Súkromná škôlka Besst v Trnave
ahojte maminky, nemozem najst ziadne recenzie na tuto sukromnu skolku a skolu. po viacerych problemoch v skolkach sme tam prihlasili syna ale chcela by som vediet ci to stoji za tie nie male peniaze, uz pri podpise zmluvy sa nam zdali trochu viac pro financne orientovani tak teraz neviem, nechcela by som dalsie problemy a zase menit skolku ci skolu 😒 zaujima ma hlavne ci maju naozaj iny a taky skvely pristup k detom ako vravia, ten ich anti sikanovy system a ake su tam ucitelky.... dakujem
@mareli a mas pocit,ze ucitelia maju k detom respektujuci pristuip? A este prosim ta k tym uniformam - su povinne? Aktivity zneju fajn, neviem porovnat ako je to v statnych a sukromnych skolkach,nemam zo ziadnymi vlastne skusenosti. Co viem z roznych skusenosti,tak sa nasli sukromky,kde boli ucitelia lahostajny k detom a naopak som uz aj pocula o vybornych statnych skolkach,kde bol vynikajuci pristup. Takze vsetko je zase o ludoch,ako maju radi svoje povolanie. Som rada,ze si spokojna a dakujem za info aj tebe!
@mareli plavanie, tanecny kruzok, jazyky, besiedky maju aj v statnych skolkach. suhlasim s @fliacik0103 ze pristup si clovek platit nemusi, najdu sa aj na beznych skolach, skolkach skveli ludia. mne jednoducho nesadla skola, skolka, pchanie sa detom do zadku, nezmyselne poplatky za DRAHE vylety, atd. o skole ani nehovorim. a ze je sukromna a poplatky su ake su, ano, ale zapisne je dost vysoke, co im nestaci 50 eur? musi to byt 150? preco sa musi platit skolne trebars cez prazdniny, ked tam dieta cez prazdniny mozno ani neni? toto je tahanie penazi z rodicov. a ano, je to tam snobske. kto tvrdi opak, tak klame sam seba. aj zmena vedenia, boze sak tam to funguje tri roky pomaly a uz sa asi tri krat vymenilo vedenie. hlavne uz tam je tretia ci stvrta riaditelka skoly. tiez o niecom svedci.
no nazor mame kazdy iny, ja uz nie 🙂 nikdy.
tak u nas na okoli v seredi ani prilahlych dedinach nie je skolka, ktora by ponukala opisane aktivity zadarmo. a dokonca maju problem aj s tymi besiedkami a vystupeniami. podla toho ako sa rozpravam s inymi mamickami. a neviem tiez o nijakej bilingavalnej statnej skolke tu na okoli. takze ja samu seba neklamem. nie kazdy musi byt snob, ak ma dieta v sukr. skolke ci skole. a naopak snobi sa najdu aj medzi rodicmi v statnych. o tom to urcite nie je...
trochu prehanas s tym pchanim sa do zadku detom... vela rodicov by chcelo detom dopriat takuto skolku a ale samozrejme financne je to nakladne. len sa mi nepozdava, ze ak to niekto nezvladne, tak potom zacne hladat nejake zakerne dovody, ze preco ta skolka nie je dobra...ale to bolo na SK vzdy, ludia sa cez prsty pozeraju na sukromne skolky, skoly, kliniky, doktorov atd...
od skolskeho roku 2011/212 vtedy sme tam nastupili my, tak funguje vsetko ako ma. a viem ze skolka zacala v skolskom roku 2010/2011, ale to bola len jedna trieda, skusali ten montes.system, bola tam ina riaditelka. potom cez prazdniny prebehli zmen vo vedeni, ked sme nastupili my, bola uz ina riaditelka. ale vsetky zmeny co nastali a co sme pocitili, boli len k lepsiemu.
uniformy pre skolku povinne nie su. myslim, ze predskolaci by mali uz mat ale len tie polokosele. v skole uz su povinne. deti tam vacsinou vidim v tych polokoseliach z uniformy. ja uniformy schvalujem v skole, a jasne ze je to polozka, ved su to kusy oblecenia a potrebujes ich potom viac, ked to dieta bude nosit denodenne. viem ze su tie polokosele, vesticky, pulovriky, mikiny, tusim aj saka...
ucitelia ako t vidime my, maju skveli pristup, venuju sa detom, vsimaju si ich, podporuju ich, je tam prijemna atmosfera. aj medzi detmi v kolketive. ale samozrejme netvrdim, ze aj v statnej sa nenajdu prijemne ucitelky.
