icon

Skúsenosti s vysadením mlieka v škôlke

5. jún 2025

Ahojte, synovi sme na istý čas vysadili mlieko pretože má ekzém plus nadúvanie, odporučila nám to aj doktorka, škôlke sme učiteľky poprosili, aby mu dali vodu na istý čas, tvárili sa že je to ok, lenže aktuálne mu v škôlke pani učiteľka povedala, že mu vodu nedá keďže som jej nedala žiadny papier od lekára, aké máte skúsenosti s týmto vy ?

Strana
z2
jvasenka
5. jún 2025

tak inak to zmysel nedava pretože toto nie je obmedzenie v stravovaní.. takže tam asi nijak nepochodis jedine ak svoje diera naučíš že ak mu dajú mlieko nech sa postaví a ide si zobrat vodu-ak ju majú niekde v jedálni voľne prístupnú

letfenixa
5. jún 2025
@anonym_autor

@letfenixa ale to sa netýka môjho problému...prosím vás už nekomentuje ak nemáte nejaké konkrétne skúsenosti...lebo iné ma nezaujíma

@autorka ako vždy, komentovať môžem kde len chcem.

autor
5. jún 2025
@13uzivatelka11

A akože čo od nás chces počuť? Píšu ti tu že sú isté predpisy a aj tak si ideš svoje.. a čo ti pomôže keď ti poviem že u nás v škôlke by nebol problém sa s niečím takýmto dohodnúť a máš len neochotnu učiteľku? Dáš jej prečítať komentare? Ja som zabila tri minúty napísanim jedného komentu, ty si ich zabila viac celou touto diskusiou

@13uzivatelka11 ty nechápeš že si chcem prečítať konkrétne skúsenosti a nie predpisy, že ja viem aké sú predpisy ???? 😃 A že ak mi raz kuchárka povie že je k dispozícii voda, čiže to znamená, že v tej norme to je OK, pretože stravu nenormuje učiteľka ale vedúca kuchyne? Len nechápem prečo mu tú vodu učiteľka nedá ? Učiteľka nerozhoduje o tom koľko mlieka má vypiť dieťa v škôlke a ak vedúca kuchyne je v pohode s tým, že môže tú vodu, učiteľka s tým nič nemá, za jedáleň a to čo deti majú na stole je zodpovedná vedúca jedálne nie učiteľka trocha tu ale pletiete hrušky s jablkami.... Mňa len zaujíma či s tým má niekto skúsenosti? Či to je taký veľký problém? Pýtam sa takisto ako xy žien sa pýta, xy žien sa sem príde posťažovať a zamyslieť sa nad xy vecami.... Aj to je zmysel tohto tu vymeniť si skúsenosti.....nie ?!!

autor
5. jún 2025
@jvasenka

tak inak to zmysel nedava pretože toto nie je obmedzenie v stravovaní.. takže tam asi nijak nepochodis jedine ak svoje diera naučíš že ak mu dajú mlieko nech sa postaví a ide si zobrat vodu-ak ju majú niekde v jedálni voľne prístupnú

@jvasenka veď keby to tak bolo jednoduché to by nebol problém 😃 ale vodu rozdávajú len pani učiteľky 😃 nemôžu sa len tak zodvihnúť po vodu a prechádzať po jedálni 😃

autor
5. jún 2025
@letfenixa

@autorka ako vždy, komentovať môžem kde len chcem.

