icon

Príliš aktívne 3 ročné dieťa a problémy v škôlke

matso
3. dec 2012

Mam 3-rocnu dceru, ktora je velmi ziva, neposedi ani chvilku a nevie sa hrat ako ine deti napr. s babikami. Jej hrou je skakanie, behanie, splhanie. V marci sme sa prestahovali do Nemecka kvoli manzelovej praci. Od novembra dcerku prijali do skolky, nakolko dovrsila 3 roky. Psychickym vyvojom ale trosku zaostava, moj nazor je, ze asi o pol roka voci ostatnym detom. Detska lekarka mi povedala, ze je to preto, lebo je taka ziva, ze sa proste nedokaze sustredit na ucenie a preto ma opozdeny vyvoj. Po nastupe do skolky mal zacat 2-tyzdnovy adaptacny proces. Zacali sme s 1 hodinou, prvy den bol v pohode, no potom zacali problemy. Ucitelka sa mi kazdy den, ked pre nu pridem, stazuje, ze neposlucha, vyrusuje ostatne deti pri spolocnych hrach, hadze hracky, stale je v pohybe. Povedala mi, ze adaptacia bude u nasej dcery prebiehat ovela dlhsie ako u inych deti. TEraz chodime do skolky 4. tyzden a dostali sme sa len na 2,5 hodiny. Dlhsi cas ju tam nechcu nechat, lebo su z nej ucitelky unavene 😒 . Ja ale zacinam mat pocit, ze ju tam nechcu, aby mali oni ako ucitelky vacsi pokoj. A taktiez, ze zneuzivaju to, ze som doma na materskej so 6-mesacnym synom. Najradsej by som ju z tej skolky odhlasila, ved platime si 5 hodin a sotva tam je polovicu zo zaplateneho casu. O peniaze ani tak nejde ako skor o fatk, ze doma sa uz dcera nudi a dufala som, ze skolka ju jednak na urcity cas zamestna a jednak ze jej pomoze v psychickom vyvoji. Namiesto toho vsak kazdy den pocuvam, aka je neposlusna a aky s nou maju problem. Som z toho zufala a deprimovana ☹ ☹ ☹ Poradte mi, mam ju odhlasit a nechat doma, alebo vydrzat a dufat, ze sa casom ukludni?

detana18
9. sep 2013

@matso Ahoj, ja len v skratke, pracujem s detmi v materskej skole... mala som jedno dievcatko, presne vo veku tvojho synceka. Velmi inteligentne dieta,ale tak nezbedne, ze to potrebovalo len prisnu vychovu. Ja som "si ju dala do poriadku".. nepocuvla, cakala som ,az kym neurobi o com som ju ziadala (upratat si ceruzky), zahodila hracku, uz sa s nou v ten den nemohla hrat.. liezla na gauc, isla do kuta... vzdy som je vysvetlila, preco mala trest a ako sa mu vyhnut.. mne to trvalo asi mesiac, kym sa "znormalnila"... myslela som, ze u nich doma je to podobne.. a zrazu sok.. chcu ju dat k psychologicke ako nezvladnutelne dieta.. nejak som ich ukecala, ze nech jej daju mesiac.. a skusia moje pravidla.. pravidelne sedavala na stolicke, kut uz nechcela. Prve dva dni im odtial utekala, mama musela stat vedla nej a zabranovat jej, neskor to uz akceptovala a vravim, ku koncu toho mesiaca bola dobrucka az az...
Podstatne su pravidla treba pravidelny rezim a musi poznat pravidla.. potom ma nejaku istotu, ze ak ich dodrzi, bude spokojna ona aj mamina.. sem tam samozrejme treba aj upustit od pravidiel, ale urcite nie v prvej faze!
A este.. toto musi fungovat vsade.. mne chceli doviezt dieta na prevychovu :D vravim, ja ho mozem vziat a tu bude dobrucky, akurat doma si bude dovolovat, lebo moze 🙂)) aj keby ste ho zavreli niekde na prevychovu na mesiac a potom pride domov (s cim rezolutne nesuhlasim), tak to dieta je opat po par dnoch v starom rezime, lebo sa prisposobi situacii... 🙂
Treba len urcit pravidla a trvat na nich.. a este posledne.... Nebit! da sa to aj bez toho... take velke dieta velmi dobre rozumie, ze napr. nemoze pozerat vecer tv pred spanim. lebo bolo zle.. a napr. citanie pred spanim mozete tiez zatrhnut ako trest, pokial sa nieco stane poobede.. a o par hodin by ste citala..
drzim palce 🙂))

