Stravné počas letnej prevádzky
Pekny vecer. Dnes nam prisiel mail ohladom prevadzky skolky v lete. Za pobyt v MS sa plati za cely mesiac bez ohladu na to kolko dni tam dieta stravi (to akceptujem, tak to mame aj pocas skolskeho roka). No to iste chcu spravit aj co sa tyka stravneho, ze zaplatime za cely mesiac bez ohladu na to kolko dni bude dieta v skolke a z obedov sa nebude dat odhlasovat, lebo stravu budu dodavat z externeho zdroja. To uz mi pride nefer, preco by som mala platit za stravu ked tam moje dieta nebude? Myslite ze nam to mozu prikazat alebo sa mozeme ohradit? Dakujem.
Ako rodičovi mi to platenie nepríde fér, ale zase z ich strany ak si to vezmeš, oni musia dopredu podľa počtu detí objednať potraviny, či stravu.
Potom sa im sa im kopec detí deň dopredu odhlási, príde ich málo ako píše @midka a škole zostanú nazvyš potraviny. Prípadne ak berú stravu z externého zdroja majú dopredu s dodávateľom už dohodnuté presné počty obedov a tiež im to pozostáva a nebude to preplatené.
Lenže zase keď príde obed pre 20 deti a v skutočnosti tam bude detí 5, 15 porcií vyhodia? Tiež mi to nepríde logické.
Ináč zvláštny prístup moja chodí do špeciálnej dss a platím všetko tak , že do 10 v mesiaci mi príde koľko tam bola dni a koľko musím zaplatiť a nikdy nebolo tak že by sa nedalo odhlásiť a to fungujú aj čele keto ja by som sa ohradila
Moj chodi do sukromnych jasiel a jedlo im nosia kazdy den. Do 8mej ho viem odhlasit a v ten den neplatim. Nevidim dovod zajednavat jedlo na mesiac vopred.
Ináč zvláštny prístup moja chodí do špeciálnej dss a platím všetko tak , že do 10 v mesiaci mi príde koľko tam bola dni a koľko musím zaplatiť a nikdy nebolo tak že by sa nedalo odhlásiť a to fungujú aj čele keto ja by som sa ohradila
@andrejka1974 áno, ale tu ide o externe obedy a nemá kto riešiť odhlasky.A nebudú im voziť 7 obedov, ale je to dosť neštandardné platiť za niečo čo nechcem.Asi nemali inú možnosť a pristúpili na to.
Nevieme ako dohodli s dodávateľom jedla. U nás bežne bolo prihlásených 20 deti a potom prišlo 5-6. Pre toľko deti sa nevyplatilo tam mať 2 učiteľky, upratovačku a ešte 2 kuchárky
U nás tiež v letnej prevadzke tak ohlásia ze zaplatiť obedy za cely mesiac, a len keď tak prísť pren, odhlásiť sa nedá. Proste s tým súhlasíš lebo musíš 🤷♀️
U nás je to rovnako, ale dôrazne na to upozorňovali už keď zbierali prihlasovanie na leto. Snažia sa o to, aby prihlásili len deti, ktoré tam reálne budú. Aby neboli zbytočne blokované učiteľky v čerpaní dovolenky a škôlka poloprázdna.
U nás je to upravené na týždne. A je to v poriadku. Len sa na to musíte pozrieť z pohľadu plánovania a financovania stravy (nákup potravín, skladovanie...) a nie zo svojho 😏 Materská škola nie je zariadenie s celoročnou prevádzkou. Ak chceš aby bolo, pri najbližšom štrajku učiteľov ich choď podporiť. Do školstva sa tak dostane viac peňazí, bude na viac pracovných síl a možno sa dopracujeme aj k prevádzke 12/365. Niektorí rodičia by to veru využili. Už dnes je z toho pekný holubník a "úschovňa" detí 😏

jasne, ohradit sa mozete,, vacsinou je to kvoli tomu, ze mamicky poprihlasuju deti na leto do skolky,, oni nastavia rezim - dovolenky, ucietelky a potom sa stava, ze je v triede 5-6 deti namiesto 20, u nas takto zvysili mesacne skolne z nejakych 20 na 80€ prave kvoli tomu, aby si to tie maminy rozmysleli, ci naozaj potrebuju skolku, alebo nie,,,,