Správanie pani učiteľky
Mile mamicky, chcem Vas len poprosit o nazor, ako to je Vasich skolkach... Ked su najmenšie deticky vonku, mozu behat alebo musia robit len to co im zada pani učiteľka. Pohuzial dnes som bola svedkom ako pani ucitelka nutila moju dcéru (a vlastne vsetky deticky) hrat sa iba v piesku co ona nechcela, chcela sa smykat (smykalka konci v piesku), stiahla ju za ruky dole a strcila spat do piesku... 🤷♀️ Samozrejme rev krik a plac. Naco na nu ucitelka kricala, ze ma byt prestat... 🤷♀️
Ďakujem, za Vase nazory.... Nie nejdem z toho robit aferu, len ma zaujímajú postupy v inych skolkach...
Bola si tam celý čas a videla si ako ju zobrala a strčila do piesku? Alebo si len vystihla túto situáciu a 10 minútové vysvetľovanie predtým nie? Aj učiteľka je len človek a má jedny nervy. Ona z nejakého dôvodu šmykalu zakázala a tvoja dcéra sa tam stále pchala. Nemyslím, že by ju chytila "len tak". Ostatné veci čo píšeš nie sú sťažovanie ale normálne informácie ako sa tvoja dcéra zapája.
@gabika42252 takýto preafektovany prejav neschvaľujem 😅 ale ani postoj, že je to len 2,5r dieťa tak nič nemusí. Učiteľke by som povedala, že zalamovat rukami a prevracat očami nemusí, ale že s dcérou sa porozprávas a popracujete natom. A aj by som to dodržala
No ja žijem v zahraničí a sú tu 3 učiteľky na 9 detí ale keď sú vonku sú na ohraničenom ihrisku a každé dieťa si robí čo chce 🤷🏻♀️ niektoré sa hrajú v piesky, niektoré sú v drevených domčekoch a tak. To ihrisko pre najmenšie deti je také aby si tam nemohli ublížiť. Moja má necelé 2 roky
@gabika42252 my máme učiteľky co vysvetľujú
necitam vsetko. u nas v podstate mozu cokolvek v ramci ihriska, akurat sa nesmu smykat (neviem, naco tam maju smykacku, ale skratka na nu nesmu - mozno bol nejaky uraz?)
ja som zas dnes bola svedkom, ako 3r dieta (prvak) asi 15 minut zufalo plakalo pri strome dalej od ostatnych a za cely ten cas za nim nikto neprisiel, ze co mu je. chapem, ze ucitelky toho maju vela, ale toto trvalo fakt dlho.
@januska12323 bola som tam cely cas, ako odisla z piesku, ako ju jedna schmatla dole, podala druhej a ta ju strcila do piesku a jej rev jej povedala len ze uz dost... 🤷♀️
@klip0 s dcérou pracujem, chcem aby sa v skolke mala dobre a aj aby pani ucitelky boli s nou spokojne... Ja toto naozaj nechcem pocuvat, a nevravim, ze nic nemusí musi pocuvat a oja to vie i ked stale skusa...
@klip0 ano tomu rozumiem, ale nerozumiem preco ho potom dali do arealu skoly( kde rodicia nesmu). A ani tomu preco pri inej p. ucitelke mozu.
@gabika42252 a opýtala si sa na to keď si po ňu prišla? Nejaký dôvod tam musel byť.
@zuzinka888 no veď stačí sa opýtať je veľa možností na vysvetlenie.
- ide o najmenšie deti a bezpečnosť
-nieco vystrájali a tak majú "trest" že tento týždeň nepôjdu s danou učiteľkou na ihrisko
-tato učiteľka je napr poobede s nimi sama a sama sa bojí lebo to všetko neustriehne, s inou sú naraz napr dve a to už ide
-ucitelka má s nimi iný program a potrebuje spraviť nejaké aktivity
Možností je kopa, opýtaj sa a určite ti to vysvetli
no tak neviem, mozno ju ozaj upozornila viackrat predtym, to fakt nemozes vediet, nebola si tam. a zase tak hrozne mi to nepride, nic sa podla mna nestalo. len ju dala zo smyklavky dolu, vsak nemoze ustriehnut vsetky deti. dala ju na bezpecnejsie miesto.
@januska12323 videla som to dnes... Este je v skolke
@1bambinko1 mozno ano, dcera je tvrdohlava, no ja som videla ako dcera odišla z piesku na smykalku a ze ju len stihla a strcila spat do piesku tak, ze ju drzala za ruky a dcera vo vzduchu... A este na nu nakricala, ze ma prestat plakat... 🤷♀️...
v nasej skolke sa deti hrali na celom skolskom dvore. Bola tam cela skolka a vsetky ucitelky davali pozor na vsetky deti.
Mas malinku dceru, nezverila by som ju do ruk nejakym zenam, ktore sa takto spravaju k malym detom. Nemas moznost ineho riesenia (napr. sukromnu skolku)? Ked som davala deti do skolky, vzdy som si tie skolky najskor preklepla (popytala sa inych mamiciek).
U nás v škôlke to čo u vás, aj pred 9 rokmi aj pred 5 a aj teraz. Majú vyčlenenu časť dvora kde môžu byť. Nikde inde nesmú. Tiež najstaršieho nútili byť v piesku, lebo teraz sú tam. Tak chudák sedel na tráve a nehral sa, neznáša piesok doteraz. Dcéra mala inú časť s vláčikom a lanovou hojdačkou, tiež inam nemohla. Najmladší teraz detto
U nás záleží na tom, aký je účel. Ak sú deti von v dobe učenia a majú sa učiť o stromoch alebo zbierať gaštany na výtvarnú, tak musia robiť danú činnosť. Popoludnie už majú definované ako voľnú činnosť, takže tam sa hraje každé dieťa ako uzná za vhodné. Predpokladám, že toto sa mnohým rodičom nebude pozdávať, ale nechávajú ich ísť aj samých do budovy na toaletu, napiť sa, vziať si sveter. Spočiatku sme sa toho báli, ale hneď na prvom rodičovskom nás ubezpečili, že v škôlke sa nikdy nikomu nič nestalo a že deti to krásne vedie k samostatnosti a dnes musím povedať, že to bol dobrý postup. Týka sa to detí od troch rokov, jasličkárov ešte nie, tí sú stále pod dozorom.
