Pustili by ste škôlkarku na chalupu patriacej rodičom kamarátky zo škôlky?
Ahojte zienky, v skolke prisla za mnou mama dcerinej kamaratky, ze ci mozu niekedy moju dceru rovno zo skolky vziat a ist k nim na chalupu, ktoru nedavno kupili a rekonstruju ju (vzdialenej cca 30 km), ze by sa tam deti pohrali. Mne sa ten napad vobec nepaci, jej rodicov poznam len tak zbezne, nechcem im zverit dieta. Navyse ani neviem, v akom stave je ta chalupa, ked ju prerabaju, moze to tam byt nebezpecne a kto da na deti pozor? A hlavne, ked su tie dve spolu, podnecuju sa vo vymyslani hluposti.
Ani neviem, ci maju druhu detsku sedacku do auta napr.
Ja na bezpecnost strasne dbam, mozno aj prehnane a s tymto nesuhlasim, mamicke som povedala, ze porozmyslam, ale dospela som k zaveru, ze tam sama nepojde s nimi a dcera sa ma teraz vypytuje, ze preco tam nemoze ist, ze preco ju nepustim, ze ked ju tam volaju.
Aj manzel povedal, ze by ju nepustil.
Ako by ste to riesili dalej? Ako to vysvetlit dcerke, ze sa o nu bojim a nechcem, aby tam sla?
Ked sa ma jej mama este opyta, ci ju mozu zobrat, tak ako slusne odmietnut?
Napr Vies co, nepozdava sa mi to, nehnevaj sa, ale nepojde?
Prosim poradte.
Dakujem
Pokial tych rodicov dobre nepoznas, nestretavate sa, nerozpravate a nemas teda moznost vidiet ako dbaju aj oni na bezpecnost dietata, tak by som nedovolila.
ako jej to vysvetlit? ani neviem asi tak ako to je. deticky len tak s cudzimi ludmi nechodia. samozrjme jej to povedat primeranym sposobom. dieta sa musi naucit a aj na odmietnutie rodica, resp iny nazor rodica, ktory je zodpovedny za to dieta.
v tom veku by som dceru pustila, resp som ju aj pustila k babicke, keby setra, alebo brat chcu, tak mozno k nim, ale tiez nie litat kade tade po Slovensku.
nemam rada zlahcovanie typu, ze na co dietatu autosedacka, ved to je kusok a toto moj brat robi, preto by som ani nechcela aby sa vozil s mojou dcerou, ked bola mala. hoci len par km sź dediny do dediny na hlavnom tahu, kde tiez byvaju nehody. a to je moj brat a krutil hlavoupreco nedovolim. ja som zas krutila hlavou nad jeho nazorom.
Prečo by si mala niečo vysvetľovať, stačí povedať ďakujem za pozvanie ale nie, dievčatá sa môžu zahrať niekedy u nás alebo sa môžme stretnúť na ihrisku, dievčatá sa pohŕdajú a my sa môžeme lepšie spoznat
NIE 😳
Odmietla by som a našla alternatívu, ktorú ponúknem mame druhého dieťaťa a dcére. Napríklad spolu na ihrisko aj s mamou, na návštevu jedna k druhej aj s rodičom a keď sa spoznáte možno raz pôjde aj na chatu.
cudne mi príde že chcu vziať cudzie dieťa na chalupu kt je 30km vzdialená a ešte ju aj prerábajú. urcite by som nepustila. môžte sa stretnúť na ihrisku a dievčatá sa pohraju
stačí povedať : Ďakujeme za pozvanie, momentálne nám to nevyhovuje, možno niekedy nabudúce, ak nám to bude vyhovovať vás môžeme prísť pozrieť. To by som povedala aj rodičom, aj svojej dcére.
No, mne to pripada tak, ze chcu mat dceru zabavenu, aby mohli prerabat. Ale mozno sa mylim. Ja by som nepustila a to z viacerych dovodov. Nevies ako to tam vyzera a ani nevies, aku pozornost budu rodicia venovat detom, lebo ich nepoznas. Da sa stretnut na ihrisku.
Nepustila by som dieťa s cudzími ľuďmi niekam, ani neviem, kam.
co sa tyka rozhodnutia, ako skolkarku by som ju urcite nepustila. moja kamoska tak chodila s nami na chalupu, ale my sme boli 10+ a nasi rodicia sa dobre poznali. toto je uplne nieco ine. podla mna oni chcu prerabat a myslia si, ze baby sa zahraju spolu a budu mat od nich pokoj. ale ked sa nebodaj nieco stane, kto bude zodpovedny? to je taky napad...
vysvetlila by som tak, ako to pises sem, plus by som navrhla alternativu, napr. na ihrisko, na zmrzku, na kupalisko - niekde, kde budes aj ty.
urcite nie, ani nad tym neuvazuj. Dcere by som povedala, ze je este mala na to, aby chodila bez teba, aj ked s kamaratkou. Ze ked bude vacsia, tak 9-10 rokov, potom sa o tom znova porozpravate
Nie. Jedine ak by ste išli vy. Môžeš povedat, že bez vás by tam plakala,pýtala za vami
Ahoj,povedala by som,že nechcem svoje malé dieťa púšťať na chalupu bez nás (rodičov). Ak nepochopí,jej problém. Zhodnete sa na tom aj s mužom, to je podstatné: vaše dieťa,vaše pravidlá. Úplne ťa chápem, ja by som tiež dieťa v tomto prípade nepustila. Hlavne sa nenechaj nijako "ukecať"...
