Škôlka a neočkované dieťa
Prosím viete mi potvrdiť alebo vyvrátiť či platí že neockovane dieťa nemoze ísť do skolky? Riešilo sa to v r. 2019 veľký ošiaľ bol a teraz som sa dozvedela vraj to nakoniec neschválili a dieťa teda môže normálne nastúpiť, hľadala som tu k tomu diskusie ale nenašla nič aktuálne a na nete sú k tomu len extra stručne nformácie že novelu neschválili, len či sa to odvtedy zas nemenilo? Ďakujem
Man neockovane dieta.a z dovodu stahovania sa sme v tretej skolske.Nikde s tým nemali problém aj keď sme to museli uvádzať v papieroch. Ten zákon o povinnosti očkovania zrušil vtedy napokon sám Fico.
Neockovane dieta, problem ziadny. Aj sme tusim pri zapise do skolky niekde vypisovali, ze nie je ocko,problem s tym pocas skolkarskych rokov nikdy nebol. A teda, dovolim si napisat aj ja skusenost zo svojho okolia.vopred sa ospravedlnujem autorke za spam. Moja dvera ma skole spoluziaka, ktoremu sa po ockovani v 6.rokoch spustil diabetes. Ma aj v zdravot.karte potvrdene, ze je to alergicka reakcia na niektoru zlozku vakciny. Moj manzel ma znameho,kde bol chlapec od narodenia uplne zdravy a normalny, zacinal rozpravat a po MMR ockovani uplne prestal rozpravat, ma nekontrolovatelne vybuchy hnevu a javi znaky PAS. Bolo by obcas fajn pozriet sa na vakcinaciu aj optikou tych rodicov, kt.vakciny natrvalo poskodili zdravie ich deti.
Už dlho tu nebola diskusia o ockovani deti, staré dobré časy?
@matkahelka jj, ucitelky su najlepsie odbornicky na detsku imunitu. Ich nazor je velmi dolezity v otazkach zdravia.
@jana_eyre_2 😀 ďalšie prídu - keď nadide správny čas: očkovanie voči covid 💉
@luciaaaaa to si píš, že najväčšia pravdepodobnosť, že dostane jednu z 10prenosnych chorôb ,proti ktorým sa na Slovensku povinné očkuje, je práve v škôlke. Pretože táto módna vlna neockovat je už dosť rozšírená a trvá krátko,neockovane deti su najviac koncentrované v škôlkach,Max na prvom stupni ZŠ.
@nesiris suhlasim, este dodam, ze na to, co sa bude v najblizsich rokoch diat sa nemusime pozerat daleko. V Nemecku po tom ako kvoli antivaxerom a slabsej zaockovanosti proti osypkam vznikalo tolko novych ohnisk osypok, ze to (neviem, ci na celom uzemii alebo vo vybranych regionoch) dali povinne. Mam kamosku, , ktora nemala ockovane dieta (teraz ma ta mala 4 roky, ziju v Nemecku blizko ceskych hranic) a musela ju dat zaockovat, lebo to dieta nechceli zobrat do skolky. Mala tam uz rok chodila a po roku sa musela dat ockovat, lebo ju nechceli bez toho vziat do vyssieho rocnika. S ohniskami osypok mali problemy uz aj v UK alebo v Australii. Aj na vychode Slovenska bolo pred cca 5 rokmi mimoriadne ockovanie MMR vakcinou, lebo sa tam zvysil vyskyt osypok (tam sa to rozsirilo prevazne v romskej komunite).
Pre porovnanie korona ma reprodukcne cislo pri ziadnych opatreniach cca R0=3-4, osypky maju R0=16. Zhruba to znamena, ze ked sa stretne v miestnosti napr. 20 ludi a jeden ma osypky 16 ludi ten jeden nakazi.
@matkahelka prečo? Lebo neočkovane dieta narušuje kolektívnu imunitu, na čo môžu doplatit práve deti s poruchou imunity...
A ešte taká otázka na Vás- vy sa naozaj o vaše neočkovane dieta nebojite? Ja by som sa bála ísť čo i len do Chorvátska na dovolenku... komplikácie napr. osýpok sú veľmi vážne... a ako neockujucu rodic ak by k takému niečomu došlo... neodpustila by som si to.
