Sirupová voda v škôlkach
Ahojte,maminy, chcela by som sa opýtať,prečo v škôlkach podávajú deťom rôzne sladené vody? My sme zvyknutí piť doma čistú odstátu vodu z vodovodu. Je to zdravšie nielen kvôli zubov, ale aj z hladiska zdravia, nepriberá sa pritom toľko. Dalo by sa s tým niečo robiť?
@aliza kde sa podava?🙂 u vas?😉 neviem... vy to pisete tak vseobecne a automaticky... zato ze sa predava tak ho vaecsina aj pouziva? ak uz beriete vzorku MK tak ste si nevsimli ze vaecsina zien je tu tvrdo za dojcenie a popri dojceni odmieta akekolvek tekutiny? ci si len vyberate temy ktore dokazuju ake je to v SR zle?
@domak2 osobne mam strasne vela znamych maminiek a teda som sa fakt nestretla s podavanim caju od tyzdna - osladeneho pigi caju...
@dai fakt sa dava a aj odporuca niektorymi lekarmi slaby cierny caj.. ..dokonca v nemocke...mojho operovali ked mal 6m a stale mu sestricky nosli len osladeny cierny caj..slaby.
Takze to proste musel pit ...nemala som na vyber...a mna skoro trafilo lebo sa nim siel zadrhnut..a to len boli vitazoslavne pohlady personalu..no vidite a uz vam pije dost...
No ja neviem, ale asi som blbá, ale aj dávam, keď vracia alebo keď má hnačku. Osladený nedávam. Som v poho, alebo sa mám ísť liečiť?
@aliza ale jasne ze nekojene deti piju aj caje - ale neviem preco tu davate hipp osladene - ja som tiez mala doma fenikel kupeny - ak bolelo brusko ta sa spravil slaby odvar a pila sa ta voda z toho... nechapem co tu stale pletiete tie hipp caje - tie pokial viem tak predavaju po celej europe a nie je to sr vyrobok - cize co to podla teba dokazuje?
@kaja73 ty si rodic a si zodpovedna za svoje dieta
@kaja73 A to si im nepovedala, že nech mu dajú radšej čistú vodu? Ty kokso, som z toho normálne v šoku, že toto dávajú bábatkám v nemocnici. Našťastie tam moje deti neležali ako také malé bábatka, priznávam, že som im dávala aj feniklový čaj, ale zásadne nesladený.
No a táto moja dcéra čo grcávala zo sirupov - liekov, pije len čistú vodu, necukrí si nič, nesolí. Hovorí - cukor - biely jed. A nikto ju to u nás doma neučil. Má 12 rokov.
Veru tak...Najnovsie pediatri odporucaju slaby cierny a zeleny caj malym detom...Neviem preco,ja sim nikdy nedavala,ale stretla som sa aj ja s takymto nazorom
V Pn pôrodnici bežne cpali novorodencom čaj. Teda pred 5 rokmi určite.
@lenkaalenka najprv ma to vobec nenapadlo riešit, az ked sa ma pani učiteľka po pol roku opytala, ci vie môj syn pit z pohárika. vtedy mi došlo, že on tam mal chudák v ponuke sirupovu vodu a nechcel ju 😀 😀 😀
pani učiteľky alebo pani kuchárka nabrali vzdy pohár čistej vody mojim deťom k jedlu, nebol to ziadny problém, kedže na Slovensku tečie pitná voda z vodovodného kohútika. je to iba o ochote. a plus som im dávala flašku s vodou do skrinky, aby sa mohli cez den napiť a brávali si ju tiež na dvor.

@dai Ano realne som sa s tym stretla v okoli a dokonca nie v osade. 😀 Samozrejme, len ojedinele a este v casoch ked som sa zaujimala o uplne ine veci ako o to co piju male deti 🙂 A velakrat som to citala tu, to je pravda.