icon

Správanie detí v škôlke a reakcia učiteľov

1. apr 2025

Ahojte, aj vy máte živé deti? Také čo santia, hrajú sa, nepočúvajú?
Ja mám skolkarku, je to rozumne dievčatko, všetko dokázala spraviť skôr ako iné deti, aj rozprávať, chodiť, odplienkovanie atď...
Je v triede s menšími detičkami keďže do augusta pred nástupom ešte nemala 3r ...

Ale veľmi rozdeľujú tie deti .... moja je zlá neposlušná, nepocuva, dnes tam po 3mes. Od adaptácie začala spávať, nerátali s tým, v piatok sa už vykrucali z toho so slovami že keď bude naďalej takáto tak ona tam nemôže spat... dnes som ju vzala povedala že v skrinke ma obliečky atď a uč. Že ona tu už dnes spí... ja len toľko na to že áno spí... jej slová ak bude niečo tak volajú....

Iné deti sa pocikavaju, revú, hádajú sa, bijú sa, dokonca jeden chlapec silno kusol druhého atď... ale oni vlastne môžu robiť zle lebo sú "jasličkari" čo podľa mňa nieje naozaj fér ak chceli byť braní ako maličký mali ísť do jaslí a nie do MS kde by nemali robiť rozdiely a brat deti ako rovnocenné...

Takže nieže len moja je zivsia a je dieťaťom ale aj ostatní..
Dnes napríklad prišli sme ja som bola pri dverách ona si sla položiť plysiaka na stôl sadla si na stoličku q ďalšie dievča jej vytiahlo spod riti stoličku a riaditeľka, ktorá tam tiež bola napomenula moju dcéru miesto toho, aby sa zistilo ci sa neudrela , že moja nemôže brat stoličku inému dievčatku, keď tá stolička bola jej... schytila ju za ruku tak , že to vyzeralo ako keby ju ťahala, ako vrece a presunula ju na opačnú stranu ... toto som napísala taky ďalší príklad toho , že si myslím že to nieje ich správanie voči nej férové...
Ešte aj moju bijú deti, čiže dosť možné že sa bráni ale dokázať to neviem vôbec, lebo vždy podľa slov uč. Robí zlé moja ale zas po dnešnom rané kde ona bola obvinená a ešte sa aj udrela a nik to neriešil, veľmi pochybujem o pravdivosti slov učiteliek...
Ďalej boli sme poslaný na poradenstvo do centra ... kde sme sa rozhodli že pôjdeme len z dôvodu toho aby mala dôkaz o tom že nieje zlá a neposlusna ...
Ale by ma zaujímalo keď deti teraz v lete budú mať 3r či aj ich budú posielať do centra poradenstva..

Takže áno trochu dlhšie, nechcem zbytočne preháňať ani zatiaľ nič riešiť ale ako by ste takéto niečo brali keby vaše dieťa to má v MŠ?

taktotedanie
2. apr 2025

Nechces nic riesit? Upozornila si riaditelku ze sa ti nepaci taketo spravanie ked si tam bola a videla to?
Absolutne nechapem tvoj postoj, mas predsa jazyk nevies sa zastat vlastneho decka? Nevies riesit situaciu s ucitelkami? Inak vykreslujes dieta ako “zivsie” naozaj si to tu nevieme predstavit mozno mas pravdu ty a mozno ucitelky a pre nich zivsie je dieta nezvladnutelne v kolektive

autor
2. apr 2025

@taktotedanie nie neupozornila som ju keďže predtým som už mala snou problém zato, že som si otvorila ústa. A nechcem aby to mala mala ťažšie v škôlke.