@letfenixa tak veselo komentuj... 😃👌

nikaeli
5. jún 2025

Povedz synovi, nech sa napije pri umývaní rúk 🤷🏻‍♀️ aj môj tak pil. V škôlke mali len mlieko, kakao, bielu kávu alebo ovocný čaj a my také vôbec nepijeme. Odmalinka pije čistú vodu alebo bylinkový čaj. Naučila som ho urobiť si z rúk mištičku a piť vodu pri umývaní. Ja mojim deťom v triede sama núkam čistú vodu mimo desiaty a obeda, zvlášť teraz, keď je teplo.

autor
5. jún 2025
@nikaeli

Povedz synovi, nech sa napije pri umývaní rúk 🤷🏻‍♀️ aj môj tak pil. V škôlke mali len mlieko, kakao, bielu kávu alebo ovocný čaj a my také vôbec nepijeme. Odmalinka pije čistú vodu alebo bylinkový čaj. Naučila som ho urobiť si z rúk mištičku a piť vodu pri umývaní. Ja mojim deťom v triede sama núkam čistú vodu mimo desiaty a obeda, zvlášť teraz, keď je teplo.

@nikaeli dobre vymyslené 😃, len oni majú v triede pohár môžu sa napiť, ide skôr o to, že on si potrebuje zapiť aj rožok alebo chlieb...inak mu to ide veľmi ťažko dole krkom..on by zapíjal vodou aj polievku...keby nepotreboval ku všetkému vodu ani by som to neriešila...

yanabella
5. jún 2025

To su tie ucitelky co pracuju ako robot, nepouzivaju sedliacky rozum a nerozumeju ako maju pracovat s predpismi. Moje dieta ma problemy s kravskym mliekom. Viem co som si s tym zazila a keby mu ponukne mlieko napriek mojmu upozorneniu tak tam urobim take poriadky a dam jej to vyžrat ze sa z toho nespamata. Ak nevie pouzivat sedliacky rozum tak tam mize namiesto nej robit aj robot.

autor
5. jún 2025

Ano to je presne tak táto konkrétna pani učiteľka je taký robot, bez emócií.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
lenka22031
5. jún 2025

Moja dcera mlieko nepije a teda učiteľka jej vzdy da bez problémov vodu.

kvietok1233
5. jún 2025

Moja dcérka nemôže med a bylinkové čaje...volala som do jedálne tak miesto čaju jej dávajú čistú vodu a ak je niečo s medom napr. vianočka dostane len s maslom. Žiadny papier som nepotrebovala, len som poprosila pani učiteľky aby na to dohliadli a dohodla som sa s vedúcou jedalne. Našťastie máme skvelé pani ucitelky, nikto s tým nemal problém.

autor
5. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba a ta nenapadlo že ten papier mi bez diagnózy lekár nedá ? Ďalši komentár zbytočný ....veď ak vás niektoré otravujú tieto diskusie a idete tu každého komentovať že: zbytočné diskusie a komentáre a keby ste toto a toto tak by ste si mohli odpustiť celú diskusiu a podobne......tak to tu nekomentuj o tomto je MK pokiaľ sa s tým nevieš zmieriť a neodpovedáš k veci tak si ty odpusť tieto komentáre a dovi....očividne rada sleduješ tieto zbytočné diskusie....

kavasmliekom
5. jún 2025

Tebe vadí, že učiteľka mu nenaliala zvlášť vodu do pohára a nedoniesla k stolu...to bohužiaľ nemusí. Ale on po dojedeni môže pýtať vodu, že je smädný a napiť sa. To mu odmietnuť nemôžu. Na toto by som sa už sťažovala, to, že mu nedali vodu ale mal na stole to, čo ostatní, je žiaľ, normálne a bežné.

autor
6. jún 2025
@kavasmliekom

Tebe vadí, že učiteľka mu nenaliala zvlášť vodu do pohára a nedoniesla k stolu...to bohužiaľ nemusí. Ale on po dojedeni môže pýtať vodu, že je smädný a napiť sa. To mu odmietnuť nemôžu. Na toto by som sa už sťažovala, to, že mu nedali vodu ale mal na stole to, čo ostatní, je žiaľ, normálne a bežné.

