Problém v škôlke
ahojte, potrebovala by som nazor na toto,co sa deje u nas v skolke. syn nastupil v sept.do skolky ako 3rocny.rano ho vodim ja na osmu.poobede vyzdvihuje muz.skolka je otvorena do 16.30. prve dni sme ho bravali skor okolo 15hod aby tam nebol dlho.potom uz zacal chodit po 16tej muz. jedneho dna si ucitelka zavolala mojej svokre (poznaju sa lebo svokre tam kedysi chodili vsetky deti),vraj nas maly tam byva najdlhsie a caka rodicov a vobec to nie je pre tak male dieta dobre aby tam bol dlho. tak isla svokra po neho. toto sa udialo bez dovolenia rodicov. nam nikto nevolal, bez nasho vedomia ho vyzdvihla svokra po dohode s tou ucitelkou.muz tam prisiel po neho a dieta nikde. no dobre bola som ticho. muz mi tvrdil,ze chodi po 16tej, maly sa vraj vzdy tesi na tata, pekne sedi a hra sa alebo vsetko zatvara s ucitelkou,myslim okna atd. malokedy je tam vraj sam. parkat sla pre neho svagrina a plakal ze chce ist s tatom. muz chodil do prace s kolegom autom,kolega vsak dal vypoved,tak muz chodi busom,uz riesime druhe auto. takze teraz chodi neskor v praci konci 15.30 . ale vzdy stiha do 16.30.vcera prisiel 16.34, utekal celu cestu zo stanice,nestihol spoj na ktory chodi. ucitelka ho vraj cakala vonku uz,sedela v aute a maly bol na chodniku skoro bosy ,napoly obuty,vraj mu nevedela obut topanky. muz sa ospravedlnil ze meska. rano si ma odchytila riaditelka, povedala mi, ze muz prisiel 16.40, meskal a je to vraj hrube porusenie poriadku a ked sa to zopakuje, mozu nam ho vylucit zo skolky. uplne som zostala zarazena. nechapala som co povedat, neviem preco muz nevolal niekoho,aby po neho prisiel,myslel si ze to stihne.
starsi syn chodil do inej skolky kde s tymto nebol vobec problem. tiez som po neho chodila cca 16.15, velakrat sa stalo ze ine mamicky obcas meskali, ucitelky pekne cakali vonku s detmi na skolskom ihrsiku na lavicke a nikto nikoho nevyhadzoval zo skolky.
co si o tomto myslite? ked som muzovi volala rano co sa stalo, tak sa strasne nastval,ze ich zazaluje ze dieta cakalo na ulici skoro bose a predtym volali bez vedomia rodicov svokre,ktora ho vyzdvihla bez nasho vedomia. proste cele zle. nechcem si robit problemy v skolke, nechcem aby si on zvykal zase v inej chudatko male,ale toto ich spravanie sa mi nepaci absolutne.este tam chodi len mesiac a toto robia.
Nečítam všetko, to by bolo na pol dňa. Mne sa stalo tiež viackrát, že som zostala dlhšie, nepáči sa mi to, lebo vždy mi to narušilo plán, alebo som musela niečo zrušiť. A nie, nežijem v škôlke, ako si myslia napríklad deti. 😉
Druhá vec je ,že tak malé dieťa, by nemalo byť dlho v škôlke a už vôbec nie medzi poslednými, či posledný. Aspoň ten prvý rok si to treba nejako zariadiť aby to maličké 3 ročné dieťa nestrávilo svoj celý čas v inštitúcii.
@petulda333 nemali babke volat. Ak je problem, riesim s rodicom. Oni nevedia, ake su vztahy v rodine. A my nevieme, co jej povedali presne. Mozno to babka prefiltrovala, aby situaciu upokojila. Ked nebude posledny tento, zavolaju dalsej babke, ze maly ignacko o 16.05 uz place? Ak raz potrebuju mat 16,30zavrete, nech rodicom korektne oznamia, ze deti do 16,15. Ale ked poviem ze skolka do16,30, tak ako rodic pocitam s tym, ze16,25 nie je problem. Aj mne sa stalo, ze som 15min skysla v kolone, prisla som 29, ale ziadny problem. No ja som to avizovala, ze som na ceste, ale stojim.
@mooonika1975 vies, my mame v triede len malych. Jeden vzdy bude posledny. Rodic s tym nic neurobi, ked konci 15,30 ci 16,00.
@ukulela boze, nedramatizuj akoby sa neviem co stalo.
@elementissa ale všetci sa tu navážate do chudery učiteľky lebo si dovolila upozorniť otecka že škôlka je len do 16:30.....za mňa vôbec nejde o to že to boli len 4minuty...za mňa to bolo ok, ok už nebolo to že dieťa bolo zle obuté lebo ho nevedela obuť(aj keď aj to je divné)...rovnako si neviem predstaviť že už sedela v aute (kde bolo vtedy to dieťa, asi samo na dvore), ale to už je vedlajšie.....
