icon

Spravodlivé správanie učiteľky k živému dieťaťu?

27. nov 2024

Syn chodí druhý rok do škôlky. Je to živé dieťa , viem to o ňom a viem triezvo zhodnotiť jeho správanie. Od začiatku školského roka od učiteľky nepočúvam nič iné , iba to že s ním mám ísť k psychológovi. Vraj sa často deje , že keď je taký rozbesnený a tancuje skáče máva rukami tak nejaké dieťa udrie (OMYLOM) je veľmi citlivý a vždy sa aj rozplače lebo je mu to ľúto (to mám info od učiteľky) nedávno sa stalo že udrel omylom pri vystrájaní nejakého chlapca do krku, plakal ospravedlňoval sa mu a učiteľka ho ajtak nechala za trest sedieť samého za stolom zatiaľ čo všetky deti sa hrali. Pýtala som sa jej či mu mám dať akože sedatíva predpísať alebo ako si to predstavuje že budem postupovať pri 4+ročnom dietati. Poslala ma teda k psychologičke s tým aby sa ona vyjadrila že ako majú PEDAGÓGOVIA S 20+ROČNOU PRAXOU postupovať keď je takýto živý a ako ho majú v tej chvíli ukľudniť. Nepredstavujte si ho zase ako nejakú besnú opicu čo nič iné nerobí len lieta po triede a nevie si sadnúť na minútu, len miluje deti tesi sa z nich a miluje byť medzi nimi.
Teraz je vianočná zbierka pre seniorov do krabíc od topanok , niektoré možno viete. Do Edupage poslali aj zoznam vecí ktoré tam môžu byť.
Moja obsahovala nejaké vianočné dekorácie(pretože som videla ostatných rodičov ako to priniesli tiež) , 2 značkové parfémy vôbec z nich nebolo minuté strekla som z nich iba raz aby som vedela ako voňajú len teda nebola k ním krabička už , bonboniéru Lindt, 2 malé uteráčiky, telové mlieko a krém na ruky. Dnes mi to učiteľka vrátila po 2 dňoch so slovami že prepáčte ale tu je všetko zbytočné, nič z tej krabice nieje vhodné tak som jej povedala že veď toto ste poslali do Edupage a len sa usmievala a mykla plecami. Mňa sa to teda dotklo a už sa určite nebudem zapajat do žiadnych takýchto aktivít.
Nechali by ste dieťa v takejto škôlke kde z neho robia dementa a davaju tresty bezdôvodne?

Spravodlivé správanie učiteľky k živému dieťaťu?
tiika
27. nov 2024

Ta krabička je podľa mna fajn. Praveze si cením, že si sa do tej akcie zapojila, venovala tomu čas a snahu. Sú tam veci zo zoznamu, i keď nie všetko - to podľa mna nie je nejakou zákonnou predpísanou podmienkou 🙈 Nepoužívaný, i keď otvorený parfum by nevadil, zadarmo? môžu ho posunúť, snad lepšie ako ho vyhodiť.
Ucitelka nepovedala nič konkrétne na otázku, prečo z toho nič nie je vhodne. Je tam teda nejaký jej osobný problém s tebou. Čoho si si určite vedomá. Nerozumiem prečo by si sa teda nemala už do žiadnej akcie zapájať. Cítiš sa dotknuto, urazene?
Tvoje dieťa sa pri hre nekontroluje, obcas niekoho buchne. Pani ucitelka mu určite vysvetľuje, upozorňuje, teraz ho niekam na chvíľu posadila. Je to pre teba fakt také strašne a nepochopiteľne? Ty by si to ako riešila, ak nič z toho nezaberá? Nechala ho tak, do nemoty vysvetľovala, či ho nechala ďalej sa bláznov a ubližovať…? Ved po nom nekričala, netrestala ho, nebila. Podľa mna prirodzene a pochopiteľne nastavila hranicu, dala mu prestávku na ukľudnenie, úplne fajn zasiahla.
Ak by si možno tak vycitavo nereagovala, zrejme by ta ani nikam neposlala. Ale ty riešiš to, že ona sa snaží vôbec o nejaký poriadok a pokojnú, bezpečnú atmosféru. Preto asi ani ona nevie, čo ma robiť, keď ti to vadí.

danyelia
27. nov 2024

Nebudem sa opakovať, súhlasím s komentármi, že ,,chyba,, je skôr v Tvojom dieťati, nie v pani učiteľke...Rodičia často svoje nezvládnuteľné či rozmaznané deti (tým nemyslím konkrétne to Tvoje) ospravedlňujú tým, že sú len živé a veselé a tak - a biť iné deti nemôže ani omylom. Čo sa týka tej krabičky, otvorený parfém môže byť problém z hygienického hľadiska, vianočné dekorácie brali asi ako zbytočnosť, ktorú títo seniori (napr. v domove dôchodcov) nevyužijú, namiesto bonboniéry by boli lepšie nejaké dia keksy, ako aj bolo písané v tom návode, ostatné veci zobrať mohla - ale zase ak si dala niečo luxusné, možno im to prišlo ako zbytočnosť a prijali by radšej obyčajnú Niveu. My sme dali hrubé ponožky, vianočný hrnček, sprchový gél, čaj na dobrý spánok, krížovky s veľkými písmenami, balíček slaných krekrov, čokoládu a bolo to v poriadku...

