icon

Riešenie problému s odplienkovaním pred nástupom do škôlky

6. júl 2024

Syn bude mat v septembri 3 a napísala som ho do škôlky priblem je že stále nosí plienku a ja už neviem ako s ním ďalej
Odplienkovavam ho už vyše 2 mesiacov a nič
Každý mi hovorí že to v lete dá ale ja mám pocit že je čím ďalej v tomto hlúpi
1 októbra potrebujem nastúpiť so prace ,s malým mi nemá kto pomôcť mama pracuje a svokrovci sa nezaujímajú
Dnes som už na malého tak vybuchla že som mu nadávala do hlupákov
Samozrejme že som to v sekunde oľutovala ale ja už asi nevladzem je toho veľa
Do prace musím nie sú peniaze manžel pracuje iba na polovičný úväzok keďže je hendikepovaný

anjelicek26
6. júl 2024

Tak prinajhoršom pôjde do jaslí, tam ho do 4roch vezmú aj s tou plienkou. Kazde dieťa sa to naučí. Ako ho oducas? Treba byť dôsledný... teda plienku preč,holý zadok, 1 miestnosť a nocnik alebo rovno na WC... prvé dni to bude sama nehoda,ale neustupuj (a kludne odmenuj).Nedávaj nohavice, nech vidí ( a vidis) co robí. Ani von žiadna plienka, ber veci na prezlecenie. Do autosedacky daj pod neho uterák. Plienku len na noc a aj tu mu daj nejakú extra obrazkovu nohavickovu, nech vie,že tie sa cez deň pouzivat nedajú. V tom veku to dáte raz dva, ale proste to seknut,plienky daj preč,nech ta to neláka mu ich dávať.

qwer2019
6. júl 2024

Ja som veľmi dlho odplienkovávala. 2 deti na raz (ročný rozdiel, staršie zdravotné problémy, takže som po prvom neúspešnom skúšani povedala, ze ich naraz oducim) ale potom to už bolo na tvrdo. Každý deň mi išla práčka i dve. Len obličko a bez plienky, ked bolo teplo na holodrta...neustúpila som. Do mesiaca sme už boli v suchu. Kde tu pri pľaci sa raz za čas stala nehoda, ale do 3m už úplne sucho

olimuc
6. júl 2024

Ospravedlnila si sa, chce to trpezlivost …nie si zla matka, rupli Ti nervy. Hocikto Ti moze napisat, ze sa mas ovladat atd … ale realne nikto nechodi v tvojich rtopankach, nikto nezaplati tvoje ucty a nebude riesit tvoje problemy. Pokial to nie bezny slovnik … nadych vydych … zivot ide dalej

ktochytavzite
6. júl 2024

Tak sa pokaká v skolke,nebude jediný,manžel keď m polovičný ho môže hrávať po obede aby sa nedokakal počas spánku a neprecikal

darinka60
6. júl 2024

Náš adept na odplienkovanie v marci ani keby si ho polamala nesadol na nočník, týždeň slipky FURT mokré, absolútne mu to nevadilo.Tak sme to nechali tak a o 2 týždne skúsili znovu a už bez problémov.Ked sa vycikal všetci sme zatlieskali,odniesli nočník a pekne sám splachol.Ukludni sa najprv ty do septembra to zvládne,hlavne trpezlivosť a holu rit v tomto teple/jeho,nie tvoju/.

simona20201309
6. júl 2024

Nie si zla matka. Zlu považujem teóriu ako treba čakať kým dieťa,,dozrie" a potom sú matky v takomto strese pred nástupom do MS....
Toto považujem za oveľa väčší stres ako prirodzené posadzanie na nočník od bábätka.
Ale už x krát som tu bola za tento názor ukamenovana, ale je to tak. . .
Dieta treba učiť na nočník skôr a nie čakať na zázraky.

anketkarka
6. júl 2024

Prečo by si bola zlá matka? Robíš všetko ako najlepšie vieš. Si len človek, ušli Ti nervy. Nie je hlúpy. Videl ocka ako cika a kde cika? Aj kako môže ísť pozrieť ako člupne ,,do bazéna" u dospelého. Skúste to hrou. Neber to tak vážne. Určite sa to naučí.

autor
6. júl 2024

Ďakujem vám za podporu
Samozrejme že odkedy som začala nosí iba slipy/boxerky
Plienky iba na spánok
Sú dni kedy sa postaví k nocniku a čaká kedy pridem mu podržať a môže
Ale potom ako keby zabudol a 2 dni po sebe je vkuse ocurany
Ako keby mu nedochádzalo
Tlieskame ak sa mu to podarí spoločne všetko splachujeme vo Wc lúčime sa mávame
Beriem ho zo sebou na wc aby videl aby sa nebál aj toho 💩

Niekde aj kričím niekedy sa smejem z toho inokedy je mi to jedno prezleciem a hráme sa ďalej
Ale teraz keď sa to kráti mám stále viac nervov a pocit že všetko to na neho prenášam
Mám pocit že zlyhávam ako mama keďže deti v okolo sú už dávno odplienkovany a my sme posledný
Nehovorím o tom čo nato rodina ….

gabika029
6. júl 2024

My s manželom sme to robili tak, že proste sme mu tu plienku nedali. Pocikal sa, chvíľu sme ho v tom nechali. Ked som šla cikat ja brala som ho so sebou na nočník oproti mne, aby videl ze ja necikam do plienky.
Doteraz sa nám však nepodarilo ho odplienkovat od nočného spánku. Ak sa ti to podarí aspoň na poobedny môže ísť do škôlky. Ale v niektorých škôlkach mu proste plienku dajú. Možno su práve tal uvedomí že ostatný plienku nemajú. Jasle neeeeee. To bude mať potom plienku ešte koľko?

miadi
6. júl 2024

Stym “hlupakom” si to prestrelila a je uplne v poriadku ze sa citis koli tomu zle . Lebo to bola velmi nevhodna reakcia . Keby ti bolo uplne fajn to by uz bol problem. Na zapade bezne nosia aj 3r plienky a nikto im nenadava Proste s kludom sa raz zo dna na den odplienkuju. Moje deti este nemali 3 ked sa odplienkovali a bolo to zo dna na den bez nehod. Proste uz nechceli plienku a som casto ponukala skusit nocnik. Ani v noci nebola plienka . Ked su tie deti na to ready tak to ide jednoducho, Takze Hlavne ty sa ukludni este mà cas do septembra a potom vyriesis inak . Hlavne nanho nekric ked sa stane nehoda mà len 3r nerobi to naschval.

miadi
6. júl 2024

Ak mà viac x za den nehodu tak by som na to natlacila dala by som plienku a o par tyzdnov skusila zas . Hlavne s kludom bez kriku plac smiechu