icon

Stále sa meniace učiteľky v súkromnej škôlke: Ako to riešiť?

lenka0078
13. jan 2025

Dobrý deň chcem sa spýtať či je tu niekto, kto má ten istý problém ako ja. Dcéra mi chody do súkromnej škôlky a stále sa im tam menia pani učiteľky. Tie čo tam boli od začiatku na ktoré bola zvyknutá sú už není potom bola ďalšia asi 2 týždne a zasa je preč 1 s toho odišla pretože rodičia sa sťažovali na jej prístup k deťom 🤦 bola nepríjemná.... Ráno tam dáme dcéru sú tam 2 učiteľky na obed je tam zasa iná stále sa tam striedajú je to hrôza každú chvylu je tam niekto iný. Dcéra mi už odmieta chodiť do škôlky plače, hádže sa o zem. Keďže mali pridelené aj svoje 2 učiteľky a zasa tam je písaná iná na stránke a rodičov ani nikto neinformuje a najhoršie je že tam zasa hľadajú nové pani učiteľky takže neviem potom kde je chýba či vo vedení či kde ... Viacero rodičov sa sťažuje ale zatiaľ sa nič nevyriešilo.... Neviem či by nepomohla nejaká petícia alebo tak....

Strana
z2
lianka123
13. jan 2025

@lenka0078 treba odist, lebo meniace sa ucitelky - zle vedenie

eliska13
13. jan 2025

@lenka0078 vždy je ráno jedna a poobede druhá.Moje deti mali každý rok aj 3 ucitelky

lenka0078
autor
13. jan 2025

@eliska13 Áno ale od Septembra sa ich tam vystriedala už fura. Viem že sa stredaju že ráno a potom poobede ale myslím to tak že už ich mala ale desať. Nejaká príde a po 2 týždňoch už je tam zasa nová... A dieťa si zasa zvyká

tahomi
13. jan 2025

Ale peticia na co? Nikoho nemozes donutit zostat v zamestnani, nech je dovod odchodu akykolvek 🤷🏻‍♀️
V zasade bude ale problem vo vedeni skolky, evidentne tam tie ucitelky spokojne nie su a po kratkej dobe radsej odidu.

nynia
13. jan 2025

Pomoze len odist, peticia nic nevyriesi ak nahodou ucitelky nie su spokojne s vedenim, platom alebo ktovie cim a preto odchadzaju nikto ich nemoze nutit ostat a deti same nemozu byt. 🤷🏻‍♀️

danyelia
13. jan 2025

Neviem, no skôr by ma trápilo, že sa kvôli tomu moja dcéra hádže o zem... 🙄 Áno, chápem, že deti sú rôzne a môže to byť pre nich problém, ale neviem, či petícia niečo vyrieši. V škôlke je asi nejaký problém, u nás bola raz pani učiteľka v nemocnici, potom jej ochorelo dieťa, potom sa spájali triedy kvôli chorobnosti detí, potom druhá odišla na pracovný pobyt - a v triede bola stále iná. Mojim deťom toto napríklad nikdy nevadilo. Skôr by som sa snažila ,,naučiť,, dieťa, že môže prísť aj iná p.učka, že ju niečo nové naučí, zahrá sa s nimi nové hry, nejako ich ,,obohatí,, - že to nie je žiaden strašiak - nový človek v ich živote.

lenka0078
autor
13. jan 2025

@lenka0078 Myslím si že keď tam majú napísané svoje učiteľky 2 na triedu tak tam majú byť a nie že je tam s nimi niekto iný a stále sa im tam menia nové pani učiteľky .. No máte pravdu asi tu bude vedením... Jediné riešenie je asi preložiť dcéru do inej školky aby bola kľudná a chodila do škôlky s radosťou a tešila sa na pani učiteľky

kavasmliekom
13. jan 2025

@lenka0078 a nemôžu to byť praktikantky? Naša škôlka je taká tá hlavná, kde chodia na prax z celého mesta. Moje deti za dva roky poznajú vsrtky mená všetkých učiteliek. A keď ideme po meste a vidí nejakú mladú, hovorí, to je moja učiteľka a ja ju ani nepoznám. 😄

lenka0078
autor
13. jan 2025

@kavasmliekom áno mali tam 2 a to bolo minulý rok. Teraz ešte nie lebo riaditeľ to vie vždy povedať dopredu keď majú aj v družine u detí bola 1

lienka9
13. jan 2025

@lenka0078 u nas to bolo v sukromnej tiez tak.syn to tazko znasal,ale my sme tam boli len rok,potom nastupil do statnej.v sukromnej mal zachvaty placu,v statnej sa to ovela zlepsilo a podla mna prave aj tym,ze boli stale dve rovnake ucitelky.ako proti tomu bojovat,asi len tak,ze sa rodicia spojite a vyjadrite sa nejako oficialne.peticiou,listom...
Ci to vedenie bude akceptovat,alebo s tym nieco spravi ,pri sucasnzch poctoch ucitelov,tazko povedat.potom uz len zmena skolky

lenka0078
autor
13. jan 2025

@lienka9 za tú petíciu by bolo viacero rodičov.. veď predsa ide o naše deti a škole by malo na názore rodičov tiež záležať si myslim

1ryba
Odpoveď bola odstránená
colsami
13. jan 2025

@lenka0078 ale co vam ta peticia realne zmeni a pomoze? Pochybujem ze budu riesit primarny problem, preco je tam taka fluktuacia zamestnancov. Vedenie o tom musi vediet a evidentne na to kasle. Alebo nema paky. Povedia - nemozeme zakazat ucitelke ze da vypoved. A ak da vypoved, musime brat novu. A takto dookola. Ci sa to deje raz alebo 10 krat do roka...

