icon

Správanie pani učiteľky

gabika42252
27. sep 2023

Mile mamicky, chcem Vas len poprosit o nazor, ako to je Vasich skolkach... Ked su najmenšie deticky vonku, mozu behat alebo musia robit len to co im zada pani učiteľka. Pohuzial dnes som bola svedkom ako pani ucitelka nutila moju dcéru (a vlastne vsetky deticky) hrat sa iba v piesku co ona nechcela, chcela sa smykat (smykalka konci v piesku), stiahla ju za ruky dole a strcila spat do piesku... 🤷‍♀️ Samozrejme rev krik a plac. Naco na nu ucitelka kricala, ze ma byt prestat... 🤷‍♀️
Ďakujem, za Vase nazory.... Nie nejdem z toho robit aferu, len ma zaujímajú postupy v inych skolkach...

Strana
z3
gabika42252
autor
27. sep 2023

@sofia1979 pod dozorom suhlasim, chapem aj to, ze ich chcu mat pokope, ale s tym, ze maju na smykalky cas zas, nesuhlasim... Dcera je velmi pohybovo zdatna a ona nie je pieskoviskovy typ... 🤷‍♀️ A asi tam bol najvacsi zadrhel...

gabika42252
autor
27. sep 2023

@simona20201309 s vacsinou tvojich nazorov suhlasim..... Ale moja dcera potrebuje skolku lebo potrebuje kolektiv deti, ked by si videla svoje dieta, ktore vojde do ihriska sklamane, ze tam nie su deti alebo ked odidu skor ako my tiez by si usudila, ze potrebuje byt v skolke...
A to, ze som mala. Cas dnes neznamena, ze ho mam kazdy den... 😀

petkavka
27. sep 2023

Mam obdobne narocny typ dcerky. Velmi samostatna = "ja chcem sama " typ ( plus ju rozmaznavame). Hrat sa chce tiez podla seba. Hladame preto sukromnu skolku s malickym poctom deti. Je nam jasne, ze v beznej skolke ucitelka nema priestor x krat vysvetlovat prave jednomu dietati, ze toto ano, toto nie. Takze, ak chces special starostlivost, tak si hold musis special priplatit.

mamusa123456789
27. sep 2023

U nás v škôlke, idú bud na prechádzku a keď prejdú okolo obecného úradu a vidí ich pan starosta, tak vybehne von a deti nafasuju cukríky (co mi príde od neho veľmi milé) lebo idú na multifunkčné ihrisko, kde sa nahanaju, hrajú s loptami, skáču cez švihadlo a pod.alebo idú na detské ihrisko, kde môžu sedieť v altánku, točiť sa na kolotoci, hojdat sa, vložiť po preliezkach, hrať sa v piesku alebo v domčeku alebo sa nahanat

janula12345
27. sep 2023

@gabika42252 ak ide o najmensie deticky- je pre ucitelky zaklad, aby posluchali za kazdych okolnosti. Bez ohladu na to, ze ty nevidis problem iat na smyklavku... tu ide o princip. 1 ucitelka nemoze 20 deti ustrazit ak by lietali kam chcu. Preto, vyhnut sa urazom, problemom, atd... ony musia nastolit 100 percentnu poslusnost. Potom, ked si deti zvyknu, ze v skolke sa poslucha na vsetko... postupne im povolia. Ja som bola na DOD ked bola.dcerka v najmensiej triede, a bola.som zhrozena, ze su tam ako cvicene opice. Nikto nemohol ani krok urobit bez povolenia. Ale odstupom casu som to videla inak. 23 deti, 1 ucitelka-- keby povolila a nechala ich - kazdeho robit co chce.. pride skor ci neskor o rozum, a hlavne k urazu.

gabika42252
autor
27. sep 2023

@janula12345 pani ucitelky su 3, s touto metodou nesuhlasim, nie su vojaci ani cvičene opice... Takze budeme hladat ine možnosti 😊

simona20201309
27. sep 2023

@gabika42252 tak ak to potrebuje tak potom nerieš co sa tam s ňou deje. A to boli na dvore. Horšie veci sa dejú za zatvorenými dverami.

Ja si prajem aby raz kamery v triedach boli absolútnou samozrejmostou

janula12345
27. sep 2023

@gabika42252 u nas len 1 ucitelka a 23 deti. Takze ja som to postupom casu spracovala a hlavne, ked som videla, ze o par mesiacov uz to bolo zas ine, viac volnosti, a teraz v strednej triede uz uplne pohoda.

zuzana76
27. sep 2023

@gabika42252 asi sa jej zdala preliezka nebezpecna, neriesila by som toto, dieta by malo mat nejaky respekt. Ak by si rozbilo hlavu, lebo nahodou vyleti mimo, alebo zleti z preliezky a rovno na hlavu druhemu dietatu. Asi isli vons tym, ze im povedali, ze sa budu hrat v piesku.

zuzana76
27. sep 2023

@simona20201309 vies ako by sa niektorí rodicia hanbili z a svoje deti?

beata_k
27. sep 2023

@gabika42252 V "prvej" triede MS boli vsetci spolu. Druhy rok uz mozu vyuzivat "svoj" kut ihriska. Je tam viac veci na vyber.

tiika
27. sep 2023

@gabika42252 veru v niečom máš pravdu a to, že každá škôlka je ina, iné vybavenie, učiteľky, prístup. Ak sa da, treba nájsť takú, ktorá vám bude vyhovovať viac. Skúsiť zopár spoločných navstev, nejaký čas na hranie s deťmi a počas toho uvidis i správanie učiteľky. No ideál nájdeš ťažko, u nás sa rešpektujúci spôsob výchovy ešte stále akosi nenosí.

