icon

Prečo niektoré deti preferujú domov pred škôlkou?

1. okt 2024

Ahojte prosim vas kolko z vas ma deti ktore ked by mohli vzdy by radsej boli doma nez v skolke? Nasa dcera ma malu rodinnu skolku. byva v nej len od 9 00 do 15 00 napriek tomu by najradsej do skolky nechodila. nema problem s detmi ani ucitelkami. V byvalej sukromnej skolke to mala podobne
Resp. cim je starsia tym viac tuzi nechodit do skolky.
Uvazujem ci je chyba v nej ci v skolke alebo je to mozno bezne alebo proste su take deti co by sa najradsej doma hrali s hrackami kreslili si chodili von na ihrisko ale skolka proste sa im nepozdava. Dakujem

Strana
z2
lenka2232
1. okt 2024

Mojej susedy dcerka neznasala skolku,nechodila sice s placom ale nemala to tam rada..a teraz do skoly chodi s radostou🙂niektore deti to tak maju..a ja ako ucitelka ked sa rozpravam s detmi (aj tymi,ktore uz chodia do skoly),ci chodili radsej do skolky alebo skoly,tak vraj do skoly..a ked sa opytam ze preco,tak lebo v skole nemusia spat🙂 moj syn tiez nerad chodi do skolky,ale pritom doma potom povie,ze bolo dobre

murko14
1. okt 2024

Keby bolo na mojom staršom synovi tak do škôlky by nechodil vôbec. A to spolužiakov a spolužiačky mal veľmi rád, celkovo je veľmi spoločenský, ale škôlku nemusel. Nerobil scény, ale šiel, lebo musel. Do školy chodí oveľa radšej, prvý ročník bol taký natešený, že chcel chodiť aj do rannej družiny a tiež aby som ho zo školského klubu vyberala až o štvrtej. Ja som tiež škôlku neznášala a školu som zbožňovala. Skrátka v škôlke podľa slov môjho syna bola nuda a mali jednu veľmi ukričanú učiiteľku, ktorú deti moc nemuseli. V škole má skvelú pani učiteľku a je to preňho oveľa zaujímavejšie ako v škôlke.

autor
1. okt 2024

okik dakujem. tptp som potrebovala. a mate niekedy vycitky ze tie deti co skolku nemaju v oblube do nej chodia? povinna je od 4roch ci od 5tich?

mimikarol
1. okt 2024

Moja škôlku milovala. Ani v prvý deň neplakala. Ale ona bola od malička veľmi spoločenská a mala rada deti. Keď mala cca 2 roky chodievali sme pri plot keď boli deti zo škôlky na dvore. Ale chodila len na pol dňa, spávať tam nechcela

klaudscha11
1. okt 2024

Presne tak, aj u neterky bola skolka nutne zlo, postupne sa to ale zacalo menit, prva trieda v skole - to boli na zaciatku u tiez dost nareky, ale casom to prerastlo do toho, ze sa do skoly zacala tesit. 😉

earlgrey
1. okt 2024

@autorka
Povinná je od 5 rokov. Predškolská príprava. Moju som dala prvýkrat ako 4.5 ročnú ale keďže to nedávala, niektoré deti do nej strkali a otĺkali ju, tak som ju zo škôlky vzala a išla až teraz a to má 5.5 roka a musí chodiť. Teda dalo by sa vybaviť domáce vzdelávanie, ale potom so školou čo? Takže vysvetlila som jej, že musí ísť, aby mamka nemala z toho problém, že mamka tiež bude musieť do práce a o rok ona do školy, pochopila, chodí...hoci na 4 hodiny, ale chodí, pretrpí tam tie 4 hodiny a ide domov...mojej vadí aj to, že napr. jedna z učiteliek dosť okrikuje deti, čo jej nezazlievam, keď jej tam 20 detí pobehuje a nepočúvajú, tak musí aj pokričať alebo zvýšiť hlas...ale zase druhá učiteľka nekričí, tak sa vždy teší, keď ju tam ráno vidí...

ikonica
1. okt 2024

Nasa starsia (o mesiac 5r.) ma teraz taku "krizu"... Chcela by byt doma pri mne, dva roky chodila bez problemov... Ziarli asi na mladsiu, ked je mladsia chora a nemusi do skolky...

cervenaruza123
1. okt 2024

Moja dcera tento rok zboznuje skolku, tesi sa na spoluziakov, na ucitelky, ked je vikend, hovori, ze jej chybaju. Ale ak ma moznost tam neist a ostat doma, vzdy to nadsene uvita. Este povie, ze jej budu chybat, ale ze nevadi. Vsade dobre, doma najlepsie. Myslim, ze takmer kazdy clovek by radsej bol doma ako chodil pravidelne do prace. Cest vynimkam.
Ja som tiez mala radsej skolu ako skolku. Skolka mi pripradala ako zbytocna nahrada domova, hrali sme sa, jedli a spali, radsej by som to vsetko robila doma. V skole sme sa uz ucili nove veci, bol tam uplne iny rezim ako v skolke, bolo to teda zaujimave pre mna. Videla som vacsi zmysel v tom, preco tam mam chodit.

11bodka11
1. okt 2024

@mimikarol moja je extremne spolocenska. Miluje deti a vela ludi. Da do laty aj 9 rocnych synovych spoluziakov 😀Prvy den zo skolky som ju nasilu brala s placom. Revala ze nechce ist domov. A od stvrtku zacala plakat. A to tam ma kamosa od malicka co sme boli takmer denne spolu. Ale proste chyba jej maminka. Rano sa jej nechce vstavat a ist do tej zimy

mamamasama
1. okt 2024

Individualne vzdelavanie a vybavene. 🙂

mamamasama
1. okt 2024

@11bodka11 a ja som radsej chodila do prace ako bola doma. Chyba bude v tvojej praci, nie v nastaveni. Tak ako je chyba v skolskom systeme. Deti by sa tam mali tesit.

11bodka11
1. okt 2024

@mamamasama ja som sa v zivote do ziadnej prace netesila. Nemam rada byt medzi ludmi. Cize ja by som sa tesila len do prace kde by som bola sama.

mantilka
3. okt 2024

Dnes sú dosť precitlivele mamky. Netreba nad všetkým uvažovať, život pre naše nie je vo vaticke.
Každé dieťa sa raz dostane do života a bude sa musieť naučiť v ňom bojovať, prijať povinnosti aj pravidlá.
Je lepšie dieťa povzbudiť a hľadať pozitíva. Prečo je radšej doma?
Samozrejme doma si môže robiť čo chce, nie je stanovený presný program, dostane jedlo ktoré má rada, nemusí sa biť o hračky, deti jej nerobia zle, nemusí ráno vstávať, obliekať sa....jednoducho väčšia sloboda a je s mamkou.

Strana
z2