decko dávka matku? A keď bude mať 16 tak čo? Zapichnw ju? To bude ok?
@mizoko ty si vážně myslíš, že když dítě má vzor v otci, který ho bije, nebude to považovat za normu, běžnou věc?
@mizoko ty si vážně myslíš, že když dítě má vzor v otci, který ho bije, nebude to považovat za normu, běžnou věc?
@berenika39 ešte raz, malý dostal po zadku až po Tom, čo bil matku. Nie naopak. Nedostaval na zadok a tak začal bit matku. Stále nic? To po zadku bol dôsledok toho,že on niekoho zbil. Ale to je zjavne podľa teba v poriadku. Decko môže rodiča aj zmlatit ale to nevadí,ono sa len nevie inak vyjadriť.
@mizoko Proč by ne? Školkové dítě úplně v pohodě.
@berenika39 tak si uzrejmi či už je dosť veľké na to aby sa vedelo vyjadriť aj inak ako tým že bije matku či nie. Máš v tom zmatok
@berenika39 ešte raz, malý dostal po zadku až po Tom, čo bil matku. Nie naopak. Nedostaval na zadok a tak začal bit matku. Stále nic? To po zadku bol dôsledok toho,že on niekoho zbil. Ale to je zjavne podľa teba v poriadku. Decko môže rodiča aj zmlatit ale to nevadí,ono sa len nevie inak vyjadriť.
@mizoko Stále nic? Pokud je dítě bité, a je jedno, jestli před nebo po něčem, na někoho vztáhnout ruku je hodně mimo. Dítě potřebuje hranice, mít jasno v tom, že se nikdo nebije. Dá se to udělat xxx způsoby. Ale pokud mu táta ukáže - dám ti na prdel... proč by to nemělo dělat taky? Příště... tvoje argumenty jsou irelevantní, sorry.
@berenika39 tak si uzrejmi či už je dosť veľké na to aby sa vedelo vyjadriť aj inak ako tým že bije matku či nie. Máš v tom zmatok
@mizoko Stačí, jsem někde jinde než ty a může to tak zůstat. Ne, děti se nebijí. Ne.
@mizoko Stále nic? Pokud je dítě bité, a je jedno, jestli před nebo po něčem, na někoho vztáhnout ruku je hodně mimo. Dítě potřebuje hranice, mít jasno v tom, že se nikdo nebije. Dá se to udělat xxx způsoby. Ale pokud mu táta ukáže - dám ti na prdel... proč by to nemělo dělat taky? Příště... tvoje argumenty jsou irelevantní, sorry.
@berenika39 ty si mimo. Decko začalo bit matku bezdôvodne a ty to úplne otacas. A že decko dostalo po zadku neznamená že je bité. Ako píše autorka tak to už bola úplne posledná vec čo spravili a ani s tým nie je stotožnená. Kde to videlo? Lebo doma nie. Takže sa pýtam - je v poriadku že decko bije matku?
@berenika39 ty si mimo. Decko začalo bit matku bezdôvodne a ty to úplne otacas. A že decko dostalo po zadku neznamená že je bité. Ako píše autorka tak to už bola úplne posledná vec čo spravili a ani s tým nie je stotožnená. Kde to videlo? Lebo doma nie. Takže sa pýtam - je v poriadku že decko bije matku?
@mizoko Ok.
@mizoko Stačí, jsem někde jinde než ty a může to tak zůstat. Ne, děti se nebijí. Ne.
@berenika39 ešte raz - kde ja píšem že sa má decko bit? Len opravujem to čo píšeš že decko videlo vzor v otcovi. Matku začalo bit pred tým.

inak, dievčatá, teraz bez rýpania sa opýtam: mám povedať dieťaťu, že je dobré, keď ma udrelo? 😀 v tej chvíli je predsa zlé, nie? urobilo zlú vec. rovnako dospelý, keď vrazí facku inému dospelému, v ten moment je to zlé, že? či? to len tak - trošku filozofie 😉