gaby21
7. apr 2014

@detana18 ahoj, velmi ma zaujal tvoj prispevok, mam takisto doma uz skoro štvor ročneho chlapca, velmi zivy, v skolke ma pani učitelky ktore ho ako tak zvladali az doteraz, stale sa nanho sťazuju, vobec nepočuva, bije deti, ma zachvaty zurivosti, musim povedať ze učitelky ho naozaj trestaju prikladne, da si vysvetliť, ale nepomaha nič. Co ma ale zaraza ze doma ma praveze kludne obdobie, sprava sa v ramci normy, preto som velmi prekvapena a zaskočena, ze sa takto v skolke sprava, doma musi dodrziavať prisne pravidla naozaj neviem čo sa s nim deje. Zajtra chcem dohodnuť termin u psychologičky a maleho nachvilu zobrať zo skolky

detana18
8. apr 2014

@gaby21 Ahoj, tazko takto nadialku povedat, co je pricina. Poviem ti ale iny pribeh 🙂
Mam v skolke maleho chlapca 3,5 rocneho. Uz skoro rok odplienkovaneho.. tiez tazka povaha, ale da sa s nim 🙂 asi pre 5 mesiacmi sa v skolke zacal pocikavat, pravidelne niekolkokrat denne. Doma, v obchode, na navstevach nic... iba tu. Skusala som vsetko, aj deti sa mu za to posmievali.. on sa iba usmieval, ked sme si vsimli mokre gate. .. az sme pred tyzdnom dohodli s rodicmi na radikalnom rieseni.. Ziadne prezliekanie, ziadne - uschnu, budem sa hrat.. Ked sa pocikal.. Tak sedel cely cas na stolicke (s vysvetlenim, ze nechcem aby ostatne hracky smrdeli od cikanic a pod).. ine deti isli von (co on lubi) on sedel na stolicke, hrali sa, on sedel.. takto sedel 5,5 hodin prosim pekne. Jasne ze mal vela aktivit.. plastelina, kreslenie, puzzle.... ale nemohol ist zo stoilicky, iba na wc.. V ten den sa pocikal 5 krat, stale sedel v mokrom. ziaden plac, a ten som teda ocakavala.. Na dalsi raz,az doteraz bez pocikania.. a hrdy to oznamuje, ked ho pridu vyzdvihnut.. Predtym sme skusali vsetko, naozaj! aj prisni rodicia , aj ja.. jedine toto pomohlo . Pevne verim, ze nastalo :D
Co mi z toho vyplyva? Chcel pozornost. A to ma napadlo aj v tvojom pripade. Na mojho chlapca nezabral time-out. Nezabralo, doma ziadne rozpravky.. ziadne sladkosti.. to ho netrapilo.. iba ked si ho deti nevsimali, lebo sa nesmel zapojit.. do ziadnej aktivity.. A to by ste este mohli vyskusat, ci? Jednoducho, ked sa stane prvy incident, tak pani ucitelky mu pekne povedia, ze take deti sa tu nemozu hrat a teda ona nemoze dovolit, aby niekomu, hoci nechcene ublizil a preto sa dnes bude hrat sam na svojom mieste pri stoliku.. tam nech mu davaju stale aktivity, ale nesmu povolit hrat sa s inymi detmi.. hoci aj 4 hodiny. Kym neprides.. a takto stale, 2 -3 dni. Kolko bude treba..
Ine ma zial nenapada 🙂

gaby21
10. apr 2014

@detana18 Ahoj, tvoja odpoved sa mi velmi pači, ked si to tak uvedomim, moze to byť kvoli pozornosti, je to taky vystredny typ, uz sme s učitelkami prebrali všetky varianty, toto nikoho nenapadlo, su fakt zlate, aj ich to trapi, skusim im navrhnuť aj tuto variantu, aj ked to bude ťazke realizovať, lebo on je stale obklopeny deťmi, je ich par, ktori tvoria take "zdrave jadro" v školke 😝 Dakujem pekne za radu 😉

detana18
10. apr 2014

@gaby21 Urcite to vyskusajte.. a neboj sa, ze je obklopeny detickami 🙂 ked im pani ucitelky parkrat povedia pravidlo, ze ma byt teraz sam, lebo sa s nimi nemoze hrat, kedze im blizi, tak oni sa budu hrat same 🙂 on musi pocitit, ze si ho nik nebude vsimat, ked bude zly. A neboj, z kolektivu ho to nevyluci, deticky toto dobre zvladaju, ked bude dobrucky, tak sa s nim budu hrat 🙂 Uz len aby pani uciteky na to nabrali chut 🙂 daj prosim vediet, co a ako dopadlo, ma to naozaj zaujima 🙂