@mawka este k tomu zapisnemu, ved to je jednorazova suma, a ano je to vysoke 150€, ale vies, to je ako ked sa chces stat clenom v nejakom klube alebo vo fitku. ked tam chces skutocne byt, tak to zaplatis a uzivas si tie ostatne benefity, co ti dane zariadenie ponuka. ten poplatok registr. ti stoji za to.
ak tam byt nechces, tak nezaplatis.
ale registr.poplatok urcite nie je to co ma odradi alebo naopak pritiahne k niecomu...
@mareli ja si zakerne dovody hladat nemusim. no asi som jedna z mala, ktorej sa ta skolka a skola nepaci, no a co. a zazila som s dietatom aj jedno aj druhe. ano, deju sa tam stale nejake zmeny, mozno aj k lepsiemu, no ja som spokojna nebola. a mohla som si to dovolit este desat krat. som rada, ze skolka statna kde sme ponuka aktivity zadarmo a nemusim platit prehnane skolne za krasny interier a anglictinu. neviem preco si myslis, ze moje dovody su zakerne. to, co vyhovuje tebe, nemusi vyhovovat inym. jednoducho svoj nazor nezmenim tak ako ho nezmenis ty a dalsia vec, som stastna, ze decka nemusia vyrastat v tom kolektive. a vobec im nevadi, ze tam nechodia uz. a ani si na to nespomenu, tiez to o niecom svedci.... a ako som napisala vyssie, je nas viac, ale maminy nechcu vyliezt z anonymity. kazdy je radsej ticho, lebo kto to kedy videl stazovat sa na nieco take uzasne - s tou zakernostou si ma vazne dostala 😠
ale asi nas je viac, co su tam spokojni...sudim podla poctu deti a staleho rozsirovania tried.
tak to si na tom super, ked si to mozes dovoli az 10x 🙂 az take sukromne informocie z tvojho financneho zazemia si mi zdielat nemusela ale tak v pohode 😉
asi som sa zle vyjadrila s tym slovom zakerne, ale podstata bola myslena tak, ze vela ludi bude len hladat, preco je ta skolka zla, pretoze sa im nepozdava len to, ze je sukromna....
@mareli ja som sa vyjadrila, ze anglictina je fajn, ze interier je prekrasny a mohol by byt standardom aj v beznych skolach. takze neokydavam tu skolu, hovorim z vlastnej skusenosti, co sa mne ako matke pacilo a co nie. a je draha, ano je. na slovensku su aj ine sukromky, lacnejsie a niekolko rokov fungujuce. toto je este mlada, este sa budu rozvijat a rast, ale predsa len, clovek ockava, ze cim viac je klientov, tym lepsie ceny mozu byt, aspon tak to funguje bezne na trhu. lenze tu je to naopak, zdrazuje sa stale. je to sukromka siroko daleko od tt a ver, ze nie je az taka plna, ako by si zelali - ci skola, ci skolka 😉
vam nech sa dari, ked ste spokojni. sak ani mojim detom tam nikto neublizil, akurat co sa skoly tyka, tak stade dieta slo ako teliatko, rozhodne nemalo taky rozsah vedomosti ako maju deti na skole statnej a co sa tyka skolky, s mensimi odchylkami to iste 😉
skor si tu ludia zauzivali, ze to, co je sukromne je aj maximalne uzasne a je to vizitka, prestiz, atd. no neviem, tu tak maximalne prestiz 😅
ale ano, skola krasna, to je fakt. ale to je asi tak vsetko.
tak o tych vedomostiach by som bola opatrna... dieta ktore je sikovne a chytre v statnej, tak bude aj v sukromnej a takisto naopak. ale z teliatka chytraka nespravia ani na sukromnej!
o skole sa vyjadrovat nemozem, neviem porovnat. ale v skolke, ked porovnam moju agatku s rovesnikmi, aky rozsah vedomosti ma agatka, o com a na ake temy vie hovorit a ako zmysluplne, tak besst urcite nevyjde z toho zle. na druhej strane si myslim, ze aj v statnej skolke by vynikala. ALE tu na okoli nemam inu skolku s anglictinou v takom rozsahu, takze preto je v besste. jazyky su zaklad, moje deti budu musiet ovladat minimalne 3 jazyky aktivne, bez toho sa nepohnu, na tom si zakladam!