Akoze drzim palce, jasne ze to nie je prijemne, ale som skepticka ze nejaka "peticia" tu ako nieco vyriesi. Ja byt Tebou a prekaza mi to, dieta uz je v druhej skolke.

yoxinka
13. jan 2025

@lenka0078
Z mojej skúsenosti so sukromnými škôlkami a školami tam ide primárne o jedinú vec a tou je zisk (česť výnimkám). Nie o vzdelanie, nie o deti, nie o nejaké vízie či zmeny, iba zisk. Petícia ti absolútne nepomôže. Odíjdete vy, prídu iní. Veľká fluktuácia učiteľov znamená blbé podmienky (poznám viaceré učiteľky a asistenky, ktoré sa vyjadrili, že v živote už nechcú pracovať v súkromnom zariadení). Ďalší problém je dramaticky málo učiteľov a prijíma sa hocikto. V našej škôlke bola baba, pri ktorej som naskutku nepochopila, prečo to vlastne robí, lebo bolo zjavné, že ju to nebaví a ani nijako k tej práci neinklinuje. Je to paradox, ale tam dostávajú tiež smiešne prachy a musia robiť všetko … preto im tam nikto nechce pracovať. Keby sa tu niekto do mňa chcel pustiť, deti mi chodili do troch rôznych súkromných škôlok a dvoch súkromných škôl aj do klasických štástnych zariadení, takže skúseností mám habadej.

didi2102
13. jan 2025

@lenka0078 ja teraz riešim problém v súkromnej škôlke iného charakteru, tiež sa tam za posledný rok vystriedalo xyz ľudí, v súkromnej škôlke vám nepomôže nič ako mi dnes vykročila pani riaditeľka - majitelka je to jej škôlka a ona si môže robiť čo chce

michaela329
13. jan 2025

A petíciou chcete konkrétne meniť čo? Veď tam je očividne problém vo vedení, keď je vysoká fluktuácia.

lenka0078
autor
13. jan 2025

@michaela329 Áno viem ale nemá to dobrý vpliv na tie deti keď sa tam stále menia.... A posledná pani učiteľka ktorú si obľúbili v triede tu preložili do 2 triedy a nechápeme ani prečo nikto nám nič nepovie

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
michaela329
13. jan 2025

@lenka0078 ale to nerieši petícia. Daj dieťa do inej škôlky, pretože tam očividne niečo nie je v poriadku. Ak niekde riaditeľ nevie pokryť svoju činnosť kvalifikovanými ľuďmi, tak ja by som tam dieťa nenechavala.

lenka0078
autor
13. jan 2025

@1ryba to je asi jediné vhodné riešenie danej situacie

nikaeli
13. jan 2025

@lenka0078 ktovie aké sú tam podmienky. Moja sesterka sa po VŠ pre elementaristky zamestnala v súkromnej MŠ. Asi po mesiaci mi volala, či aj ja (učím v špeciálnej MŠ) umývam po obede riad, keď deti spia a či poobede zmývam podlahy a umývam wc. Že od nej to majiteľka vyžaduje, lebo nemá upratovačku. Stravu im dovážali nabalenú v krabičkách, veľakrát už chladnú a ona aj a s kolegynkou nakladali jedlo deťom na taniere a ohrievali v mikrovlnke. Za mňa pri počte detí 20 čisté psycho. Opýtala som sa jej, či má kumulovanú funkciu a príplatok za kuchárku a upratovačku. Odpoveď je asi jasná. Už tam neučí......

lenka0078
autor
13. jan 2025

@nikaeli my tam máme kuchárky a aj upratovačku takže v Tom problém nebude 😉 ale jasné veď to by každý odišiel odtiaľ hrôza

mogaa
14. jan 2025

@lenka0078 a petícia by čo vyriešila? veď ide o súkromnú škôlku, tam si majiteľka vyberá zamestnancov, rovnako ona ich ako prijíma, tak s nimi ukončuje PP.....

alzbetsl
15. jan 2025

@lenka0078 áno, treba zmeniť škôlku. Tiež sme zažívali to, že dcéra každé ráno vystrajala a nechcela ísť do škôlky. Po výmene škôlky, sa všetko vyriešilo.

lauricka
15. jan 2025

@lenka0078 je to súkromná škôlka, čo im chcete diktovať? Keď petícia? A čo s ňou by ste dosiahli? Ťažko. Jednoducho, je to pre vás znamenie, že tam niečo nie je OK. Je to súkromná škola a vy sa rozhodujete kam dáte dieťa a komu budete dávať svoje peniaze a za aké služby.

taktotedanie
15. jan 2025

@lenka0078 dieta by som v takej skolke nenechavala darmo , ze sukromna
Aj v mojom okoli som si zistovala situaciu v sukromnych skolkach a naozaj su tam dve kde sa striedaju takto ucitelky dokonca “ucitelky” to niesu , kedze vzdelanie na to nemaju, zaskakuju dokonca rodinne prislusnicky danej “ucitelky”
Pre dieta je to dolezite , tam zlyhava vedenie skolky

maya_hi
20. jan 2025

@lenka0078 v sukromných škôlkach sú učiteľky väčšinou veľmi zle platené a často na nevýhodné zmluvy. Takže preto to tak je... a očividne to tam tak aj bude 😐

maya_hi
20. jan 2025

@nikaeli potvrdzujem, zažila som podobné 😑

adkoalauri
21. jan 2025

Lebo sú väčšinou viac neplatené ako platené a odchádzajú. V štátnej si to dovoliť nemôžu, rodič by mal sledovať a popýtať sa pred tým,ako dá svoje dieťa do zariadenia.

Strana
z2