icon

Rozdeliť dvojčatá nástupom do školy?

30mamina3
14. dec 2012

Mám dvojčata narodene 26.4.2007 a mám teraz velku dilemu a potrebujem vaš názor .rozdelili by ste decka v prvom ročniku?mám na mysli že dievča by išlo do školy a chalan nie ten by ostal v školke popripade nulty ročnik.Velmi sa mi do toho nechce myslím že to bude náročne aj pre mna aj pre dcéru ta je šikovnejšia ,ale myslím že su dost na seba naviazany síce sa stále tlču ale ked jeden nieje v školke lebo sme u dr.tak ten druhy je nesvoj.ja si myslim že dcerka utiahne syna v učení,ale on je taky neposedný a nechce sa mu velmi spolupracovat.Psychologička ked ho testovala tak že rozumovo je nadpriemer,ale po emocionalnej stránke je ešte nezrelý tak navrhla nulty ročnik ze mám porozmýšlat.hm a čo teraz...poradte....dakujem

Strana
z3
gabina28
1. sep 2015

Dobrý teraz potrebujem radu.Moje dvojičky nastupujú do školy a škola sa ich rozhodla rozdeliť vraj oni tak to robia,pýtala som sa ich na dôvod vraj že su malý.
Ale ja vám napíšem moje dvojičky sa narodili predčasne,nešlo všetko jak bi malo,tak po čase sme zistili že pomaly mi rastu a tak dalej cakalo ma kopec vyšetrený,na to nám zistli že máme neurofibramotozu NF1,možno niekto vie čo je to ale kedy nebolo toho malo tak rastový hormon bol potvrdený že fakt pomaly rastu maju 7 rokov jeden má 112 a druhy 110 ale čo už ja som sa tým vyrovnala. Ano čaká nás že deti si budu pichať rastový hormón.Ale že bi dvojičky museli býť rozdelene len preto.Som s toho zufala alebo ani jeden lekár kde dvojičky chodia to neschvaluje vraj deti maju být spolu ved ani v brušku neboli rozdelene ved stale boli spolu.Asi budem mať čo robiť aby som to vydržala.............

lilimoni
1. sep 2015

@gabina28 ja by som trvala na spolocnej triede, bars aj s odporucenim od dr 🙂

janula18
1. sep 2015

@gabina28 nevidím dôvod prečo by mali byť skôli vzrastu rozdelení. Rozhodne by som trvala na tom aby boli spolu, u nás su dvojičky vždy spolu v triede, len ak by bol nejaký problém tak so súhlasom rodičov by ich rozdelili. Však to s každým sa budeš učiť zvlášť, lebo budú mať iné učivo, ine ulohy,

mima177
1. sep 2015

@gabina28 Ahoj, ja mam v triede dvojcatka a som proti tomu, aby sa rozdelili. Tie "moje" su na seba dost naviazane. Mala som pokusy rozdelit ich od spolocneho sedenia v lavici, ale nedopadlo to dobre. Su stale spolu. Cez prestavky pojdu aj k inym dievcatam, aj na vyletoch. Ale ak ich niekto rozdeli a oni to tak nechcu, tak to velmi tazko prezivaju a odzrkadluje sa to potom aj na vysledkoch. Obcas v lavici vyrusuju, aj sa poskriepia, ale maju sa velmi radi, takze okamzite, ak ich upozornim, zacnu sa spravat rozumne, lebo chcu byt spolu. Na prvom stupni by som ich urcite neoddelovala, az neskor, ked sa same rozhodnu, ze chcu sediet s niekym inym.

mima177
1. sep 2015

A presne ako hovori @janula18 kazda ucitelka ma ine naroky, poziadavky, system ucenia...bude to narocnejsie aj pre rodicov, aj pre deti. A vzrast je akasi divna vyhovorka. Aky dopad ma vzrast dvojcat na vychovno-vzdelavacie vysledky deti, zvlast, ak budu v rovnakej triede?

timea7
1. sep 2015

@gabina28 sorry, ale to čo je za dôvod? Ja by som tiež bola za to, aby boli spolu. Choď za šéfom a trvaj na svojom, najlepšie, keď aj muža zoberieš.Držím palce.

lilimoni
1. sep 2015

Ako ked im to tak vadi, nemusia sedie v jednej lavici. Ale takto ich delit, lebo ucka je krava... nahnevana by som naklusala do riaditelne 😠

