icon

Prečo v škôlke niekto neodzdraví?

31. mar 2025

Ahojte len taký výlev, nič viac....
Vojdem v škôlke do šatne, sedeli tam dve mamičky s deťmi... Vravím, dobré ránko. Nič.
Hlasnejšie vravím, dobré ránko!
A len ticho a nič
Potom sa ma moje dieťa pýta ,prečo ma neodzdravili...

777januska777
31. mar 2025

@alica110 no co ti poviem aj ja som občas také tela 😀 neviem ja som nikdy nebola na tieto oficiálne veci a musíš robiť toto, lebo sa to patrí a podobne a keď som zamyslena, tak sa zabudnem pozdraviť ci odzdravit, lebo to nemám ako nejakú prioritu na akú myslím. A áno aj moje deti to nie vždy robia, chápem ze je to moja chyba, ale keď mne to príde zbytočne to takto hrotit, len preto lebo sa to tak robí. A možno aj preto ma nejako nehnevá, keď sa ja pozdravím a niekto ma neodzdravi.

autor
31. mar 2025

@777januska777 je to taká drobnosť a niekedy podstatná, milým pozdravom a ako bonus - úsmevom môžeme niekomu spríjemniť deň 🙂

kitycat
31. mar 2025

Ja ozaj neviem preco tu je kazdy tyzden tema o Zdraveni a neodzdraveni... poviem raz a hotovo, potom ked odchadzam.
Nepovedia, ich proboem, nie tvoj, ved usta ti z toho neodpadnu. Ci z toho nespavas?

Nezabudni pred dietatom este prednasku smerovanu mamickam ako nie su vychovane a telata, och

ika02
31. mar 2025

@kitycat ahoj, veď autorka to nepovažuje za tragédiu, ani sa nesťažuje, že kvôli tomu trpí nespavosťou! Len sa zamýšľame, kde je obyčajná slušnosť.
Veď ani tým dvom v škôlke z úst by neodpadlo, keby pozdravili. Či?

777januska777
31. mar 2025

Možno keď je to ako taká osobná priama mila reakcia. Keď je to brane ako štandard a nejaká povinnosť, už to nie je na spríjemnenie dňa, už je to povinnosť, ktorá sa vyžaduje. Ved sama vidíš autorka ako ta to sklamalo a rovnako ako komentujuce. Tým ženám v škôlke to deň nesprijemnilo a tebe zbytočne pokazilo. A pritom je to taka hlúposť, ale trvame na nej lebo sme naučené, ze sa to robí a keď to niekto nerobí zbytočne nám to ublíži.

autor
31. mar 2025

@777januska777 čiže teraz prestaneme byť slušní? Vojdem lekárovi do ambulancie bez pozdravu .... Pozdrav predsa nič nestojí. Nechápem toto obhajovanie neslušného 🙈

letfenixa
31. mar 2025

Zdravím a odzdravujem automaticky, napriek tomu syn to nerobí. Ale aspoň svojich spolužiakov zdraví, tak snáď raz nastane chvíľa,,že bude zdravit normálne.

tehulka2011
31. mar 2025

Po prve by som sa nezdravila tak infantilne ze dobre ranKo. Neviem ake dovody mali neodzdravit ti a ani to nie je dolezite, len si davaj pozor, aby si teraz neuletela na tom, aka si ty lepsia oproti nim, lebo k tomu tato diskusia smeruje.

autor
31. mar 2025

Keď sme boli v NY,tak tam automaticky cudzí ľudia - turisti- domáci sa pri nás zastavili a pýtali sa čo hľadáme ako nám pomôžu a to sme tam stáli na chodníku s mapkou v ruke 🙈

autor
31. mar 2025

@tehulka2011 čo je zlé na ,, dobré ránko?
Nebudem tvrdiť, že som lepšia,neviem prečo taká úvaha...svoje deti budem učiť pozdravom 🙂

earlgrey
31. mar 2025

Ako to vysvetlíš dieťaťu? jednoducho...ja som už párkrat povedala dcére, že deti doma asi neučili pozdraviť sa/odzdraviť...pred deťmi a hneď sa vedeli pozdraviť a tak isto pred rodičmi...ak sa ma dcéra spýta, poviem nahlas, že sa to doteraz nenaučili...a dcéra, že naučíme ich my? a ide k ním a povie : Teta, povedzte Dobré ráno...teta zahanbená zopakuje a dcéra šťastná, že ich naučila 🤣🤣🤣

autor
31. mar 2025

@earlgrey 😊😆

danielahamar
31. mar 2025

Aj u nás sa to deje v škôlke, ale zas musím povedať, že pri oteckom sa mi to nestáva, iba pri mamách 🤔 ja zdravím všade, kde vstupim, bez rozdielu a život ma naučil, že vôbec nečakám odpoveď, iba sa vždy zamyslím.

