icon

Sirupová voda v škôlkach

lenkaalenka
4. júl 2015

Ahojte,maminy, chcela by som sa opýtať,prečo v škôlkach podávajú deťom rôzne sladené vody? My sme zvyknutí piť doma čistú odstátu vodu z vodovodu. Je to zdravšie nielen kvôli zubov, ale aj z hladiska zdravia, nepriberá sa pritom toľko. Dalo by sa s tým niečo robiť?

natalym
7. júl 2015

@dai Masný chleba s cibuľou - najlepší zákusok pre mňa.

dai
7. júl 2015

@natalym toto ja sice milujem ale uz to nedam... vela potravin mam pocit ze je uz pre mna tazkych - ak tak ich mozem jest len na ranajky ( cibula, paprika, klobasa🙂 ) - ale bonbony znesiem kedykolvek🙂

natalym
7. júl 2015

@dai A ja to nejedávam, lebo som celý deň v kontakte s cudzími ľuďmi a tak si môžem o masnom chlebe s cibuľou len nechať zdať. 😎

mk22
7. júl 2015

@kali23 ty mas pocit ze ste atakovani< a niekto vas zahrna posmeskami<..to som sa tu nedocitala, moj prispevok bol o niecom inom, ze v dnesnej dobe skutocnych problemov mi pride smiesne ked sa tu riesi par kvapiek sirupu vo vode..kazdy si dieta vychovava ako vie, ako mu je umoznene, dieta je obrazom rodicov, jasne..aj moje deti zazili sirupovu vodu v skolke aj sladkosti, aj ja sa snazim zit zdravo, nepodporujem veci na ktore som bola naucena ja..je uplne normalne ze su to rozne nazory, su maminky ktore klepu rezne kazdu nedelu a su maminky ktorych dieta nevie co je to cukor sol cukrik cokolada..kazda si predsa robi tak ako uzna za vhodne. 🙂 😉

siska53
7. júl 2015

@aliza ja suhlasim s @dai,tiez poznam vela maminiek vratane seba a teda granulovane caje babatka nepili. Vacsina z nas dojcila a ked aj nie alebo ako doplnok v horucavach maximalne trochu vody okrem castejsieho prikladania.

aliza
7. júl 2015

@dai nedojcene deti nemaju co pit caje, nevidim dovod. A dceru som mala na Sk a stravila som tam takmer celu rodicovsku, takze viem, ze uz vtedy sa cajikovalo, aj dojcene deti. A nie, hipp caje u nas v UK nie su, nenajdes ich nikde, okrem mozno polskych obchodov. To, ze sa inde predavaju dokazuje len jedno, ide o biznis a teda o peniaze😀. staci na krabicu napisat, ze od 1.tyzdna a predava sa to same, ved ked je na krabici napisane, tak je to urcite vhodne a schvalene neviem kym....

vevesh
7. júl 2015

@siska53 ja zase musim suhlasit s @aliza - len co som prisla na sk s 5 tyzdnovym babom, vsetci ale vsetci od babicky cez pra a praprababicku az po tetusku na vratnici vo firme mojich rodicov ze cajiiiiiiiik, lebo je urcite smadne, ked IBA kojim 🙄 rozdiel bol len v tom, ze starsia generacia chcela cierny s cukrom a mladsia bio feniklovy (najlepsie od hipp) 😝 a cukor na cumli bola tiez extra kapitola 😕 😕 🙄

kali23
7. júl 2015

@mk22 asi si necitala dokladne, alebo ti to pride normalne, zlahcit niekoho problem.... Lebo to nie je skutocny problem...
Ja idem cestou zdraveho stravovania a ked by mi do maleho denne liali sirup.vodu a cistu mu ofmietli dat len z principu tak to je pre mna problem c.1. ja nezlahcujem nici problem nech je to cokolvek... Ak nemam k teme co dodat tak sa nezapajam, a nerypem... Nemam tu potrebu...

mk22
7. júl 2015

@kali23 napisala som svoj nazor, ako dalsich 100 zien, ak to vnimas ako rypanie tak pardon..tu treba ist s davom ako v kazdej teme, precitaj si prosim moj prvy prispevok..a uz som to raz napisala sto ludi sto chuti..ja si vyberiem temu kde sa vyjadrim, to tu je snad povolene nie<
kde si vycitala rypanie neviem, asi to bude tym ze nezdielame uplne rovnaky nazor tym padom je zakazane sa vbc vyjadrit..nic nove na tejto stranke 😉 😎

siska53
7. júl 2015

@vevesh vidis..ja som sa s tym zas vobec nestretla. Asi mam okolo seba samych uvedomelych ludi. Vratane pediatriciek..obom stacili male,ale predsa len nejake prirastky na vahe mojej dcery a nenutili mi jej prikrmovanie UM napr. A ked som sa pri malom opytala co mu davat pit v tych horucavach,dostala som.odpoved:caste prikladanie,maximalne trochu vody.
A moja rodina sa ma vzdy pytala,co mozu a co nie a respektovali to. Jedine po 3.r.mi to viac kazi chlapska cast rodiny.