Moje dieťa nieje pre teba decko. To aj o svojich tak píšeš? Nezvladnutelne? Čítala si aj to že aj ostatné deti sú také a aj horšie? Alebo to si aj preskočila? Takže každé dieťa je nezvladnutelne a ona tým pádom neschopné ? Aj keď majú 40r prax s detmi? 🤔

beatrixx1525
2. apr 2025

Neriešim čo sa týka definície "živšie dieťa", toto dám na teraz bokom. Ale ako čítam že je v tej škôlke bežné že si deti robia zle, bijú sa atď a učiteľky to obhajujú...učiteľka ani riaditeľka nemá čo schmatnuť dieťa za ruku a niekam ho ťahať pokiaľ vyslovene nejde o zakročenie proti tomu aby si niekto vážne ublížil... Ja som dosť flegmatická učiteľka a veľa vecí nechám tak, vždy beriem s rezervou to ako rodič popisuje problém pretože každý je na svoje dieťa citlivý a vníma to skreslene ale teda ja by som v takej škôlke svoje dieťa nenechala

taktotedanie
2. apr 2025

Moje dieta by uz taku skolku nenavstevovalo, ja nemam problem povedat ludom veci priamo a nepokakam sa a nebudem sa bat dalej ucitelky ci riaditelky v skolke co si mevie dat deti do poriadku
Nevies si zastat vlastneho dietata?
Fakt toto je nonsens..a evidentne je niekde problem ked vas posielaju na vysetrenia?
Ty ako matka mozes prekrucat tu na mk je to bezne a vlastne nielen na MK , kazda vidi vlastne v lepsom svetle to je normalne
Tu zlyhava nielen ucitelka ale aj ty

autor
2. apr 2025

@beatrixx1525 no presne je to aj môj názor a presne preto nechcela som byť len precitlivena, lebo nevravím je šidlo naša ale nieje sama, a nechcem vyzerať že preháňam. Keďže naposledy s riaditeľkou som mala dosť zavaznu výmenu názorov kde mi chcela malú vylúčiť a keď sa mi nepáči a niesom so svojou dcérou šťastná tak mám ísť inde....takže toľko k tomu ... učiteľky sú milé nevravím, da sa komunikovať snimi no niekedy je to len o tom ako moja robí zlé a zle a nepočúva ale čo snou mam robiť keď oni si musia nájsť systém a dostať sa bližšie ku nej? (Obrazne) na druhý rok sa chystám do prace ... takže nemôžem meniť škôlku

autor
2. apr 2025

@taktotedanie lebo ty ma poznáš preto sudis ? Že prekrucam a ideš písať takto priamo? Sama píšem že je zivsia aj to že nepočúva ale šak to robia aj iné deti nie len moja. Toto je to čo tu riešim. Chápeš alebo nie? Riešim to že tie deti delia a vždy z toho vyjde moja najhoršie. Už len čakám ze moja dnes lietala po triede a nedala sa chytiť. Lebo naozaj keď ju beriem aj ráno aj poobede tak mám kŕče z toho že čo zas... tu zlyháva ich systém... dnes sme sa dozvedeli že moja je šikmo od detí jej postielka lebo sa im nezmestila inak ju dať... a to tam spávajú asi 10-12 detí maximálne... a učiteľka sama dnes povedala že ak bude ďalšie dieťa spat v škôlke... tak ho nemajú kam dat 🤔 takže áno... myslela som že to bude lepšie... je lepšie že sa dá komunikovať s ucitelkami ale nie vždy zase... riaditeľku neriešim lebo naozaj najradšej som keď ju nevidím pozdravíme sa a to je najideálnejšie, od januára som ju stretla takto včera v triede prvý krát popritom ako som riešila s p.uč spanie malej a šeky a blbosti... nechcem zas byt za "bože ako má nazvala... ta riaditeľka... problémový rodič" takže tak no... len zato že sa mi nepáčil ich systém... takže radšej takto vydržím kým naozaj neoublizia malej a pokým mi zas mala nebude vravieť že nieje v škôlke šťastná... že ju tam bijú (to vraví síce ale predtým to bolo inaksie) ... a potom už nejak to budem musieť vykrývať keďže mam menšie bábätko a na druhý rok sa chystám do práce 🙂 a niekedy je mlčanie zlato .. tu mi to tiež písali keď som mala s riaditeľkou tú výmenu názorov... tak som ticho zatiaľ...aby sa nemala horšie malá a nevyhodila ju (ako mi predtým povedala...ona by nasla dôvod urcite)
Takže áno bojím sa už z tohto hľadiska, keďže už do prace naozaj chcem nastúpiť

