icon

Problém v škôlke

tajka1986
17. máj 2016

Maminky poradte prosim co robit. Dcerka mi druhy mesiac chodi do skolky. Zvlada to tazko a chodi na cely den. Problem je ten,ze ma soplik,bez kasla a teploty,u lekarky sme boli,dala jej Pamycon kvapky a povedala ze kludne do skolky moze ist,dokonca mi odmietla dat ocr,kedze ma dychanie ciste a iny problem okrem soplikov neni. Lenze...ucitelke v skolke sa dnes povrackala,nechcela nic jest a ucitelka usudila ze to preto ze je chora(ja si myslim ze to bolo skor od nervov ze musi byt v skolke kedze tam nerada chodi) A ucitelka mi dnes povedala,ze zajtra sa moze stat ze mi ju nevezme. Teraz neviem co mam robit. Ci sa vadit s ucitelkou,ci ist pre papier k dr. a ziadat razitko s podpisom ze je zdrava vhodna do kolektivu ci co...nechcem zo seba robit debila,doktorka jasne povedala ze problem nevidi a potvdenie sa dava az po 3dnoch nepritomnosti v skolke. Tak fakt neviem co robit. Doma malu len tak nehcem nechat kedze takyto stav sa moze opakovat castejsie a ja si nemozem dovolit kvoli"pocitu ucitelky"byt kazdy tyzden doma. Prosim poradte

dai
19. máj 2016

@petra7777 ucitelka slovenciny? Vsetci hlupaci len ja mudra lebo viem kde sa pise ypsilon? 🙂 zobrala som z tvojho blogu😉 ano - mas pravdu - si super slovenka a patriot lebo ovladas ypsilon a aby som nezabudla este aj veeelmo mudra😉

katarinamarkova
19. máj 2016

@alaguema nepolemizujem 🙂 pýtam sa.
to si fakt myslíš, že dieťa, čo má 36.4, je hravé, aktívne ako bežne inokedy, nič ho nebolí 3x denne sa poškriabe má význam držať mesiac v kľudovom režime?
netvrdím, že dieťa s kiahňami patrí do kolektívu.
..... nejaký problém nervového pôvodu..... keďže definícu tých ťažkostí, po nedoliečení a nedostatočnom oddychu pri kiahňach si mi dala dosť nejasnú, len hádam.
- u jej syna sa jednoducho tak ako u mnohých ten vírus zas a znova raz prebudil v jeho tele pri napr. oslabenej imunite.
pretože: je úplne jedno či kiahne liečiš, či neliečiš - oni sa v podstate liečiť nedajú, je to len vírus, ktorý akosi prejdeme, preliečime symptómy, to je asi tak všetko čo s nim zmôžeme.......pretože: akonáhle sa s ním niekto stretne, má ho na celý život v sebe.....zaspí, občas sa u niektorých pri oslabenej imunite zas a znova prebudí - pásový opar, áno, tie problémy neurologického pôvodu......rovnako ako iné herpetické vírusy - pozná asi každý čo občas herpes na puse vyskočí a potom o ňom 10rokov ani nevie a potom zas a znova.......vôbec to nesúvisí s tým ako ten vírus liečil a ako dlho pri tom oddychoval, vždy to je prejavom aktuálneho zdravotného stavu, stresu, oslabenej imunity v danom období.

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova deti by mali s kiahnami sediet doma uz len s uctou k inym..ved cestou mozete stretnut napriklad tehotnu zenu pre ktoru takyto darcek moze mat fatalen nasledky potrat alebo choroba plodu..nehovoriac o starych ludoch s oslabenou imunitou mozu chytit pasovy opar moze napriklad do skolky nosit svopje dieta tehotna mamicka..atd.......preto je to infekcna choroba a chory ma sediet doma

dusika11
19. máj 2016

@ajana1ale no....a v com mam byt slusna tlieskat hluposti?? dakujem neprosim..

petra7777
19. máj 2016

@dai Žiadna učiteľka, ty premúdrelá....učivo ZŠ, 1.stupňa....skončila si aspoň to?

ajana1
19. máj 2016

@dusika11 lenze infekcny su predtym ako sa prejavi a kym su pupaky este naplnene. Ked uz vyschnu tak uz ziadne riziko nehrozi. A cakat kym vsetky odpadnu je fakt nepotrebne

dusika11
19. máj 2016

@ajana1 a kto povedal ze je to nepotrebne???co su toto..za demagogie.ja som pri detoch vtedy sedela prave preto aby sa neposkriabali a nezaniesli si infekciu a nemali problem dalej..ludia prestante citat goole lekar a pocuvajte co hovoria odbornici...

ajana1
19. máj 2016

@dusika11 vies tvoj styl skor hovori o tebe ako o mne. Ja som slusne povedala svoj nazor a skusenosti. Kto chce nieco si z toho vezme kto nechce ja ho nenutim.

ajana1
19. máj 2016

@dusika11 to som nevygooglila. Mam to priamo od lekara a myslim ze ten co to vie.

