icon

Predškolák v malej triede

27. júl 2025

Ahojte.
Mám doma čerstvého škôlkara a týmto by som sa chcela spýtať jednu. Nemám s tým bohužiaľ skúsenosť a neviem ako to chodí. Ide o to, že so synom (teraz 3,5r) chodí do malej triedy chlapček vo veku 6 rokov. Chlapec je šikovný, slušný a nemá ani problém s výslovnosťou a preto nerozumiem prečo nechodí do veľkej triedy, ale je s drobcami vo veku od 2,5r.
Viem, aj z počutia od iných rodičov je robí menším zle, aj syn veľa krát príde domov s menším úrazom napr. uhryznutie, modrina niekde na tele atď… stále vraví že to práve tento chlapček robí zle. To potvrdili aj pani učiteľky.
Viete mi povedať že z akého dôvodu je práve v malej triede? Vyzerá že do školy ešte ani nepôjde…
Vyníma sa medzi tými menšími deťmi keďže aj vzrastom je väčší a je aj silnejší.

autor
27. júl 2025

A nie je to kvôli nedostatku miesta

dzulli1980
27. júl 2025

Tak zrejme je mentálne slabší.

simona20201309
27. júl 2025

@anonym_autor ten vek vieš, alebo tipujes? Kľudne môže mať 3,5r a vyzerá vzrastom na 6r....
Toto by malo vadiť hlavne jeho rodičom prečo je pri malých deťoch. No nejde mi do hlavy že ,,syn veľa krát príde domov s menším úrazom napr. uhryznutie, modrina niekde na tele atď" ??? To vážne?
Učiteľky to potvrdia A?
Je úplne jedno koľko má ten chlapec rokov ale už po prvom incidente by som to riešila. Po druhom by mal chalan vážny problém.
Ty si naozaj necháš otlkat vlastne dieťa nejakým deckom? A učiteľku o tom vedia??? Mama haloooo.... kto má brániť tvoje dieťa ak nie ty?

nikpa
28. júl 2025

@anonym_autor podľa veku má absolvovať predškolsku prípravu, v triede u malakov nemá čo robiť. Niečo tam nehrá, nemáš úplne alebo správne informácie. Aj keď ty to riešiš prioritne preto, že sa ti nepáči jeho správanie voči deťom. Ak prekračuje hranice, musí sa to riešiť bez ohľadu na vek, v škôlke sú na to učiteľky, poprípade ich nadriadený.

xsuzannex
28. júl 2025

A ked si sa na to spytala uciteliek, co povedali?

kiki68
28. júl 2025

Nie je to zmiesana skupina? U nas boli deti od 2,5 do 6 rokov. Je to teraz preferovane.

autor
28. júl 2025
@simona20201309

@anonym_autor ten vek vieš, alebo tipujes? Kľudne môže mať 3,5r a vyzerá vzrastom na 6r....
Toto by malo vadiť hlavne jeho rodičom prečo je pri malých deťoch. No nejde mi do hlavy že ,,syn veľa krát príde domov s menším úrazom napr. uhryznutie, modrina niekde na tele atď" ??? To vážne?
Učiteľky to potvrdia A?
Je úplne jedno koľko má ten chlapec rokov ale už po prvom incidente by som to riešila. Po druhom by mal chalan vážny problém.
Ty si naozaj necháš otlkat vlastne dieťa nejakým deckom? A učiteľku o tom vedia??? Mama haloooo.... kto má brániť tvoje dieťa ak nie ty?

@simona20201309 viem že ma toľko rokov, netipujem. Prosím, ako by si to ty vyriešila? Učiteľky s tým nerobia nič, niekedy ani nič nepovedia. Keď minule prišiel urevany s modrinou na čele tak učiteľka za mnou prišla do šatne so zvesenými ušami a chlapca obhajovala že on je taký a že to už riešia.. bol pokoj a teraz zas 😒

mondolina
28. júl 2025
@anonym_autor

@simona20201309 viem že ma toľko rokov, netipujem. Prosím, ako by si to ty vyriešila? Učiteľky s tým nerobia nič, niekedy ani nič nepovedia. Keď minule prišiel urevany s modrinou na čele tak učiteľka za mnou prišla do šatne so zvesenými ušami a chlapca obhajovala že on je taký a že to už riešia.. bol pokoj a teraz zas 😒

@anonym_autor
tá škôlka nemá riaditeľku? zriaďovateľa?

autor
28. júl 2025
@kiki68

Nie je to zmiesana skupina? U nas boli deti od 2,5 do 6 rokov. Je to teraz preferovane.