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
sardinka32
1. sep 2015

@gabina28 Urcite by som trvala na tom, aby boli spolu v triede. Vzajomne si budu oporou, isto su na seba naviazani...Ty to budes mat lahsie minimalne v tom, ze s oboma budes robit tie iste ulohy a ucit sa navlas to iste v ten isty den. Neverim tomu, ze ak zajdes za riaditelom/telkou a povies mu, ze na tom trvas, ze Ti nevyjde v ustrety. Teraz je deti malo, podla mna su radi za kazdeho jedneho ziaka. Treba slusne, ale dorazne trvat na svojom a pripravit si argumenty. Zober aj manzela, ak sama nie si velmi asertivna.

sardinka32
1. sep 2015

@lilimoni Ucky s delenim deti do tried nemaju nic spolocne. To robi riaditel, resp. zastupcovia. Ked nevies, nepis sprostosti. A uz len Teba ze si nahnevana by sa niekto bal. 😀

lilimoni
1. sep 2015

@sardinka32 mna isto. Ja si skolu pre dieta platim 😉 so mnou riesi riaditelka vsetko na urovni a k mojej spokojnosti 😉

ivanamackova
1. sep 2015

Ja som z dvojiciek a to, ze sme spolu chodili do tej istej triedy na zakladnej skole beriem velmi pozitivne, je super ked mate pri sebe niekoho, o koho sa mozete opriet a tych veci je velmi vela. Spolu sme sa ucili, spolu sme chodili na vylety. A pre teba ako matku bude vyhodnejsie ucenie, lebo ked bude kazdy v inej triede, budu mat ine ulohy, ine tempo, musela by si sa s nimi ucit zvlast a ked budu spolu budete sa vsetci ucit spolu. Ja by som urcite trvala, aby ich nerozdelili.

evittam
1. sep 2015

@lilimoni Vsetci skolu nasim detom platime😉,nielen ty.

velkacica
1. sep 2015

a dokedy myslíš, že decká by mali byť spolu?? snáď nie ako siamské dvojčatá...

ariadna1
Odpoveď bola odstránená
lilimoni
1. sep 2015

@evittam nevyzera to, ze by vsetci doradu platili detom BIS 😉

astonka
1. sep 2015

@gabina28 určite trvaj na tom aby boli spolu - to čo su za metody, že rozdelit dvojčata...moj syn ma tiež v triede 2ky chlapcov...

evittam
1. sep 2015

@lilimoni Vyzera to,ze si vôbec nepochopila o com pisem.😉

gabina28
4. sep 2015

Tak dvievčata. Nakoniec sa mi podari to vybaviť aby boli spolu tak to má byť ved ked som hovorila čo sa mi udialo v škole tak všetci boli s toho pobúrený že ešte nikdy nevideli aby dvojičky sa rozdelili.Ale su spolu tak to som rada uvidíme 🙂 čo nás bude čakať. 🙂

natalka13
4. sep 2015

Je super,ze sa ti podarilo vybavit aby boli spolu.

@sardinka32 u nas sa deti rozdeluju s ucitelkami spolu,maju co k tomu povedat. Aj rodicia sa prihovaraju ucitelkam, ci si vezmu do triedy ich dieta.
A deti je momentalne velmi vela, niektore skoly ani neberu deti mimo obvod, alebo predcasne narodene.
je tu skola,co nebrala deti narodene jul,august lebo ich nemaju kam umiestnit.

sardinka32
4. sep 2015

@natalka13 Neviem, odkial si, ale v nasom regione sa momentalne triedy zatvaraju pre nedostatok deti, populacna krivka nepusti. Nejaky ten rok som ucila, takze preto som napisala to, co som napisala. U nas to rozhodne tak nebolo, ze si ucitelka mohla deti vyberat a dokonca zeby ju rodicia otravovali s tym, aby si vzala do triedy ich dieta. Cudne, ale tak asi to tak niekde je, ked to pises - pre mna novinka.

natalka13
4. sep 2015

@sardinka32 Bratislava a nikto neotravoval,slusny clovek slusne poziada.
Populacna krivka nic moc, ale posledne roky stupla, pricom este predtym sa pozrusvali skoly, skolky a teraz niesu miesta.

peneloppe
4. sep 2015

@gabina28

Ja naopak poznam dvojicky ktore boli rozdelene. V 1. rocniku ich nechali spolu aby si zvykli na skolu, a potom v dalsom rocniku rozdelenie. Ale to bolo v skole kde sa triedy miesali kazdy rok, v zahranici.
Psychologia radia dvojicky rozdelit. Je to pre nich lepsie. Inak vzdy jeden taha toho druheho a druhy nema sancu sa plne prejavit.

Strana
z3