Spájanie malých detí na ZŠ do tried počas choroby

fiewsta
17. jan 2019

Ahojte, syn v septembri nastupil do skolky, od novembra zacali deti v triede chorlaviet a zvysne deti spajali v inych triedach s inymi ucitelkami. Syn to tazko znasa, tyzden je v skolke a dva sa doma lieci. Je normalne, aby najmensie deti chodili do inej triedy, boli s inymi ucitelkami?

bleblu
17. jan 2019

Aj u nas spajaju najmensie deti, tak isto sme tyzden v skolke, niekedy len 4 dni da dcerka a nasledne tyzden az dva doma. Takze asi je to povacsine tak.

mogaa
17. jan 2019

Ano, je to uplne normálne a bežná prax....

beky1813
17. jan 2019

Aj u nas spajaju, aj ucitelky su na zaskok, aj zberne triedy su. Ja som tomu rada, dobry trening

janulka2811
17. jan 2019

To je normalne tieto prve skolkarske choroby,maloktore deticky si tym prejdu bez choroby.
Moja mala kym nenastupila do skolky chora neboa vobec ani sopliky nepoznala.V druhej tr.v skolke sa to uz lepsilo,imunita sa vybudovala a zacala byt chora az v 1tr.na ZS 😏

hettinka
17. jan 2019

@fiewsta áno, bežna prax.

evittam
17. jan 2019

@fiewsta Samozrejme. Ci co cakas, že bude jedna učiteľka v triede s tvojim dieťaťom plus možno ďalšie dve?

tosomja
17. jan 2019

Úplne normálne. Lepšie ako kvôli absencii detí museli ostatné tiež zostať doma, a deti si aspoň zvyknú tolerovať menších a prebojovať medzi staršími. 😉 a že je choré , to asi nebude kvôli tomu, že sa spájajú s inymi triedami, ale kvôli imunite.

deti95060810
17. jan 2019

tiež sme si tým prešli...

zuzikak
17. jan 2019

Je to tak na vsetkych skolkach. Ak chorlaveju deti, aj ucitelky byvaju chore a teda treba sa podla toho zariadit. Cize deti spoja do jednej triedy aby mala na ne ucitelka dohlad. Ak to syn zle znasa, urcite ako prvacik nie je jediny. Mozno by stalo za to dohodnut sa v skolke aby sa prvacikovia nestahovali. Ak je treba triedy podelit, nech k nim pridaju napr. druhacikov alebo tretiakov (idealne ak v niektorych rocnikoch su surodenci). U nas to tak funguje. Do inych tried na spanie sa stahuju deti az od 2. rocnika a snazia sa prehadzovat deti tak aby surodenci boli spolu. Skus toto navrhnut na rodicovskom. Inak ak ti ide o spajanie ako take - je to vsade bezna prax. Trieda je postavena na pocet 17-20 deti a teda nema zmysel aby 2 ucitelky zostavali kazda s 8 detmi ak 16 deti zvladne len jedna z nich....

nenne27
17. jan 2019

Ah jaj....denne vidim deti v skole ako vsetko tazko zvladaju....tazko zvladaju ze musia rano vstat, ze nemozu jest cez hodinu, ze nemozu behat na WC kazdych 10 minut, ze sa musia ucit, ze musia posluchat, ze musia sediet na stolicke, skolsky zvonec im sposobuje dusevne traumy, prisna ucitelka vyvolava nocne uzkosti, mila ucitelka je nic nenauci lebo je makka, na obede musia jest, po vyucovani si musia robit ulohy a nedajboze este doma nieco pomoct....... mam strach co z nich vyrastie ked sa im od malicka odstranuju prekazky z cesty, ked nemaju sancu "trenovat sa" v tazsich situaciach....co budu robit ked pridu tazkosti v dospelosti, choroby, smrt blizkych? pri prvom neuspechu a tazkostiach sa obesia alebo si snupnu? nerobme to prosim, lebo nam tu vyrasta generacia emocionalnych trosiek a buducich konzumentov antidepresiv..clovek rastie AJ prekazkami...ved hadam to ze bude s inymi detmi, inou ucitelkou ho nebude traumatizovat ale prave naopak zvykne si a "ostriela sa"