icon

Sirupová voda v škôlkach

lenkaalenka
4. júl 2015

Ahojte,maminy, chcela by som sa opýtať,prečo v škôlkach podávajú deťom rôzne sladené vody? My sme zvyknutí piť doma čistú odstátu vodu z vodovodu. Je to zdravšie nielen kvôli zubov, ale aj z hladiska zdravia, nepriberá sa pritom toľko. Dalo by sa s tým niečo robiť?

domak2
7. júl 2015

@dai Ano realne som sa s tym stretla v okoli a dokonca nie v osade. 😀 Samozrejme, len ojedinele a este v casoch ked som sa zaujimala o uplne ine veci ako o to co piju male deti 🙂 A velakrat som to citala tu, to je pravda.

aliza
7. júl 2015

@dai ano, podava sa granulovany hipp cajik, ktory je vhodny od 1.tyzdna a obsahuje cukor

dai
7. júl 2015

@aliza kde sa podava?🙂 u vas?😉 neviem... vy to pisete tak vseobecne a automaticky... zato ze sa predava tak ho vaecsina aj pouziva? ak uz beriete vzorku MK tak ste si nevsimli ze vaecsina zien je tu tvrdo za dojcenie a popri dojceni odmieta akekolvek tekutiny? ci si len vyberate temy ktore dokazuju ake je to v SR zle?

@domak2 osobne mam strasne vela znamych maminiek a teda som sa fakt nestretla s podavanim caju od tyzdna - osladeneho pigi caju...

aliza
7. júl 2015

@dai to fakt myslis vazne, ze na Sk babatka nepiju caje? 😨 ved feniklovy caj od hipp ma doma hadam kazda...a ten cukor tam je. Ale nemienim sa dohadovat. Ak si presvedcena, ze u nas vacsina babatiek pije len mlieko a ziadne ine tekutiny, tak budis.

kaja73
7. júl 2015

@dai fakt sa dava a aj odporuca niektorymi lekarmi slaby cierny caj.. ..dokonca v nemocke...mojho operovali ked mal 6m a stale mu sestricky nosli len osladeny cierny caj..slaby.
Takze to proste musel pit ...nemala som na vyber...a mna skoro trafilo lebo sa nim siel zadrhnut..a to len boli vitazoslavne pohlady personalu..no vidite a uz vam pije dost...

natalym
7. júl 2015

No ja neviem, ale asi som blbá, ale aj dávam, keď vracia alebo keď má hnačku. Osladený nedávam. Som v poho, alebo sa mám ísť liečiť?

kaja73
7. júl 2015

@natalym cierny caj pri hnacke ano..slaby a nesladeny ..ale moj nehnackoval a davali to kazdemu babatku bez vynimky....sladky bol poriadne..a ja som vtedy teda sladkehoo pojedla a aj tak ma az striaslo ked som ochutnala...

natalym
7. júl 2015

@kaja73 aha. Našťastie my sme v nemocnici neboli, len dvakrát aj to na chvíľočku s malou s uškami a s nosnou mandľou, to sme mali asi vlastnú vodu. Ja som vždy dávala keď boli maličké, prevarenú vodu alebo lucku.

dai
7. júl 2015

@aliza ale jasne ze nekojene deti piju aj caje - ale neviem preco tu davate hipp osladene - ja som tiez mala doma fenikel kupeny - ak bolelo brusko ta sa spravil slaby odvar a pila sa ta voda z toho... nechapem co tu stale pletiete tie hipp caje - tie pokial viem tak predavaju po celej europe a nie je to sr vyrobok - cize co to podla teba dokazuje?

@kaja73 ty si rodic a si zodpovedna za svoje dieta

natalym
7. júl 2015

@natalym A teraz dávame aj keď bola malá malá no čo ja viem od troch rokov, COLU, COLU, COLU ona bola grcavec, zo všetkého grcala, doktorka nám poradila koly na lyžičku a to nám pomáha dodnes,. Ale už z toho asi aj vyrástla. Takže v tomto ohľade na kolu nedáme dopustiť. 😀 😀 😀

janickacrazy
7. júl 2015

@kaja73 A to si im nepovedala, že nech mu dajú radšej čistú vodu? Ty kokso, som z toho normálne v šoku, že toto dávajú bábatkám v nemocnici. Našťastie tam moje deti neležali ako také malé bábatka, priznávam, že som im dávala aj feniklový čaj, ale zásadne nesladený.

kaja73
7. júl 2015

@natalym mne vtedy mal nechcel pit vodu..bol len na mlieku este...a tam mu ho nezarabali tak casto ako chcel,bol hladny ...a tak pil co bolo...studene nechcel nic...a teple bolo len to co dal personal.

