icon

Škôlka mi odmietla vziať dieťa do škôlky po zrušení opatrení

sjuszn
10. jún 2020

Zeny mamky moze mi skolka odmietnut dieta zobrat do skolky ked som doma( nezamestnana/materska) ked su zrusene opatrenie a je vsetko uz ako predtym?! Dakujem

Strana
z4
mogaa
10. jún 2020

@sjuszn ano nemuseli ti zobrať dieťa keďže brali len určitý počet detí.....ale od budúceho týždňa sa menia opäť podmienky a do škôlok môžu ísť všetky deti.....samozrejme ak tam je tvoje dieťa prihlásené a chodilo tam aj predtým(pred koronou)

pininka1
10. jún 2020

Nám jasné povedali že škôlka sa môže rozhodnúť nezobrat ak nebude vedieť dodržať ešte tie ostatné hygienické štandardy. Ďalšia vec je že nemajú ľudí, množstvo škôlok bude aj v lete fungovať a preto posielaju učiteľky už teraz na dovolenky.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
romanka_369
10. jún 2020

@sjuszn sama som zvedava ako to bude..som na MD a mam doma predskolaka..pred tym ho nevzali prave zato ze som doma a mali obmedzeny pocet deti aj ked velice ze predskolaci budu mat prednost..dneska som volala ucitelke a nevedela mi este nic povedat leboze deti do skolok poslali ale ucitelky nad 60 rokov nechali doma..dnes mali zasadnutie na meste a ze zajtra budu obvolavat..pytali sa aj na leto a to som ho prihlasila na cele..som zvedava ako to dopadne🤔

sjuszn
autor
10. jún 2020

@fidka79 som doma ... malu mi nema kto postrazit muz robi do piatej ... mam dohodute 2 pohovory buduci tyzden a teraz mi povedz ako si mam najst robotu ked nemam sancu ist ani na pohovor. To ze niekto je doma neznamena ze chce byt doma.

daganov
10. jún 2020

@sjuszn oznámili ti aj dôvod? Viem, že niektoré staršie učiteľky, alebo učiteľky so zdravotným obmedzením nenastúpili od 1.6. ale teraz by už mali, nie?

romanka_369
10. jún 2020

@daganov stale je to o tom ze mozu/nemusia..

daganov
10. jún 2020

@sjuszn skús ísť za zriaďovateľom, že sa cítiš diskriminovaná. Že ti ho nezobrali od 1.6., to chápem, nejaký kľúč musel byť, ale že nie od pondelka, keď materské školy prechádzajú na bežný režim, tomu nerozumiem.

daganov
10. jún 2020

@romanka_369 môžu nemusia rodičia, MŠ od pondelka prechádzajú na bežný režim. Čo sa týka učiteliek, tak to nechápem, prečo by nemali nastúpiť všetky. Pozitívne testovaných je minimum

maciatkolulu
10. jún 2020

@sjuszn babky, dedkovia, kamarátky, známe, nikoho nemáš, nemá absolútne kto pomôcť, ved pohovor je do 2 hodín hotový.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
10. jún 2020

@miriam11 tak to je nariadenie za všetky drobné, fakt. Nerozumiem, aký majú po tejto fáze uvolňovania dôvod nenastúpiť. Aké hygienické podmienky majú škôlky problém splniť?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
10. jún 2020

@miriam11 no daj, nech som v obraze

zuzuzv
10. jún 2020

Ja mam deti dve, ani jedného nevzali lebo som nezamestnaná... ani neviem aký dátum nástupu mam hovoriť na pohovoroch 🙈 otras toto

miriam11
Odpoveď bola odstránená
zuzuzv
10. jún 2020

@miriam11 to je pekne v p... u nás zo 72 deti vzali 30.. ide ma urvat

miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
10. jún 2020

@zuzuzv
@miriam11 ja nechápem, prečo od pondelka nemajú učiteľky povinnosť všetky nastúpiť. Aká riziková skupina? Pred čím majú obavy, keď sa sem tam objaví jeden pozitívny prípad denne? A že nedokážu zabezpečiť hyg. podmienky je len výhovorka. Tie, ktoré boli doteraz, sa predsa rušia.
Skopírované zo stránky Ministerstva školstva SR.
Od pondelka 15. júna 2020 tak už nebude povinné meranie teploty žiakov pri vstupe do školy a zrušia sa tiež mimoriadne obmedzenia na maximálny počet žiakov v triede alebo skupine. Učitelia budú môcť opäť zlúčiť rozdelených spolužiakov do jednej triedy, pretože bude zrušený zákaz zmiešavania detí v triedach. Denná prevádzka škôl bude rozšírená z pôvodných deviatich hodín na desať. Tieto opatrenia sa od pondelka stávajú len odporúčanými, nie povinnými.

