icon

Problém v škôlke

24. okt 2023

S dcerou zacali problemy v skolke.5rokov ma.
Nie som nejaka extra prisna mama, ale mam svoje pravidla(s otcom sme od seba)

Nerobi problemy ked treba zuby umyt, ist spat, ist domov s ihriska.ma dva kruzky kde problemy s autoritou nema.
Ale ma ju v skolke. Neni sama- ona a jej kamoska. Ked je bez kamosky je to ako tak ok.
Ked su spolu des- dnes volala skolka ze napluli ucitelke do tvare!!! Ja som nebola slova schopna.

Problemy zacali asi pred 3mes ale teraz sa to stupnuje.

Ja vidim problem na strane skolky , ja viem byt sebakriticka ,doma problem nevidim.ci vylety,kupanie ,jazda na bicykli ona je uplne bez problemov.
V skolke sa sustredi ked maluje neni hyperaktivna alebo co ale ta autorita chyba. Riaditelka vravela ze to zacina v skole ca v 10tich rokoch ale nie uz v skolke takyto pripad vraj este nemali

Pochopi to dieta ked jej dam zakaz tv zaco to je ?

Ako s nou komunikovat prosim 😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫😵‍💫
Cely vikend som s nou rozpravala o tom , vie co ma robit a aj tak to nerobi

Strana
z5
anjelicek26
24. okt 2023

napluli ucitelke do tvare - ja vidim problem na strane skolky 😵 Ja viem byt sebakriticka 🙄

Ucitelka ti povie, ze nieco take tam este nemali.

Doma problem nevidim? Lebo si na nu sama, nemate konflikty a robis veci, co ma rada. Na co je zvyknuta. Ako je realne "vychovana" vidis ako sa sprava, ked ty tam nie si...

Najdi inu skolku, kde tam ta kamoska nebude, najdi taku, kde su prisne ucitelky, upozorni ich vopred, co ich "caka", ak to nezvladas sama, tak psycholog ako bonus k tomu.

belllinka
24. okt 2023

Chudera učiteľka, ja byť na jej mieste, tak tým deckám poletí taká facka, že až! A ty sa ešte spýtaš, či jej máš zakázať telku? 🙄 Zjavne jej tvoje mäkké výchovné metódy nestačia. Ale samozrejme, na vine je škôlka a kamarátka.

nin12345
24. okt 2023

No problem je tam ze TY vidis problem na strane skolky ked TVOJE dieta napluje ucitelke do tvare.. des v dnesnej dobe byt ucitelkou v MŠ alebo ZŠ pri takychto detoch lutujem ich vsetky do jednej. A aby to nebolo len tak plne hejtu tak 5r. by zakaz TV pochopit malo a taktiez to ze takto sa spravat nesmie. Vsak aj tie ucitelky nie su z ocele este ju prestanu mat radi a toto sa s nou moze tiahnut este dlhsie mozno aj detsky psycholog by pomohol... kym bude dieta vediet ze vsetko moze a nic sa nestane tak aj bude robit vsetko co chce

deti95060810
24. okt 2023

napľuť do tváre učiteľke? to som ešte nepočula...
asi by som sa poradila s psychol. že čo s tým...

zorkahorka
24. okt 2023

Samozrejme, ze zakaz tv pochopi. Ja by jej toho zakazala viac. Ale nesmues povolit. Len vtedy pochopi dôsledok svojho konaniA

autor
24. okt 2023

@anjelicek26 dakujem za normalnu odpoved. Ano moze byt ze ja zle vychovavam a nevidim to .dieta sa mi narodilo bez navodu, ale co zmenit ? KDE robim chybu? Prideme zo skolky , hrame sa , upracem, navarime vacsinou spolu,potom tv alebo tablet, vecera , zuby umyt a spat.
Co robim zle?
@zorkahorka dakujem dam jej zakaz urcite
@deti95060810 mne to v zivote nesrpravila keby mi to spravi 1x v zivote mi ruka vyleti ver tomu
@belllinka
@belllinka
@nin12345

kiki68
24. okt 2023

Jednoznacne vybrat zo skupiny, bud ju, alebo tu druhu a oddelit ich. Aby sa nemali sancu tak vidiet a dat dokopy. Mali sme toto s dvomi chalanmi, ten druhy bol ok, ked nebol s tym druhym. To bol des, naschval sa pocurali v 5 rokoch a taketo kraviny.Rodicia potom uz mali dost, lebo to bola taka dost v poho rodina a dbali na vychovu, 3 deti a iba tento bol taky s tym kamoskom. A najhorsie bolo, ze ten kamos ho potom zradil, strasne ho udrel, pobili sa skrz pozornost ucitelky prave a odvtedy bol kamaratstvu koniec, isli do inej skoly kazdy a ten druhy viac o nom nechcel pocut. Takze ja by som pekne vzala vietor z plachiet nez je cas. Aby sa nestalo, ze to pekne daju skole ako info a budes mat take, ze cela skola kdesi pojde a ju z bezpecnostnych dovodov nevezmu. Lebo to mozu spravit kedykolvek

