icon

Škôlka v prírode a 5,5 ročné dieťa

janinah
2. máj 2011

Aké máte skúsenosti? Aké pozitíva a aké negatíva? Uvažujem,či prihlásiť syna 5.5r.,, dcéry v jeho veku boli a žiadny problém,ale on je príliš "živý",jednoducho sa bojím,že ho tam neustrážia a niečo sa mu stane ☹ obliecť,umyť,najesť- s tým by nemal byť problém....

syslica
20. jún 2011

@janinah Ahoj, akosi sa nikto nechytal na túto tému, škoda! Starší syslík bude mať zajtra 6 a je práve v škôlke v prírode 🙂 Ja som veľmi neuvažovala, či áno alebo nie, lebo s manželom sme sa zhodli, že mu pomôže, keď bude odkázaný sám na seba, + utuží sa kolektív, lebo ich šlo 21 predškolákov, ktorí budú z väčšej časti pokračovať aj spolu v prvých triedach. ale určite napíšem, či to bolo dobré rozhodnutie - keď sa vrátia 😀 .
Inak, syslík sa zodpovedne pripravoval: pozrel si všetky dokumenty "Ako prežiť v divočine", aj si čo-to naštudoval, takže teoretickú stránku zvládol. Či zvládne aj odlúčenie, to ešte neviem.... Vo všeobecnosti sa na to dobrodružstvo veľmi tešil ... a mladší mu to tíško závidel až tak, že sa chcel nechať pribaliť do kufra. 😀
Tvoj syn nakoniec šiel, či nie?

jaaty
20. jún 2011

Janihah, naša Hanka sa pred týždňom vrátila zo škôlky v prírode a to mala v máji 4 roky 😀 😀 😀 😀 .
Poviem pravdu, že som mala veľké obavy a takpovediac "celý deň naštartované auto pripravené ísť pre ňu" 😀
Ona to však zvládla úplne perfektne, bez jediného zaváhania a sama pani učiteľka povedala, že na ňu môžeme byť hrdí. Zase sa mi raz potvrdilo, že viac strachu a paniky robia rodičia ako deti 😉 😉 😉

bets
21. jún 2011

moja mala bola v skole v prirode s druhakmi skolakmi. totiz mali ist zo skolky, ale pre chorobu to zrusili. v buducej skole bolo volne miesto, tak sla s nimi. obavala som sa, lebo druhaci su predsa samostatnejsi ako predskolaci. ucitelky v skolke mali presne premyslene ako s batozinou a starostlivostou o deti. v skole v prirode uz museli deti vela veci zvladnut sami.
dcera prisla nadsena, posunulo ju to viac k samostatnosti a vobec jej neprislo, ze musela mnohe veci zvladnut bez pomoci. a navyse sa citila velmi dolezito, ked rozpravala v skolke, ze bola s velkacmi...

janinah
autor
21. jún 2011

@syslica,môj syn bol prihlásený,ale práve v tom čase mal prasknutú kosť v lakti a mal dlahu,takže nakoniec nešiel,na budúci rok pôjde,deti ako hovorili p.učiteľkz boli zlaté a všetkým sa to páčilo 😉

syslica
29. jún 2011

Hlásim sa s krátkym reportom zo škôlky v prírode: bolo super, syslí klan jednoznačne odporúča 😀 Mali bohatý program, aj nočný pochod lesom a všelijaké diskotéky, športové zápolenie a pod. Navyše v komplexe Tramptária boli deti z viacerých škôlok, tak sa nadviazali aj nové priateľstvá. Odlúčenie zvládli deti tiež, pomohol aj malý trik, ktorý majú učky už odskúšaný: akože prišli listy z domova (ktoré sme im predtým napísali a odovzdali pri odchode 😝 ) Syslíka ten list od nás tak potešil, že mi ho priniesol naspäť s vlastnoručne napísanou poznámkou "aj ja ťa mám rát maminka"....

andrejka1974
13. júl 2011

ahoj moje vsetky deti boli v skolke v prirode aj najstarsi hoci ten mal telesny postih casto vtedy este zakopaval ale pani ucitelky to zvladli aj s nim chodil medzi zdrave deti a bol s nimi vtedy len prvy rok takze strach nemusis mat moj prostredny syn bol tiez zive striebro je hyperaktivny doteraz na neho v skolke spominaju v dobrom a to uz maju 18,14,11