Ešte sa spýtam.. Ma dcerka aj konkrétne problémy, nechce chodit do škôlky, zmenilo sa jej správanie, je smutnejšia, agresívnejšia či cosi iné?

simona20201309
27. sep 2023

@zuzana76 áno. Aj preto je to dobre. Nech vedia čo vystrajaju, lebo niekedy sa tvária ze je to nemožné, aby ich anjelik toto robil. Ale aj preto, aby sa nepachali trestné činy na detských dušiach.
Dobre vieme, že stále sa nájdu v našich radoch učitelia, ktorí tam naozaj nemajú čo hľadať a niekedy dokážu robiť také veci, že dokážu spôsobiť traumy na cely život. Kamery už mali byť dávno. Pomohlo by to obom stranam

sofia1979
27. sep 2023

@gabika42252 chápem vás určite môže šmýkačky podľa toho aké, u nás v škôlke je strašne veľká a kým bola moja menšia teda som sa hrozne bála aj keď ju tam teda nepúšťali a tiež je zdatna až moc.. No kričať po vašej určite nemusela možno skôr vysvetliť

gabika42252
autor
27. sep 2023

@tiika nepotrebujem skolku zo zlata, ak treba nech patrične "pokricia", ale cepovat deti a nutit ich sediet hodinu v pieskovisku je na mna asi moc...
Dcerka zatiaľ chce ist, ona chce deti, vela toho nenarozprava tak sa jej tazko coto pytat, nastup problémový tiež nebol povedala mama pa a isla do triedy bez placu od prveho dna... Prve 4 dni boli dobre, potom prisla choroba na 2 tyzdne a od vtedy vraj nespolupracuje... 🤷‍♀️... Co som ai vsimla je viac taka mojkacia ako bola predtým a zahadne poskusnejsia 🤣🤣🤣

zuzana76
27. sep 2023

@simona20201309 jasne v skolke chapem, v skolach uz skor ziaci sikanuju ucitelov

mogaa
27. sep 2023

@gabika42252 treba si uvedomiť že v triede je 20detí na 2 učiteľky....ak pri šmyklavke musí 1 dávať pozor na 1dieťa, na druhú učiteľku ostáva zvyšných 19detí......predpokladám že šmyklavka bola do piesku kde sa hrali ostatné deti alebo bola inde ako pieskovisko.....netreba sa zase pozerať len na svoje dieťa ale či sa učiteľka správa tak aby videla na všetky deti a mohla zasiahnuť, teda v prípade že 1dieťa sa rozhodne šmýkať, mala by dávať pozor na neho...len je tam ďaľších 19detí, nie iba to jedno.....ak bola šmyklavka do toho piesku kde sa hrali ostaté deti tiež je logické že to dieťaťu nedovolila aby nezranilo pri šmýkaní ostatné lebo deti nie sú na 1mieste.....

mogaa
27. sep 2023

@gabika42252 ty zjavne vidíš len svoje dieťa a chceš aby sa učiteľky správali podľa teba a ako je to najlepšie pre tvoje dieťa....tak to ale v škôlke nefunguje..tvoje dieťa je pohybovo zdatné, to ale neznamená že všetky sú pohybovo zdatné....určite v škôlke nesedia každý deň povinne hodinu v piesku.....hlavne pri tých najmenších kým ich učiteľky dobre nepoznajú tak pri šmýkaní by mala jedna dávať pozor a to pri 1dieťati nebude predsa stáť učiteľka keď ich tam má ďaľších 19.....určite ak sa ich šmýkalo viac tak s tým nebol problém, len o tom čo sa bude kedy robiť rozhoduje učiteľka , nie ty a tvoje dieťa, lebo práve tvojmu dieťaťu sa vtedy chce šmýkať....

zuzanapjat
27. sep 2023

@gabika42252 také malé deti majú aj u nás zakázanú šmykľavku. Musia to rešpektovať. Tiež vedie šmykľavka do piesku. Na dvore to majú učiteľky zmenežované a sú tam pravidlá, ktoré deti musia rešpektovať. Keď je mokrý piesok, tak zase nesmú do piesku. Áno, dieťa sa musí naučiť rešpektovať pravidlá a príkazy, inak by asi jedna učiteľka ťažko zvládla toľko detí, keby si každé robilo čo chcelo a šlo kde chcelo.

svetlonos
27. sep 2023

@gabika42252
robilavsom v AT v jasliach aj skolke. V jasliach sme boli 2 na 10 deti, akbich bolo 11 boli sme uz 3 vychovavatelky. Vonku teda boli 2-3 triedy a vzdy mala jedna cas byt pri smykalke. Ono totiz trampolina aj smykalka patria k do kategorie - caste urazy! Mozno to bol problem. Ale ze na take male kričí je debilne. U nas nikto nekrical aj ked 2 deti boli problemove. Vzdy sa dohovorilo pokojne a nedajbBoh ho strcit alebo sotit! Ucitelka vynervovana prepnuta.

mikadooo
27. sep 2023

@gabika42252 ahoj, áno, u nás to tak bolo ako popisuješ - trojroční štuplíkovia museli byť spolu s pani učiteľkami všetci na jednom mieste. Keď pani učiteľka vybrala pieskovisko, museli byť všetci na pieskovisku. Ak sa stavali na zadné, predpokladám, že tam bol aj krik zo strany učiteľky, prípadne iné donucovacie prostriedky, aby všetky deti naozaj ostali na jednom mieste. Holt - štátna škôlka, zázraky a "individuálny prístup" som nečakala.

laurikalalinka
27. sep 2023

@gabika42252 My sme mali 2 učiteľky na 20 deti a všetko išlo super,deti boli na prechádzke, v piesku aj na šmýkalke.

Strana
z3