autor
2. apr 2025

Áno utiahla som sa a áno je vždy dobre keď si povieš svoje. Ale teraz nemôžem veľmi ísť svoje. Keďže všetko závisí od toho aby mi staršia mohla chodiť so škôlky 🙄áno včera som od nervov a stresu skoro zvracala... ale nemám na vyber bohužiaľ som ako medzi dvomi kameňmi 🤕 tak ja len dúfam že deti keď teraz budú mať už 3r tak nebudú mať protekciu...že ich budú brať všetky narovnako😟 lebo neviem čo si nájdu potom už

taktotedanie
2. apr 2025

Nemas dieta v skolke stastne, separuju ju, evidentne je niekde problem, tvrdis ze jej tam ublizuju a nechas ju tak
Prikladna starostlivost

januska12323
2. apr 2025

Hľadala by som inú škôlku ale keď nechceš čo ti radiť.

abbey1
2. apr 2025

Píšeš veľmi chaoticky. Ťažko niečo radiť, keď poznáme len tvoj pohľad. A ešte i ten je ťažko pochopiteľný z napísaného.

traktor
2. apr 2025

"" nie neupozornila som ju keďže predtým som už mala snou problém zato, že som si otvorila ústa. A nechcem aby to mala mala ťažšie v škôlke."" nechceš aby to mala ťažšie v škôlke, ale veď ona to už ťažké má. Už je separovaná, neustále napomínaná(to fakt nevedia nájsť aspoň jednu vec, ktorú by na nej pochválili?) Skrátka ona musí mať aspoň oporu v tebe, že sa jej zastaneš, že áno nepáči sa ti, že vystrája, ale ľúbiš ju a si tu pre ňu. Žiadne dieťa nie je len zlé.. Zlé sú len spôsoby, prístup... Čiže, ak by som videla, to čo ty, určite by som sa svojho dieťaťa zastala.. Nie krikom a pod. Ja by som si dohodla stretnutie ja rodič, učiteľky, riaditeľka a v pokoji by sme sa snažili nájsť riešenie.. Je prijatá, má nárok aj na spánok, odpoveď, že nie je miesto a pod. je neakceptovateľná..

taktotedanie
2. apr 2025

Takymto stylom z dietata vychovas ustrachaneho nepriebojneho jedinca co si nevie povedat nazor
Priklad si berie z teba tiez si asi ten typ lebo dvidentne je niekde problem mozno aj v tvojej dcere ale nie ty si ides svoje ze mas dieta zivsie, no ved dobre to robi kazda matka ze si nevie pripustit ze dieta nie je perfektne a evidentne je problem aj so skolkou a ty ju tam este davas
Chuda dieta , buducnost smutna

martin96321
2. apr 2025

Problem je,ze robit ucitelku je povolanie,nie zamestnanie a velmi vela uciteliek si to neuvedomuje. Maju svoje tabulky co akcepruju a co nie. Bozechran aby sa dieta vymykalo akymkolvek smerom. Hlavne ze sa vsade rozprava o inkluzii otvorenom pristupe.....ale realita je,ze vacsinou starsie zatrpknute ucitelky,ktore skoncili skolu pred 40timi rokmi a nic nove niesu ochotne robit. Jednoducho ako vykrmna dobytka.......

martin96321
2. apr 2025

@taktotedanie V dnesnej dobe Ta hned posielaju s dietatom na vysetrenia......V pripade,ze sa preukaze nieco,tak hned ma skolka viac penazi na to dieta.......Niekedy staci mat ludsky pristup k dietatu a nie zaskatulkovat ho....preco je v triedach bezda 15-20 deti a jedna ucitelka? Preco niesu mensie triedy,kde sa ucitelka aj realne dokaze venovat detom? Preco niesu v skolkach psychologovia pre deti? Preco je to stale ako pasenie oviec? Vykukas z radu tak Ta palicou nazenu naspat aby si nevytrcal....