@petulda333 všade sa obeduje o inom čase, takže chodia von doobeda ako to majú zariadené.U nás sa jedlo na 2etapy, aby nebol ruch v jedálni, umývačke a spálnicke.Ved sa nemôže nahrnut 30 deti k 5 zachodikom.To ich neoprávňuje, keď babku poznajú, aby jej volali.A dobre vedeli, že ak zavolajú babka sa zdvihne a príde po vnuka.Autorka píše, že babka robí každý druhý týždeň iné smeny, takže, ak by bola v práci aj tak preňho nejde a cakali by na otca.Veci ohľadne deti sa majú riešiť s rodičmi a nie babkou.Ale to je jedno čo majú robiť ženy, ktoré sú na deti samé?Všetko by som chápala, keby malý bol dieťa, ktoré sa zle adaptuje, plače, neje, ale učiteľky vždy rozhodujú či je už dieťa schopné tam byť celý deň a potom nevidím dôvod ho šikovať preč.Iba jeden chcú skôr zavrieť a o tom je celá táto story.A autorka píše, že malý je spokojný a hra sa.
My sme mali deti, ktoré chodili mesiac pol deň, keďže preplakali celé doobedie..a to je trápenie pre všetkých.A k tomu pobytu vonku ľudia sú často radi, že deti niekde umiestnili, tak držia ústa, ale my sme museli chodiť von aj v daždi boli sme pod veľkým prístreškom.Inak majú chodiť von ráno aj poobede.
A v lete sme mali na tráve deky, knižky a boli pod veľkou protislnecnou clonou za 40 eur a mali aj bazéniky napustené.A bolo s tým oveľa viac práce deti dať do plaviek, natrieť krémom v lete, osušiť do osusiek všetko je o učiteľkach.Nas sa vždy riaditeľka pýtala chcete bazén zvládnete to?Detto v zime obliecť deťom skafander polka nemala vhodné topánky do snehu, zle rukavice...hneď mokré.
@luccija ved aj u nas takto chodia. Doobeda aj poobede. A k tomu telefonatu sa uz nebudem vyjadrovat. Nic hrozne sa nestalo
@luccija a k tomu chodeniu vonku doplnim tolko. Mame takych rodicov kt sa stazuju, ze chodia casto von a tym padom maju ucitelky pokoj a nevenuju sa im. Dalsim vadi, ze chodia malo, inym, ze chodia ked mrholi, inym za slnka. Jeden raz za mnou prisiel do prace a pytal sa ci mi nevadi, ze im malo kuria v triede?! Vravim, ze nie, syn sa nestazoval. Potom mi vravi, ze moj malo papa, dcera mu zalovala 🙄 ci mi to nevadi, ze ho ucitelky nenutia 🤷♀️ preto som pisala, ze beriem, ze volali babke, zvlast ked sa dlho poznaju. Niekedy sa s rodicmi diskutovat neda
@petulda333 vonku treba na deti dávať oveľa viac pozor ako vo vnútri odrážadlá, hojdačky, sedia na vlhkom piesku, treba im cikať....stiahnu si čiapku..
@luccija ved jasne, ale niekomu nevysvetlis
@sara07 do tlf a upozornil, že bude meškať? To som nepostrehla.
@elementissa poznáme jednu stranu, nepočuli sme druhu😉
@maciatkolulu volať políciu, ak rodič nepride , to mame v školskom poriadku.
@mooonika1975 aj my
@maciatkolulu nie lebo to bral že to stihne , utekal celu cestu , nevolal vopred, len ked dobehol sa ospravedlnil
zase aj uč mohla volat kde su a chlap ked beží tak beží nevolá aj tak keby volal tak zadychany by mu čo asi tak rozumela
@maciatkolulu vieš čo, tu verím, že sa to mohlo stať, lebo bohužiaľ mám osobné skúsenosti, veľmi nepríjemné z rôznymi pracovníkmi v štátnej sfére, čo vedia spraviť takúto tragédiu aj keď by mali ostať o pol minúty v tej hroznej diabolskej práci.
@mogaa celý ten jej prístup je veľmi pochybný a ako som teda napísala v úplne inom príspevku, vôbec by som sa nedohadovala, ale vybrala by som dieťaťu školku, kde majú otvorené dlhšie a nemajú takéto maniere
@sara07 ty si s ním bola???? 🤣🤣🤣Každopádne, ja keď idem niekde na knap a jedna sa o moje dieťa, čo sa stalo iba v prípade stráženia kamarátkou, volala som dopredu, že je možnosť, že budem meškať, on mohol tiež, neudychcany z busu
@maciatkolulu a tak sa ideme natahovat a ty si tam bola že si si ista že sa neospravedlnil ? nie každy má ideálneho boha ako ty , chlap bežal čiže chlap bežal
@sara07 co mam ja? Ja píšem za seba, čo by som urobila ja a vyžadovala od druhých. Ja som sa fakt nedocitala, žeby učiteľke volal vopred, že nestíha.