reklama 🙂 ja nerobim reklamu, je to o tom, ked sa niekto pyta, ze ako sme tam spokojni....a dokym sme spokojni, tak tam sme. ak by sa nieco vyskytlo, co sa nam nepaci a neda sa to zmenit, tak sa nebudem hrat na tu snobku, ako si uz pisala, a moje deti pojdu inam. hotovo.
@mawka a este ten rozsah vedomosti. medzi skolami su rozdiely. to si sama pamätam z detstva. ked som do 3. triedy ZS chodila v Sali na vtedy este pioniersku, co patrila vtedy k najlepsim skolam v okoli. a potom do 4. triedy sme sa prestahovali na dedinu do paty a ja som a teraz VAZNE este dalise 3 roky zila z vedomosti zo Sali, lebo na dedine to bola hrozne slaba uroven. to naozaj uz len taky detail, ze sme poznali latinske nazvy vsetkych siedmych padov na SJ ako tretiaci a na dedine ich to zacali ucit v piatom rocniku....
takze velmi priepastne rozdiely medzi poskytovanim vedomosti su aj medzi statnymi skolami...
@mareli a mala aj aktivne komunikuje v ang odkedy tam chodi?
@fliacik0103 ber to tak, ze ma 5 rokov a plynule v aj urcite nekomunikuje 🙂
ALE. ked sa napr. predcasom stretla s manzelovou sestranicou, ktora zije v anglicku a je vydata za anglicana, s ktorym ma aj 3roc.chlapceka. no a nasa mala automaticky ich pozdravila v anglictine, ked sa agatky muz spytal po angl. kolko ma rokov a ako sa vola, hned vedela odpovedat. a ako sa zacali s malym chlapcekom hrat, agatka zacala pouzivat hned anglicke vyrazy, charlie, come on, look at tis, here is the.... yes-no, where are you....no s 3 rocnym dietatom pri hre toho viac ani nepotrebovala. ale proste chcela som tym povedat, ze vobec jej ta rec nebola cudzia a sama vedela reagovat. to iste aj na dovolenke uz minule leto, v komunikacii s hotelovym personalom ci v restauracii, v obchode, sama pouzivala zakladne frazy thank you, please, can you help me, hello, bye-bye....proste bez vyzvania, aby som jej to ja hovorila, ona sama v hlave vedela prepnut 🙂 a to mi staci, od takeho dietata nemozem chciet viac, ide o to, aby jej rec nebola cudzia aby to mala od malicka akoby niekde v podvedomi... uz ked sme nastupovali do skolky tak rok chodila na helen doron english a aj to zanechalo "nasledky", ze v skolke nevytriestala na ucitelku oci, ze co to ako na nu hovori, co to je za rec 🙂
@mawka sorry, ale na súkromnej škôlke ešte nikto nikdy nezbohatol, tvoje názory sú značne skreslené. Nie som majiteľka, ani učiteľka tej škôlky, ani tam nemám dieťa, ale súkromné školy zápasia s veľkými finančnými problémami, pretože keď si odpočítate len platy zamestnancov a odvody za nich a zamestnancov je tam oveľa viac ako v štátnej škôlke, nadštandard čo sa týka zariadenia, pomôcok, akcií, krúžkov, tak to nie je niečo, na čom sa dá zbohatnúť. Som učiteľka, ale súkromnú materskú školu by som si za súčasných podmienok nikdy v živote nezriadila.
ešte som chcela dodať, že som sa vyjadrila len k súkromným materským školám, súkromnú základnú školu besst nepoz- nám, ani problematiku základných škôl, tak k tomu sa nevyjadrujem. Ale s učiteľkami súkromných škôl sa na rôznych školeniach stretávam, tak viem, s akými problémami zápasia.
