Škôlka pre špeciálne detičky v Nitre

sisika
13. mar 2017

Ahojte mamičky,chcela by som vam dať do pozornosti jednu krasnu školku v Nitre,kde maju jednu triedu určenu pre detičky so šepcialnymi vychovno-vzdelavacimi potrebami-pre male slniečka s roznymi syndromami,a zvlastnostami. Su tam mile pani ucitelky s potrebnym vzdelanim ,v triede je malo ziacikov a celkovo tam vladne uzasna mila a priatelska atmosfera.
Pisem sem preto,ze sa mi pani ucitelka zverila s obavou ze na buduci skolsky rok mozno nebudu mat dost ziacikov,kedze odchadzaju buduci skolacikovia. O tejto skolke mozno vela mamiciek ani nevie,malo sa o nej aj pise a hovori-ja sama by som ani nevedela,keby tam pred rokmi nechodila moja dcerka,do klasickej triedy-a tato specialna bola vedla.
Prave to sa mi pacilo,ze tam deticky nazivali spolocne,v harmonii-spolu sa obcas hravali,ale ked bolo treba,mali kazda trieda svoje pohodlie.
Preto vas prosim,ak poznate mamicku s buducim skolkarom,ktory potrebuje starostlivost trosku inu ako mu mozu poskytnut v beznej skolke,ak ste z okolia Nitry-zamerajte pozornost na matersku skolku na Nabrezi Mladeže. Bola by velka skoda keby triedu buduci rok neotvorili;a tieto deticky by nedostali sancu vyskusat si ake je to byt "velkym skolkarom". Rozsirme spolu informacie o tejto skolke,aby sa dostali k tym spravnym ludom 🙂.
Dakujem a prajem vam vsetko dobre. S

anieli_1
13. mar 2017

@sisika aj som si myslela že o ktorej škôlke píšeš ...Malý mi chodil ale do normálnej triedy ale mala som tú česť s učiteľkami so špeciálnej triedy a môžem povedať že sú úžasné....Môj malý má ADHD a dosť také výrazné a v letnej škôlke keď mali službu z tejto triedy úplne som bola uzasnuta prístupom lebo vedeli ako na neho a jedinú sťažnosť na neho som nepočula a alexko sa na nich aj veľmi tešil...Verím že sa nájdu mamičky a nezatvoria tu triedu bola by to škoda

sisika
autor
13. mar 2017

@anieli_1 👍🏼 Dakujem za take pekne slova,veru aj ja som nadsena ako to pani ucitelky vedia s detmi-a najviac sa mi paci ze nikdy nekritizuju-chvalia,chvalia aj za najmensiu drobnost;su skoro stale usmiate a mile;je tam taka pohoda. Vedia tie deti motivovat,povzbudit a potesit;aj pomojkat-ale aj disciplina musi byt. Naozaj si myslim ze pripravia taketo deticky na bezny zivot najlepsie ako sa len da. A maminkam sa ulavi,aspon na chvilu vedia ze ich deticky su v dobrych rukach a mozu si vydychnut.
Poznam aj dievcatko ktore tam chodilo v case ked moja dcerka;obe su uz velke slecny. Vidiet ze ten super pristup priniesol ovocie,ze pani ucitelky odviedli skvelu pracu.
Dufam a verim aj ja ze sa najde viac mamiciek tu na koniku,ze si toto aspon precitaju a povedia o skolke dalej,ze sa najdu ziacikovia....

anieli_1
13. mar 2017

@sisika kamarátka tam mala syna tiež v tej dobe ako sme my boli....Môj bol síce v normálnej triede ale mal asistentku ale to bolo strašne lebo som ju vybavovala ja obehala aj všetko a nakoniec to bola nejaká kaderníčka na úrade práce čo robila všetko len sa nevenovala môjmu synovi...A keď bol v tej letnej prázdninového triede tak zaujímavé že nepotrebovali asistentku a bravúrne ho zvládali naozaj sa stihli venovať každému a jemu aj navyše ...Všetko je to o ľuďoch...

sisika
autor
13. mar 2017

@anieli_1 presne tak,vsetko je o ludoch,o dobrej vôli a dobrom srdci.
A tieto pani ucitelky to nerobia ako pracu,ale ako poslanie.
Su obdivuhodne,trpezlive,mile-maju vela pochopenia aj k detom aj k vycerpanym rodicom-hovorim z vlastnej skusenosti....
Uz ked tam dcerka chodila,mala fantasticku pani ucitelku,doteraz za nou chodievame.
A v specialnej triede kam chodi syncek;tak tam su vsetky tri take skvele.
Nikdy by som si nemyslela ze uvidim ako syncek stastne cupka do skolky,nateseny ze sa budu s pani ucitelkami hrat,a ze ja si s kludom budem moct ist nakupit,porobit doma co treba-a dokonca zajst na kavu s kamoskou!!! A v skolke najdem spokojne dieta,nechce sa mu ist domov-dokonca raz ho nechali spinkat od obeda az do 15.30;ze ho nechcela p.uč. budit,ze tak sladko spinkal. Tak tam pri nom tichucko cakala kedy pridem,opatrne som ho zobudila a este nam dala dost casu aby sa prebral,obliekol a pokojne sme isli domov.
Moj syncek miluje policiu,policajtov a vsetko co s nimi suvisi-tak mu p.ucitelka priniesla a darovala naozajstne vylozky aj s hviezdickami-a teraz hrdy a pyšný chodi do skolky ako" ozajstny policajt" 😉.
No co viac si mozem zelat od pani ucitelky ako taketo pochopenie a vyjadrenie uznania a podpory mojmu syncekovi.
👍🏼😇
Ps.: navyse v tej skolke uuuzasne varia;obedy si nosim domov-a je to fakt MŇAM 🙂.