taktotedanie
2. apr 2025

@martin96321 ja som si vyber skolky pre svoje dieta velmi starostlivo zvazila co sa tyka dostupnosti, vzdelania uciteliek, pocet deti, priestory, aktivity, vzdelanie a pristup uciteliek k doetatu, k zdravotnemu stavu aktuaonemu aj co sa tyka ockovani
Ako nahle by som bola s niecim nespokojna nebojim sa niesom ticho ako taka trubka ako autorka a nenecham sebe aj dietatu skakat po hlave 🤷🏻‍♀️

tiika
2. apr 2025

Pises, že učiteľky sú mile. Aj na tvoje dieťa či len tie ostatne? Alebo ako sa to prejavuje? Vôbec neuznávam to oznacovanie a zjednodušovanie, že niekto je zlý alebo neposlušný. Skratka sa tie deti správajú ako deti, ucia sa veci zvládať, niečo im ide horšie, niečo lepšie. Od toho sme tu my dospeli, aby sme ich usmernili.
Sice ideš do prace, no nepíšeš, či môžeš a chceš zmeniť skolku. Mohla by mala chodit niekam bližšie k tvojej práci? Určite trpi tým, že na nej sedia, stále je “zla”, za všetko môže. Toto by som svojmu dietatu neurobila nech to znáša, fakt nie. Buď pomôže rozhovor s riaditeľkou, učiteľkami alebo odchod- koniec.

martin96321
2. apr 2025

@taktotedanie Nie kazdy ma moznost vyberu skolky bohuzial. Je super si si si to mohla takto zariadit a vybrat. Pisal som len,ze je to smutne ze kazda skolka nefunguje tak ako by mala. Ze deti nemaju vytvorene podmienky pre rozvoj. Ze ucitelia nemaju priestor pre vzdelavanie pre to aby skusali aj nieco ine,nez len to co maju nadiktovane.....potom rastie hnev a frustracia z kazdej strany.......

nikaeli
2. apr 2025

Strávila si tam aspoň jeden deň? na základe čoho vieš, že sa deti pocikávaju, revú, hádajú sa, bijú, hryzú? Prečo si myslíš, že tieto deti učiteľky neriešia a nekonzultujú ich správanie s rodičmi? si tam po celý čas? čo znamená, trochu 'živšie' dieťa?

macinko321
4. apr 2025

Autorka, skus byt KONKRETNEJSIA, co sa tyka spravania a prejavov dcerky. Lebo nejaky KONKRETNY dovod musia mat ucitelky a riaditelka, ked vas posielaju do centra na diagnostiku. Nemyslim si, ze je to iba o tom, ze je zivsia, to su aj ine deti. V com vsetkom je podla nich dcerka ina od ostatnych a horsia, ked si s nou nevedia dat rady?