@annm81 toho by som sa ja nebala ani u nasej 2,5r... Je velmi mudra, keby jej povedali nech ide dnu sa vycikat a naspat tak by to urobila... 😃
Keď sa všetky deti hrali v piesku,kde končí šmýkačka , dcérke zrejme nebolo preto povolené šmýkať medzí tie deti 🤷
No ja mám na MŠ iné spomienky..učky na slniečku chytali bronz a keď som prišla pre dieťa nevedeli kde je... či za škôlkou, či vnútri..🥴mali v paži
@majulino nasi drobci maju svoj dvor, maju tam pieskovisko, smykalku so schodikmi, dreveny domcek a take auticko... Ale musia sediet pokope vsetci a robit co sa im nakaze... Dnes to bol piesok... 🤷♀️ To dceru veruze nebavi, ale ja chapem, ze musi robit co sa jej káže... Len prístup sa mi nepaci... 🤷♀️
@miskakyska aj to je mozne, len jej staci vysvetlit i ked chapem, ze niekdy ze aj 3x... Zobrali ju ako vrece zemiakov 😔
@gabika42252 Ja by som zatiaľ nič nehovorila, nič sa jej nestalo, povedať jej, že keď bude chodiť tam kde nemá, tak ju takto hodia, aby vedela, že v škôlke sú hranice.
Keď je doma len jedno dieťa a jedna mama naň to je iné, ako škôlka. A už tu x-mám píše, že si idú pre AD či podobné prášky.
@petronelag ani nemam v plane, chcela som len nazor ako to je v inych skolkach 😊
@gaja78 súhlas
@gabika42252 prečo je v škôlke keď máš čas s kamoškou prechádzať sa okolo škôlky? Najmenšie deti 2-3r?
Keby som ja toto videla, v tom momente idem tam a vezmem si svoje dieťa domov. A zároveň by som si žiadala logické vysvetlenie, prečo musia deti nasilu trčať v piesku keď sú 2 na 8 deti?
Takéto deti majú problém vydržať dlhšie pri jednej činnosti a držať ich nasilu v piesku je týranie. Nasilu deti nedržím ani pri stole, ani na koberci a nie len 2r, ani 6r. Áno, sú pravidlá ktoré sa musia dodrziavat, ale ak nechce kresliť, tak kresliť nebude a ak nechce byť v piesku tak nech si hádže loptu, beha po tráve, kreslí na chodník..........
Nechápem prečo tak malé deti vystavujete takým stresujucim situáciám ak to nie je potrebné, ste doma...
Tu je to vaše,,dieťa potrebuje skolku"
Prd potrebuje..... A vedela by som hovoriť ďalších milión situacii prečo je dieťaťu doma lepšie s mamou hoc aj do 6r.
Nie nie je to Normálne držať deti v piesku aj keby ich bolo 20 .....
Radšej. NEch ostanú v triede a hrajú sa, keď nie sú schopné zabezpečiť deťom pobyt vonku tak, aby ich nemuseli držať ako psíkov na voditku
Ďakujem, za nazory, nie nejdem z toho robit vedu, moja otazka bola ako to prebieha v inych skolkach na ihrisku.... Viem, ze dcera je tvrdohlava, no nie je z marcipanu, len ma to zarazilo...
@gabika42252 a ako to prebieha? Bud sa hrajú nejaké pohybové hry (kolo mlynské, Oli Janko, nahanacky) alebo hry s loptou, vozia sa na odrazadlach, hrajú sa v piesku, smykaju sa, kreslia si kriedami na chodník, hojdaju sa, .....
Hovorím konkrétne o 2-3r deťoch, počet 19
Takže bud asertivna a prosím rieš to. Nie len kvôli tvojej dcére ale aj všetkým ostatným deťom.
Nepáči sa mi také zaobchadzanie a nemyslím si ze je niečo, čo takéto správanie pedagóga môže obhajit
@gabika42252 Ja to poznám aj syn vždy hovoril ako učiteľka kričala, zo začiatku som bola prekvapená a neskôr som prišla nato, že on niečo nevhodné urobil prvý. Potom som mu hovorila, že keď bude on dobrý, tak bude aj učiteľka a naopak.
@gabika42252 u nas v skolke to tiez maju tak,ze maju rozdelene "rajony". Raz su v piesku,raz na ihrisku,raz sa nahanaju a hraju len tak na volnom priestore.je to asi aby sa jednotlive triedy im nepomiesali a mali prehlad...
@gabika42252 po pravde tie menšie detičky určite na jednom mieste pre ich bezpečnosť. Šmýkačky na to majú čas a hlavne pod dozorom
@simona20201309 vzhladom na dost obmedzene ihrisko su akurat tak v tom piesku, potom tam maju smykalku, dreveny domcek a take uticko, ziadna preliezka tam nie je, je to ihrisko len pre tych najmensich.... Odrazadla tam nemaju, loptu som pri vonkajšich hrackach tiez nevidela, takze asi bud piesok smyklavka alebo nic... 🤷♀️... S odstupom casu uznavam, ze to nebola najlepšia volba skolky....

@klip0 otvori dvere, zbada ma zalomi ruky, prevráti oci a spusti... Co myslite, je to prijemne?