icon

Prečo sa malé deti posmievajú v škôlke?

23. nov 2023

Baby , mam dve malé deti , prosím vás vysvetlite mi správanie dnešných malých detí ,lebo ja to nechápem 🤷🤦
V škôlke bol problém s dcérou ,lebo sa jej smiali že je škaredá, jedna začala a pokračovali viacerí ..riešili sme to , musím povedať že riaditeľka hneď po našom apelovani a oboznámení situácie zakročila a viac sa to neopakovalo 👏..včera sa synovi v škôlke(4 ročne deti) smiali ,že má čiapku pre malé deti ( čierna s čiernym brmbolcom)..ľudia,veď to sú 4 ročne deti, dnes jedno dieťatko plakalo v škôlke že nechce nejakú časť oblečenia , nezachytila som , lebo sa mu smejú detičky.(chodí čistý , nedotrhany).🤷 prosím vás ako su vychované tie deti? Keď v 4 rokoch oblečenie riešia..ja nie som nejaká stará škola , ale toto je moc ..

Strana
z2
methexis
23. nov 2023

Ale veď takto sa deti správali vždy. Aj keď som ja bola malá. Vždy sa nájde niečo, za čo sa dá posmievať druhému. Raz je to oblečenie, meno ( aj úplne obyčajné), inokedy nos... Sama vravíš, že čiapka vôbec nebola detská, ale obyčajná, proste jeden si vymyslel, že je detská a ostatní sa pridali. Proste davove správanie. V detskom veku býva ešte výraznejšie, ako u dospelých, keďže deti sú ľahšie ovplyvniteľné. Naozaj v tom nehľadajte odraz doby, toto tu vždy bolo a bude. ( sociologický pohľad)

nikaeli
23. nov 2023

Môj syn má 5,5 a nemá rád kreslenie. Úlohu urobí, nakreslí, no umelec z neho nebude. Včera mali ma nástenke obrázky 'moja mamka'. Zišli sme do šatne a tam jeho spolužiak hneď na mňa - si videla aké smiešne vlasy ti nakreslil? a aké tučné brucho ti urobil? Dedko ho otočil, že nechaj tetu. Malý pokračoval - a nedal ti ani topánky. Vravím a čo je na tom také smiešne? nakreslil to najlepšie ako vedel. Mne sa to veľmi páčilo, všetky mamičky ste nakreslili krásne. Malý sa na chvíľu zasekol a pokračoval - ale ty si tam smiešna, aj Miško a Maťko sa smiali. Môj drobec už mal lesklé oči. Vravím teda - a ty vieš skladať Lego? a on že nie. No vidíš - a smeje sa ti niekto pre to? Dedo mu mlčky zapínal vetrovku. Vravím mu - a prečo sa neobliekaš sám, ale necháš dedka, nech ťa obskakuje? si predškolák, určite to dokážeš. Hneď z neho vypadlo, že si nevie zapnúť zips. A smeje sa ti niekto? kamaráti si majú pomáhať a nie sa vysmievať. Dedo ho vzal za ruku a odišli preč bez pozdravu.

Áno, dnešné deti sú všelijaké..
A čo ich rodičia? starí rodičia?
Pýtam sa ako matka, aj ako učiteľka MŠ 😉

akvi
23. nov 2023

Zase jedna tema, kde je pricina uplne jasna. Homogenny kolektiv malych nezrelych deti. No co tak asi cakat. A este ak je tam nekompetentny dopely, tak takto to vyzera. Kedy uz spolocnost pochopi, ze zatvarat deti rovnakeho veku a chciet od nich, aby sa "pekne hrali a spravali", je proste utopia. Deti rovnakeho veku budu medzi sebou jedine superit. O moc, o pozornost ..

katkakh
23. nov 2023

Mozno si staci pospominat na svoje skolkarske a skolske casy, ja som teda davno zo skoly von, ale pomievali sa mi z oblecenia.

ivangeline
23. nov 2023

Moja 4rocna si take veci vsima. A hovorim jej... pomysliet mozes,rozpravat nahlas sa neslusi. Nie je to prijemne,pochvala ano... A dam to opacne...ze keby sa niekomu nepacilo jej oblecenie,nechty,vlasy,lebi su take ci hentake...ako by sa citila. Hned zmkla. ;D

zorkahorka
5. dec 2023

Pri mojich detoch som si nic nevsimla. Akurát, ze mladsi nechcel dlhy uterak, lebo vaetci mali krátky a pytali sa ho, preco ma on iny...
Ked som bola decko ja, pamatam si, ako ma ucitelka vytahala za ucho, lebo som sa za cosi smiala mladsiemu dietatu. A tiez si pamatam, ze starsie deti sa smiali za daco mne a ja som nechcela chodit do skolky. Takze vzdy to bolo

mclissa
5. dec 2023

Zial, za to ake su deti oni nemozu. Toto je chyba rodicov, odraz vychovy.

2006_1211
5. dec 2023

Veru.. A čím ďalej je to len horšie a horšie už sa bojím o moju malú keď začne chodiť do škôlky.. Za našich čias sme ešte v 12tich chodili oblečené jak,, malé,, deti.. Vtedy to bolo normálne a teraz už 4 ročne deti toto? To je moc

Strana
z2