Správanie učiteľky zo škôlky alebo jaslí

denkatn
9. jan 2024

baby, prave sa mi stal zly zazitok, okolo nasho domu isla skolka, asi taka sukromna, lebo 2 deti boli v kocikoch a asi 7 chodiacich a jedno chodiace velmi plakalo, tak som pozerala z okna a ta ucitelka donho sotila., za ten plac! tak som na nu zakricala ze co robi! no ale urcite to robia aj ked ich nikto nevidi. dobre ze moje je uz so skoly prec. ale chodili sme do skolky od 2 rokov. takze tiez mame za sebou taketo ucitelky, mozno.

nedielka
9. jan 2024

Neverím, že niekto v týchto mrazoch je vonku na prechádzke. A už vôbec neverím, že nejaká učiteľka si dovolí sotiť dieťa. Ak si jej to povedala - ako to tvrdíš - tak nechápem, načo táto diskusia? Aha,viem načo. Na rozpútanie diskusie .

denkatn
autor
9. jan 2024

na zdielanie pocitov, ale aj to je zle...tak asi nic...

yvanielka
9. jan 2024

@nedielka v Bratislave nemrzne až tak ako na Orave...

emma12345
9. jan 2024

Presne som sla napisat, ze zdielat zdesenie nad spravanim ucitelky. A ano, aj ja som videla na prechadzke vcera tie malicke deti, a to bol k tomu mrazu aj poriadny vietor.

anjelicek26
9. jan 2024

Predpokladam, ze dieta nechcelo ist, ucitelka ho posunula a dieta to necakalo a spadlo, nechce sa mi verit, ze ho chcela sotit a nejako mu ublizit. Sama viem, ako 1-2 rocne deti vedia mat svoju hlavu, ze stojim a nejdem. Utisila ho, zdvihla ho, postarala sa o neho? Ak mu este aj vynadala alebo sa mu nevenovala, skus pozriet, kde ma zariadenie zriadovatela, FB alebo nieco tomu podobne a normalne ten incident zverejni...

nafka0483
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
denkatn
autor
9. jan 2024

nespadlo, ono plakalo pred tym, preto som pozrela z okna a ona ho potom za ten plac rukou tak drgla/sotila, aby bolo ticho. proste fyzicky. ale urcite nema modrinu, ani nespadlo, ani to doma nepovie. ide len o ten sposob.

denkatn
autor
9. jan 2024

@anjelicek26 neviem aka je to skolka, som v ba, je tu v blizkosti vela skolok minimalne 5 a nemali napis z akej su skolky. to mam ako zistit?

januska12323
9. jan 2024

Ako vieš, že za plač? Posunula aby nestál a šiel ďalej nie?

denkatn
autor
9. jan 2024

@januska12323 nie, aj sa zarazila ked som zakricala z okna ale som na prvom poschodi. dobre ona vedela co robi. nebolo to posunutie, bolo to drgnutie, uderenie.

number19
9. jan 2024

@denkatn Na ihrisku som mala podobnu skusenost, kedy "ucitelka" stratila nervy a navrieskala na placuce dieta, tak ze moja 3 rocna zostala s otvorenymi ustami pozerat.
A mam viac podobnych zazitkov...nuz "pedagogicky".

denkatn
autor
9. jan 2024

keby som toto cakala so spravi, tak to nahram. lebo vidim ze neverite, ale som pri pocitaci na nemala som v ruke mobil, lebo som toto necakala, pocula som detsky plac, pozerala som ci sa nieco nestalo.

zorkahorka
9. jan 2024

Nepoznas celu situaciu, videla si nieco, co je vytrhnute z kontextu a teraz cakas, ako ideme vaetky nadavat na ucitelku

annamivo
9. jan 2024

@emma12345 a prečo nie? U nás bolo -13 o 11 doobeda a decká boli vonku vysmiate.. dnes je -9 a tiež sú vonku.

@denkatn takéto správanie by si učiteľka v materskej škôlke dovolit nemala, či ju niekto vidí , či nie. Nevieme súvis ale aj tak mi je to zvlášť od učiteľky.

domculik
9. jan 2024

@denkatn Dobre ze si jej povedala, mozno sa trosku zamysli. Aj nejak zareagovala ked si ju oslovila ?

anjelicek26
9. jan 2024

Jedna ucitelka 7 deti dva kociky, alebo aj dve ucitelky kociky a deti, predpokladam, ze posunula proste revuce dieta, ktore revalo (pred tym a aj potom), nech sa niekam vobec dostanu... ako mama si to revuce dieta hodis cez rameno, ale ked mas kociky a kopu dalsich deti, tak to asi mozne nie je.

nelca0510
9. jan 2024

@denkatn problém s dcérou a jej kamoškou vyriešený? Lebo už dve diskusie,kde ideš proti učiteľkám

denkatn
autor
9. jan 2024

videla som tu fyzicku cast. nemusite nadavat, ale mozeme vediet pravdu co sa deje okolo aby sa to neideizovala. ked bude nejaka matka riesit preco jej dieta nechce chodit do sukromnej skolky na zaciatku petrzalky a ma zachvat ked tam ma ist. mozno si precita. nech sa rovno opyta ci chodievaju z tej skolky na prechadzku po Handlovskej. ak ano, nech mi napise spravu.

heln
9. jan 2024

@denkatn u nas mrzne, ale je slnecno, normalne deti chodia von zo skolky.
vystudovana pedagogicka by mala byt odborne zdatna, aby zvladala taketo stresove sutuacie a takto by konat nemala.
ako pises, ze to mohla byt ucitelka zo sukromnej skolky, tam az tak na vzdelanie nehladia, mozno tu situaciu nezvladla.