U mňa toto záleží na veku. Ak je to 3-4 ročné dieťa, asi by som najprv navrhla, aby sme párkrát zorganizovali spoločné hranie, nech sa aj my rodičia oťukáme navzájom a aj zistíme, ako sa dievčatá správajú mimo škôlky a čo na ktorú funguje.
Ak je to dieťa, ktoré v septembri nastupuje do školy a nemá problematické správanie, zvážila by som to, pokiaľ rodičia vyzerajú normálne a nie na prvý pohľad podozrivo. Podmienkou by bolo, že si v priebehu pobytu napíšeme, prípadne zavoláme. Autosedačka je ten najmenší problém, veď im predsa požičiate tú, ktorú používate.
Určite by som nepustila.
Dieťaťu by som povedala, že nie, lebo som tam nikdy nebola a tých ľudí dobre nepozname a preto tam nemôže ísť.
Odmietla by som a našla alternatívu, ktorú ponúknem mame druhého dieťaťa a dcére. Napríklad spolu na ihrisko aj s mamou, na návštevu jedna k druhej aj s rodičom a keď sa spoznáte možno raz pôjde aj na chatu.
@januska12323 áno, toto je dobrý nápad - zorganizovať nejakú inú spoločnú aktivitu.
Chod tam s nimi. Povedz, ze samu ju este nepustis, ale ze tam zajdete spolu, decka sa mozu hrat a ty budes dozerat.
Aspon na prvykrat.
Skolkarku by som tiez nepustila, mensieho skolaka uz ano . Lebo male deti furt cosi vystrajaju a isto by ich nemali stale na ociach. My synovych kamosov berieme uz celkom casto a to sa s rodicmi skoro nijak nepozname. Ale to sa neda porovnat s detmi v MŠ. Ani ja sama by som na zodpovednost ine male nezobrala
určite nie...
stačilo mi prečítať že 30 km... možno tak o ulicu ďálej na dvor sa pohrať, ale nie 30 km.
rozhodne nie, daleko, neznami ludia, nebezpecny priestor, nebezpecna cesta.. ziadne pozitiva :D
Ahoj, veď sa dohodni s nimi, že Ti dajú adresu a keď sa vopred dohovoríte, privezieš dcéru, pohrajú sa, Ty si to tam poobzeráš, porozprávať s rodičmi a urobíš si názor. Odôvodni to tým, že dcéra by sama na neznámom mieste nechcela ostať bez Teba.
Nepustila by som takto ziadne dieta bez ohladu na vek. Ale navrhla by som alternativu na stretnutie/hranie sa. Napriklad navsteva u nas, dieta vezmem do parku/zoo/ mekac/detske centrum (ale iba ak mate v meste). Takto pustam deti iba s rodicmi, ktorych poznam a doverujem. Napriklad na detsku party, kde maju 8 deti na starosti aj 50km, preco nie. Ale takto, ze dievcatka budu same - nech sa nikto na mna neurazi, v dnesnej dobe radsej 2x preverim ako neskor taketo veci lutovat...
Urcite nie, pokial ty sama s rodicmi nie si kamaratka. Maximalne by som navrhla, ze mozme (my, rodicia a dieta) prist k nim na tu chalupu na navstevu. Na par hodin. A ked si omrknes teren a spoznas tych ludi, potom niekedy neskor MOZNO by som pustila aj dceru samotnu s nimi.
Stačilo mi - rodičov poznám zbežne - nie nepustila. Ak by som dieťa niekam pustila, musela by som tým ľuďom 100% dôverovať.
Nie, v žiadnom prípade
Nepustila. Navrhni, že ju tam sami niekedy odveziete a strávite tam s ňou dve hodinky a pôjdete domov. Zatiaľ sa zahrajú, vy zistite, ako to tam funguje a podľa toho si do budúcna urobíte názor.
určite nie, zvlášť ak ich nepoznáš nejako dobre. Nechápem akosi prečo nepozvali aj vás rodičov, pokecať, možno na opekačku atd a lepšie sa spoznať. Plus čo keď by náhodou malej prišlo zle alebo čo? To ti zavolajú a poletíš pre ňu 30 km daleko ani nevieš kam?
Len nadpis som citala a odpoved je: nie

za tych okolnosti nie a to som precitala len prvy odsek a hlavne vedu - rodicov poznam len tak zbezne. a teda bola by si cely cas v napati.
ak niekoo nepoznas, ja by som mu dieta nezverila. najskor sa maju ludia spoznavat inak, nie hned dieta na chatu/chalupu.