@mareli dakujem aj za pohlad z inej strany a som rada ze sa to tu konecne rozprudilo trochu 😀 a mozem otazocku? nechas tam dcerku aj v skole? si az na tolko spokojna alebo skolu uz zvazujes statnu? mne ide dost aj o tu skolu, su to strasne peniaze ked si to clovek zobere kolko rokov dieta do tej skoly chodi 😒 dakujem
@katia7 to ano, stoji to dost penazi.chcela by som sa na to ale tak pozerat, ze je to investicia do dietata, do jeho vzdelania. a ked si to vezmem, ze predtym sme stale tiez nieco platili, kurzy helen doron angl. ktore boli len 1x tyzdenne a stal 35€mesiac, dalej plavanie 47€ mesiac, tanecny kruzok....
chceli by sme ju nechat aj v skole...ale to je tazko takto dopredu este hovorit. este nas od septembra caka predskolsky rocnik. ale tak chceli by sme aby normalne nastupila do 1.tr tam. vtedy by vlastne aj syn mal zase ist do skolky. a urcite ichc chcem mat oboch v jednom zariadeni, nie aby som jedneho viezla tam a druheho inam.
poviem to tak, ze ak aj zakladna skola bude plnit moje ocakavania tak ako materska skola, tak budeme chodit tam.
Ahojte baby, co tu pocuvam, tak si myslim, ze dost prehanate. Kazda sukromna skola, skolka je proste drahsia, hlavne tie jazykove. V Ba tak od 500€ vyssie a to ste vzdialeny len par kilometrov od BA, teda platy tam mate porovnatelne.
Bohuzial zriadenie skoly si vyzaduje viacere naklady od priestorov vyssieho standardu az po native speakrov s ktorymi sa viazu naklady,ktore samozrejme nezahrnaju len plat ucitela, ale aj jeho byvanie...Cely tento system vybudovat vobec nie je jednoduche a obdivujem kazdeho, kto sa do toho pusti naozaj s odhodlaniam a vierou, ze to niekomu bude na uzitok...Ano, na uzitok, nakolko na ZIADNEJ SKOLE sa podla mna neda nabalit ako si to tu drahe damy myslite. Myslim, ze je tu vela majiteliek skolok, ktore by o tom veldeli rozpravat svoje, co je to obsadit vsetky miesta v triede...zaplatit kazdy mesiac vsetky ucitelky...a nejednej z nich steka kazdy mesiac pot po tvari ako to vsetko zvladnut.
Sukromne skoly nie su pre tych a nikdy neboli co maju prijem 1000€/mes. Urcite sa tak nikto ani netvari, ze je to pre vsetkych. Nie, nie je. Na sukromnu anglicku skolu mozete dat dieta, ak Vam mesacne peniaze zostavaju a identifikovali ste, ze priorita je vzdelanie pre vase dieta, ze chcete, aby malo oproti ostatnym,ktori si to financne dovolit nemozu, v buducnosti na trhu prace vyhodu.
Vacsina materskych skol, hlavne zahranicnych to ma tak, ze platite za letne mesiace. Cim mensia skolka, skola, tak tym je flexibilnejsia. Cim vacsia, tym ma viac zavazkov- viac ucitelov, viac narokov rodicov ( ktore si castokrat ani neviete predstavit!), ...o to by vask zo strany klienta mala poskytovat vacsiu stabilitu...
Mne tam chodi kamoskine dieta a pokial tiez viem, su spokojni. Bohuzial, ak mate problem s vozovym parkom, neda mi nespomenut, ze tiez ma mamicka Mercedes 😀
@katia7 @fliacik0103 Ahojte, tak boli ste pozrieť a informovať sa? Ja by som len do diskusie doplnila môj názor. Sestrina malá je v škole teraz druháčka a sú spokojní. Finančne si to každí musí samozrejme zvážiť. Keď nastúpila do školky ako 2,5 ročná tak už cca po týždni aj niečo prestala plakať. Je prirodzené, že ten prechod z rodinného prostredia do škôlky je náročný a každé dieťa to prežíva inak, ale potom bolo vidieť, že je tam šťastná. Pokiaľ viem tak, teraz majú v škôlke všetky triedy plne obsadené. Teraz, keď je školáčka,tak je pre sestru s mužom veľmi pohodlné, že nemusia dcérku voziť zvlášť na krúžky (hrá na klavíri) alebo kurzy angličtiny niekde inde. A je pravda, čo povedala mareli, že deti nemajú strach vyjadriť sa po anglicky a ide im to prirodzene ako po slovensky. Deti sa mi zdajú viacej oťukané. Čo sa týka tých snobských poznámok, je to vždy uhoľ pohľadu. Napríklad tento rok zakúpili iPady do niektorých tried aby sa žiaci na tom učili - rodičia za to neplatili. Podľa mňa veľa investujú do nových technológií a stále sa snažia zlepšovať. Veď uvidíme ako to bude ďalej pokračovať, ale hlavne, že hľadajú stále nové zlepšováky 🙂
Uniformy majú deti okrem iného aj aby sa vyrovnali rozdiely medzi deťmi, neporovnávajú sa, kto má lepšie oblečenie...Takto sú si všetky rovnaké a tiež nemusia premýšľať, čo oblečú malej do školy. Oblečenie nie je drahé a či kúpite školské tričko alebo iné tričko v obchode je to jedno, tak či tak ho vynosí...