0silvia0
7. júl 2015

@lenkaalenka nečítala som komentáre, len úvodný príspevok, tak možno sa budem opakovať. Moja dcéra tiež nenávidela sirupové vody. Ale u nás v škôlke si každé dieťa nosilo do škôlky aj svoju fľašku s nápojom. Takže ak bola v rámci jedálnička sladká voda, jednoducho ju nevypila a napila sa čistej vody zo svojej fľašky, do ktorej si napustila vodu, ak sa jej minula. Celkom ľahké riešenie...

aliza
7. júl 2015

@mk22 pre mna by bolo kazdodenne popijanie sirupovej vody v skolke tiez vaznym problemom a co je na tom? kto urcuje, co je skutocny problem a co nie? ty? tato stranka/forum je o akomkolvek probleme, ktory prispievatelky trapi, nepostrehla som, ze je to len o vaznych, skutocnych problemoch 😕. Ked si s niecim dennodenne nespokojna, tak sa to casom stane skutocnym problemom.

amouramour
7. júl 2015

heh a ja ani len netusim co to dietko v skolke pije🙂a inak prave mame doma dokonca aj bio sirup a netrha mi zily, ze sa z neho napije...taketo veci fakt nie je cas riesit...mne skor pridu zdraviu skodlive premotivovane mamicky🙂som sa aj minule zasmiala ked taka bio eko mamka na pikniku zahlasila, ze ta babovka je vyborna, aaa bola moja z rafinovaneho cukru...🙂))

kali23
7. júl 2015

@mk22 rob ako myslis... Nechcem ta urazit, ani to dalej rozvijat mimo temu, pisala som o sebe, ty o niecom uplne inom... Akoby si nepochopila pisany text :-/

kali23
7. júl 2015

@amouramour mozno ta len nechcela urazit 😀😀😀

vevesh
7. júl 2015

@amouramour no dieta zakladatelky pije iba sirupovu vodu v skolke bez moznosti napit sa obycajnej - toto si treba predstavit 300 dni v roku po 10 h pit iba cukrovu vodu.... Tak toto by mi zily trhalo a riadne - nepotrpim sich na bio /eko, ale voda je zaklad, a kedze cestujem aj do krajin, kde nie je samozrejmostou, tak tuto samozrejmost (co je inak najzakladnejsia potreba ludskeho organizmu) vyuzivam v europe maximalne, pokial je to mozne...

marcelatje
7. júl 2015

@amouramour ja k tomu len toľko že nikto netvrdí že veci za rafinovaného cukru sú zlé, len je to kapánek nezdravé 😉

linduska86
7. júl 2015

ja tiez niesom bio eko neviem co za matku, ale dnes som to na vlastne oci videla ako ucitelka (150kilova) niesla sirupovu vodu detom , ako sorry, ale lacnejsie je nacapovat cistu vodu z vodovodu ako im v tomto teple liat tento sajrat liter za 0,29 centov alebo neviem kolko ..-akoze?? nesuhlasim, aby sa detom davala takato voda..

amouramour
7. júl 2015

@kali23 nie vypocula som to nahodou🙂tie veci boli na velkom anonymnom stole 😔

@marcelatje v rozumnej miere nic neskodi🙂

amouramour
7. júl 2015

@aliza ja si za nesladenym cajom nie zrovna hipp stojim🙂 co je ako na tom zle?ak sa bavime o nedojcenych detoch

marcelatje
7. júl 2015

@amouramour to je pravda, ale v čom ten cukor nie je? 😅 Prosím ťa poraď mi 😕

amouramour
7. júl 2015

@marcelatje nuz je toho viacej kde nie su🙂 a zas su lepsie a horsie sacharidy...a hlavne neriesit kazdu prkotinu🙂a bude nam dobre🙂

aliza
7. júl 2015

@amouramour caj nehydratuje ako voda. nas organizmus a bunky potrebuju cistu vodu, caj nie je cista voda, caj je pochutina, ako napriklad kava, nie pitny rezim. nedojcene dieta ma tiez mlieko, nepotrebuje ine tekutiny a v extremnych horucavach staci cista voda, aj to len po troske a nie plnit flasky ( myslim deti do pol roka).

marcelatje
7. júl 2015

@amouramour no to si mi pomohla 🙄

amouramour
7. júl 2015

@aliza ja ti zas ako cajoholik tvrdim, ze je to normalna tekutina a je sucastou pitneho rezimu🙂mojej malej napr.feniklovy robil velmi fajn na brusko

amouramour
7. júl 2015

@marcelatje treba sa zamerat na bielkoviny🙂

petkovadanuska23
7. júl 2015

@amouramour Samozrejme ze je to uplne normalna tekutina 😉

kali23
7. júl 2015

@amouramour a ktore sacharidy ma cukor? Tie lepsie ci tie horsie?

marcelatje
7. júl 2015

@amouramour no telo potrebuje aj tuky a cukry

0silvia0
7. júl 2015

mimochodom sa fakt čudujem, že sa téma sirupy a čaje ešte stále rieši... Myslela som, že matky v uvedomelosti už po rokoch postúpili o level vyššie a každej je jasné, že čistá voda je absolútne dostačujúca.
Veď je to najrýchlejšie, najzdravšie, najdostupnejšie, najrozumnejšie riešenie a učiť deti piť čistú vodu je najlepšie, čo rodič môže urobiť pre svoje dieťa - nemusí riešiť návyky na sladké potraviny - poznám jedno dieťa (kamarátku mojej dcéry), ktoré nevypije čistú vodu. Tie deti majú otupené chute, rodičia im nesprístupnili ani takú bežnú vec, čiže spoznať chuť vody... ja osobne nechápem...