Súkromná škôlka s rešpektujúcim prístupom - Bratislava

gayano
25. jún 2020

Ahojte, zacinam vyberat skolku pre malu, ale stracam sa. Moj ideal je lesna skolka ( filozofia, pristup, aktivity ), ale 2 vyhliadnute (logistika) maju plno a asi aj budu mat vtedy, ked to bude pre nas aktualne. 3 r. ma v decembri, ale neviem ci v 3, alebo neskor - zavisi od mojho zamestnavatela, ako sa bude tvarit🙂. Takze hladam alternativy. Hladam skolku s respektujicom a laskavym pristupom k detom, kde deti travia vela casu vonku, ucia sa o svete inak ako z kniziek a divadielka, s vlastnym dvorom , zahradou( lesom🙂), kde netlacia na vykon a pilu. Nepotrebujem, aby mala v 6 hovorila plynule po anglicky, spanielsky a rusky, vedela plavat 3 sposobmi, citat , atd. Samozrejme nie som proti zaujmovym aktivitam, ale nie je to moja priorita. Skor by som sa tesila, keby napr. vedela pomenovat a zvladnut svoje pocity, vediet, ze z lipy a materinej dusky je fajn caj a je v poriadku povedat nie. A ze by nemusela chodit o sebe rozmyslat, ak by urobila nieco "zle", ale mali by iny sposob "korekcie"( skusenost z tetajsej navstevy jednej skolky) .
Lokalita - BA - ruzinov, nove mesto, kramare a mozno aj stare mesto. A este aby som neplatila 700 € 🙂
Viete mi poradit baby, ci som moc narocna 🙂?

danica2711
25. jún 2020

@gayano jediné, čo poznám, je Lesný klub Gaštanko v Rači, ktorý spĺňa naprosto všetky tvoje predstavy, ale zas to máš asi od ruky...

luxus10
25. jún 2020

...ako nechcem ti brat iluzie, este niekto dnes veri, ze taketo nieco existuje? papier znesie vsetko, naslubuju hory doly, a nikdy nevies , co sa deje za zavretymi dverami...
jedine co spolahlivo funguje je, ze z teba spolahlivo vytiahnu peniaze, aj ked bude dieta polovicu mesiaca doma....

nie si narocna, iba chces pre svoje dieta to najlepsie...ani na operku by som sa na 100% nespolahla, videla som ako to robia life...

skolka je dds pre deti

gayano
autor
25. jún 2020

@danica2711 d. 🙂 hej, zvazujem aj Gastanka, aj ked je od ruky, to by sa este mooozno nejako vymyslelo

barcinka13
25. jún 2020

@gayano
Ahoj osobnú skúsenosť nemám, ale zachytila som na IG info ktoré zaujalo o lesnom klube Waldkind.

kocurikpupcek
25. jún 2020

vela zalezi aj od ucitelky. Ked v skvelej skolke s vlastnou zahradou a lesom je ucitelka typu socialistickeho studeneho odchovu "co zas reves, nerev!", tak si vela nepomozes.
Ja mozem len odporucit skolku v Rusovciach pri kostole. Je to cirkevna skolka s vlastnou velkou zahradou/ihriskom a deti chodia casto na prechadzky do blizkeho lesa. Samozrejme raz do mesiaca deticky chodia do kostola na detsku omsu. Ale este pred koronou odtial odisla jedna skvela ucitelka, tak uz neviem. Plati sa tam okolo 300 Eur.Ale to mas zas od ruky.

gayano
autor
25. jún 2020

@luxus10 no vsak, tie iluzie..., zatial ich este mam, uvidim, kolko.mi to vydrzi 🙂 preto zistujem tu, ci ma niekto skusenost.

gayano
autor
25. jún 2020

@barcinka13 dik, kuknem

danica2711
25. jún 2020

@gayano keby si to logisticky zvládla, tak Gaštanko je fakt super škôlka, učiteľky sú mladé, príjemné a inteligentné ženy, deti sú tam šťastné, vysmiate, často zablatené od hlavy až po päty, no ale čo, očistíš...

gayano
autor
25. jún 2020

@kocurikpupcek hej ucitelka ( resp. dospela osoba) je absolutny zaklad....ale nejako predpokladam, ze by tam neprezila, resp. v skolke s respekrujucim pristupom v "popise prace". Pod oknami mame 2 skolky a tam ten socializmus este prekvita. Ked tak idem okolo a pocuvam. Rusovce su uz moc, ale vdaka 🙂

gayano
autor
25. jún 2020

@danica2711 a tak to ona je aj teraz od hlavy po paty od vselicoho, to by problem nebol 🙂

mogaa
25. jún 2020

@gayano neviem porovnať ako v BA lebo u nás je len 1 súkromná škôlka, ale tá má poradovník....čiže ak si nedala prihlášku tento rok na zápis, tak v priebehu bud.roku sa budú brať len deti z poradovníka ktoré sa nevzali od septembra(teda v prípade že sa uvoľní miesto)

gayano
autor
25. jún 2020

@mogaa tu je to trosku ine ,tym ze ich je viac. Co sme boli pozriet tak by ju zobrali. Aj nejake deti " poodpadavali", lebo rodicia stratili pracu poalesne mesiace.

