icon

Skoro 3-ročná sa nepýta cikať

hykjam
31. mar 2025

Dcérka bude mať v júni 3 roky, skúšam odplienkovať už tretí krát. (s odstupami 1 mesiac) Keď ju pošlem cikať ja tak sa vyciká, ale sama neide/nepýta sa, príde povedať, až keď má mokro 🤷 v septembri musí ísť do škôlky lebo ja idem do práce a nemáme to ako zariadiť aby ostala ešte doma
Tentoraz už jej ich vrátiť nechcem ... asi by som chcela počuť ja neviem povzbudenie, že raz sa opýta? 😟 alebo má tu niekto podobný príbeh? Mám len čakať?
Ďakujem.

veronika2316
31. mar 2025

@hykjam môj syn je v polovici októbra čiže nastupoval do škôlky keď nemal ani 3 roky a to ma aj zmeny na mozgu mali sme dva mesiace oducit ho on si to zmyslel pýtať sa keď sme išli autom na dlhšiu cestu a museli sme zastavovať každých päť minút....ale teda stihol to starší syn mal dlho plienku nastupoval do škôlky ako 3,5 ročný a viem že ešte na noc nosil čo mával komplet precikanu ale neboj času dosť dozreje na to len treba skúšať

zuzkaa1991
31. mar 2025

@hykjam ako dlho skúšate? Ja som mojej malek zobrala plienky jedneho dna kedze vzdy bol boj ked mala 2r a odvtedy nedostala chcela.som sa vzdat ale.vydrzali sme pochopila. Az cca na 14den ci ktori ze aspon ma ukazat chce cikat ale aj tak boli nehody párkrát

hykjam
autor
31. mar 2025

@zuzkaa1991 tentoraz je to týždeň, už dva krát bola bez plienky na 2 týždne, ale vrátila som jej ich lebo sa neopýtala ani raz.
Teraz jej ich už vrátiť nechcem len je veľmi vyčerpávajúce byť bez posunu. Keby sa aspoň raz opýtala. Aj starší syn mal dlho nehody, ale pýtať sa začal po 4 dňoch 😔

zuzkaa1991
31. mar 2025

@hykjam už je velka uvedomuje si ze ked sa nebudem pytat mamka mi da.plienku deti nie su hlúpe ako si myslíme;) nedat a vydrzat nechať ju v mokrom a povedat ze bude v mokrom pokial sa nezacne pytat na wc nebojte sa zacne sa vyzliekat sama stale.opakovat.davat cikat každých 30min za vycikanie dat odmenu;) velku pchvalu.uveodmi si...ale urcite nedat naspat plienku moja nerozprávala nechapala.tomu ale nedala som plienku opakovala som jej bola mokra a potom zacala sa pytat alebo sama.ist

Vasa je 3r oveľa múdrejšia takze nepovolit ;)

januska12323
31. mar 2025

Nechaj ju v tom mokrom chvíľu a vysvetľuj, že keď pôjde na nocnik/záchod nebude mať mokrý zadok.

eternity24
31. mar 2025

@hykjam ahoj, moja robila to iste. Tiež jej nikdy netrebalo cikat. Jednoducho som si s ňou vytvorila rutinu a chodili sme cikat ked vstala, pred cestou autom a podľa toho ako pila som ju cca kazde 2-3 hodiny poslala sa vycikat. Pocikat sa nepocikala, ale sama nešla na wc dlho. Aj v škôlke majú takúto rutinu (aspoň u nás) a deti tam chodia cikat pravidelne pred určitými činnosťami. Kvôli tomu, že sa nepýta by som jej plienku nevracala a teda som ani nevrátila, len musíš myslieť na to, aby šla cikat cca kazde 2-3 hodiny, teda poslať ju. Alebo si jednoducho odsleduj interval aký jej vyhovuje. Teraz ma moja dcérka 5 a uz ide sama 😀 Plienku som jej zrusila ked mala 2.

kp7333
31. mar 2025

Maloktore dieta v tom veku sa pyta na wc. Treba ju pravidelne davat na wc, sledovat signaly a pytat sa, ci jej netreba. Casom sa nauci. Aj v skolkarom sa obcas pritrafi, ze sa v zapale hry alebo v spanku pocikaju.

bara_borka
31. mar 2025

@hykjam nas mal dva mesiace pred 3.narodeninami. Skusali sme davat na nocnik, kym este nosil plienky, ale vobec sa nepytal, na otazku, preco cika do plienky, bola odpoved: "lebo chcem". Takze som ho davala na nočník ja kazde cca 2 hodiny. Potom ma to uz ale prestalo bavit, jedneho dna som mu plienku nedala. Prvu hodinu mrncal, vrieskal "daj mi tu plenu!", stale som ho davala na nocnik ja, ked som videla, ze uz poskakuje, chyta sa atd. Prve tri dni sa asi 2-3x pocikal, tazko to niesol, plakal, ale odvtedy sa zacal pytat na nocnik a nepocikal sa uz vobec. Na noc som mu plienku stale davala pre istotu este 3 mesiace. Pocikal sa len 3-4x, aj to vtedy, ked nespal pocas dna (potom mal v noci tvrdy spanok). Plienku uz teda nema vobec.

laskonkaq
1. apr 2025

@hykjam co viem tak v škôlke chodia hromadne cikat viac krát..učiteľka ich zvykne sama vyzvať. Ale kľudne ich aj popros ci by ju posielali častejšie cikat.

hykjam
autor
2. apr 2025

@eternity24 a môžem sa opýtať na veľkú potrebu? Rozmýšľam, či to opýtanie sa príde samo aj s cikanim alebo ako 🤦 lebo aj kako príde povedať, až keď je hotovo v nohaviciach 🫣

eternity24
2. apr 2025

@hykjam Po zrušení plienky a dojčenia (prisun tekutín) oboje cca v 2 rokoch, mala dcérka problem aj s kakanim. Ale iný ako vy. Ona nechcela pit, hoci jej tekutiny boli ponúkame aj počas dojčenia, ale az tak som na to netlacila, keďže tekutiny mala z dojčenia a teda ani problem so stolicou nemala. A teda 😀 po zrušení plienky a dojčenia, malo pila a bol to boj, stolica bola tvrdá a tým pádom sa ona bála kakať. Nieže sa vykakala do nohavíc… ona aj tri dni prdela, ale kakať nešla… potom na wc bol veľký plač. Samozrejme to sme postupne odstránili, lenže doteraz je to tak, že všade kam ideme, či na ihrisko, dvor, do mesta. Všade vlacim pre ňu fľašu a stále napominam aby pila, je to čisté psycho. Lebo pije ako vtáčik. Tiež som si musela nájsť taktiku, aby sa napila poriadne. Ale pomáha, kaka uz bez problémov. Ja si myslím, že vo vašom prípade, ked jej určite režim na cikanie v určitom časovom intervale, tak raz sa vám podarí aj vykakať do záchoda a ona to potom pochopí.