Riešiť alebo ignorovať potýčku v škôlke?
Zaujima ma nazor cudzich.
Dve 5 rocne deti. Jedno buchne druhe palicou,na oplatku dostane lopatkou ranu nad obocie,nechybalo vela a bolo by to na sitie.
Riesit alebo zabudnut? 😂
Ano , palicou sa nebije ,snad sa dieta poucilo,druhe dieta sa branilo,ale az tak?😵💫
Vie vobec 5 rocne dieta uz ovladat silu uderu?
Vždy deťom vravím, že prví sa biť nemajú, ale ani sa nemajú nechať otĺkať. 🤷🏼♀️ Takže, áno, palicou sa nebije.
Tak isto mu to prvé mohlo palicou trafiť na nebezpečné miesto, áno je to nepríjemné ale dieťa v prvom rade nemalo udrieť palicou
Asi nemalo pri sebe chleba. 😅 Obom treba dohovoriť, tomu prvému viac.
Tak, potom neviem, čo riešiš. Treba si doma pohovoriť o tom, že kamarátov palicami neotĺkame a potýčka vybavená.
5 ročne dieťa sa bránilo, schmatlo 1. vec čo malo po ruke a vrátilo úder
Tak to tvoje dieta je evidentne to s palicou. Podla toho, ako zvelicujes utok lopatkou 😃 Ten uder palicou bol v pohode? Tam to nebolo “skoro na šitie”? Ale pri plastovej lopatke áno? 😅
A aku mas predstavu, ze to budes “riešiť”? Vynadat druhemu dietatu, ze urobili to iste, co tvoje?
Neviem si predstaviť, aký iný názor by si chcela počuť na situáciu, kedy sa 5-ročné(!) dieťa vyzbrojí na niekoho palicou. Druhé dieťa sa najskôr bránilo tým, čo malo práve v ruke. Poučila by som obe deti, ale trest by podľa mňa malo dostať len jedno.
@beata_k poznam ta z kona a si vela x mudra ako poleno .podpichujes a rypes a si uplne mimo-trapka no…
predstav si ze mna to neserie a mam rovnaky nazor ako vsetky co pisali „serinka“ to ineho clena rodiny ktory si neda povedat ze buchnute dieta sa branilo.
Preto sa pytam tu aby dotycna osoba zmenila trochu pohlad na vec.
@annm81 Trest dostalo tam a namieste.😅 snad sa dietko poucilo
@galganka neriesim pre seba , dietatu som to vysvetlila samozrejme😊
@angeli121212 mas uplnu pravdu😊naopak to tiez mohlo zle dopadnut
Vinné sa mi zdá prvé dieťa - nemalo začať prvé robiť zlé. Keby neudrel prvý, nedostal by lopatkou. Inak palica sa mi zdá byť nebezpečnejšia ako lopatka, predpokladám plastová.
To druhe sa bránilo, to je proste inštinkt akoby, či sa malo nechať dobiť palicou od toho prvého? Čiže len toho s palicou by som riešila, ten druhy nemal inú možnosť, ešte mohol kričať.
Véd nech si dotyčný predstaví ze keby jeho napadnú na ulici, tak asi by sa snažil brániť sa, a bolo by mu jedno ze útočníkovi by rozbil peru alebo zlomil niečo. Ci by čakal a snažil sa útočníkovi vysvetliť nech mu nerobí a kedy ho to prestane baviť? Ja aj moje deti učím, nech sa bránia, ked im niekto ubližuje, ale nech prvý neublizuju nikomu.
@beata_k 😊
Členovi rodiny daj lopatku a klepni ho palicou, čo spraví. 😂
@hortenziaj preeesne tak 👌🏻
Lebo mohol oko trafit lebo to je skoro na sitie…. No 5 rocne nevie az tak silu ovladat sak ked mna niekto nasere tiez by som struhla….. a to mam 30+🫣
Takze tak… 😂
@ysseba ano jasne plastova len
@galganka 😂😂
Vinníkom je dieta číslo jedna, dieťa číslo dva sa bránilo. Prirodzený reflex. Keby ma niekto buchne palicou, tak ho prastim prvým co sa mi dostane pod ruku a kde trafím.
Cize ak by mam niekoho riešiť tak riešim dieťa číslo. 1
Tiež by som riešila v prvom rade dieťa s palicou. Člen rodiny je riadne mimo. Šupni mu tiež jednu palicou po gebuli.
obidvom detom vysvetlit ze nasilie sa pri konfliktoch nepouziva. este to nepochopia, ale treba uz hovorit, netrestat. davat na nich pozor, este nie su zrele ovladat emocie.
Ono tak by mu šili obočie, a by sa poučil aspoň no, neumrel by z toho. Keby sa to druhe dieťa bránilo neadekvátne, že by ho napr dopichalo palicou a spôsobilo by mu fakt život ohrozujúce zranenia tak to by už bolo moc podľa mňa a vtedy by som to riesila inak. Ale bránilo sa adekvatne
Tu nie je čo rozoberať. Nikto ničím nemá byť nikoho. Tak malé dieťa je to schopné pochopiť úplne možno až vtedy, keď bude vidieť jednoznačné NIE od svojho rodiča a učiteľky. Nie ešte rozoberať kto aký má názor. Proste NIE.
To buchnutie palicou, to bolo prvy krat, co takto dieta reagovalo na ine dieta?
Alebo sa mu to stava castejsie? Vies aj co to vyvolalo? Ci to bolo len tak, z nudy, ziskanie si pozornosti ineho dietata?
Muza sa spytaj,ci by sa on nechal len tak otlkat od kamarata a nebranil by sa?
5 rocne uz vedia rozoznat co ano a co nie .. keby moju 5 rocnu niekto buchne palicou a mater sa ani nepohne asi by som tou palicou napadla ja ju - kedze deti sa predsa bit nemaju a moja je tlk co by to nevratila .. ale ja nie ... take ak by moja cirou nahodou vratila buchnat palicou este by odomna dostala pochvalu ... asi tolko .. kazda matka si stoji za svojim dietatom a dieta sa ma vediet branit .. niekto viac iny menej .. ty slabsi maju silnejsich rodicov ...
@koniarova si zasluzi veru😵💫😵💫😵💫