icon

Psychológ u predškolákov

19. mar 2023

Baby čo museli vedieť vaše deti ak prišiel psychológ ? Čo sa ich pýtal ? Ja mám normálne strach má prísť a ja sa bojím že povie že syn nie je zrelý na školu :( mám z toho asi väčší strach ako on

viestta
19. mar 2023

To nie su skusky, to je overovanie zrelosti na skolsku dochadzku. Kazde zrele dieta odporucanie k nastupu do skoly dostane, tie ktore nie su zrele dostanu odporucania ako s nimi pracovat. Neviem preco stresujes? A uz vobec neviem preco by mal stresovat maly.

viestta
19. mar 2023

A este dodam, ze nezrelost na skolsku dochadzku nie je ziadna hanba, napriklad ako spinave nechty

slavomira236
19. mar 2023

U nas psychologicka nebola vraj az v maji pride...a nestresujem ani sa na to nijak nepripravujeme ..zapis je 3a 4aprila

slavomira236
19. mar 2023

Je to podobne ako na zapise si myslim vytlieskat slovo povedat prbe a posledne pismeno slova pospajat cisla do 10vytvori sa obrazok nejaky, maju napisane cisla doplnit pocet guliek na lienky napriklad podla cisla

autor
19. mar 2023

Ja som normálne z toho taká neviem nijaká mám strach už ma 6 , v novembri už 7, vie opísať rodinu z vie počítať do 100 , vie všetky farby a tvary , vie spočítať a odpočítať ale aj tak mám stále pocit že je trošku zaostalý a nevie , je taký emočný, labilny , nepočúva potom nevie , nesústredeny a podobne , na tréningoch tiež úplne mimo je majú 3 stanoviská a jedno opakuje aj 2 krát lebo proste si to neuvedomi nevie vyhodnotí počúvanie nula bodov

arasidka123
19. mar 2023

Aj keby mal odporúčanie ísť o rok neskôr do školy, svet sa predsa nezrúti...sú deti, ktoré jednoducho potrebujú viac času na dozretie, predovšetkým chlapci...

slavomira236
19. mar 2023

Ved uvidis co ti povedia. Ono v skolke je to take rychle najlepsie objednat sa sama tam je viac casu na dieta

slavomira236
19. mar 2023

Moj ked bol predskolak bola korona takze ziadny osycholog nebol boli doma 3mesiace deti. Zapis tiez neabsolvoval bol online a do skoly isiel bez vsetkeho. Tiez bol hravy neposedny kreslit nevedel a pat prstov uz vobec to nevie ani teraz je tretiak a skoly zvlada bez priblemov.

ema22270
19. mar 2023

Ak ma v novembri uz 7 rokov urcite to zvladne neboj sa 😉

luccija
19. mar 2023

Vôbec sa nestresuj a určite ani syna, že ho budú skúšať, to musí vedieť a podobne ..
Vedomosti sú jedna vec, druhá či je emocialne zrelý.Nechaj to na psychologicku okrem toho do septembra sa veľmi zmení dozreje.
Môžu ho vyskúšať básničku, tvary, nad pod...za ..keby aj mal odklad chlapcovi to len prospeje to neznamená, že je zaostalý či hlúpy.Potom by ste mali peklo v prvom ročníku, keď by mu to nešlo.
Kľud ..

mam1na
19. mar 2023

Môžeš k nej do centra objednať syna aj ty sama. Lepšie to vyhodnotí, ak pôjdete individuálne, hlavne, ak aj ty sama vidíš nejaké nedostatky a obávaš sa.
Bude s ním pracovať, t.z. urobia pár testov, niečo nakresliť, plus orientácia v obrázku podľa zadania, nad-pred-vpravo, zakladné geometrické tvary, rôzne úlohy, krátkodobá pamäť, čo do obrázku patrí, nepatrí, krúžkovať, spojiť čiary, možno mu dá napísať svoje meno, atď, ty zatiaľ počkáš vedľa, potom sa porozpráva s tebou, bez synovej prítomnosti. Neboj sa. Odklad nie je žiadna hanba, ani to neznamená, že je zaostalý... Ona ťa naozaj dobre nasmeruje, čo treba atď.
Hlavne no stres... 🍀

20erika07
19. mar 2023

Moj syn je rovnako ako tvoj novembrovy, odmalicka salamista, na moj vkus straaasne pomalý, emočne bol ok ale on pôsobil akoby mal na haku, proste ,ze idem lebo musim. Testy spravil v pohode, to su take lahke smiesne testy. Prvy den v škole rozčapeny na stolicke, ruky na hlave a zíval ,este som to akurat aj odfotila, ze naco som tu, co chcete odomna, ja mam na haku, tak posobil, ruzu pre pani ucitelku od nudy obšklbal, čumela som na neho, ze preboha co on tam bude robiť taky znudený ,ze nezaujem, ziadne nadsenie 🤔
No mna prekvapil, od 1triedy so spoluziakom boli dvaja premianti, pisal najkrajsie z triedy a v diktate neurobil nikdy ziadnu chybu, matika bola pre neho lahka az trápne ľahká, a to doma nikdy k nejakemu precvicovaniu neinklinoval, ani uč sa nikdy nestazovala , ze by bol nepozorný a pod., takže emočne bol ok.
Neboj, v škole to bude iné ako teraz, postupne bude pozornejsi, to je uplne iny rezim

autor
19. mar 2023

Vďaka sama sommzvedava ako to dopadne

mahuliena_biela
19. mar 2023

Nemáte sa čoho báť, u nás v škôlke boli z CPPP a záver bol, že malý vraj už nemá čo robiť v škôlke, už mu nič nedá a to má susp. Aspergera.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
19. mar 2023

Ten psychológ chce rodičom poradiť, nie zhodiť ti dieťa. Máš k tomu veľmi divný postoj. Tu nie je "zlé" a "dobré" stanovisko. Ak ti psychológ povie, že nie je zrelý a bude mať 1.9. šesť rokov, pokojne ho ty môžeš dať do školy. Hrozí trochu, že neprejde zápisom a zase ti len odporučia ísť k psychológovi 😁. Ale ak ho dáš do školy napriek nedoporučeniu psychológa, bude to len a len na tebe, pomáhať dieťaťu každý deň zvládať učivo, pochopiť školské pravidlá, a iným štýlom sa nerváčiť po večeroch... Je to len na tebe. Psychológ je len barlička pre rodiča.

palicka
19. mar 2023

Nestresuj. Aj keby neviem čo, posledné slovo máte tak či tak Vy, rodičia. Najviac si poznas svoje dieťa a vieš, či áno alebo nie skola

mooonika1975
19. mar 2023

tak treba pozornosť trénovať doma, povieš viac veci naraz za sebou a on ich má spraviť . Napriklad, alebo si najdi , ako trénovať. Ono sa to dá pekne dotrénovať.

slavkadi
19. mar 2023

Nám dali v škôlke toto na prípravu. U staršieho syna si nepamätám, že by sa nejako pripravoval keď bol predskolak, dostal potom odporúčanie že môže ísť do školy, aj keď bol pomerne hravý, a inak tiež novembrový. Neboj sa zvládne to a ty tiez.

sorayaardente
6. jún 2023

@slavkadi ked pozerám na ten papier,no uff,môj ma 5 a veľa z toho nevie,nechce,má totalne v paží,čo mu vravíme 😵 tiež mu niečo hovorím a ked poviem zopakuj,tak on nevie,nepamätá atď..