gaby21
10. apr 2014

@detana18 Presne to ma prve napadlo, ze ked čo ho deti vylučia z kolektivu, ale niečo sa musi zmeniť, treba začať niečo riešiť. lebo zobrať zo školky nie je riešenie, sam povie, ze mu kamarati chybaju, buduci tyzden mam dohodnute stretko s učitelkami, určite im predlozim takyto navrh, určite dam vedieť ako to cele dopadlo, sama som zvedava, aky ma motiv, aby sa takto spraval v školke 😖 Doma k tomu určite ziadny podnet nema ,zijeme naozaj v pokoji, starostlivo vyberam rozpravky, spať chodi medzi siedmou az sedem tridsať, cize ani ziadne dospelacke filmy nekuka, neviem kde tu agresivitu v sebe berie, dozadovanie sa pozornosti je zatial jedine vysvetlenie, ktore som za posledny mesiac počula 😖

zaira301
8. máj 2014

@detana18 ...ahoj, ja mám tiež 3 ročného syna, tiež si nevieme s ním rady. už chcem ísť aj k psychologovi, aby mi pomohol ako to zvládnuť...s septembri ide do škôlky, a toho sa najviac bojím...určite budú s ním problémy...má veľmi rád deti, ale iba ak som tam ja, prvé čo urobí, ak ideme k deťom, tak sa habí a nechce ísť...potom už sa osmeli a je v pohode...len nevie sa s nimi hrať...stále do každého strká, a snaží sa uputať ich pozornosť, a je aj lakomý , všetko chce mať on...dohováranie nepomáha...no a doma je to čistá katastrofa, v poslednom čase je tak zlý, a uškriekaný, že nechápem odkial to má...je pravda, že dosť pozerá rozprávky, a od malička som mu púšťala Teletubbies...ale to asi bola chyba, tam tie postavičky sa naháňajú, buchajú do seba, padajú na zem...a akoby som videla, že on to opakuje po nich...už mu tu rozprávku nepúšťam...ale stále to robí... snažím sa mu venovať, ale niekedy mám toľko roboty, že chcem aby aj sám sa zahral...ale to on nevie, všetky hračky hádže nakopu, a ak mu vysvetlujem, že nemôže, tak ešte robí naschvál...a začne škriekať, pišťať, že sa vždy snažím ho utišiť, kedže bývame na byte...ani pár po zadku nepomohlo...jednoducho nič nepomáha, ani zákazy, že mu rozpárvku nepustím...začne po Tv búchať, že bojím sa, že to rozbije, čo má v ruku, tak to hádže ...ja som už zúfala...dala som ho aj do izby upokojiť, ale zasa bojím sa, že tam niečo vyparáti, vylieza na nábytok, zasa sa bojím,že si ublíži... v kúte nechce byť...to mi odtiaľ uteká...ja by som veľmi potrebovala radu o Vás, ako s tými pravidlami čo ste písali, ako začať, ako ste to vy dokázali... veľmi ma trápi, že v tej školke budú problémy, nebudú ho tam mať radi, keď bude taký zlý... on dokáže plakať aj hodinu, nevie sa utíšiť...až sa zachádza...napr. keď idem na nákup, tak plače za mnou, ani muž ho nedokáže utíšiť.....dosť je na mňa naviazaný......neviem, ak pôjdem k psychologovi, dá mi nejaké utišujúce tabletky...alebo? Ja neviem, ako to druhí dokázali...ale ja asi to nedokážem....poradíte ? Ďakujem veľmi pekne.