@kavasmliekom učiteľka tú vodu nenalieva ta voda je naliata na bočnom stole, kde to položili kuchárky, veď ak chceš reagovať tak si prečítaj čo píšem v komentároch predtým..nie zase niečo odveci....kuchárky mi odobrili dať vodu, ktorá tam je k dispozícii namiesto mlieka, učiteľka nemusi urobiť nič iné, len zobrať pohár a položiť decku na stôl to je cele....mám dohodnuté s kuchárkou že môže tú vodu, ktorá tam je, ak nemôže/nechce z akýchkoľvek dôvodov mlieko...za stravu zodpovedá kuchárka nie učiteľka...ona nemôže deťom diktovať či bude piť mlieko alebo vodu ak sa človek dohodne s kuchárkou, učiteľka so stravou nemá nič spoločné, tak to už pochopte....ja sa tu ale nechcem rozprávať o vašich odhadoch proste som sa len pýtala na skúsenosti....

kavasmliekom
6. jún 2025

Tak potom povedz kucharke, nech mu dá pohár s vodou na stôl, nie učiteľke.

dory11
6. jún 2025

Ak ide len čisto aby nepil mlieko tak myslím že to nieje problém nemám žiaden papier a od začiatku roka dávajú dcérke miesto (čaju,ochutených mliek a podobných nápoje ktoré škôlke pijú ) dávajú jej vodu moja to nemá rada aj doma vedsinu pije iba vodu

autor
6. jún 2025
@kavasmliekom

Tak potom povedz kucharke, nech mu dá pohár s vodou na stôl, nie učiteľke.

@kavasmliekom 🤣🤦 kuchárke som povedala, ona mi povedala, že pani učiteľky im dajú, keď si vypýta, no očividne to tak nie je....ďalšie rady si už neprosím, ja si ich ani nepytam, nikde som to ani nespomenula že chcem rady, ja som chcela vedieť či takéto správanie sa deje bežne....len to ma zaujímalo...

traktor
6. jún 2025

Vždy je to o ochote a spôsobe.. Ver, že keby si sa obrátila na hygienu, dá ti za pravdu.. Áno sú predpisy.. Ale čo je viac ako zdravie dieťaťa? Tu nejde o celoročne ustupovanie bez papiera.. Tu ide o mesiac, či sa to dieťaťu potvrdí, alebo nie.. Ja som si napísala papier, že dieťa na základe zlého stavu, bude miesto mlieka dostávať čistú vodu, v prípade ceralnych výrobkov čisté cereálie.. Bavíme sa o mlieku len na pitie, nie použite v ďalšej strave.. Podpísal mi to rodič, zriaďovateľ.. Založila som si doklad v prípade kontroly. Dieťa napokon aj tak skončilo na vlastnej strave, pretože ani toto nestacilo. Bavíme sa teraz o dieťati, má evidentný problém, nie o dieťati, ktoré len vymýšľa...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
6. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba 🤦🤣 ja s učiteľkami spolupracujem veľmi dobre nemáme žiaden problém, kopec veci prehryziem, neriešim, prave preto že chcem zachovať dobre vzťahy....a prave preto som napísala že je ako robot ( čo ti tak strašne prekážalo v komentári)pretože akokoľvek sa človek snaží milo tak, ona je bez emócií a nedokážeš z nej vyjsť, lebo ak dokážeš riadne čítať tak som napísala aj to, že mi povedali, že mu tú vodu budú dávať. Nebol žiaden problém až potom za pár dní som zistila že mu tú vodu nedávajú...tak si vyber... povie mi áno a urobí nie ?....choré...
A ja nie som ten protivny typ rodiča práve preto, lebo robím v školstve a sama sa s takými rodičmi stretávam, takže si tie komentáre aká som ja na je odpusť...ale áno tu protivna začínam byť vtedy keď niekto píše absolútne nevyžiadané rady a nedokáže čítať s porozumením ako napríklad ty 👌...nie dr povedala, že na to, aby syn na mesiac obmedzil mlieko nepotrebujem papier, ani mi ho nedá, ty si vážne myslíš že som si papier nepýtala?....ved sa neozyvaj keď nemáš nič k veci....čo si tiež nepochopila na Tom že som sem neprišla po rady ale len po to, či má ešte niekto s tým skúsenosť?.....hocijakú diskusiu čo si tu človek prečíta, niekto sa sem len príde na niečo opýtať a v momente tu začne spŕška arogantných komentárov, respektíve úplne scestných odpovedí...keby si napísala svoju osobnú skúsenosť ak nejakú máš na ktorú som sa pýtala tak ok ale nie že ty mi tu začneš rozprávať o papieri...nehodnoť ty mňa ale zamysli sa nad sebou, nad tým čo píšeš a potom si to ešte raz prečítaj, či je to fakt k veci... Keby to bolo k veci tak by som nebola ani ja protivná 👌