rachel36a
10. jún 2020

@mogaa nam aj od buduceho tyzdna ziberu do skolky iba 90 deti zo skoro 200 co su lrihlasene 😧😧😧

rachel36a
10. jún 2020

@sjuszn u nas to iste....zo 7 tried su otvorene len 4 triedy a z 200 deti moze prist do skkolky v pondelok len 90 deti, ostatne odmietli..ide ma porazit, lebo som mala 1.6 nastupit do novej roboty a nemozem lebo nemam skolku

miriam11
Odpoveď bola odstránená
daganov
10. jún 2020

@miriam11 no tak potom len pozorovať voľný pád ekonomiky Slovenska ďalej. My sme tak bohatí, že si môžeme dovoliť vyplácať ľuďom, čo sedia doma OČR. Ináč som zvedavá, ako doriešia tú povinnú predškolskú od 5 rokov, keď už teraz chýbajú učiteľky a vyštudované obchádzajú škôlky veľkým oblúkom, že za ten plat sa s deckami jedovať nebudú, za opatrovanie dostanú za hranicami dvojnásobok a robia len polovicu mesiaca...

maciatkolulu
10. jún 2020

No a tým pádom už ani žiadna pandemicka ocr... Pekne všetci a hotovo. Ale to tak nie je. Co už.
@zuzuzv ja to tak čierno nevidím, ved do konca školského roka ostáva koľko? Potom prázdniny, ved to by si aj tak mala max masiac v škôlke. Tak si vieš asi vypočítať termín nástupu.

janinah
10. jún 2020

@sjuszn neverím,že existuje matka,ktorá nemá nikoho na občasné postráženie dieťaťa,nikdy nevieš,čo sa môže stať,vždy musí byť niekto poruke,to nemáš susedu,kamarátku,sestru,tetku? alebo študentku dáku,však maju kopu voľna,našla by sa dáka...lebo,prepáč,si len ďalšia ufrflaná na systém,ktorý ti nevychádza 100% v ústrety ,tak poďme sa sťažovať /očr korona 4 mes. bola asi málo od štátu/....však manžel nech si vezme dovolenku ,dá sa aj pol dňa zobrať,ak si ju šetrí....

fidka79
Odpoveď bola odstránená
fidka79
Odpoveď bola odstránená
cickamon
10. jún 2020

@daganov tak ale to co si napisala ze sa rusi nieje ani polovica podmienok ktore maju skolky koli pandemii povinnost dodrziavat. pre kazde dieta musia zabezpecit napr. papierove jednorazove utierky na ruky a dezinfekciu na ruky (nie z domu ale na naklady skolky), dalej aby si deti nezamienali pohare pouzivaju jednorazove a potom ich vyhadzuju, musia kazdy den dezinfikovat hracky a skrinky, v triede mojej dcery pocas pandemie koli tomu zmyzla viac ako polovica hraciek lebo niektore jednoducho nemozu pouzivat, taktiez kazdemu dietatu popri rieseni nejakych vzdelavacich aktivit musia dat vlastnu sadu pomocok a tie deti si ich nemozu menit medzi sebou, takze kazde ma vlastne farbicky, farby, lepidla, noznice a pod. vsetko od skolky...tieto prkotiny uz ministerstvo nezrusilo a zabezpecit dezinfekciu kazdej tejto veci po aktivite z vlastnych zdrojov pre kazde dieta tak skolka skrachuje. A nie, rodicia nemozu dat detom do skolky nic ani len vlastne omalovanky ani vlastny hreben sme nemohli dat a zubnu kefku ako mala predtym ... jednoducho umyvanie zubov zrusili a do skolky je povolene doniest pyzamo a jednu sadu nahradneho oblecenia, zvysne veci zabezpecuje skolka na vlastne naklady. a to dalsie opatrenia nepoznam len tieto mi menovala riaditelka ked sme sa pytali ci bude brat aj deti rodicov na MD ked sa do 15-tky zmestia a ona bola dost proti

daganov
10. jún 2020

@cickamon ja viem úplne presne, čo musia škôlky dodržiavať a nie je to nič, čo by sa nedalo zabezpečiť. To, čo opisuješ, bolo odporúčané, nie nariadené, pozri si stránku Ministerstva školstva. Jediný problém vidím v tom, že nemusia nastúpiť všetky učiteľky, teda ak to tak je, tieto info nemám overené, ale je to podľa mňa totálna hlúposť.

Strana
z4