dai
7. júl 2015

@natalym toto je tiez jediny pripad kedy moje deti piju colu - po lyzickach... ani mala ju este nepije, ani jej kamosi, ani na oslavach nie je etc. ... cola je podla mna vaecsi humus pre deti ako sirupova voda🙂

natalym
7. júl 2015

@kaja73 Moje malé, no ale prežili ste, však?

kaja73
7. júl 2015

@dai ano som...doma na 100%..tam zial je clovek odkazany na personal....maly mi studene v 6m nic nevypil...a potom by nemohol ist na operaciu...musela som sa podrobit pravidlam..alebo sup domov....

dai
7. júl 2015

@kaja73 hlavne ze mu tam pomohli... myslim ze ten 1x mu urcite neuskodil😉

natalym
7. júl 2015

@dai No a ešte taká sranda, že keď bola ten grcavec, tak žiadne sirupy, ako teda lieky v sirupe, len tabletky, pekne rozdrviť. Koľko rázy mi povie, keď ide reklama na nejaký sirup: Ja to mama nemôžem, však? ☹ No veru nie lebo zase by sme grcali.

kaja73
7. júl 2015

@dai jasne ze nie...neuskodil....len som pisala, ze to tak ozaj chodi..ze to nie je vymysel.

natalym
7. júl 2015

@kaja73 No veď niekedy sa stane, že každý doktor Ti povie inak. Asi najlepšie podľa vlastného inštinktu.

natalym
7. júl 2015

No a táto moja dcéra čo grcávala zo sirupov - liekov, pije len čistú vodu, necukrí si nič, nesolí. Hovorí - cukor - biely jed. A nikto ju to u nás doma neučil. Má 12 rokov.

dai
7. júl 2015

@natalym tak moja grcava z ciest - ale teda fakt ze extrem - nastupi do auta , este sa ani nepohneme a uz riesime ze sa jej chce vracat🙂... ja som inak mala tiez ako decko take brucho ako tvoja - vracala som zo vsetkeho, nejedla ziadne sladke... keby si ma teraz videla🙂

natalym
7. júl 2015

@dai Áno aj u nás cesta autom, zásadne s vreckom na grcanie. Aj dnes si balí do autobusu keď ide na výlet.
Inak taký postoj k stravovaniu by som chcela ako má moja dcéra. Ja ju v tom podporujem. Keď jej náhodou osolím chlieb tak si ho môžem zjesť sama a musím jej urobiť nový.

dai
7. júl 2015

@natalym 🙂 tak ja tiez zavidim ludom co nelubia coko, detto mojej dcere ze neznasa parene buchty, synovi ze neje palacinky a hranolky... ale tak zase nejem to kazdy den tak co🙂

natalym
7. júl 2015

@dai no nemáš čo. Ja nemám rada čoko, zákusky, torty, parené buchty. Zjem raz za rok a mám vystaráno. A vyzerám na to, že sa kŕmievam zákuskami vo dne v noci.

petkovadanuska23
7. júl 2015

Veru tak...Najnovsie pediatri odporucaju slaby cierny a zeleny caj malym detom...Neviem preco,ja sim nikdy nedavala,ale stretla som sa aj ja s takymto nazorom

abbey1
7. júl 2015

V Pn pôrodnici bežne cpali novorodencom čaj. Teda pred 5 rokmi určite.

bibadlo
7. júl 2015

@lenkaalenka najprv ma to vobec nenapadlo riešit, az ked sa ma pani učiteľka po pol roku opytala, ci vie môj syn pit z pohárika. vtedy mi došlo, že on tam mal chudák v ponuke sirupovu vodu a nechcel ju 😀 😀 😀

pani učiteľky alebo pani kuchárka nabrali vzdy pohár čistej vody mojim deťom k jedlu, nebol to ziadny problém, kedže na Slovensku tečie pitná voda z vodovodného kohútika. je to iba o ochote. a plus som im dávala flašku s vodou do skrinky, aby sa mohli cez den napiť a brávali si ju tiež na dvor.

dai
7. júl 2015

@natalym 🙂 tak to je potom dost neferove 😎

natalym
7. júl 2015

@dai Asi to bude tým, že zjem všetko ostatné. 😀

dai
7. júl 2015

@natalym a ja ked vyselektujem to co si vymenovala ze ty nejes tak potom uz zase ja okrem toho vela nejem🙂 niekedy mam pocit ze by som mohla coko na ranajky na obed aj na veceru... a niekedy zial to aj jem 😀 😔