autor
6. jún 2025
@traktor

Vždy je to o ochote a spôsobe.. Ver, že keby si sa obrátila na hygienu, dá ti za pravdu.. Áno sú predpisy.. Ale čo je viac ako zdravie dieťaťa? Tu nejde o celoročne ustupovanie bez papiera.. Tu ide o mesiac, či sa to dieťaťu potvrdí, alebo nie.. Ja som si napísala papier, že dieťa na základe zlého stavu, bude miesto mlieka dostávať čistú vodu, v prípade ceralnych výrobkov čisté cereálie.. Bavíme sa o mlieku len na pitie, nie použite v ďalšej strave.. Podpísal mi to rodič, zriaďovateľ.. Založila som si doklad v prípade kontroly. Dieťa napokon aj tak skončilo na vlastnej strave, pretože ani toto nestacilo. Bavíme sa teraz o dieťati, má evidentný problém, nie o dieťati, ktoré len vymýšľa...

@traktor ďakujem za info

ivuska027
6. jún 2025

@autorka nečítalm celú diskusiu, ale čo sú tie učiteľky už úplne drbnuté? Radšej nechajú decko, aby mu bolo zle, lebo nemá "papier " od lekárky? Ja žasnem.
Moji obaja mali taky ekzem z danone, že až na chrbte boli vyhadzani. Som povedala učiteľkam, že si nezelam, aby jedli danone jogurty, keď ich majú, tak im nikdy nedali. Dali jogurt do skrinky na domov. Neriesili to ani sekundu ako jadrovú fyziku, normálne to rešpektovali. Rozmýšľam aj, ako by to dala lekárka "na papier" 🤦‍♀️
Niekedy stačí byť len rozmýšlajuca ludska bytosť.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
autor
7. jún 2025

@ivuska027 tiež si myslím, že stačí mať zdravý rozum a byť ľudský...pretože práca s deťmi a ľuďmi nie je absolútne len o predpisoch, ako tu niektoré tvrdia...nejaká etika učiteľa určuje to, že učiteľ má byť ľudský, empatický, starostlivý, otvorený, chápavý atď atď a je v prvom rade jeho záujme udržiavať pozitívne vzťahy, takže nieje mojou povinnosťou pchať sa učiteľke do zadku a prosikat ju aby mu podali ten pohár vody, ktorý kuchárky pripravili ..učiteľ patrí medzi pomahajuce profesie a myslím si že v tom slove "pomahajuce" je zahrnuté všetko....a neberie mi rozum, keď my v našej škole kde je vyše 300 detí absolútne chápeme a rešpektujeme požiadavky každého jedného rodiča (pokiaľ to nie je úplne mimo) a môjmu dieťaťu nie je schopný niekto podať pohár vody? A ešte ma tu niekto ide presviedčať že oni nemusia 🤣...

henka123123
7. jún 2025

Vsetko zalezi od mš..u nas neni problem povedala som ucitelke ze moje deti mlieko nelubia a nepiju ho.ci im moze dat nieco ine a ona ze ano caj im da alebo malinovku