yoxinka
24. okt 2023

A v čom konkrétne tá škôlka spravila problém, keď tvoje dieťa NAPĽULO učiteľke do tváre????? 🤯🤦‍♀️

anjelicek26
24. okt 2023

Musis ju rozdelit od zabehnutej skupiny... takze nova skolka... obvolaj zajtra, co sa da a daj ju vsade na cakacku. Jasne jej povedz, ze aj maly incident a ma novu skolku a ziadne kamosky... ale ked sa medzi sebou hecuju, tak to pod ciarou aj tak skonci, ze sa dieta "pozabudne" a zas prekroci hranice.

Skolka dava feedback skole k dietatu, minimalne co sa tyka skolskej zrelosti...sa to s nou potiahne, ked to teraz nezacnete riesit.

pribinak
24. okt 2023

Zajtra by začala vybavovat novú škôlku. Toto je fakt zle. Naozaj prekročila take hranice že dovi dopo

Ospravedlnila sa učiteľke? Trest že nepozerať tv? Prepáč to je smiešne

autor
24. okt 2023

@yoxinka nejaka si nervozna …je to sukromna skolka kde maju naozaj volnejsiu vychovu , kamaratske vztahy… chodi tam 3 roky uz od jasli.
@kiki68 Su 1 skupina 🙄 vraj sa snazia ich oddelovat …. Dakujem

autor
24. okt 2023

@pribinak a aky iny trest ? Co radis?
Rozmyslam tiez novu skolku ale zahlasit sa da od februara az

anjelicek26
24. okt 2023

Tvoja dcerka potrebuje autority... takze kamaratska a volna vychova zasla tam, kde ste dnes... rovnako zmiesana trieda vekovo vela detom nesedi, orientuju sa podla mladsich... spadova skolka pokial viem musi predskolacka zobrat, sukromna je o inom... len ju pekne prihlas...

autor
24. okt 2023

@anjelicek26 ja som uz pozerala novu skolku od febr sa da zahlasit nove miesta nemaju 😒 riaditelka vravela ze skusi sa vo svojich mudrych knihach prehrabat

bronkax
24. okt 2023

@aurorka ja tiež nechápem z čoho ťa tu vlastne obviňujú?? Dieťa je doma v pohode, v škôlke v pohode ale príde kamoška a bác. Áno stáva sa to pri ľahko ovplyvniteľných deťoch. Nevidím dôvod ťa viniť keď doma vám to ide bez problémov. Treba sa porozprávať s riaditeľkou nech dievčatá oddelí. Tvoja dcéra je zle ovplyvnená. To je všetko.

anjelicek26
24. okt 2023

Ked vas nevezme spadova, nech ti daju papier, ze ju neprijali a teda "napad", kde ju v okoli prijmu... nech si to starosta riesi... nenechaj sa odbit. U vas je ta situacia velmi kriticka... vies si toto predstavit v normalnej skole? Kde musi sediet, kde musi sustredene pracovat, kde musi pocuvat, kde je nasadene neskutocne tempo v prvom rocniku? Budu slzy plac na vsetkych stranach a kazdy den na koberceku v skole...

@bronkax to nie je prvy incident (len ten zatial najhorsi) ako pise hore a ktora ovplyvnuje tu druhu je uplne jedno... pokial budu spolu, nebude to dobre...v jednej skupine (a maju len tu) ich nema ako oddelit.

tosomja
24. okt 2023

Ja by som žiaden zákaz dodatočne nedávala. Učiteľky si musia poradiť samé, bohužiaľ, toto si dieťa v školke dovoliť nesmie. Učiteľka má dať trest, bude sedieť na stoličke, kým sa neospravedlní, nebude v blízkosti toho dievčaťa, s ktorým vystrája. Doma by si jej možno dala na zadok, učiteľky tu možnosť už nemajú, aj keď si myslím, že by tým deťom nezaškodilo dostať aj od iného ako rodiča. Niekedy učiteľ bol autorita, dnes musí byť kamarát, a tam to zašlo.
Normálne by som učiteľke povedala, nech jej nedovolí sa hrať, ani vonku na dvore, bude stáť pri učiteľke aspoň týždeň, kým si neuvedomí.
Doma sa porozprávať, že zle správanie sa trestá. Keď ublíži, bude ublížené aj jemu. Bohužiaľ, ináč sa nenauči, že sa to nerobí. O chvíľu takto sa učiteľke facku a ty doma "len" zakážeš telku.