autor
5. apr 2025

@macinko321 toto je veľmi dobra otázka ja som naozaj zúfalá až mi je do plaču keď toto píšem... lebo mam novinky z piatka... no zivsia a nevedia si rady snou lebo neobsedí, že sa handrkuje s inými deťmi.... vo štvrtok mi p.uč. povedala že zhadzovala deti z kolotoca (tá krutiaca vec na ihriskách) ale šak do slaka ona si toto nikdy nedovolila na žiadne dieťa, ani na ihrisku keď boli aj s inými kamarátmi od susedov aj keď s cudzími deťmi keď sa krútili 😭😭🥺 a to naozaj nieje že som precitlivená ale nezdá sa mi to poznám ju dlhšie ako ony a viem aká je keď je s viacerými deťmi.... ako aj predtým že si malovali a že sekunda xo sa obzrela uč. A zevraj moja počarbala niekomu pŕ.list ... či zas tiež neverím lebo ak sa má aj ona s čím zahrať, má to isté ako ostatne tak naozaj neviem ako .. nikdy také nerobila, a teraz v piatok cez učiteľku nám bolo oznámené že prišla za našou dcérkou do triedy riaditeľka a že jej pohrozovala s tým že ak sa neskludni a nezačne sa správať normálne tak tam nebude môcť spávať (budí sa zevraj skôr cca 15min. A ževraj ich budí, tak som vravela sak nech sa tých 15min. Zahrá . .odpoveď bola no ona nemôže)
Už nám navrhla uč. Že po ňu mame chodiť o 13:40 miesto 14:20 lebo ona sa budí skôr... ale ako nechápem, platím normálne školné aj obedy ak všetko a zas moja má mať inak všetko a to ešte nemôže normálne ako ostatné deti si zjesť ten kúsok chlebiku čo do nich pchajú každý deň...čiže logicky by nemala olovrant) Podotýkam že im vadí to že ona je staršia q in3 deti ešte nemajú 3r .... pôsobí mi to ako keby boli zasadnute nanu ...alebo čo lebo nevravím nieje anjel ale akože mam ju začať biť zato že oni chcú mať kľud 2h počas spánku deti a ešte musíme povinné brat deti max do 14:20 čiže zase do fajrontu majú ďalšie 2h voľná... no je mi ťažko... a ešte taká perlička vo štvrtok ráno som ju brala ...sedela pekne na lavičke vyzúvala sa a chlapček prišiel ju nej a kopol do nej ... tak som ho okrikla...matka ho tam skoro vytrieskala najprv sa neospravedlnil...no potom ešte pribehol objal ju a ospravedlnil sa .... pochválila som ho tiež že ďakujeme za ospravedlnenie že je šikovný chlapček .... a takto podľa mňa to funguje medzi deťmi že buzeruju do seba ... no ak to spravia mladšie tak problém nieje... ak to spraví moja že tapne nejakému alebo nejakej v rozblazneni počas hry tak už je zle ... preto ideme do poradne tam nám teta povedala že toto sa jej nezdá ako že by sme mali riešiť už u nich keď ma 3r že sak je to dieťa... ale ideme tam aby mala papier ze tam bola a je úplne v poriadku ... potom som zvedavá čo povedia ... a ešte som zvedavá ci deti teraz už budú mať 3r ci ich budú tiež posielať do poradne keďže naozaj robia to čo naša a ešte horšie koľko krát nahanaju sa pistia kušú sa atď

autor
5. apr 2025

@nikaeli lebo sa rozprávame s rodičmi? Lebo počujem o com sa bavia? Lebo uč.tiez vravela že je tam dieťa čo kuše vždy a často a len tak.
Lebo chlapčeka čo sa pocikava poznám? On zato nemôže zas nejdem proti nemu no jednoducho opisujem že tie deti niesu anjeliky len to som chcela napísať a opísať čo sa tam deje. A ze tiež sú len deti tak isto ako aj moja. Lebo chovať sa na 18rocnu dospelú osobu ešte nemôže
Plaču lebo ich vidím? Plač ráno každé ráno, aj dievčatko aj viacej chlapčekov aj ráno aj keď som chodila po dcéru na obed tak v triede revali deti už z prízemia som to počula🙂 takže nie nemusím tráviť tam deň s nimi. A aj keby tak by som nerobila rozdiely medzi deťmi lebonkazde z nich robí zlé a je živé a robia si zle... nie len moja

lalala94
5. apr 2025

To je štátna alebo súkromná škôlka? Vieš, z toho čo píšeš mi príde, že tie učiteľky s ňou budú mať problém aj kebyže donesieš potvrdenie od prezidenta. Ja by som svoje dieťa takto netrápila a pokiaľ by ste mali možnosť, preložila by som ju do inej škôlky. Byť viac ako poldňa v takomto kolektíve by bolo hrozné aj pre dospelého človeka,nieto ešte pre malé dieťa, ktoré sa tam zrejme cíti zle a neprijaté. Mne je jej ľúto už len z toho, čo píšeš.