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
autor
7. jún 2025
@monsterablue
Odpoveď bola zmazaná

@monsterablue na toto som už reagovala buď si prečítajte diskusiu alebo zbytočne nereagujte

ivuska027
7. jún 2025
@anonym_autor

@ivuska027 tiež si myslím, že stačí mať zdravý rozum a byť ľudský...pretože práca s deťmi a ľuďmi nie je absolútne len o predpisoch, ako tu niektoré tvrdia...nejaká etika učiteľa určuje to, že učiteľ má byť ľudský, empatický, starostlivý, otvorený, chápavý atď atď a je v prvom rade jeho záujme udržiavať pozitívne vzťahy, takže nieje mojou povinnosťou pchať sa učiteľke do zadku a prosikat ju aby mu podali ten pohár vody, ktorý kuchárky pripravili ..učiteľ patrí medzi pomahajuce profesie a myslím si že v tom slove "pomahajuce" je zahrnuté všetko....a neberie mi rozum, keď my v našej škole kde je vyše 300 detí absolútne chápeme a rešpektujeme požiadavky každého jedného rodiča (pokiaľ to nie je úplne mimo) a môjmu dieťaťu nie je schopný niekto podať pohár vody? A ešte ma tu niekto ide presviedčať že oni nemusia 🤣...

@autorka, dokonca v škole mal starší veľký problém s mliekom, tak som kucharky v jedálni poprosila, aby mu mliečne nedávali. Zo 400 žiakov mali asi 10 deti, čo mlieko nejedli, kuchárky im jedlo odobrali prv, než tam to mlieko, smotanu dali a bolo. Mal mäso na stave, polievku bez zahustenia... A normálne sa to dalo. Syn vedel, že nemôže, mali pre nich extra odobraté, ani jediny raz s tým problém nebol. Ak bolo mlieko napr v kysnutom ceste, tak to zjedol ako bolo, ale vyslovene, kde sa pridávalo dodatočne, vždy mal extra. A nepotrebovali na to žiadny "papier.
Zrejme Ti ostáva jediné, synovi povedať, aby mlieko určite nepil. A určite majú nachystanu pre deti vodu v rámci pitného režimu, takže nevidím dôvod ju dieťaťu nedať. Všetkým deťom v triede predsa... Či ani iným deťom nedávajú piť, keď sú smädné? 🙄😳😳😳🙈

autor
7. jún 2025
@ivuska027

@autorka, dokonca v škole mal starší veľký problém s mliekom, tak som kucharky v jedálni poprosila, aby mu mliečne nedávali. Zo 400 žiakov mali asi 10 deti, čo mlieko nejedli, kuchárky im jedlo odobrali prv, než tam to mlieko, smotanu dali a bolo. Mal mäso na stave, polievku bez zahustenia... A normálne sa to dalo. Syn vedel, že nemôže, mali pre nich extra odobraté, ani jediny raz s tým problém nebol. Ak bolo mlieko napr v kysnutom ceste, tak to zjedol ako bolo, ale vyslovene, kde sa pridávalo dodatočne, vždy mal extra. A nepotrebovali na to žiadny "papier.
Zrejme Ti ostáva jediné, synovi povedať, aby mlieko určite nepil. A určite majú nachystanu pre deti vodu v rámci pitného režimu, takže nevidím dôvod ju dieťaťu nedať. Všetkým deťom v triede predsa... Či ani iným deťom nedávajú piť, keď sú smädné? 🙄😳😳😳🙈

@ivuska027 je to super že to u vás takto funguje, áno v triede sa môže napiť samozrejme, len keď on potrebuje zapíjať pečivo, aj obed, preto má to mrzí že mu tú vodu nechcú dať, ktorá tam v tej jedálni vlastne je, len učiteľka z trucu mu ju nepodá, ale my sa s nimi nedoťahujeme, už dva týždne do konca vydrží aj bez zapijania...

Strana
z2