@xsuzannex
@kiki68 nie je ti zmiešaná skupina. V malej triede sú drobci od 2,5 do tých asi 5..? A potom je veľká trieda kde sú predslolaci.

autor
28. júl 2025
@nikpa

@anonym_autor podľa veku má absolvovať predškolsku prípravu, v triede u malakov nemá čo robiť. Niečo tam nehrá, nemáš úplne alebo správne informácie. Aj keď ty to riešiš prioritne preto, že sa ti nepáči jeho správanie voči deťom. Ak prekračuje hranice, musí sa to riešiť bez ohľadu na vek, v škôlke sú na to učiteľky, poprípade ich nadriadený.

@nikpa tak že by bol ozaj mentálne slabší a preto je u malých? Alebo čo. Lebo 6 rokov už mal, toto je overená informácia tak nerozumiem. Najstaršie dieťa je v triede 5 ročne potom idú už k veľkým do triedy, do predškolskej

anonym_949221
28. júl 2025

Možno má nejakú diagnózu?

yvanielka
28. júl 2025

Pretože ak mal 6 rokov mal by ísť predsa už do školy. Nebude od septembra už v predškolskej triede? Ak je tam nejaký problém možno mal odklad

kiki68
28. júl 2025
@anonym_autor

@xsuzannex
@kiki68 nie je ti zmiešaná skupina. V malej triede sú drobci od 2,5 do tých asi 5..? A potom je veľká trieda kde sú predslolaci.

@anonym_autor to je zmiesana skupina , asi nema vek este a mozno ma zjavne odklad

letfenixa
28. júl 2025
@kiki68

@anonym_autor to je zmiesana skupina , asi nema vek este a mozno ma zjavne odklad

@kiki68 keby už mal odklad, tak rozhodne patrí do skupiny predškolákov.

maminkadeticiek
28. júl 2025

Ten chlapec ma pravo chodit do skolky rovnako ako tvoj.Nic s tym neurobis.Mozes riesit s ucitelkami,s matkou dietata,mozes riesit s riaditelom aj cez mesto/obec,ale aj tento chlapec ma svoje prava a zo skolky ho vylucit nemozu.Bude ta to stat len energiu.Musia ich ustrazit ucitelku,je to v ich zodpovednosti.Ale mozes ziadat aby bol tvoj syn vzdy a za kazdych okolnosti oddeleny od tohto chlapca

nikpa
28. júl 2025
@anonym_autor

@nikpa tak že by bol ozaj mentálne slabší a preto je u malých? Alebo čo. Lebo 6 rokov už mal, toto je overená informácia tak nerozumiem. Najstaršie dieťa je v triede 5 ročne potom idú už k veľkým do triedy, do predškolskej

@anonym_autor aj keď ma diagnózu a je mentálne alebo akokoľvek pozadu, má byť v predškolskej triede. Kľudne s asistentkou keby to tam nezvládal alebo len na pol dňa

mondolina
28. júl 2025
@maminkadeticiek

Ten chlapec ma pravo chodit do skolky rovnako ako tvoj.Nic s tym neurobis.Mozes riesit s ucitelkami,s matkou dietata,mozes riesit s riaditelom aj cez mesto/obec,ale aj tento chlapec ma svoje prava a zo skolky ho vylucit nemozu.Bude ta to stat len energiu.Musia ich ustrazit ucitelku,je to v ich zodpovednosti.Ale mozes ziadat aby bol tvoj syn vzdy a za kazdych okolnosti oddeleny od tohto chlapca

@maminkadeticiek
hej? a jej dieťa a ostatné deti nemajú právo byť v prostredí kde sa cítia bezpečne? a kde ich nikto neotĺka a nehryzie?

maminkadeticiek
28. júl 2025

Ak ma chlapcek nejake problemy mala by skor AK MA TAKEHOTO CLOVEKA ZAMESTNANEHO,umiestnit do triedy asistenta,ktory sa mu bude viac venovat.

maminkadeticiek
28. júl 2025
@mondolina

@maminkadeticiek
hej? a jej dieťa a ostatné deti nemajú právo byť v prostredí kde sa cítia bezpečne? a kde ich nikto neotĺka a nehryzie?

