Prečo si vybrať súkromnú škôlku alebo školu?
Ahoj, co bolo, alebo co by bolo dovodom vybrat si pre dieta sukromnu ms alebo zs? Premyslam a pozeram webove stranky sukromnych institucii. Vsetko krasne. Aj tie peniaze by clovek zaplatil, no potom si povie, co by za to mohlo byt. Takze co motivovalo vas?
@akvi Poznám aktuálnu situáciu v centre Bratislavy v škôlkach a školách a teda systém je absolútne preťažený, moja najväčšia výhrada je veľký počet detí v triede (26-28), kde sú začlenené napr. aj ukrajinské deti, prípadne deti so špeciálnymi potrebami, a to bez ďalšej pedagogickej podpory, chýbajú, resp. nie sú peniaze na špeciálnych pedagógov a pedagogických asistentov, takto sú totálne preťažené aj učiteľky, ktoré to potom takto nastavené jednoducho nezvládajú. A ja do tohto systému dieťa dať nechcem.
@borabalazova ak ta mozem poprosit info aku skolu ste vybrali? Kludne ip, dakujem
@borabalazova aj mna by zaujimalo o aku skolu ide. kludne ip. dakujem velmi pekne
@borabalazova aj ja by som poprosila, ak mozem 🙂 tiez sme z centra BA...
@nynia syn v statnej to tak ma. Vzdy maju jednu knihu a pisu kazdy tyzden citatelsky dennik. Kazdu stredu chodia do kniznice na 1-2h. Ale rodicia sa napr na ten dennik zacali stazovat,tak uz to nerobia kazdy tyzden 🫣🫣
@maya_hi to,ze ty mas taku skusenost,ta neopravnuje hadzat vsetky sukromne do jedneho vreca.starsia chodi do statnej skolky,niektore postarsie ucitelky by si tam zasluzili svojim pristupom akurat tak chodit kydat hnoj,nie pracovat s detmi.strava slaba,chlebik 3mm jemne postraseny s akousi hmotou,alergie su pre nich mega problem,dceru mi jedna takto dostala do velkych problemov,ked ju nutila pit mlieko LEBO MUSI!,a pritom v skolke potvrdenie z alergoligie ze mlieko pit nesmie.dcera sa jej bala.a doma potom strasne hnackovala,skoncili sme na urgente..
Mladsia chodi do sukromnych jasli,a ja si neviem ich pristup vynachvalit,kazdy den referuju co sa s dietatom dialo,mam k dispo fotky z cinnosti ktorym sa venovali,maju hudobnu,ucia sa vela pesniciek,riekaniek.kazdy den su vonku,riaditelka si dava zalezat na pestrom programe,a tiez na dobrej strave.denne maju na stole nakrajane ovocie,ku chlebiku zelenina,to napr.v statnej neexistuje,raz za tyzddn jablko polozene na skrinke ci coko tycinka.zeleninu nemali ani raz,vraj lebo to nezjedia🤷♀️ dcera,tam chodi velmi rada,nikdy neplakala,riaditelka by sa rozdala,decka ju zboznuju.

Dcéra chodí do súkromnej škôlky a od septembra bude pokračovať v súkromnej škole. Pre nás ako rodičov bol podstatný menší kolektív (v škole by ich malo byť 15-16 v triede), rešpektujúci a individuálny prístup, výborná strava, angličtina s "native speaker" jednou z učiteliek, a v neposlednom rade profesionálne vedenie škôlky, resp. školy. Je ale pravda, že sme veľmi dôsledne vyberali.