icon

Súkromná škôlka a príspevok na súkromnú škôlku

romcix213
19. aug 2022

Ahojte baby, potrebovala by som radu ohľadne sukromnej škôlky, príspevku a týchto vecí,na Upsvare mi nezdvíhali a letieť tam nemôžem hocikedy kedy chcem....preto sa vás chcem spýtať máte s tým niektorá prosím skúsenosť?

Ďakujem ❣️💪

belllinka
19. aug 2022

@romcix213 aky prispevok myslis?

andrejka1974
19. aug 2022

@romcix213 nie je žiadny príspevok na súkromnú škôlku ani na statnu

matkahelka
19. aug 2022

@romcix213 pozeram, ze dieta este nema 3 roky. ten prispevok je namiesto rodicaku. tlacivo ti daju na upsvar, potvrdit v skolke, ktoru dieta navstevuje. nebudes dostavat rodicak, ale skolka bude prispevok posielat priamo skolke.

lucimax
19. aug 2022

@romcix213 ak dieťa nemá ešte 3r, pravdepodobne dostávaš rodičovský príspevok. Väčšina súkromných jaslí si mesacny poplatok stanovila práve tak, aby cely rodičak sa rovnal práve tomuto mesačnemu poplatku a nazývajú to "prispevok". Ak už dieťatko malo 3r, o žiadnom príspevku na sukr. škôlku som zatiaľ nepočula.

matkahelka
19. aug 2022

@lucimax jasle stoja daleko viac ako je prispevok. plus mimo sa plati este strava.

matkahelka
19. aug 2022

@lucimax napriklad

lucimax
19. aug 2022

@matkahelka ano, pravda, záleží od konkrétneho mesta.

romcix213
autor
20. aug 2022

@belllinka neviem,viem že známa to riešila keď jej malú nevzali ale s mužom si to podelili na polku takže to zvládli aj bez príspevku,neviem ako sa to presne volá, zdá sa mi že príspevok na starostlivosť o dieťa
@andrejka1974 ja mám informácie,na štátnu viem že nie ale na súkromnú dávajú
@matkahelka presne toto som potrebovala vedieť ❤️ Ďakujem...od 5.9. nastupujem do práce ale výplata mi príde neskôr ako mám platiť za September preto som to potrebovala nejako prekryť
@lucimax no malý má 3roky v októbri skoro na konci a škôlka do ktorej som ho dala si dáva 300€ s tým že tam je všetko, už aj strava proste všetko,no a nastupuje tam len preto že ja som sama teda, malý má otca,samozrejme sme sa dohodli že pôjdeme na polovicu ale aspoň tie prvé mesiace kým budem mať niečo navyše,žijem s maminou ale potrebujem sa už osamostatniť a tak,keby ho vzali do štátnej súkromnú by som neriešila ale v okolí som poslala žiadosti a nikde z 14stich žiadosti ho nevzali

kris_tin257
20. aug 2022

@matkahelka nás v Bratislave stala 349€ + strava čiže záleží asi ako kde, my sme dali malého v 2 rokoch do škôlky a rodicak to celé pokryl

loginexistuje
20. aug 2022

@romcix213 naco to chces robit nic tym nevykryjes za dieta dostavas RP a v novembri ti pride posledny krat prispevok na starostlivost je nizsi ako vyssi RP a kym ti RP odnimu a schvalia ho mozes mat mesiac dva bez prispevkov

loginexistuje
20. aug 2022

a prispevok sa aj tak poslytuje len do troch rokov potom uz nie

belllinka
20. aug 2022

@romcix213 nemozex poberat rodicak aj prispevok. Rodicak je vyssi, cize ziadny prispevok ani neries. Ten sa oplatil kedysi, ked bol rodicak nizsi

romcix213
autor
21. aug 2022

@loginexistuje ja dostávam ten nižší,v podstate asi 10€ navyše od toho príspevku na tú škôlku

romcix213
autor
21. aug 2022

@belllinka no,ja som sa aj s malého otcom zhodla na tom že radšej budem mať rodičak, zaplatíme to spolu na polovicu ako dať všetky peniaze kým mi príde výplata vraziť do škôlky

aleksandra1
15. feb 2023

@andrejka1974 je. Doštudujte si to skôr, než tu niečo napíšete.