@marca12 pretože neočkovane dieta narusuje kolektívnu imunitu, ktorá chráni deti ktoré ešte ockovane nemôžu byt zo zdravotného hľadiska, ale aj napríklad malé deti kt ešte vakcínu nemôžu dostať. A ja určite budem chodiť s druhym bábätkom po staršie dieta do škôlky. A celkovo mi vadi prístup a v určitom zmysle sebeckost rodičov čo neockuju. Kamoska je pediater a verte mi, keď príde nezaockovane dieta s podozrením na danú chorobu nie je do smiechu lekárovi a ani rodičovi.
@scorpionflower1 veru je to tak ako píšeš.. a takým smerom sa to bude podľa mna uberať aj s očkovaním proti covid-19. Je to dobrovoľne, robí sa osveta, no tiež je potrebné iste %, aby sa vytvorila kolektívna imunita.. čo celkovo kým sa svet preockuje to nejaký rok aj potrvá. A osobne si myslím, že sa vytvorí ocko pas, čo bude mozmo v pase- už o tom hovorili, čo sa tyka EU, a kto bude chciet lietať hlavne, bude to podmienka- aj o tom už hovorili letecké spoločnosti .. a celkovo pre cestovanie. Lebo žiadna krajina, keď sa z toho bludneho kruhu vymota nebude kvôli turizmu riskovat následne problémy, lockdown ekonóm potopenie svojej krajiny. To si myslím, že v ten smer sa to bude uberať. Áno zatiaľ ma každý na vyber ( lebo vakcína už existuje, aj keď dostupnosť ešte nie je dostatočná ) a musí existovať s vedomím rizika obmedzení. Čo bude neskôr.. uvidíme. No jednoduché to tak rýchlo nebude. Ak je niekto zasadne proti, bude musieť znášať veci, ktoré s tým suvisia. Alebo potom jedine sa odsťahovať na inu planétu ;) je to tu, nenarobíme nič.. už sa len prispôsobiť nejak. Veľa zdravia vsetkym.
@danim Ano, urcite mas pravdu, ale ja si myslim jednu vec inak ako ty - tych, ktori sa nebudu chciet dat ockovat bude ovela menej ako to vyzera dnes. K tejto novej vakcine je nedovera, je prirodzene pytat sa ako to, ze to vyvinuli tak rychlo. Mne stacili vedecke vysvetlenia prelozene do ludskej reci, lebo ja som jednoducho neni taka paranoidna, ze verim v celosvetovy komplot. Mne sa uplne pacil vyrok jedneho ucitela "kto veri v celosvetovy komplot v zivote neorganizoval skolsky vylet" 😀
Ale mnoho ludi je. No ver mi, ze situacia ich dozenie, presne kvoli tomu co pises, nepriamo ich prinutia ine krajiny, letecke spolocnosti, zamestnavatel...alebo presne ako jeden starsi pan z nasej rodiny tiez nabity konspiraciami a rozhodnuty sa neockovat - ochorela jeho frajerka - on sa tomu nejako vyhol, nechytil to od nej, lebo bola vtedy na tyzdnovke - aaaale velmi.rychlo prehodnotil postoj k ockovaniu, lebo zistil, ze covid je blizsie k nemu ako si myslel. A mohli sme mu pred tym rozpravat pribehy 100 ludi, ktori sa nakazili, a aj takych co nedopadli dobre, kym to nebolo z jeho blizkeho okolia, tak to hrozba prenho nebola. Ja bohuzial poznam aj smutne covid pribehy. Muzovmu kolegovi otec zomrel na to, mamonej kolegyni muz tiez, susedin stryko na to zomrel (nakazil ho syn, ktory chodi teraz na psychiatriu) takze ja len sedim doma, dufam, ze nas to obide a co najrychlejsie sa dostanem na radu na vakcinu. Moja mama uz je zaockovana, je zdravotnicka.
