icon

Sú všade na dedinách škôlky v lete len 2 týždne?

brna1989
5. aug 2019

Ahojte maminy,idem sa spýtať,bývali sme v meste,bude rok ,čo sme na dedine.starsi syn 5rokov chodí do škôlky do mesta,kde máme cez prázdniny prázdninové škôlky plne 2mesiace.avsak tu na dedine je škôlka len 2tyzdne z dvoch mesiacov .
Ostala som prekvapená,vôbec som netušila ,že na dedinách to takto chodí.mam totiž 4mesacnu dcéru a rozmýšľali sme ,kde ju dáme do škôlky,keď bude mať 3roky a táto info ma zarazila,že škôlka funguje v lete len 2tyzdne.nrnemam babky k dispozícii a toľko týždňov voľná v lete nepripadá do úvahy.je to na všetkých dedinách takto?dakujem

Strana
z7
vevesh
26. aug 2019

@stela01 na skolkaroch davali pozor starsi surodenci alebo bratranci a sesternice vtedy. Ale je mi jasne, ze doba sa zmenila...

stela01
26. aug 2019

@vevesh určite, nie každý má veľkú sestru či brata nie to ešte sesternice celkovo fungovanie je iné deti v meste deti na dedine .....

6mia6
26. aug 2019

@vevesh napr u nás sú deti vekovo 10,7,7,5,3 takže ešte celkom slušná škôlka.
Môj brat ma o 6 viac ale teda nestrazil ma ani za tých komancov. 🙈 To by dopadlo

siska53
26. aug 2019

@vevesh no teda my sme.fungovali systemom babky na striedacku s rodicmi.. po skole od 4.tr.som.mala.klucik, ale cez prázdniny ma nechali samu az ako piatacku a ako siestacka som.uz byvala.aj sama.so sestrou..
Skor nie, nasi sa bali, mala som problem ao zamkou plus ohrievanie na plynovom sporaku mi nedovolili skor..

vevesh
26. aug 2019

@siska53 ja som uz od 8 varila sama nedelne menu, tak u nas nebol problem. Ale v okoli v bytovkach po vacsine ostavali same deti na tych 5-6 hodin ( rodicia sli na 5 do prace, deti stavali okolo 8-9tej a do nejakej 13tej sme boli deti same , dokym prisiel nejaky rodic domov, ktory uz dozrel, ked sa nieco stalo..). Zase bol iny system, iny zvyk a ine susedske vztahy ako dnes...

stela01
26. aug 2019

@vevesh že nedeľné menu .
💪🏻
To som ja nemala este ani sajn o nedeľnom menu .

siska53
26. aug 2019

@vevesh tak to si dobrá, ja som nevedela ani chleba odkrojit..mala.som.strach z noza..mame.som.pomahala, ale s inymi vecami..

6mia6
26. aug 2019

@vevesh @vevesh že o 8-9 to je môj sen odkedy mam deti. Keď vstávajú 6.15 už spia dlho. 🙈😄

lumka333
26. aug 2019

U nás nie je škôlka vôbec cez prázdniny. U vás aspoň 2 týždne😉

kulumulu123
26. aug 2019

@brna1989 vacsinou skoro vsade su sukromne skolky a do Vela a nich SA da dieta prihlasit Len na Leto Len to nie je zadarmo. Alebo denne tabory ktore funguju ako skolka tj rano tam dieta pride poobede ide domov tiez to nie je najlacnejsie. Alebo opatrovatelka popripade nejaka Mila Pani susedka na dochodku ak bude ochotna... U nas me skolka tiez iba 2tyz cez leto

Strana
z7