detana18
15. máj 2014

@zaira301 Dobry vecer, prepacte, ze reagujem tak neskoro...
tazko povedat, co je za tym vsetkym.. to by som ho musela viac poznat ako len cez opis na nete.
Ale k pravidla asi tolko:
1. musite byt s muzom jednotni (pokojne si ich niekam aj napiste a zaveste - chladnicka , ....)
2. neustupte.. nech place kolko chce.. ked sa nejde utisit, treba hladit, objat, ale nezmenit nazor, stanovisko.. jednoducho do odchodu mama musela.. mozem ta ako otec objat, aby ti nebolo tak smutno, ale mama neostane preto doma..
3. nebite ! robi neplechu? upozornite, pri druhom upozorneni spomente, ze este raz a ma trest... kedze sa ho bojite nechat sameho v izbe, tak sadnut na stolicku. S pociatku bude aj revat, aj utekat, ale na to ste tam, aby ste ho zastavili... a vratili, aj 20krat, ked treba... po par razoch pochopi 🙂 stale len opakovat.. teraz mas time-out, trest, ... upokoj sa, porozpravame sa...a ked sa upokoji,tak mu treab vysvetlit preco sa hnevate a ze ma teraz 5 minut tisko sediet, aby si premyslel, ako sa spravat a posluchat 🙂
4. za vsetko dobre, co urobi, ho pochvalit... odprace si knizku do policky... vyzuje pekne topanocky a odlozi.. sam, bez upozornenia, umyje rucky po prichode z vonku...
Ucitelky budu potrebovat pevne nervy a vy pevne rozhodnutie.. ale stale sa s tym da nieco urobit...
o navsteve psychologa... to ja neviem, to by som ho musela osobne parkrat vidiet... to musite dat na svoj instinkt ako matka 🙂🙂
hlavne budte aj na seba prisna a nedovolte si polavit... aj keby bol dobrunky 2 dni v kuse... on hned vybehne z novych kolaji a ste tam, kde ste boli na zaciatku 🙂
drzte sa!

detana18
15. máj 2014

@zaira301 a este som zabudla:
Nastavte si pravidelny rezim, ked dieta vie, je naucene, co nasleduje, lahsie bude vediet ,co sa od neho ocakava a teda aj lahsie bude posluchat 🙂 a tym padom, ma menej stresu 🙂
Napriklad>
vstane.. obliec sa, umyt zubky
ranajky
puzzle
kreslenie
desiata (pripadne nejaka sladkost)
hra v izbicke
prechazdka
obedik
plastelina
rozpravocka 15-30min (ak chcete)
hra v izbicke
olovrant
prisiel tatino, hra s rodicmi spolu ako rodinka 🙂 aspon 30 minut
atd... upravte si to podla seba ...
dieta sa nauci, co nasleduje.. zaroven ho ucte si po sebe upratovat, prichystat veci... vyzadujte samostatnost.. nech ma byt na co hrdi... pokojne aj 20 -30 minut na obuvanie topanociek.. pomoct len nevyhnutne,, nechat vytrapit sa, aby hladal riesenie "problemu"
🙂

lady511
15. máj 2014

@matso Ahoj..neviem ti poradit ale mna čaká to isté síce je moja mladšia ale neeeeeeeeeskutočne živá..s ničím sa neprehrá dlhšie ako 5min(a to je rekord)..máme obdobie hádzania sa o zem,,trucovania,,troškus a obávam čo bdue v školke 😒 ..kedže cudzích neposlucha 😒 ...ale všetci mi vravia že tam ju "daju do poriadku "

barbara088
15. máj 2014

@matso nechcem ta buzerovat.ale ked nerozumie nemecky ako ju tam mozes dat.si ppredstavit ze by si bola v praci a nikomu by si nerozumela

lady511
15. máj 2014

@zaira301 ahoj..prečítala som si tvoj príspevok a mam pocit akoby naše deti boli dvojičky 😀 ☹ ..presne sa to zhoduje s mojou malou,,je trucovitá,,ked sme na navšteve u švagrinej každého štípe ked sa jej ten človek chce dotknut,,odvráva,,dokonca aj mne,,vrieska,,všetko hodí o zem,,ked nieje po jej,,niekedy som už mala také stavy že somsa za nu hanbila a to nevravím o tom ked ideme na nakup..to je des a hroza ☹ ..všetko berie do košíka nedá si povedat :( ..niekedy je kludna pekne poslucha ale ked dostane "strih "...tak kričí,,nervuje ...ludia okolo pozeraju či to dieta netýram ☹ ☹ ☹ niekedy som riadne bezmocná

zaira301
16. máj 2014

@detana18 ...ďakujem veľmi pekne za radu, budem sa držať vašich rád....takže neustupiť...to asi aj trocha som robila chybu ja...ja som po hodine, keď niečo som zakazala a bol už dobrý, tak som mu to povolila...takže musím to nejak zmeniť.... uvidím, ak teda nebude to pomáhať, tak pôjdem aj k tomu psychologovi...ale myslím, že čo mi viac môže on poradiť...možno ste mi vlastne vy poradili to, čo by mi poradil ten psychlolog...ešte raz díky a určite sa ozvem a napíšem, ako pokračujeme s premenou k lepšiemu🙂

