Prečo niektoré deti v škôlke neochorejú?
Ahojte,
Už som strašne nahnevaná. Dcéra je od septembra skolkarka, už je tretí raz doma chorá. Každá choroba na liečbu vyše týždňa. Majú v triede deti, ktoré neboli od septembra choré ani len raz. Včera som mala s učiteľkou kvôli chorobe výmenu názorov a do očí mi povedala, ze mi pokojne ukáže dochádzku, ze sú deti, ktoré od septembra majú 100 percentnú dochádzku a choré neboli. To ako je toto možné? Dieťaťu dávam céčko, decko, imunoglukan. Co ešte? Ďakujem
@rejka7 na Slovensku sa vo vseobecnosti prehana, v niektorych krajinach aj so soplom aj kaslom chodia do skolky a nikto sa tam z toho nejde poondit, pretoze lekar neda len tak OCR a ked rodic nema OCR, musi do prace a nemoze vymeskat ako tuna
Mám doma dve také deti. Sú už v škole v 3.a 4.triede a dni vymeškávajú len kvôli účasti na súťažiach mimo školy , prípadne ked si vybavíme voľno na lyžovačku v zime a podobne... od malička je to tak, proste majú dobrú imunitu. Všetky tie rady ako treba fungovať určite neuškodia, ale nie sú zárukou. Sto ľuďom to funguje, a ďalším 300 nie. Ale hádať sa s učiteľkou o tom, prečo iné deti nie sú choré, to už je len vyznamenanie :D
Imunita sa buduje aj prekonavanim virusov, takze jednoducho si musi tymi detskymi chorobami prejst
Alebo majú plnú dochádzku, lebo aj so soplami dajú deti do škôlky. Pripad u nás v škôlke. V šatni som sa otočila a odišla domov s deťmi po 2 týždňoch liečenia z choroby. Aj som sa ozvala, že zdravé deti nech radšej zostanú doma, lebo choré sa musia hrať v škôlke. 🙄 Učiteľka onemela a len kyvla plecami.
@mandinka moja najstaršia dcéra, už ma 15r a naozaj nebyvala chorá ani v škôlke, ani v škole teraz. Ale keď bola chorá raz za rok, tak aj tri mesiace kaslala 🙈
Ja som nepochopila tvoj prispevok a aj otazku ucitelke. Su deti ktore chore nebyvaju , a ? Co si tym hladala ? My sme boli 2 roky chori jak psy so synom, vkuse antibiotika , tiez viem ze boli deti ktore chore neboli hadam vobec.
Ale zeby som bola skrz to nasrata ? 😄
Akoze ked my tak aj oni ? Skor ma sralo ze my sme chori stale
@kavasmliekom tak, tak je to bežné, niektoré mamičky dávajú choré deti do škôlky
@ivik4 asi tak 😃 nasralo ju, že niekto si dovolí mať silnejšiu imunitu.
Hlasim sa do skupiny dieta nie je chore, bol doma raz zatial, mal 6. chorobu, ktoru si zrejme z detskeho kutika doniesol inak nic 🤷♀️ a netusime preco, rovnako to bolo aj minuly rok, ked do skolky nastupil, bol chory presne 1x a to bolo prvy krat v zivote. Nedavame mu takmer ziadne vitaminy (obcas C a D, ked si spomenieme), ovociu vela neda, sme s nim vela vonku, neobliekame ho zbytocne na cibulku ale ci toto pomaha alebo proste je to stastie
Neviem ako presne by ti s tym mala ucitelka pomoct 😬
Ja vôbec nerozumiem otázke. Lebo otázka, prečo nie sú všetky deti choré, je ako pýtať sa, prečo nie je chorý každý dospelý, prečo každý nemá rakovinu, prečo nie každý umrie pred 60tkou... to si fakt s týmto vybehla na učiteľku a obvinila ju z klamstva? Akú si na toto mala motiváciu? Radosť musieť komunikovať s takýmito mamičkami...
Odpoveď na tvoju otázku je taká, že mali napr. šťastie v tom, ako sa im namiešali gény, alebo trávili viac času v kolektívoch, alebo majú lepšiu stravu, alebo sú od mala viac otužované, alebo majú kvalitnejší spánok, alebo mali lepší príchod na svet...alebo najskôr kombinácia viacerých z týchto a aj ďalších vecí. Sústreď sa na riešenie problému svojho dieťaťa a nie na riešenie neexistujúcich problémov iných.
Mozes sa hnevat ale je to tak... Moji byvaju aj viac chori a vonku su kazdy den..aj ja som byvala ako dieta chorlava. Beriem to ako to je.
Moj prvy isiel do skolky ako 4-rocny. A to bol viac chory ako v skolke.
Popri nom si uz budovala imunitu aj mladsia. Vtedy mala rok. Ked uz ona isla do skolky bolo to lepsie.
Teraz chodi treti. Pd septembra bol raz alebo 2x chory ze bol tyzden doma.
Popri nich uz aj malicka bola chora. 7tyzdnova mala sopel.
4-mesacna mala 6-chorobu ci ktoru. 5-mesacna mala kiahne. 7-mesacna znovu sopel.
To si sa hádala s učiteľkou kvôli tomu,že tvoje dieťa je často choré a iné nie?
Teba musia mať inak radi.😄
No preto,prečo ja som chorá raz za 10 rokov,iný je chorý 3 krát do roka.
Preto isté prečo moje deti minulý rok boli doma v takomto čase uz 3 x kvôli chorobe a tento rok zatiaľ chorí neboli 🤷🏻♀️
Imunita sa vyvíja,mení a pracuje.Tie deti,ktoré sú zdravé teraz môžu byť choré na jar.Alebo budúci rok.