denkatn
autor
9. jan 2024

@anjelicek2 nebolo to slusne posunutie, bolo to agresivne konanie voci dietatu.

thereisabear
9. jan 2024

Verím ti, že to tak bolo a tiež by mi z toho bolo smutno...

denkatn
autor
9. jan 2024

@nelca0510 ano, dceru dam do druhej triedy, bude mat aj individualny studijny plan, lebo jej pridali hodiny na gymnastike, bude sutazit. kedze spoluziacka si od nej pozicala peniaze na skolsky casopis a tvrdila, ze ich vratila mne, nechcem dalej riesit tieto veci a potrebujem aby moja dcera mala klud a nie kazdy den nejaky problem. kedze s jej rodicmi to riesit neviem, radsej idem zmenit triedu, po porade so skolskou psychologickou az od zaciatku roka. spokojna? vies, ja sa snazim riesit, nic na tom nevidim, ze mam problemy kazdy ma, zivot je o tom ich riesit.

nedielka
9. jan 2024

Mňa veľmi mrzí, keď vidím takéto diskusie postavené na vode, bez poznania okolností. Dehonestuje sa práca učiteľa. Treba si uvedomiť, že "stará výchova detí" , už skončila. Dnes sa s deťmi hráme, vedieme ich k slušnému správaniu, stále dookola vysvetľujeme, a ked je to nutné, aj zvýšime hlas. Ale rodičia už nevidia, že v jednej sekunde zvýšim hlas, a v ďalšej sa k nemu zohnem a vysvetľujem, že to a to sa nerobí. Keby som niekedy nezareagovala prísnejšie, riešili by sme úrazy a niekedy veru aj úmyselné ublíženie medzi deťmi. Pozri, aj ja som mala konflikt so synovou učiteľkou , ale to neznamená, že teraz budem hľadať na každú učiteľku niečo.. Vydiskutovala som si to s ňou a život ide ďalej 🙂

denkatn
autor
9. jan 2024

@nedielka mozno je vela uciteliek dobrych. mozno tie v sukromnych skolkach prave ani nie su ucitelky. neviem kde je problem, ale skryvat pravdu tiez nic nevyriesi. ak sa mne ozve matka z petrzalky, ktora vie ze dieta chodi do tej skolky, kludne pojdem konfrontovat tu osobu, ci ma vzdelanie, ci je na to suca aj to poviem riaditelke. na mape je 10 skolok som pozerala. ta skolka v ktorej poznam riaditelku, kde chodila mala ta to asi nebola, tam poznam ucitelov, tej sa opytam ked uvidim tu riaditelku. co som videla, poviem.

number19
9. jan 2024

Mna mrzi to, ze niektori maju pocit, ze ucitelky maju byt nedotknutelne a maju byt opravnene zachadzat so slabsimi (v tomto pripade detmi) tak ako "oni uznaju za vhodne". Zvysovat hlas, fyzicky byt agresivne...ved odovodnenie sa vzdy najde - problematicke dieta (a to je to, ktore nefunguje velmi "roboticky").

anjelicek26
9. jan 2024

Ja len ze kolko mamiciek tu v pohode nakricia kazdy bozi den na dieta v tom veku, udru ho ako trest po zadku ci po ruke, ked neposlucha... ved si "zasluzi", ved im rupnu nervy, ved to sa stane 🙄 Staci citat temy na konovi, ake su bezne "vychovne" metody... ale ucitelka je o inom, nemoze dieta, co tvrdohlave reve ani zvysit hlas, ani ho posunut, nech sa pohne a nezdrhne jej dalsich 6 deti, co ma pod dozorom... videla si jeden moment, nie celu situaciu, toto je strasne tazko... moji boli aj u opatrovatelky, aj v jasliach, aj v skolke... a chodili tam radi... jasne kde tam trebalo nieco s ucitelkami vydiskutovat, ale to je normalne.

lily09
9. jan 2024

@nedielka no aby clovek vedel aki su ludia, ja som za tuto diskusiu vdacna autorke

denkatn
autor
9. jan 2024

@domculik ja som na nu zakricala: co to robite!? lebo som cakala ze mozno este raz ho strci, ona sa strhla, ma hladala pohladom, lebo vela okien je okolo a potom ma nasla, tak pozrela preca a len sa pohli dalej. som na 1. poschodi, nie na prizemi a boli na druhej strane cesty, pozeram tak trochu zvrchu na cestu a chodnik. co este mam spravit ked neviem ak skolka, mala som vybehnut sa ist spytat? musela by som sa ist obliect a odisli by a nenapadlo ma to tak rychlo.

bela30
9. jan 2024

@denkatn Poznam jednu ucitelku, co isla na nejaku prax do jasli, poviem vam, je to ucitelka v ms, velmi otrla zvyknuta na kadeco, nie velmi citlivy typ. Ale!! hovorila, ze keby rodicia videli, ako sa zaobchadza s detmi v jasliach, nikdy by ich tam nedali!! Hovorila, ze jej tak bolo luto tych deti tam a ako sa s nimi zaobchadza,( cely den plakali, boli zasoplene, nikto im ani len sopliky neutrel, pokakane a pocikane v jednej plienke,hladne atd.) Velmi ju to dostalo, ked to videla, plakala..

number19
9. jan 2024

Mam v rodine niekolko uciteliek na zakladkach a teda ake historky z nich vyletia niekedy...
Tak ale su matky, zvlast s viacpocetnymi rodinami, ktorym je jedno ako sa v tychto instituciach s ich detmi zaobchadza...Narobia 10 deti, odlozia do institucii a je im to jedno.