@lady511 .... no ja som sa už bála, že to je nejaká psychická porucha, ale možno je to tým obdobím vzdoru... skúste to robiť ako mne poradila @detana18 a uvidíme, či to dokážeme nejak zmeniť..... ja teraz sa chystám s malým vonku a zasa ma čaká obliekanie a naháňanie po izbe aby som ho dokázala obliecť... niekedy ma to fakt vyčerpáva a to mám iba jedno dieťa, neviem si predstaviť, že by som mala dve a viac a také živé.....

leeaa8
5. máj 2015

@andys11 ahoj, presnee mame takyto problem, aj ked som priniesla papiere , ze dieta je v poriadku a oni ho do specialnej skolky posielaju..

leeaa8
5. máj 2015

@zaira301 ahoj, akokeby si o mojom pisala..

ciapkyzvieratka
21. máj 2016

@spachtos dobry vecer, mam doma taketo dietatko...len co ak ho nechcu uz v druhej skolke...Ako mam dalej postupovat. Maly ma 4,5roka. Dakujem za infor.

tajka1986
21. máj 2016

@ciapkyzvieratka ako to ze "nechcu"?

ciapkyzvieratka
21. máj 2016

@tajka1986 citujem...a to sme ho dali do sukromnej , ktoru sme si horko takzko mohli dovolit...Mamicka, Vase dieta nerespektuje pokyny pedagogov, nemoze k nam chodit...potrebuje specialnu skolku..usudili na zaklade pobytu dietata po druhom dni, bol tam na 4h. Nieco vystrajal pri jedeni...neviem viac. Vraj im je to luto..peniaze vratia..Ako mam postupovat: na papiery nema ziadnu diagnozu...chodime na biofeedback.. zistuje sa ci je tam alebo nie je hyperatktivita...

tajka1986
22. máj 2016

@ciapkyzvieratka no ja teda neviem ale po dvoch necelych dnoch je trosku skoro na taketo zavery. Respekt si treba aj vybudovat. Inu skolku nemad po ruke? Skusila by som tam...zvlast ak nema ziadnu diagnozu...ucitelkam sa s nim nechce "natahovat"tak sa hceli lahko zbavit povinnosti. Ale snad maju x rokov praxe a vzdelanie na to,aby dieta "zlomili". Samozrejme za dva dni to nepojde,ale museli by chciet. Nech mi nepovedia ze vsetky deti okamzite skacu ako oni piskaju. Ziadne dieta nie je "na povel"

spachtos
22. máj 2016

@ciapkyzvieratka z akeho dovodu ho nechcu?

ciapkyzvieratka
22. máj 2016

@tajka1986 presne ako pises, ziadne dieta nie je na povel..Chodime na biofeedback...zistujeme ci nie je hyperaktivita..nema ziadnu diagnozu.

ciapkyzvieratka
22. máj 2016

@ciapkyzvieratka opr. na papieri..uz som v noci bola kaput

ciapkyzvieratka
22. máj 2016

@spachtos nieco vystrajal pri jedeni..vylieval z lyzicou...a nerespektoval pedagogov-pokyny...on sa tak rad predvadza..najma ked je v novom a cudzom prostredi..on je taky herec..v restike ho praveze chvalili, ze ako vie pekne jest...uz vie aj priborom...nechapem...este mi povedali..ze nevie jest lyzicou...take nieco...

spachtos
22. máj 2016

@ciapkyzvieratka Po dvoch dnoch povedat, ze dieta potrebuje specialnu skolku, je nemozne. Musi si predsa zvyknut na nove prostredie, deti, ucitelky. V tej skolke zrejme nepracuju ucitelky, ktore vedia zaobchadzat s detmi.