@mondolina Tvoju otazku beriem naozaj len ako skor recnicku otazku,pretoze viem ako sa maju veci.Mozes tu ako laik tento uhol pohladu vlozit a ja s tebou mozem aj suhlasit,ale stale plati,co som napisala.Ver mi,ze mam pravdu.Nic nedosiahne.Zodpovedne su ucitelky,nie chlapcek.

kiki68
28. júl 2025

Ja by som navrhla aspon este dvoch rodicov tych deti, co im nieco spravil a stretko s vedenim, nech vysvetlia preco maju to dieta v skupine

maminkadeticiek
28. júl 2025
@kiki68

Ja by som navrhla aspon este dvoch rodicov tych deti, co im nieco spravil a stretko s vedenim, nech vysvetlia preco maju to dieta v skupine

@kiki68 Toto tiez nefunguje ako si mozno myslite.Rodicia ani skolka nemusia nikoho okrem skolky informovat o zdravotnom stave dietata,ani o yom ci chodi alebo bolo napr.u psychologa,ani vysvetlovat preco tam chodi.Stretnut sa mozu,vysvetlit svoj pohlad mozu,ak budu mat stastie rodicia urobia conl sa bude z ich pohladu dat a to je vsetko.
Ono to naozaj nefunguje ako vonku na dvore na pieskovisku.Toto je institucia.Tu maju vsetky deti prava,ano aj tie,ktore "robia zle"inym detom.Cibsa to komu paci,alebo nie.Navyse ak by si niekto myslel ze je to inak,dieta je prakticky nevylucitelne zo skolky.Ani do inej triedy nebude preradene ak sa rodic zatne.Moze dat prelozit ten rodic,ktoremu to prekaza.

kiki68
28. júl 2025
@maminkadeticiek

@kiki68 Toto tiez nefunguje ako si mozno myslite.Rodicia ani skolka nemusia nikoho okrem skolky informovat o zdravotnom stave dietata,ani o yom ci chodi alebo bolo napr.u psychologa,ani vysvetlovat preco tam chodi.Stretnut sa mozu,vysvetlit svoj pohlad mozu,ak budu mat stastie rodicia urobia conl sa bude z ich pohladu dat a to je vsetko.
Ono to naozaj nefunguje ako vonku na dvore na pieskovisku.Toto je institucia.Tu maju vsetky deti prava,ano aj tie,ktore "robia zle"inym detom.Cibsa to komu paci,alebo nie.Navyse ak by si niekto myslel ze je to inak,dieta je prakticky nevylucitelne zo skolky.Ani do inej triedy nebude preradene ak sa rodic zatne.Moze dat prelozit ten rodic,ktoremu to prekaza.

@maminkadeticiek maju, ale zaroven musia ako institucia chranit a nebranit vzdelavaniu inych deti. Nemusi im nikto povedat detaily, ale musia po staznosti riesit problem, cize spravanie dietata v kolektive. Rovnako mozu obist vedenie a ist priamo za zriadovatelom skolky. Robila som v skolke a viem ake maju moznosti. Nie je mozne, ze 3 rodicom budu ignorovat staznost. Potom maju riesit pre to dieta asistenta ( ano bud vypytaju od zriadovatela rozpocet), alebo to musi hradit rodic, pripadne riesit problem inak. Tam uz to moze byt o organizacii, o opatreniach atd. My sme tiez riesili u syna a bolo to podobne. Viac menej mali stastie, ze som rodicov presvedcila neist hned cez zriadovatela. Vyriesilo sa to a syn prestal chodit pokusany domov. Totiz to neni sranda, ked 5 deti odmietne rano vojst do skolky s tym“ lebo mi zase ublizi „, ako moze sa na to dieta 5 deti vrhnut, ale to nespravia, nakolko v tom nevidia dovod a strategiu. A hlavne by to bolo brutalne a nepedagogicke riesenie.

simona20201309
28. júl 2025
@maminkadeticiek

@maminkadeticiek nesúhlasím s tebou.

@anonym_autor pýtaj sa, či už mali s rodičmi konzultácie a ako riešia situáciu?
Ja by som už dávno mala dieťa v inej MS. Neručím za muža, ten by si to veľmi ostro vydiskutoval aj s ucitelkami aj s rodičmi aj ver mi, že by sa už to decko k môjmu nepriblizilo...
Ak ide o diagnózu- smer špecka. Ak je chlapec zdravý- mal by po chlebe.