vikusjk
24. okt 2023

Ja budem teraz za zlu, ale v takomto pripade by som pred dcerou rano v skolke normalne dovolila ucitelke, aby jej v pripade nevhodneho spravania a po slovnom upozorneni, ak s tym neprestane, dala po zadku, alebo ju inak pred vsetkymi detmi potrestala. A pred dcerou preto, aby vedela, ze to myslim vazne a ze to ma ucitelka vyslovene dovolene. Dcera musi vediet, ze sa za to naozaj hnevas a take spravanie je maximalne nepripustne.

bronkax
24. okt 2023

@anjelicek26 áno nebude dobre kým budú spolu. Ale ja by som ešte predtým skúsila kontaktovať kamoškynych rodičov. Či sa ich mala takto správa aj doma. Jednoznačne sa treba stretnúť riaditeľka aj druhí rodičia a dohodnúť sa čo ďalej. Hádzať vinu na druhého by mohli aj do vianoc a riesenie pre dievčatá žiadne.

kiki68
24. okt 2023

Take velmi benevolentne prostredie a aj riesenie by som povedala. Ako keby ich ucim ja, tak tam pekne makaju tie dve a cele hodiny sa nepohnu od stola.Toto je zial to riziko ked z deti robia seberovnych kamosov. Ucitelke by som sa s dcerou ospravedlnila a povedala by som jej, ze je to hanba pre celu rodinu co robi a ze si to neprajes. Tiez doma za trest ziadny mobil a oblubene veci. Na dva tyzdne. Potom sa uvidi, vo dalej podla jej spravania. Ako ked nie su prisni oni, tak musis byt Ty v zaujme dietata. Nech nemas problem v inej skolke/ skole. Ten druhy chlapec z tych dvoch isiel napr na sukromnu skolu a za mensiu vec dostal po 3 tyzdnoch vyhadzov. Nepomohli ani prachy, proste ho vyhodili, ze narusa hrubo poriadok skoly. Toto proste nechces mat neskor.

kiki68
24. okt 2023

@vikusjk lenze po zadku dat nesmies, vies kolko ludi s tym pride “ dajte mu po zadku “, ehm Jasne a ja skoncim kdesi na inspekcii

autor
24. okt 2023

@bronkax aj nad tymto som rozmyslala. Mamu jej kamosky poznam

pribinak
24. okt 2023

Proste aj do súkromnej by som ju dala. Ale za každú cenu ju treba oddeliť od toho druhého dieťaťa

Ospravedlnila by s učiteľke? Ja by som ju zobrala do detskej a musela by vybrať 5 veľkých a 5 malých hračiek a darovať deťom čo sú choré a nemôžu chodiť do skolky a mat pani učiteľku. A odniesť do nemocnice

Ale žiadne pokazené zničené či mini blbosti z kinderka
A ospravedlniť sa pani učiteľke

autor
24. okt 2023

@kiki68 sak toto 🙄🙄🙄zasluzi si aj po ustach🫣

autor
24. okt 2023

@kiki68 dakujem

kiki68
24. okt 2023

Ale kdeze, ziadne facky, vziat oblubene veci a hotovo.

autor
24. okt 2023

@tosomja vies ja si neobranujem dieta ja som pisala ako to ja vidim
… kebyze viem ze je taka v sukromi nepisem sem a viem ze mam problem ale ja ho nevidim proste. Na kupku s bratrancom zacali robit blbosti povedala som X prosim skudnite sa toto sa nesmie lebo…a ticho boli obaja , ja sa za nu nikde hanbit nemusim a to sme vela na cestach , preto som v soku a vidim osobne problem v ich kamaratskych vztahoch

yoxinka
24. okt 2023

Mám tri deti. Všetky chodili do súkromných zariadení. Dve dcéry boli dokopy v troch súkromných škôlkach, dcéra je momentálne v súkromnej škole, syn chodil rok do súkromnej školy, takže tu, prosím ťa, na mňa nevyťahuj súkromné škôlky. My sme týchto zariadení absolvovali celkom dosť a ani v jednom si deti nedovolili pľuť učiteľke do tváre. Z tvojich reakcií mám skôr pocit, že to bude tak, ako mi hovorila kamoška učiteľka: “Problémom dnešnej doby nie sú deti, problémom sú rodičia.”

autor
24. okt 2023

@kiki68 jasne tlct dieta nebudem 😂ale tv a tablet idu het

autor
24. okt 2023

@yoxinka tak kde robim chybu ? Kde ? Lebo sa s nou hram co ona chce ? My sme vela vonku , chodi na sporty , doma sme malo. Sme aktivne.
Mne nevadi ked je v skolke soplave dieta, mne nevadi ked ju niekto udrie viem ze ma nepoznas ale umna plati … kym nehori nic sa nedeje.
Ale teraz hori a moc a ja neviem na to prist ci ja som spravila chybu (kde ako??) alebo fakt maju tieto dve slecny malo respektu vybudovaneho v skolke „vdaka“ im kamaratskym vztahom

Strana
z5