@scorpionflower1 áno súhlasím s tvojim názorom. Možno neskôr aj WHO to da ako povinne, ktovie. Lebo zas to nie sú ovčie kiahne, že človek prekoná a ma pokoj. Toto môže opakovane.. už vraveli, že opakovaný bol horší priebeh.. a ktovie čo po prekonaní zanecháva v tele, aj to skúmajú- som videla reláciu s p. Palkovicom, kt tie pitvy robí a robí sa tak výskum. Ťažko povedať. Keď počujem názor, že zarobia farmafirmy... veď nech zarobia. To keď budem potrebovať opraviť zub, tak nepôjdem k zubarovi odborníkovi lebo on zarobí... ? Čo pojdem k stolárovi? Veď aj ten ma vŕtačku ?😂 svet bude chciet mat kolektívnu imunitu- lebo inak to bude donekonečna a tieto zdravotne ekonomické vzdelávacie Atd Atd následky to nikto nechce donekonečna. Ten lekar Jancuska povedal že v roku 1900 bol priemerne dožitie muza cca 50r, teraz je cca 74 tusim povedal neviem presne- a ďakovať môže svet vakcinam. Mnohí ľudia berú lieky na tlak srdce Atd Atd antb či antikonc- k tomu všetkému prečo nie taký odpor.. takze tak. Ja som Ing. nie Mudr. Preto verím lekárom vedcom, oni to študovali vedia čo hovoria. Buďte zdraví 🍀✊
@danim uplne suhlasim, ja tiez nerozumiem, preco by nemal zarobit niekto, kto mozno urobil objav storocia a zachranil miliony zivotov. Ti ludia, co na tom pracuju stovky hodin v labakoch, co robia cely zivot komplikovane vyskumy a studovali cely zivot si zasluzia peniaze ako nikto iny, vdaka nim sa spolocnost hybe vpred. A aj ked si niektora ta firma vakcinu predrazi, na druhej strane su tu jednotlive staty, aby hladali dobru vyjednavaciu poziciu, ved tie vlady maju na to expertov. Nakoniec aj WHO pripomina, ze "musi ostat aj pre rozvojove krajiny".
@danim
@scorpionflower1
Presne tak baby 🙏🙏🙏
@zuzicka256 @scorpionflower1 normálne som sa tak zamyslela dnes, že koľkokrát sa vraví, že tato korona naučí ľudí pokore skromnosti spomaliť... ale kde... mame sa ako ľudstvo nadmieru dobre, aby sme sa súčasnosťou poučili spomalili... čo by za dnešné lieky vakcíny lekárov dali ľudia pred 100 rokmi napr... ale nie teraz? Toto súčasne ľudstvo si nič neváži... rozmaznaný svet len egoisticky ja ja... vakcínu nie ani za svet ( a hlásajú to mnohokrát čo ledva zmaturovali...- nechcem skatulkovat, lebo isto je xy ľudí čo sa fakt nemôže ockovat ), a jedine čo ľudí zaujima sú dovolenky materializmus. Čo by za to, že sa kapacity sveta snažili čo najskor vyvinúť vakcínu- liek z tohto bludneho kruhu- dali pred stovkami rokov naši predkovia. Už počujem ako by mi niektorí povedali... ale nežijeme pred 100 rokmi... ved to... nežijeme, a aj tak zle ;) držte sa baby v zdraví... a s optimizmom hlavne ;)
Neočkovanie nemôže byt dôvodom na neprijatie do škôlky. Ten pošahaný zákon chvalabohu neprešiel. Ja tá úplne chápem. Kto chce nech ockuje, kto nie nie. Hlsvne nechápem prečo sa ti ockujuci navázaju do tých neocko.
@nesiris predstav si že ja plne ockovana som dostala čierny kasel od plne ockovane sestričky u zubára, ktorá nadomnou bez ruska veselo pokasliavala. Moje neocko dieťa, ktoré bolo so mnou 24/7 ho nedostalo. Takze všetci múdri sa zamyslite nad tým, že niekto kto nie je chorý ťažko choroby prenesie. Riešila som tuto otázku s našou imunologickou a sama mi povedala, koľko čierneho kašľa je ročne. A nikoho ani nenapadne robiť testy, lebo veď ockovany. Tak veselo behá medzi ľudmi s roznáša.
@lucia147852 aj moj manzel prekonal cierny kasel pred piatimi rokmi. A je ockovany. Ale prezil to, asi aj ty ked sem pises. Ktovie co by bolo keby to nedajboze dcerka predsa le chytila? Aj tak ju ockovat nedas 🙏 ja to nechapem. Imunita je jedna vec, nastastie ju ma asi velmi dobru chvalabohu 🤞a to neznamena ze ked si ocko tak to nedostanes.
Len priebeh je isto lepsi.