autor
5. apr 2025

@tiika axh mqs pravdu až mi je do plaču lebo máš kurník pravdu.... len mám problém s tou riaditeľkou odkedy som si otvorila ústa za to že sa mi nepáči systém ktorý tam majú a že neoznámili rodičov ako fungujú obedy atď... no k veci ... no to čo vidím ja keď som tam tak sú milé, neviem aká je nanu keď tam niesom ... naozaj neviem ... ale snáď už by neboli zle nanu ...ale zas ... každé ráno keď sa somnou lúči moja malá tak hneď od učiteľky tie slová ktoré mam aj ja sama v hlave a to mám pred 30tkou "a poslúchať " nieje anjel má vrtulu v riti ako sa vraví ale do riti na to sú tam ony aby si to vedeli nejak spraviť skamaratit sa snou je ťažká povaha nevravím....ale je šikovná chapava vie počítať vie anglicky vie farby tvary (aj v ang) vie pochopiť ak sa niečo nedq ak niečo spraví zle alebo ublíži že sa musí ospravedlniť tak pekne od srdiečka... vie chranit mňa samu koľkokrát sa postaví predomna keď si nevšimnem niekoho oproti mňa a robí rukami barieru...no je to pokladík no ony to nevedia bohužiaľ... pondelok sa chystám konfrontovať učiteľku s tým že ak majú niečo čo chcú riešiť tak nech nezastrasuju mi dieťa a nech to riešia somnou alebo babkou dedkom tatinom (na všetkých tam majú tel.č)
Naposledy bolo že kusla moja dieťa cez tepláky do riti, ja som len očila na ňu conmi to hovorí lebo toto nikdy nespravila, tak reku možno to odchytila od XY (meno chlapca ktorý tam kuše) ale zas nemohlo to tak bolieť si myslím to je jedno ja som sa snou porozprávala, dlho stále dookola dôvody a všetko čo sa môže stať a prečo to už nemôže robiť... no princíp je že snami to riešili ako keby ona odrezala ruku niekomu....ale ten čo kuše tak s tým neriešili...no lebo je "z jasličovej partie" slová ktoré dostávam od cca febr-marca lebo oni sú ešte malí ....
Viem že by si zvykla hneď aj inde ale už naozaj nemám silu ju zase dávať inde 😒 .... už bez tak pri mojej prvej výmene názorov nas riaditeľka posielala kade ľahšie ak sa mi nepáči a niesom šťastná... že tu máme XY škôlok... kde zas sa bojim že dá "negatívnu recenziu" a neprijmu ju nikde napokon 🤐 ...lebo podľa mňa tu funguje to ...že čím lepšie sa pcham do riti na správnom mieste tak tým som lepšia matka a bezproblémová.... čo akože nemienim platiť mesačne XY za škôlku stravné a všetko a ešte dat po mimo len tak za poistenie slušného správania aby sa správali rovnocenné k našej....
Áno vedia ze idem do prace aj teraz vo štvrtok som uč.vravela ze jednoducho si musia zvyknúť a ona tiež lebo ja nebudem môcť len takto odbiehat keď si nebudú dat rady .... ďalšia uč. Mimo škôlky ju skoro zjedla vytahala líčka pusinkovala ju... chválila...a v škôlke úplný opak ... ja sa cítim ako matrixe či kde že tu zlyháva môj systém chápania.... raz slová ako je šikovná nič sa nedialo síce nejedla ale že zvykneme si časom ...časom si zvykne bude dobre .... potom takto nemôžeš sa správať, musíš poslúchať a hlúposti no mam dosť naozaj ... a to tieto učiteľky naozaj pôsobia z tej škôlky najlepšie...ostatne pôsobia tak horenos nepozdravia sa ani keď ...ráno sa zdravia učiteľka iná tak sa jej moja ozdravila "dobre rano" 2x prešla popri nej ešte sa nanu aj pozrela a nič ten pohľad reku to vravíš mne? ... niesme chudobní ale niesom ani tá čo sa im bude pchať do riti ...takže takéto tam pracujú ...Aši som všetko zhrnula, lebo každé jedno dieťa je dieťa a kým je zdravé a naozaj si užíva byt dieťaťom a aj keď vystrája...tak nech bože a ? Koľko žien a deti by dalo zato aby mali takú možnosť , možnosť mat zdravé deti ...možnosť mat deti... neprísť o deti .... poznám sama tú bolesť ktorej sa žiadna z nás nikdy nezbaví ... takže zas tu nebudem , potom sa vám ozvem pondelok čo mi povedali na to prečo zastrašujú malú a neriešia to s nami