slavibrcka
7. okt 2016

@anjelicek26 no sorry, ale ja mam tiez velmi zive dieta, dcerka ma 2,5 a uplne akoby som citala to nej a nch vychovavam kolko chcem, nic nepomaha. Asi sa vam to dobre hovori, lebo ste takyto extrem nezazili. Ja 100x dennevysvetlujem, napominam, citim sa jak verklik: nerob, nechytaj, nelez tam, nedavaj do pusy.... Stale dokola aj vysvetlujem preco sa to nema, ked sa pokusam o rozhovor, melie si nieco alebo spieva, v kuse skace, lozi, ani rozpravku nepozera v sede, krmim ju ked je zhypnotizivana pri telke, lebo sama sa nevie najest. Niezeby nevedela drzat lyzicu, ale skratka neobsedi, to aby ju dalsi dvaja zabavali, uz sme nemali doma co do ruk davat, kym jedla.... A mozem pokracovat ako ma zbehane vzetky branicky, smetiaky, kriky, kym ine deti sa hodinu hrabu v piesku. Neviem, ci ju mam viac trestat alebo kricat, capat po riti ale este viac vysvetlovat. Dobre sa vam hovori, ze vychovajte si ju, asi neviete, co su toto za deti. A myslim si, ze som normalna aj prisna a viem, co sa patri, mam kopu synovcov a mladsia dcera ma 9 mes a od narodenia uuuplne ina! Normalna: nereve, ked nemusi, dobre spi, vsetko zje, stale spokojne, usmiate babo. Takze to viem porovnat od malicka. Lebo mam doma cierne a biele. A verte mi, na toto nestacia ani dvaja ludia a ziadna vychova nepomaha. Bola pol roka v sukr. Skolke, potom sme uz na to nemali a tam mi len povedali, ze vidia, ze je "ina ako ostatne deti" a to mala len rok a pol, co tam mohlo byt s vychovou?

slavibrcka
7. okt 2016

@detana18 a kedy vy varite, periete, upratujete, zehlite, starate sa o dalsie dieta? Chapem, co mate na mysli, ale takto by som si to vedela aj ja predstavit, takyto super rezim, keby som mala len ju a vsetky tieto cinnosti by za mna robil niekto iny. Ale je pravda, ze ked sa venujem len a len jej, dokazeme az!!! Hodinu spolu citat rozpravky. Stavat puzzle nam trva do 5 minut, kreslim uz len ja, povie mi: maminka nakresli, po dvoch zvierakach sme dokreslili, tak ja uz nviem 😔

anjelicek26
7. okt 2016

@slavibrcka to si si dnes na vecer vytiahla 4 roky stary prispevok ako literaturu na spanie 😀

rojko
7. okt 2016

@detana18 nedá mi nereagovat 🖒máte úplnú pravdu! Môj syn má síce už 13-nast, ale keď si spomeniem mala som ten istý problém v škôlke...chodil do škôlky- vraj najlepšia škôlka...dodnes nechápem prečo som ho tam dala...denne pocikane a doslova posrate slipky v skrinke, prilepené v papieri...aký je váš syn zlý a pod...hlavná vec, že vonku 30 stupňov a deti bez prístrešku, bez pitného režimu...učiteľky pijú kávu a môj syn pocikany sa hrabe v piesku...mám ťažké srdce doteraz! Dala som ho do inej škôlky...nepocikaval sa, ani ten zbytok..pani učiteľky boli skvelé! Nielenže sa dostatočne synovi venovali, ale vždy keď začal mať svoje vrtochy ho viac zamestnali..aby mal pocit napomocnosti..pomahal p.ucitelkam pozbierat hracky, upratoval, ked dopapali...bože, aký bol šťastný🙂 každý deň mi cestou zo škôlky mlel ako on pomáha...proste, chcela som tým len povedať že každé dieťa je iné, treba mať pevné nervy, venovat sa a dat hlavne pocitit ze on je najdôležitejší...myslim si, ze pokial ucitelka nema nervy na dieta - nemá tam co robit! Je x skoliek kde vase dieta nebude chciet ist domov, ako moj syn uz po prvom dni v novej škôlke🙂) samozrejme, ze boli dni ked sa mi ucitelky stazovali, ale vzdy z usmevom a slovami...nebojte sa, my si z nim poradíme🙂 dodnes mame dobre vztahy a ked sa stretneme spominame ..a to je nam uz 13- nast 🙂

rojko
7. okt 2016

Ešte som zabudla napísať, že v prvej triede nás pani učiteľka poslala k detskej psychologicke, kde som chodili skoro 4 roky...lebo už v druhý deň po nástupe do školy som počúvala aký je " horkokrvny " a neposedi, nedava pozor.....a psychologička nám po všetkých sedeniach povedala, že pani učiteľka potrebuje zrejme psychiatricku 🙂

nikawero12
8. okt 2016

@rojko Ak sa pani psychologičke zdal tvoj syn v poriadku, tak potom nechápem prečo vás "naťahovala", aby ste k nej chodili na sedenia štyri roky? A ak to tej psychologičke trvalo až 4 roky, aby zistila, že tvoj syn je v poriadku, tak potom zrejme psychiatričku potrebovala pani psychologička a nie pani učiteľka.