A ešte ma napadlo k tým výletom deti s rodičmi, tak práveže aj samotní rodičia chcú chodiť, nie je to o tom, že ich nútia 🙂)) Nehovorím, že chodia všetci, každému nemusia vyhovovať termíny a možno nie všetci chcú, ale rodičia sa radi stretnú s ostatnými rodičmi, veď ich deti trávia pol dňa s ich deťmi 🙂
@andy177 nas syn chodil do besst minuly rok ako predskolak, do skoly sme ho hlavne z financnych dovodov dali do statnej, ale tiez mi nevyhovovalo ze koli dochadzaniu musel cakat na muza z prace kym ho vyzdvihne tak tam bol velmi dlho, inak som bola velmi spokojna, taku pripravu by podla mna nedostal nikde, na ziadnom vylete sme neboli, nebol ani na lyzovacke lebo nechcel, nechodil na plavanie a nikto na nas krivo nepozeral a to mercedes nemame 😀
@mawka mozem sa opytat kolko ti chodili deti do besstu a fakt to bolo ako pises ze boli tam prilis navysoko ? A preco ste odisli?
@mareli a cy ako pokracujete?
Ja tam mam dceru ale na gymku teraz od septembra tiez sme vahali predtym chodila na obdobny typ skoly ale do ba len tt mame blizsie tak pozeram recenzie
@loginexistuje uz je to davno, mne to vysumelo z hlavy 🙂 nepacil sa mi tam pristup, to viem urcite, snobaren velka. ale tak ako som pisala vyssie kedysi, niekomu to vyhovuje, niekomu nie. teraz mi deti chodia do statnej skoly. maly do klasickej a prospech ma pekny, anglictinu dava v pohode aj nemcinu, sam sa dal na rustinu vo volnom case. mala chodi na statnu skolu, ma tam cudzi jazyk, akurat maju dalton system, ja si absolutne nestazujem. priatelske prostredie, skolu zvladaju a vedomocst maju kopec. akurat ja vela pracujem aj doma s detmi, co sa vedomosti tyka. maly uz pomaly konci ZS a som rada, ze je ostrielany z klasiky. ma ostrejsie lakte a zase na druhej strane sa nenosi hore nosom. a na strednu sa on dostane kam bude chciet, dnes stredne bojuju o ziakov, ved vieme ako to je. a my gymnazia nejak nemusime, cize pojde na odbornu. a mala ma este cas. a miluje chodit do svojej dedinskej skoly obycajnej s dalton systemom. trosku iny styl vyucovania, ale dost sa ucia. spokojnost. nemenila by som za sukromnu.

@fliacik0103 viem ze v tom Foreli ked som bola prvy krat, aj ja som ostala zarazena, ze aky registr.poplatok, ale tak potom som zbadala, ked som sa informovala, ze to tak vsade funguje.
s pristupom pedagogov sme spokojni, venuju sa detom, pripravuju s nimi aj programy pre rodicov pravidelne, nie ako v statnej skolke, kde sa ucitelkam nechce spravit ani vianocna besiedka 🙂
ale montessori to nie je. uz vtedy pri zapise mi vtedajsia riaditelka hovorila, ze o to nie je zaujem. a priznam sa, ze ja ani neviem presnu podstatu montessori, ja som sa o to nejak nezaujimala. pre mna bola podstatna anglictina a aktivity, kruzky. dalej priestory ako vyzerali. vybavene detske ihrisko, telocvicna...