@danim tak tak. Ockovat hlava nehlava to zas nie. Napr ocko proti chripke kazdy rok mi pride zvytocne. Preto vsetci doma posilnujeme imunitu kazdy rok a chori fakt "klop klop' nie sme. Aj s tou covid este trosku pockam. Vraj teraz mutuje tak uvidime co z toho vzide, ale nebranim sa silou mocou 🤞
@zuzicka256 kým sa my dostaneme na rad... tak
si ešte počkáme Haha tak či tak 🙂 či by sme čakať chceli alebo nie ;) ani my proti chrípke. Len to je o niečom inom.. vtedy to - chrípka prepukne na 1 mieste zatvoria školy... a ustúpi to.. teraz ani leto ani nič nemá vplyv nejak...a rozsah škôd zas iný. áno tiež mam respekt.. no vedci snáď vedia čo robia. Držte sa.
@lucia147852 ked je tvoje dieta neockovane ohrozujes VEDOME druhe deti v skolke, napr. take, ktore ockovane byt nemozu. A sloboda jedneho konci tam, kde zacina sloboda a zdravie druheho.
Ano, mozes dostat cierny kasel ako ockovana, ale priebeh mas ovela lahsi. Keby to tvoje dieta od teba dostalo (ked nedostalo 1x moze dostat 2x, sama vravis, ze v niektorych pripadoch aj ockovani su prenasaci), tak by to s nim ruzovo nedopadlo. Moja sestra mala cierny kasel, ked bola mala a pekne to nebolo, bola na tom velmi zle. Tvoj pripad sice mal stastny koniec, no nijak z toho logicky nevyplyva, ze pre inych by mal rovnaky koniec. To, co pises je uplne chybna argumentacia.
Nikto nikde nedeklaruje, ze vakciny su 100% ucinne, ale vyznamne znizuju riziko tazkeho priebehu choroby. Vies si predstavit, co by bolo keby nikto z nas nebol ockovany proti ČK? Tych mrtvych, a to hlavne deti, by bolo velmi vela a bolo by to smutne. Tym, ze je drviva vacsina populacie zaockovana ČK nema taku silu a nevyskyruje sa v takom mnozstve a vo velkych ohniskach. Ked klesne zaockovanost, tak to bude velky problem.Zatial vy, antivax komunita, zijete a fungujete bez tazkych chorôb iba vdaka nam, ktori sme riadne zaickovani. Ale situacia sa coskoro zmeni, kedze rodicov, ktori nedavaju ockovat deti pod vplyvom informacneho balastu z internetu je stale viac a tym padom aj nezaockovanych deti v skolach bude coskoro velmi vela.a1
@lucia147852 áno? To je zaujímave,pretoze práve kukám do databázy. Vidím ,že máš 4rocne dieta. Nože poprosím rok, mesto. Existuje aj štatistika zdravotníckych pracovnikov, podlieha hláseniu. Overíme.
Ahoj, vobec neockovane deti, sme nemali problem prihlasit do skolky a to sme chodili do 3 skolok na Slovensku podla potreby, teraz ma starsia nastup do 1. rocnika bez problemov. Vzdy sa najdu ludia ktori su ludski a ide aj o pristup rodicov, da sa dohodnut. Do ockovanie som nikdy nebola nutena, ale odporucali to vsetci aj mamicky z okolia. Moje deti moje starosti. A uzivam si zivot mamicky 🙂
dal som sem overene informacie a redakcia modrykonik moj prispevok odstranila, lebo je mainstreamivo orientovana a ma strach z farmako mafie. na tejto web nemozno pravdu najst, lebo ju nechcu pocut
@matkahelka Veru môj syn je autista a má epi záchvaty a je zaočkovaný, ale nebudem sa hádať či to je alebo nie je spôsobené tým očkovaním, nie som vedec aby som to vedela dokázať alebo vyvrátiť
@pkgirl30 ano, vsetci maju ustavne pravo na omyl a zit v omyle. Problem moze byt dovera v autoritu, dovera vo vysokoskolsky titul, ved on to za mna urobi. Lenivost nikdy riesenie nanasla.
@masinka to je velmi nespravna interpretacia. Syn nema ockovania, skolka plna, kazdy rok dvojnasobik ziadosti, a vzali ho. Mal 3 roky

@zuzicka256 presne tak cisty alibizmus