miroslava21
27. nov 2024

Co sa tyka krabicky, nechapem co sa jej nepaci, niekto tam dava aj obycajne lacne veci privatnych znaciek zo supermarketov. To, ze ti tam chybalo nieco slane a nieco na zabavu, mohla ti povedat a doplnila by si. Je to len o ochote, mobla si predsa zabudnut. Takze ano, mam dojem ze to bolo naschval z jej strany.
Na druhej strane, spravanie syna treba riesit, tebe by sa tiez nepacilo keby bol tvoj syn udierany niekym inym. My tu nevieme uplne podrobnosti, to je uz je na vasom zvazeni

zuzanita1609
27. nov 2024

Je to normálne dieťa, ktoré sa blázni a pani učiteľky by nemali len sedieť, rozoberať "vek mamutov"a popíjať kafé 😏. Je to normálne dieťa, ktoré je živé bláznivé,či každé také treba prišpendlit ku kockám,aby sa ticho a bez pohnutia,bez slov hralo?

biba_18
27. nov 2024

len celkom nerozumiem tomu prečo nechceš ísť s malým ku psychológovi…

terezkaarthuramax
27. nov 2024

Na krabičke nevidim nič zle. Ved ten parfem si neoblizala ani nič..čo je na tom.nehygienicke...

A v niečom máš k synovi dobrý prístup
Stáva sa že aj dosprly stupi omylom.na nohu, narazí do mňa. Keď sa odpravedlni a je mu to ľuto je to pekne. Určite z neho nevyrastie nasilnik ako tu niekto napisal.

zuzanita1609
27. nov 2024

@terezkaarthuramax áno. Máloktorý dospelý sa ospravedlní. Toto nie je dieťa k psychológovi, určite nie. Len je živé a na to si majú pani učiteľky zvykať,keď pracujú s deťmi...

biba_18
27. nov 2024

@cyberk ale práve hyperaktívne dieťa by mala byť v rukách psychologa…

zuzanita1609
27. nov 2024

Keď sa dieťa ospravedlní,pri svojom blaznení, určite nie je zlé,je to proste dieťa. Panebože,od zvierat čakáme poslušnosť a pri deťoch rovno k psychológovi. Šibe ľuďom 🙄

akje
27. nov 2024

@autorka ahoj. Veru, tazko sa takto hodnoti. Ja mam dieta, ktore naozaj nechtiac ublizi a naozaj ma diagnozu. Ale od mala som musela byt pri nom, lebo svojou rychlostou a nevsimavostou aj sebe vedelo ublizit.. nielen druhym..
A o to viac bolo nutne sa o tom rozpravat. Aby NAHODOU neublizilo, ze treba davat pozor a ked ma okolo seba ludi, treba ist od nich dalej, nech chce urobit hocijaku otocku atd..
Ucitelkinu radu by som tym padom nepodcenovala, prave naopak, mala by som ju na zreteli, prave kvoli tomu, ze aj ty si mala podozrenie, a uvidis, ked nastupi do skoly. Tam sa naplno ukaze pozornost, sustredenie aj hyperaktivita.

V krabicke mi prislo ok 2 malé uteráčiky, telové mlieko a krém na ruky. Zvysok tiez nie.

biba_18
27. nov 2024

@zuzanita1609 autorka píše že má problém so sústredením - takže ja to na toho psychológa vidím…

zuzanita1609
27. nov 2024

@biba_18 je to živé dieťa,nie dieťa k psychológovi. Najradšej všetko "zaradiť",pritom možno len rado tancuje a ostané detičky to nechápu,nemo stoja vedľa.

biba_18
27. nov 2024

@zuzanita1609 poznáš ho? autorka píše že má problém so sústredením…

zuzanita1609
27. nov 2024

@biba_18 nepoznám,ale ľahko je zaškatulkovat všetky živé deti,keď pani učiteľky s nechuťou chodia do svojej práce,pani učiteľka v škôlke 😏. Poznám také panie,nie deti pre psychológa.

biba_18
27. nov 2024

@zuzanita1609 mám pocit že si jedna z tých čo pod slovom psychológ vidia strašiaka a hanbu na celú dedinu…

1martinka16
27. nov 2024

@nyusika aj keby to tak bolo veci ktoré niekto nepoužije už nemôžu ďalej poslúžiť? Ci bomboniera lind alebo z lidlu alebo trápna Milka čokolada je to podľa mňa jedno ľudia o ktorých na vianoce nikto ani len nezákonné sa potešia každej maličkosti a ak to mňa zbaví veci ktoré nevyužívam a ich poteší co je na tom zle?

