icon

Štvorročný syn všetko chce

15. máj 2022

Máte skúsenosti s tým, že deti všetko chcú? Zakaždým keď prídem domov z práce, alebo príde niekto iný hneď vybehne "čo si mi doniesla". Vysvetľujem do nekonečna, že to nie je pekné a nepatrí sa to napriek tomu stále čosi pýta. Do obchodu ho nejako často nebrávam, ale keď ide vždy by chcel nejakú hračku.. Nejaké extra cirkusy nerobí, neplače, ale stále niečo pýta. Už mi to trošku lúska nervy, ako ho to odučiť?

diamond007
15. máj 2022

Je pravdepodobné že často u vás návštevy niečo nosia. Ja by som to zatrhla či babky či dedkov nech nič nenosia. V obchode mu vysvetlila že to stojí peniaze a že máte toho doma veľa. Deti sú také, ale keď od návštevy vyslovene pýta tak to bude tým že je zvyknutý od mala dostávať od navstev

autor
15. máj 2022

@diamond007 áno je pravda, že väčšinou sem niekto niečo donesie, či už sladkosť alebo nejakú drobnosť, tak toto teda stopnem.

simsalabim
15. máj 2022

Myslim, ze je v tom veku normalne. A na otazku Co si mi priesla? som zvykla odpovedat - Pekny usmev.

autor
15. máj 2022

@simsalabim
@simsalabim ja mu občas poviem, že sladkú pusinku vtedy schytam "fuj nechcem" 🤣 a občas sa ho opýtam " a ty si mi čo priniesol?"

martul
15. máj 2022

@simsalabim ja som vždy povedala ,,maminku, ktorej si chýbal a ľúbi ťa "😁

sense
15. máj 2022

Aj moja všetko chce a to ma už 9 rokov, ale vie aj to ze nie všetko čo chce dostane. Ale teda nepýta od nikoho a ani nepýtavala od návštevy ze co si mi doniesla. A keď sa pýtala co som jej doniesla z prace, keďže som jej občas niečo doniesla tak som jej povedala ze seba...

hipuska
15. máj 2022

Ja by som tiež z toho nerobila vedu. Je to primerane veku. Nekrotila by som dieta. Čo sa týka návštev, nech odpovedajú oni čo doniesli. Podľa mňa, v domácnosti, kde je dieta, sa patrí niečo doniesť. Maličkost. Nemusia nosiť sladkosti, môžu nosiť ovocie. Aj jedno jablko. Ja som dospela, a tiež som zvedavá, že keď k nám niekto príde a má veci pre nás, že čo to je. Zo slušnosti sa samozrejme nepýtam. 😆 Čo sa týka obchodu, pred obchodom/doma by som povedala, môžeš si vybrať 1 cukríky, 1 sladkosť...hračky nie! A ak by pýtal hráčku, povedala by som raz. Dohodli sme sa, hračku nie. Buď si vyberieš sladkosť alebo nič. A povedala by som to raz. A aj dodržala. Kto ide s dieťaťom do obchodu, musí s takýmto správaním proste rátať. A každé dieťa je iné. Moje staršie všetky chodili z obchodu s rozkom. To som bola na seba hrdá, aká som ja skvelá mama, že žiadne scény...no a moje posledné dieťa ma veľa cvičí v pokore....uz bolo aj take, že som ho ťahala za nohu z obchodu..

januska12323
15. máj 2022

Veď to je normálne, mňa sa naši pýtajú co som im doniesla keď som na výlete a to majú dávno 4 roky za sebou. 😁

katkaseiner
18. máj 2022

Ja mám 6rocneho už školáka a je to veľmi podobné. Do obchodu ho nosím veľmi málo (cca od korony fakt minimum) a on stále by hračky kupoval i keď v reále sa s nimi ani nehrá. U nás na toto naučila babina - takže mu oznámim že ak babi kúpi, mne je to jedno, ale ja som dnes došla pre mlieko a rožky (napr) a Max mu kúpim niečo sladké, nanuk či žuvačky...ale pravdaže len jedno. Ja vždy pred obchodom oznámim že som doniesla peniaze len na to čo je napísané na nákupnom zozname 😉😊

katkaseiner
18. máj 2022

@hipuska úplne súhlasím...ja som pred koronou kľudne chodila s deťmi do obchodu s tým že sa mi hodili o zem...a čo? Verím že kto si tým prešiel, pred tým sa hanbiť nemusím. Každé dieťa (jasne tie perfektné nie) si tým prejde

jerrz
22. máj 2022

To vážne ti toto lezie na nervy? Moj to robí tiež, zakaždým keď ocko príde z roboty, mne sa to zda také detské ba dokonca milé. Dodnes si pamätám že keď prišla moja mama z práce, moja prvá cesta bola do jej kabelky a vždy daco malinke pre mna mala haha. Dakedy aj nie ale to malo kedy.
My to riešime tak, že napr sa mu kúpi sacok cukrikov a vždy mu ocko teda dá 1 cukrík keď príde a je spokojný. Ja to beriem ako normálnu vec, vyrastie z toho, prejde to ...Je to len obdobie zas podľa mňa... Netreba z toho robiť vedu.