777januska777
31. mar 2025

Netreba prestať byť slušní, ale treba to prestať, tak urputne vyžadovať od druhých a hnevať sa ak to nerobia, lebo ti v konečnom dôsledku negatívne ovplyvniť len teba. Je iné vyžadovať veci od druhych, ktoré nás môžu negativne ovplyvňujú, ale ako nás ovplyvní to ak sa nám niekto neodzdravi? Myslím si, ze netreba tak urputne trvať na veciach, ktoré nemajú opodstatnenie a nikomu neublizuju. Lebo napriklad ked ta niekto predbehne v rade, to je vec, ktorá ťa môže negatívne ovplyvniť, lebo napríklad kvôli nemu nestihneš autobus. Ale pozdrav neovplyvní nijako.

earlgrey
31. mar 2025

@danielahamar Presne, oteckovia pokecajú, posrandujú...ja sa vždy v šanti nasmejem...ale mamičky absolútne nič..a to isté na ihriskách...mamičky nič a oteckovia vykecávajú jedna radosť 😀

earlgrey
31. mar 2025

@777januska777 Čudovala by si sa ako to vie ovplyvniť detskú psychiku, hlavne tie deti, ktoré sú citlivejšie...ako napr. moja dcéra...tá je sklamaná ak sa jej nepozdraví spolužiak/spolužiačka a už v tej malej hlavičke si myslí, že ju nemajú radi...

777januska777
31. mar 2025

@earlgrey tak ale to treba dieťaťu vysvetliť, ze mať rád a nemat rad nezávisí od toho ci sa nám pozdravia alebo od nejakých vonkajších prejavov, ale od toho, ze si napríklad pomôžu. To ich ovplyvni aj do budúcna, ze nebudú brat oficialne veci a reci ako nejaký prejav sympatií, ale pôjdu do hĺbky a uvidia skutky. Treba deti učiť slušnosti a tomu aby boli čo najlepší k druhým, ale treba ich aj učiť tomu, ze keď niekto nie je slušný, tak to nie je kvôli nemu, lebo ho nema rad, ale ze tam moze byť veľmi veľa iných dôvodov.

alica110
31. mar 2025

@777januska777 čo na to povedať, buďme teda ako také teliatka všetci 😣
Nechápem čo je na pozdrave tak strašne ťažké, to je doba toto.

autor
31. mar 2025

@777januska777 priveľmi obhajuješ a vyhľadávaš dôvody len prečo nepozdraviť neodzdraviť.

autor
31. mar 2025

V zlých dobách, milý úsmev.

777januska777
31. mar 2025

@alica110 ved vravím, že nič na tom nie je strašne. Ale rovnako nie je tragédia, keď sa niekto neodzdravi. Je to v konečnom dôsledku taka zbytočná vec na akej tak trvame a dokážeme sa na na nej hnevať.
Autorka no tak co ti poviem, asi máš pravdu, keď mne celkovo toto nepríde ako problém ci sa odzdravi ci neodzdravi, taka zbytočná vec na akej toľko trvame a pritom mame v skutočnosti oveľa väčšie problémy, ale hneváme sa na nejakom pozdrave a dokážeme z neho urobiť kritiku spoločnosti. Vidíš aj tebe, začala si možno s dobrým dňom a v satni škôlke si zostala sklamaná, pritom v skutočnosti ti tie ženy neublížili ani nic neurobili, ale ty si čakala v pozdrav a ten neprišiel a zbytočne si sklamaná na pol dna.

alica110
31. mar 2025

@777januska777 Zbytočná vec? No comment na toto už.

jesenzima
31. mar 2025

Ja sa pozdravím moje deti tiež a je mi jedno, či sa mi niekto odzdraví.. zbytočný výlev 🤔

777januska777
31. mar 2025

@alica110 a nie je? Ako nepozdravenie v škôlke ovplyvní svet? Iba tak, ze keď sa niekto neodzdravi, tak ma človek zlý den a úplne zbytočne. Je iné ak sa pozdravis, lebo chceš a je ti srdečne jedno ci sa ti odzdravia, lebo si ten pozdrav urobila z vlastnej vôle a vlastného rozhodnutia. Ak to ale beriem ako povinnosť, tak to vyzadujem od druhých a keď druhi reaguje inak ako chcem som z toho zničená.

autor
31. mar 2025

@777januska777 len som zostala zaskočená,lebo pozerali na mňa
No bolo mi trápne aj za ne

juliacenc
31. mar 2025

U nas to iste. Velmi smutne

alica110
31. mar 2025

@777januska777 Ako som písala, bez komentára.

autor
31. mar 2025

@777januska777 neberiem to ako povinnosť,ale ako slušnosť. Predsa len, my sme tí ktorí idú našim najmenším príkladom.

777januska777
31. mar 2025

No tak si sa mala usmiať a ísť si svoje, teda ja by som to tak isto urobila, ja ked sa pozdravim ani neviem ci ma niekto odzdravi, nikdy uz dalej nepocuvam. Ale teba to dostalo a zarazilo, možno by bolo dobre porozmýšľať prečo si sa tak cítila. Prečo ta takáto "zbytočnost" vykolajila? Možno sa cítiš nesvoja alebo si to berieš osobne.

bielasovicka
31. mar 2025

@777januska777 zbytočná vec je sa pozdraviť? No ty tiež môžeš byť veľký inteligent, však?