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 este raz opakujem: nikde netvrdím, že dieťa s kiahňami patrí do kolektívu!
tvrdím, že dieťa s kiahňami, ktoré okrem pár pupákov nič iné nemá, nie je dôvod držať v kľude a zvyšene oddychovať.........
- dieťa sa môže naháňať aj doma, aj vonku na dvore
Ps: nemám rada, keď ľudia čítajú, počujú, len časť povedaného.

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 este jedno ps: omnoho viac by som sa bála detí čo vyzerajú super zdravo ako tých bodkovaných s chrastami, lebo najviac infekčný je človek ešte pred vypuknutím príznakov a vyhodením vyrážok.

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 otazocka: to fakt pri každej chraste sediš s deťmi doma aby si tam nahodou nezaniesli infeckiu? či len pri tých kiahňových.
🙂 google 🙂 nájde rôzne blbosti
k doktorom - je fajn vypočuť si občas názor viacerých doktorov, nie len toho, jedného čo sa riadi príručkami z doby komunistickej.

adula12
19. máj 2016

@dai ahoj. Syn má už tri mesiace zelené sople, nám nepomáha nic. Mám si pýtať papier na orl? Vám teda pomohol? Čo mu zistili pred výberom mandlí. Ďakujem.

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova je mi luto ze liecbu svojich deti pocazujes za blbost ano moje deti boli cely cas pokial mali kiahne pod dohladom pani ja a babka..ano osem tyzdnou cca na nervy bolo to v lete ale ani ma nenapadlo ohrozit inych svojim nezodpovednym pristupom ..ozaj komunisticky rezim mal najlepsiu starostlivost o deti...vies napriklad ze sa chodilo zo skoly k zubarovi??ze matka ani nevedela o vsetkych kontrolach??absolutne nezdielam spochybnovanie komunisticekej starostlivosti..

dai
19. máj 2016

@adula12 ahoj. Jemu praveze nezistili nikdy nic☹ robili mu vytery, crp... vsetko ciste... nam ale pediatricka uz od malicka vzdy ked mu pozrela do hrdla tvrdila ze ma velku mandlu, on maval aj casto bolesti usiek, robili sa mi tam take bublinky co mu museli prepichovat - drtto tam nam vzdy tvrdili ze mu to robi mansla - potom sme obehali orlky a od 3och nezavisle som pocula ze tamandla musi von len co to bude mozne... v 3ich mu ju nakoniec vybrali a od vtedy akoby utal... uz 2 roky ziadne bolesti usiek, ak sople tak len priesvitne - do 2-3och dni cistenia solnym roztokom su prec... chory odvtedy este nebol...
@petra7777 ano... pravdepodobne ani to... na jednej strane som tu za arogantnu lebo som nieco dokazala na druhej mam niekomu co iq urcuje na zaklade ypsilonu v slovencine dokazovat moje vzdelanie🙂 jemine... som si na teba spomenula - zena bez nazora co v temach zasadne utoci na tych co sa jej nehodia s ypsilonmi😉 a zasadne jej nevadi slovencina pri tych ktorych nazor pravdepodobne zdiela🙂 bezkaj do svojho kutika slovenciny a tam si dobroprajne rob srandu s ypsilonou😉 pekny vecer

dai
19. máj 2016

S ypsilonom... prepac uslo pismenko😉

dusika11
19. máj 2016

@ajana1 hej ??a a co o mne hovori moj styl???ale no..ja tiez len hovorim svoj nazor..a ano hluposti nemam rada-.som sa na to alergicka ale v poslednej dobe sa to google lekarmi len tak hemzi

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 este raz: kiahne neliečiš, nevyliečiš, nemáš ako, liečia sa len príznaky! liek na samotný vírus zatiaľ nik nenašiel.
ak je jediným príznakom 10 pupákov - fakt neviem čo iné by som mala liečiť!
pre zdravie a imunitu svojich detí považujem omnoho lepšie a prospešnejšie - pobyt na čersvtom vzduchu, prechádzky v prírode, kľudne aj skákanie na trampolíne s tými 10timi chrastami.......ako sedenie na zadku pri tv, v izbe, obývačke a takto zavreté ich držať mesiac - to považujem pri dieťati čo nemá horúčku, nemá milión zapálených pupákov, nemá nič - za aboslútne nezodpovedné a zlé.

este raz, asi už tretí krát!
akých iných???
seba? manžela? babku, ktorá ich hodinku strážila, keď som odbehla nakúpiť?
tak opakujem znova!
- netvrdím, že kiahňové dieťa patrí do kolektívu! tvrdím, že dieťa, čo okrem pár pupákov nemá nič, nemusí sedieť doma zavreté mesiac - chúďatko :(

dusika11
19. máj 2016

@dai moj tiez slabsie pocuje kvoli tej poo mandli..bojim sa ako..davame kvapky..trochu sa mi ulavilo ked mi potvrdili diagnozu lebo maleho stale bolela hlavicka.-.ja uz myslela na kadeco mozne..tesim sa ze nie ste tak casto chory..

adula12
19. máj 2016

@dai lebo aj môj ma všetky výsledky ok ale furt ma zelené sople. Mal dvakrát bolesti usi, a bežne kasle zo soplu. Pokiaľ to neprejde tak skúsim cez prázdniny zbehnut na orl.

