icon

Problém v škôlke

helenka2
14. jan 2015

Kočky chcem sa vas spytat ako by ste riesili podobny problem, ako ma moja dcerka s ucitelkou...mam taky pocit ze ucitelka nema moju malu proste rada, raz som prisla do skolky a stala som sa svedkom incidentu ako ucitelka kricala ale doslova revala na moju malu ze preco chodi po kolenach? podotykam ucitelka mi stala chrbtom a neviedela ma...az ma zbadala tak mi len povedala ze jej musela vynadat lebo robi zle...za taku blbost a tak revat? zda sa mi to zbytocne, ked sa moja mala ozvala ze predsa aj druhe deti chodia po kolenach tak jej na to stroho odpovedala ze to mna nezaujima chodila si ty!!! Kazde dieta nazyva pekne Lenka, Danka, Natalka, Samko, Petko len moja mala je len Simona! Nechcem vyzniet ako nejaka hystericka mama ale trosku mi to vadi...
Ked mali mikulassku besiedku a vystupovali pre rodicov moja dcerka bola stale len v zadu, taka odstrcena, ked sa ucitelky pytam ako napreduje Simonka, ci sa jej zda ze je pripravena do skoly tak len odsekne ze ona je stale taka hrava a ze to uz nieje dobre, ze by mala byt rychlejsia lebo v prvej triede nebude stihat a nikto na nu cakat nebude...
Dneska bol zas medzi nimi dalsi problem, jedno dieta nieco spravilo ked boli na prechadzke a tato dotycna p. ucitelka bola v predu a v tom ako sa otocila tak ci si myslela ze to spravila Simonka, tak na nu zas len nakricala ze Simona prestan, mala jej povedala ze ale to spravil Petko a ucitelka ze Simona neklam!
Baby poradte mi mam sa s ucitelkou uz porozpravat alebo to mam este nechat tak? Neviem co mam spravit aby to nebolo este horsie, mala mi pride strasne taka zakriknuta v poslednej dobe...ako by ste toto riesili vy? Dakujem za odpoved
Som z toho smutna ☹

Strana
z3
ada274
24. jan 2015

@tova nevravim, ze ziapat je riesenie. Ale citim empatiu s matkou, kt. Vybuchne, ked sa s jej dietatom nezaobchadza tak ako s ostatnymi. Jasne ze sa problem da komunikovat aj inak, chladne a bez emocii s dobrym vysledkom, ale ludia sme rozni.

katrinka8
24. jan 2015

V súvislosti s oslovovaním detí v škôlke chcem povedať, že v našej škôlke pani učiteľky deti oslovujú bežne zdrobneninami. Jedine chlapčeka, čo sa volá Marco a toho, čo sa volá Marek volajú pôvodne, pretože sa to nedá zdrobniť. Dokonca jedna pani učiteľka oslovuje detičky "miláčik", "zlatičko" a podobne.

bonnie1
24. jan 2015

Je spravne aby male 5 rocne dievcatko nebolo sympaticke ucitelke v skolke? Mamicka si pyta radu tak asi situaciu opisala pravdivo ci nie ? Stale ma zarazi ze ked si niekto pride na mk po radu tak zacnu polemiky ze ci je situacia pravdivo opisana atd.. tak asi je alebo ked ideme radit tak treba vychadzat z opisu.. no a k tomuto problemu.. ked ucitelka vola vsetky deti zdrobnelinami a jedno dieta nie, tak asi to znamena nieco.. ved aj 2 simonky mozu byt v triede..no a ked sa 4 deti smykaju na kolienkach a jedno dieta dostane vyvrieskane a tri nie tak je to spravne ? Preco by sa mala ucitelka ventilovat na jednom dietati ? Co jej urobilo ? Myslim ze riesit to treba .

zuzulienocka75
27. jan 2015

V prvom rade sa určite rozprávať s učiteľkou. Určite by som hneď neriešila s riaditeľkou. Prvoradá je komunikácia. Najprv sa s ňou slušne porozprávaj a snaž sa vyzistiť, čo je vo veci.... To, že sa deti správajú v rôznych prostrediach inak, je úplne bežné. Ak to nepôjde a nič sa neporieši, ba naopak, ak by sa to po slušnom upozornení stupňovalo, potom by som to riešila vyššie - s pani riaditeľkou.

saskia_repcikova
11. feb 2015

Mám skúsenosť, že v štátnych škôlkach,kde je na 1 učiteľku 20-24 detí, nie je čas a veru ani chuť venovať sa individuálne deťom, ktoré nie sú také obratné, rýchle a šikovné, ako by si pani učiteľky želali. Zvážila by som prechod do inej škôlky, s menším kolektívom a láskavejším prístupom. Rozhovoer s učiteľkou ničomu nepomôže, iba si začne dávať pozor na prejavy správania pred rodičmi, ale počas celého dlhého dňa sa bude chovať možno ešte horšie. A neverím ani, že pomôže debata s riaditeľkou, toleruje nepedagogické správanie, ktoré denne vidí, žiaden rozhovor jej postoje nezmení. Zlú škôlku jednoducho treba opustiť ešte skôr, kým to zanechá následky na dieťatku, veď mnohé si svoje strachy a nepríjemné zážitky zo škôlok pamätáme ešte aj v dospelosti. Držím palce, aby ste našli škôlku s láskavejšími a vľúdnejšími pani učiteľkami.

katikak
29. sep 2022

@helenka2 no určite sa s učiteľkou porozprávaj, ze sa ti nepáči ako sa k dcére chova a ze to budeš riešiť s riaditeľkou. U nás v škôlke mamičky riedka každú hlúposť. Nikdy na zadné dieťa učiteľka nekrici ale počujem ze pekne vysvetľuje. Učiteľky sa boja rodičov. Teraz som videla ako učiteľka keď prišla mamička po syna povedala, najprv pozbieraj hračky a tak mozes ísť a mamička hneď sa mi nepáči ako sa k nemu spavate🤣a to mu len povedala nech za sebou odloží hračky. A hneď aj upozorniť, ze sa vola Simonka.

lianka123
29. sep 2022

@helenka2 ahojky. Ja len tolko, ze Tvoje dieta sa bude stretavat vzdy s ludmi, ktori mu nebudu sediet. Riesit sa to da s pani ucitelkou pokecom, ale nie stylom, ze preco nemate moje dieta rada. Ja mam to iste, ale ja to nijak neprezivam. S pani ucitelkou pokecam, popytam sa, prinesiem vzdy nieco do skolky co sa potrebuje a tym pani ucitelke nedavam uplne priestor byt zasadnuta na mojho syna. A moje dieta tiez nie je anjel... vies ja si pamatam, ze v skole na gympli som mala spoluziacku a pani ucitelka bola na nu zasadnuta, lebo vyzerala ako priatelka jej ex... mna pani ucitelky nikdy nemali rady, lebo som nola to chudobne dieta... nijak mi to ale neublizilo. Proste pani ucitelka je tam od toho aby naucila, nie aby mala rada...

Strana
z3