autor
27. nov 2024

@biba_18 ja ten pocit ale nemam, to mi povedala učiteľka. Že keď sa niečo učia a potom sa ho na to opýta, tak nevie odpovedať. Keď sa doma učíme písať čísla napríklad tak ma normálne počúva sústredí sa a snaží sa to spraviť tak ako som mu povedala. Sú veci ktoré ho bavia a zaujímajú a sú veci ktoré nie. A to mi povedala aj ona , že niektoré veci vysype tak z rukáva že sa nestaci čudovať a iné vôbec nevie a nezaujíma ho to. Tak to bude mať aj na základnej škole aj na strednej aj na vysokej a tak to ma aj každý jeden dospelý človek. Mňa tiež baví práca s luďmi a nebaví ma sedieť v kancli a trpim pritom zdochinam za živa a nejdem kvôli tomu k psychologovi , bavia ma jazyky nenávidela som a nevedela som matematiku mohla som mat aj 30hodin doučovania mesačne. Z matematiky večne reparáty a z jazykov jednotky. A tu som .. zdravá šťastná ešte sa mi aj darí.

zuzanita1609
27. nov 2024

@biba_18 nie,len si pamätám takú pani učiteľku v škôlke a tiež som to riešila,ale mala som vtedy asi 17rokov. Sestra živého mladšieho brašku,pritom je teraz normálny človek, ktorého tiež učiteľky v škôlke zaškatulkovali,len preto,že bol "živý" 😉

michaela329
27. nov 2024

A prečo sa tej diagnostiky tak bojíš? Ak je všetko v poriadku, nič sa nezmení a budeš mu musieť dohovárať - lebo neexistuje, aby "omylom" mlátil deti, raz naratrafíš na rodiča, ktorému vykypia nervy. Ak problém je, naučíte sa s ním pracovať a aj učiteľka dostane k synovi pokyny. Lebo teraz je v škôlke, ale v škole už budú viac trvať na diagnostike, tam už pôjde aj o výkon a vy zbytočne stratíte čas kvôli hlúpym predsudkom.
A mimochodom, deti sa často ospravedlňujú automaticky, pretože vedia, že sa to očakáva.

stanislavicenka
27. nov 2024

@autorka
Ja nechcem byt zla, ale aj neumyselne udretie je udretie. A ked sa to aj opakuje, mas ho usmernit.

autor
27. nov 2024

@biba_18 odpoveď od terapeutky ku ktorej chodil na terapiu hrou.

michaela329
27. nov 2024

To nie je odpoveď diagnostika 🤦

biba_18
27. nov 2024

@michaela329 presne tak, aj mne povedal triedny že na syna potrebuje manuál 😂

michaela329
27. nov 2024

@biba_18 a nie je na tom nič zlé 😀 Tiež som rada, keď dostanem vyjadrenie odborníka a dokážem efektívne smerovať svoju činnosť.

autor
27. nov 2024

@stanislavicenka takže ty ak behom 3 mesiacov omylom šlapneš jednej kolegyni na nohu vo výťahu , druhú buchneš lakťom keď bude stať za tebou a neuvidíš ju a do tretej narazíš na chodbe keď sa budeš ponáhľať do kancelárie vyhľadáš psychológa áno?

biba_18
27. nov 2024

choď ku školskej psychologičke ktorá má skúsenosti s takými deťmi. neviem čo si riešila s terapeutkou ktorá robí terapiu hrou, aké má vzdelanie a na aké správanie sa špecializuje, ale aj pre tvoje dieťa bude lepšie ak bude mať odborné vedenie - hoc aj celý prvý stupeň a kľudne občas aj neskôr, lebo ak má problém so správaním z akéhokoľvek dôvodu - môžeš mi veriť, že čím bude starší tým viac mu budú deti dávať s5-nú vazby a aj ho za to šikanovať…

stanislavicenka
27. nov 2024

@autorka nie, ja som dospela, a z toho opisu by som povedala, ze roztrzita🙂. Ale stale je to skutok, kde mozes niekomu zlomit ruku, ci porezat prst, ale vlastne je to v poriadku, lebo to nebolo umyselne😉

autor
27. nov 2024

@biba_18 školskú psychologičku nemajú.

ivuska027
27. nov 2024

Autorka tak strašne sa zamotavas do toho, aby si obhájila svoje dieťa, že si celkom zabudla, že sa nejedná o teba a tvoje ego, ale o dieťa. Navštív cpp a uvidíš. Čoho sa tak veľmi bojíš? Tie centrá sú presne na to. Ver mi, ak učiteľka upozornila na správanie dieťaťa, je to len vrchol ladovca. Je v záujme dieťaťa, aby ste dospeli k vysledku. Či potom budeš o 2 roky písať, ako s ním triedna škole nevládze, ako sa mu v škole nedarí a vyrušuje, prípadne má zlý prospech. Zase bude na vine učiteľ?
Na diagnostiky máš ísť, aby si pomohla svojmu dieťaťu, nie aby si bojovala proti celemu svetu so sedemhlavym drakom. Nehľadajú žiadne sprisahanie v učiteľke, skôr to ber ako dobre mienenu radu.

biba_18
27. nov 2024

tak na cpp podľa spádu…