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova ano?? a ked nakazis tehotnu zenu ktora potrati??isteze teba sa to netyka..ja to volam egoizmus..mne to nedalo-.asi som uz raz taka vzdy pozeram aj na inych
neviem co je na tyrani pre dieta s nim ostat doma..co nemas farbicky??noznice???knihy leporella??malovany domcek??pexeso???netaraj

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 na tú komunistickú hromadnú návštevu zubára si pamätám dodnes 🙂 jeden v kresle, ďalší sedel na stoličke a čakal, ostatní v čakárni s učiteľkou.......keď tá v kresle začala plakať a zubárka jej miesto toho, aby ju ukludnila ukázala zapnutú vŕtačku, či chce aby sa jej všetky zuby pokazili a ona jej ich potom bude musieť vŕtať, keď si ich nedá skontrolovať........do dieťa zdrhlo do čakárne za učiteľkou - tá mu ešte vynadala, že čo reve, veď má len ústa otvoriť.
🙂 ja som bola tou čakajúcou na stoličke, našťastie nie tou v kresle.
keď som šla malú sestričku práve narodenú pozrieť do pôrodnice a na maminku som sa tešila taaaak moc pomaly po týždni - jediné, čo som videla - bolo sklo a maminka za ním....ani pusu mi nemohla dať :( len obrázok, čo mi nakreslila poslala po sestre.

asi toto mi najviac utkvelo z tej doby - fakt, ďakujem, neprosím.

dusika11
19. máj 2016

@adula12 to bude asi mandla ale chodte cim skor aby maly s infektu neschytal daky selest..deti su aj podrazdene..boli ich hlava

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 akú tehotnú prosím ťa 🙂 🙂 🙂
kde???
doma na dvore?
vonku na lúke?
v lese?
kde?
koho?

ešte raz a znova - štvrtý krát!
- netvrdím, že kiahňové dieťa patrí do kolektívu - pre teba osobne doplním - medzi ľudí a tehotné!
tvrdím, že ak mu nič nie je, je kruté ho držať mesiac medzi 4mi stenami!

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova a???co bolo zle ze nepustili male dieta k miminku??ok moje deti nakazil svagor nezopdovedny ze ma len nadchu mali sest tyzdnov a skoncili sme na are..rsv virus neskodny pre dospeleho ale pre babatka smrtelny..desat dni sa mi deti motali medzi zivotom a smrtou ,,nikdy cloevk nevie a nemame zaidne pravo ohrozovat inych..

dai
19. máj 2016

@dusika11 tiez teda riedite tu mandlu? Mna aj odhovarali ze to nepomoze... zevraj len krcne pomozu... ale u nas to bolo fakt ako zazrak zrazu - kazdemu kto ma podobne problemy a teda aj orl potvrdene ze je tam velka mandla to len odporucam co najskor riesit - dietatku sa velmi ulavi... a teda rodicovi tiez😉 nam operatwr po operacii povedal ze taku mandlu u tak maleho dietata este nevidel - ze on vlastne nemal sancu dychat nostekom... nas maly aj v noci chrapal, dychal s otvorenou pusinou, este stale sa uci mat zatvorene usta a rozpravat s jazyckom vo vnutri ( ta mandla mu tlacila aj na jazyk, tym ze dobre nepocul tak aj neskor zacal rozpravat a zle vyslovoval niektore hlasky - to riesime na logo este stale... )

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 hľadám dôvod prečo takto šialene reaguješ pri predstave, že moje deti behajú po záhrade, zatiaľ čo ja si pijem kávu v altánku.......
prečo stále dokola pobyt vonku spájaš s množstvom ďalších tehotných žien.
ono skutočne sa s dieťaťom dá byť vonku bez toho aby stretlo xy cudzích ľudí.
ak bývaš v meste v paneláku a fakt inú možnosť ako sedieť doma 8týždňov, či koľko to bolo, nemáš.....za to sorry, ja ale fakt nemôžem!

dusika11
19. máj 2016

@katarinamarkova omg mozes prosim ta prestat nie som tvoj muz..uz stvrty krat som ti vravela a ty si nevyniesol smeti..a kopec otazok a k muru..a neodpovies..najlepsie klacat
a bla bla.
co mas take zle doma nepraces ??ja ma trocha viac stien...mozno aj pet-- 😝 je mi luto ze si nevies zorganizovat cas s dietatom a ze domov povazujes za trest...

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 s tým miminkom, ku ktorému ma nepustili a s maminkou, ku ktorej ma tiež nepustili - som 2dni na to bolo non-stop.
aký dôvod bol pustiť o 2dni to miminko medzi ľudí do sveta von za sklo, fakt myslíš, že tie 2dni spravia z miminka už odolné dieťa?
mrzí ma že máš zlé skúsenosti, ale ani za to ja nemôžem!

katarinamarkova
19. máj 2016

@dusika11 pobyt doma považujem za radosť 🙂 pobyt doma non-stop 8týždňov - bez reálneho dôvodu - považujem za hlúposť a áno trápenie seba a svojich detí.