Nam na 1.rodicku v lete pred nastupom deti do skolky, zastupkyna oznamila ze ak budeme meskat a neoznamime to telefonicky vopred, budu kontaktovat policiu 🤦🏼♀️ Velmi “mile” su podaktore ucitelky 👎🏼 Ja maleho bravam 14:30 hned prveho a ak tam nemozem byt, poprosim svokru. Lebo je to dlho od 7:15 kazdy den. Ale nie kazdy rodic moze byt prvy v skolke
@ewka0012 na jednej strane má učiteľka pravdu, že pre dieťa, ktoré chodí do MŠ mesiac nie je najvhodnejšie, ak je v MŠ pomaly dlhšie, ako dospelý človek v práci. Ani naň dobre nepôsobí, keď je v triede sám. Aj keď chápem, že nie každý rodič si to môže zariadiť a že sú deti, ktorým to je srdečne jedno a sú spokojné, aj keď sú v škôlke od otvorenia do záverečnej. To, že učiteľka volala tvojej svokre, považujem za absolútne neprofesionálne. Aj keby tvoje dieťa plakalo v kuse dve hodiny, mala kontaktovať teba, nie volať svokre. Ty by si rozhodla, čo s tým. Ale ak tvoje dieťa bolo v pohode, nerozumiem, na čo volala svokre. Prebrať ho ona mohla, keď si ju uviedla medzi osobami, ktoré si splnomocnila, že môžu tvoje dieťa preberať. Svokra mala oznámiť tebe alebo manželovi, že vyberá vnuka zo škôlky, nechápem, prečo to neurobila. Druhou vecou je to, že manžel meškal, keď videl, že to nestihne do 16,30, mal učiteľke zavolať a ospravedlniť sa. Že učiteľka čakala vonku, to by bolo v poriadku, no to, že nebol riadne obutý a učiteľka sedela v aute, už v poriadku nebolo. Môže sa stať čokoľvek, ona je za to dieťa zodpovedná až do príchodu rodiča. Tvoje dieťa nikto zo škôlky nevyhadzuje, iba ste boli upozornení, že je to hrubé porušenie školského poriadku, čo je (aj keď pri prvom meškaní, ktoré trvalo štyri minúty, si to mohla odpustiť). Určite by som si toto vykomunikovala s učiteľkou, ospravedlnila by som sa jej ešte raz za to meškanie a zároveň by som jej povedala, že si neželám, aby kontaktovala svokru a posielala ju pre moje dieťa, keď môže poň prísť manžel.
Naša škôlka je do 16.30, ale platí co aj bolo povedané že treba vyzdvihnut dieťa do 16.15, aby bol čas sa obliecť a opustiť areál do tých 16.30.
Tiež som teraz na RD s mladším ale neviem co bude keď pôjdem spat do práce, manžel robí väčšinou do 16.30 a ja s dochadzanim ak sa vrátim do pôvodného zamestnania nebudem mat šancu vyzdvihnut načas.
Chodíme teraz pre malého 15.00-15.45 ako kedy a keď som pár krat prišla po 15.40 už som bola upovedomena že či sa mi nedá chodiť skôr.
Naša škôlka je super , aj synovi sa paci aj ma rad učiteľky , upratovačky , kuchárky … ale toto mi jedine prišlo take trochu mimo že keď je škôlka do 16.15 a prídeme do 15.45 už sa robí z toho halo .
Zhodou okolnosti sme tiez z Piestan . A tiez sa čudujem co robia ako zamestnanie ostatní rodičia a ako si to vedia zariadiť keď chodia väčšinou pre deti okolo 15.00 .🤷♀️
Keď je náhodou dotazník o využití škôlky cez prázdniny tak dostaneme info že z našej triedy škôlku cez prázdniny nikto nepotrebuje , tak by nebolo vhodne dávať. A potom sa tam zázračne stretne 10deti z 25🙈
No co som tým chcela povedať treba dodržiavať školský poriadok alebo vedieť zavolať že sa niečo stalo, a to vyzdvihnutie svokrou a že jej zavolali by som na to upozornila že to nie je vhodne . Vám sa nepokúšali dovolať ?
Co by mne najviac vadilo že syna nechali boseho/ poloboseho už v chladných dňoch. Ved to sa nerobí , aj keď bola učiteľka nahnevaná nemala to takto riešiť cez dieťa . Napovedá dosť o jej charaktere 😔

@ukulela opakujem sa, ale niektore neviete citat. Oni babke nevolali, aby po dieta prisli. Volali jej ako dlhorocnej znamej, ze maly ostava medzi poslednymi a nerobi mu to dobre. Zrejme cakali, ze sa babka s rodicmi porozprava, no ona po dieta prisla. A napr u nas sa nehlasi kto po dieta pride, to si mame vykomunikovat medzi sebou. Ak pojde babka, da mi vediet, aby som ja nesla. A ucitelka mi nevola, kedze babka je na zozname. Nato som to splnomocnenie vypisala.