autor
5. apr 2025

@lalala94 mne tiež no toto je druhá skolka už som sem pridavala príspevky o tom že čo sa dialo ... v tej prvej veľa žien písalo že bola na chybe ona a že nieje to normálne aby sme menili škôlku už druhú ... v prvej škôlke uč. Tiež milé pred očami no tam bol aj z ich strany krik nanu... áno je len dieťa ale nik si nemôže dovolovat na malé deti v žiadnom prípade... ale tam zas ona bola dobrá síce sa handrkovali za hračky... ale... tam bili ju ....😭😭....dennodenne mala odreniny, začervenanie na rukách, udrela si hlavu, zasekla si hlavu....nikto mi nič neoznámil nevravel ... vtedy mi povedala "Maminka, ľúbim ťa" qj ja teba lásky kvet... "a mami? Áno láska? Vieš... som smutná.... prečo láska čo sa deje? Som smutná v škôlke.... prečo srdiečko? No deti mi robia zle a som smutná keď tam musím byť.... vtedy mi srdce puklo na milión casti... to mi takto večer vravela v piatok.... pondelok bola vyhlásená zo škôlky.... mala som ju doma skoro 4mes. A potom nastúpila sem... adaptacna hodina... mesiac... kebyže sa neozvem ze jednoducho potrebujem aby tu bola aspoň pol dna aby som mohla obehat Dr.s mensou...tak tam nieje asi na pol dna ani neviem dokedy ... od cca febr-marec pol dna (odhlasene olovranty - keďže konflikt som mala presne zato že som zaplatila za celodennú stravu a nikto mi neoznámil že keď ona je len na 1h alebo na pol dna tak jej sa aj tak započíta celá stravna jednotka ) 1.4 Prvý krát spolu tam s detičkami, vtedy ju riaditeľka miesto toho aby sa jej spýtala ci sa neudrela skôr napomenula za stoličku a presunula na druhú stranu stola... q už 4.4 jej pohrozovala v triede za to že nemôže budiť tie deti inak tam nebude spávať... a teraz ako kriste za 4 dní je reálne aby sa naučilo dieťa spávať s detmi s ktorými predtým horkotazko bola 4h? 🤔myslím že je to nereálne 🙄 no už sama pochybujem o svojom uvažovaní pri tejto škôlke

autor
5. apr 2025

je to štátna škôlka🙂

autor
5. apr 2025

Ešte aby som nezabudla nechcem ju veľmi znovu brat a dávať do inej lebo vidím ten rozdiel tej prvej MŠ a tejto ...
Tam bola nešťastná, skleslá nemala tú detskú radosť a usmievavu tváričku....a tu síce sa viacej handrkuje lebo každé dieťa robí to čo vidí od iných... ale to dieťa je ako krásna rozkvitnutá ruža jednoducho vidno nanej že je šťastná nie ako v prvej MŠ len ma trápi ich chovanie voči nej a či teda to budú praktizovať aj pri iných keď už teraz budú mať všetky ostatné deti pomaly 3r ....a to že riešia už školu... čo ma ešte 3r ... pripravená ona bude toho sa nebojím lebo vie veľa veci aj jazyk aj všetko čo iné deti ťažko rozprávajú niektoré majú plienky ešte atď... neodsudzujem každé dieťa to má inak... no riešia to že keď je takáto ona teraz že budeme mať snou problém v škôlke že budeme musieť mať asistenta pre nú..no ja som onemela môj rozum a chápanie sa vyplo ako môže ona riešiť správanie dieťaťa s chovaním 6-7rocneho dieťaťa a aj tak to bude riešiť ešte aj psychologička či je pripravená a č je schopná zvládnuť školu