Nechápem, kvôli čomu si tak strašne nahnevaná?Že ostatné deti nie sú tak často choré?
Dcéra mala prvú chorobu v živote ako 7 rocna - covid.. 1 den horúčka.. presla si jaslami,školkou a už chodí do štvrtej triedy. Zvyšok surodencov podobne. 1x antibiotika v živote, dievcata ani to a to je starsia uz dospela.. prvu chorobu mala 10 rocna (stomatitidu). nepozname sople kasle.. nie ani raz som ich neposlala chorych do skolky, proste chori neboli... okolo nich môžu zelená sople lietat a nič. Nie je to moja zasluha, maju skvele imunitu, s tým sa narodili.. covid mali par krat😅🤣🤣Ale rozumej // na teste a druhy den dobre.. keď sa dieta narodi zo zlou imunitu,môžeš sa aj na hlavu stavať a choré bude, nič si nevycitaj.
a to prečo si taká nasratá, že máš dieťa choré? Teraz neviem, či chceš aby aj ostatní boli chorí tak ako tvoje dieťa, alebo chceš, aby to tvoje bolo zdravé ako ostatné deti. Absurdnosť celý tento výlev...
Aj mne syn prvacik v skolke nebol v septembri 3 tyzdne skoro. A odvtedy ma v skolke pravidelnu dochadzku. Nema surodenca. Nekasle. Sem tam ciry slaby soplik 3 dni a ide dalej. Bol dlho kojeny a furt mal ruky v ustach a vsetko olizoval vonka. Asi si sam dopomohol k dobrej imunite, co ja viem. 😅
možno pre niekoho neprijateľné, ale pre mňa hmatateľný dôkaz,
moja kamarátka nedávala deťom nič sladké, ak, tak 1x za týždeň...extrém, ale
jej deti neboli a nebývajú choré vôbec...
možno by bolo vhodné urobiť anketu, ako často dostávajú sladkosti deti, ktoré nebývajú často choré...
Daj ho zaočkovať mi nemáme žiadny problém
Mne sa pri mojich osvedčilo byt čo najviac vonku aj 2x denne keď som bola na MD a hlavne som dbala na stravu. Čo najmenej cukru.. a niekedy aj mlieko robí šarapatu. A ešte zbytočne nebabusit 😊
imunita je nieco, co treba budovat. sama nepride. samozrejme u malych deti to chce cas, niektore to maju skor, ine neskor. genetika moze mat asi nejaky podiel (skor maju vyznam vrodene odchylky imunity ),a le vela sa hovori aj o tom, ze "sterilne" prostredie ktore vytvarame nici imunitu. ked citam o dezimfekcii pradla, tak ma to celkom prekvapuje. samozrejme aj dezimfekcia kde coho. ked som bola dieta, ziadne dezimfekcne spreje, cistiace prostriedky a mydla sa nepouzivali, aj ked Savo a mozno aj Fixinela maju nejaky dezimfekcny ucinok. no mama to nijak masivne nepouzivala a uz vobec nie napr v kuchyni.
a ludia mali skutocne lepsiu imunitu.
zaujimave je, ze mnohi zdravotnici, predavacky, ale aj ucitelia ( okrem vynimiek ) maju dobru imunitu, pritom su to ludia, ktori su bombardovany choroboplodnymi zarodkami vo zvysenej miere.
My chodíme do škôlky druhý rok. Akože prvý rok bol masaker, non stop choroby. Mám pocit že minulý rok sme schytali všetky choroby sveta cez hnačky, sople až 5,6,7 chorobu 😃 a mladšia dcéra to chudinka musela prežívať tiež keďže nemala vtedy ani 2 roky. Tento rok je to lepšie... mali sme už sople ale myslím ze len raz🤞 ešte čakám na kiahne kedy dovlecie domov 😃
Ani moje dieta nebolo este od septembra chore 🤷🏼♀️ kazdy ma inu imunitu, ja uz od malicka deti otuzujem, dbame na stravu atd. Ale teda zrejme aj geny k tomu prispievaju. Skus kupovat lipozomalne vitaminy, maju ovela vyssiu vstrebatelnost. Imunoglukan davam aj ja, ale nie kazdy den (zabudame na to).
@76california moji maju prístup k sladkemu od mala, nikdy som to nelimitovala.. tým to nebude. Ale tak zas stravujú sa len doma,kojeny boli dlho, podľa suseda behajú vždy malo oblečený a cele leto bosi😅🤣🤣A hlavne aktívne sportuju od 4 rokov.. 10h v tyzdni hadzana plavanie tenis...ich telo je samy sval.. momentálne sme ako rodina na 24 kilach ovocia a zeleniny v tyzdni, radšej satit ako živiť túto bandu🤣😅
@76california môj syn do 3 rokov nejedol sladké, proste to nechcel, nechutilo mu to a v škôlke bol stále chorý čiže to neplatí všeobecne, pritom mal kvalitnú stravu, otužovanie, pobyt vonku...
@katulienkax presne tak. A som si ista, ze ani nase mamy nas nenechavali doma s kazdym soplom.
vsetky deti si musia vybudovat imunitu a ten prvy rok su chore, bud je to v skolke ked idu do kolektivu alebo skor ked maju starsich surodencov. Niektore deti su chore viac a ine menej, ale vsetky sa musia stretnut s chorobami a urcite jednu zimu prechorovat, ci uz doma alebo v skolke.

Aj ja mam take dieta co nebyvalo chore ale ked uz ochorelo potom to stalo za to.horucky az do bluznenia vracanie pomaly do dehydratacie.vymenila by som za soplik..