evkamotka
25. jún 2020

Pozri si stránku skolky Pramienok (ak ti nevadi cirkevna). "špecializujú" sa na budovanie hodnot

gayano
autor
25. jún 2020

@evkamotka vdaka, pozriem

diewcatqoo
25. jún 2020

@luxus10 ale ano, existuje taka skolka a neplati sa tam za nu majland. Presne do takejto skolky chodi moj syn. Nie je to vyslovene lesna skolka, ale je hned pri lese, z okna pozoruju srnky a lisky, kazdu chvilu su bud v lese alebo na vlastnej zahradke, kde si pestuju vlastne rajciny, papriky, hrasok a bylinky. Okrem toho, syn ma pradepodobne aspergera a mam pocit, ze v skolke s nim vedia pracovat lepsie ako ja... Platim rovnaku sumu, aku by som bola platila v statnej skolke.
Len teda, nezijeme na slovensku, takze autorke tuto skolku nemozem odporucit, lebo je mimo jej bydliska, skoda.

renab
25. jún 2020

@gayano neporadim ti, ale klobuk dolu..
😊
U mojich deti sa mi take zariadenie najst nepodarilo. Takze v skolkach travili naozaj minimum casu. Len to mi bola napomocna rodina.

luxus10
25. jún 2020

@diewcatqoo ja hovorim na sk...tu je dolezita len platba, a jeden usmev rano 1. den....potom uz klient je len na platenie....

eestimlha
25. jún 2020

@gayano nie su to len iluzie. Syn chodil 2 roky (ako 4-6r) do lesnej skolky v Lamaci a boli sme velmi spokojni.

eestimlha
25. jún 2020

@gayano Lamac alebo Petrzalka by mohli byt?

gayano
autor
25. jún 2020

@eestimlha zial nie, to by sme logisticky fakt tazko davali vzhladom na BA dopravu rano v tych smeroch. To by bol masaket. Ale riesili sme aj tie moznosti.

lucyluv
26. jún 2020

Pocula som o uzasnej skolke v horskom parku, ale to je monte skolka. Ja osobne by som rada dala dcerku do gastanka, este som ani nebola tehotna a uz sa mi ta skolka pozdavala, ale osobnu skusenost zatial nemam, akurat zistujem, ci by ju zobrali od septembra.

terezia1477
26. jún 2020

A co skolka pri lese na železnej studnicke

gayano
autor
26. jún 2020

@terezia1477 vdaka, pozriem

gayano
autor
26. jún 2020

@lucyluv monte skolka je pre mna ok, ale su to besne palky, a j so stravou je to medzi 600-700 a to mi pride uz fakt dost. Ja som bola v Gastankovi pozriet pred cca rokmi vramci uz neviem coho na dve dopoludnia a uz som tam chcela ostat byvat 😀 Za mna gastanko urcite ano a ak nenajdem nieco blizsie, tak by som chcela tam.

maggiba
26. jún 2020

My mame tak synčeka v Montessori na Hummelovej. Sme veeelmi spokojni. Ziadne iluzie, pretvárky. Majitelka si velmi precizne vybera ucitelky. Kto takyto pristup nezazil, neuveri. Ale je pravda, ze si presne za to aj platime (a nie, nemaju z toho zlatu banu ci "ryzu"). Budem drzat palce, aby ste aj vy tak nasli. Je to radost, ked sa dieta do skolky naozaj uprimne tesi. 😊
Napr Mali sampioni v Ruzinove si pozerala? (Pocuvam na nich len dobre. Len neviem, ako cena.)

gayano
autor
26. jún 2020

@maggiba myslis ich skolocku ( tu adaptacnu - 2-4 r )? Na hummelku uz dlho chodime plavat , krpana to tam ma rada. Tato moznost ma vobec nenapadla 😀. Sampionov nepoznam, kuknem 🙂

maggiba
26. jún 2020

@gayano Nie, nie. Na Hummelovej 4 (v budove vedla veterinara) je naša skolka (Montessori Pressburg Preschool). Teraz sa vlastne v case korona krizy stahovali a od 1.6. tam funguju.
A kedze su to vacsie priestory, naskytla sa konecne prilezitost na prijatie novych deti.

Ale skolocky su tiez fajn. 😊 Tu mi napada este: M16 centrum na Mileticovej 16, skoro oproti Salezianom. Viem, ze zacali ponukat aj celodennu starostlivosť. Po uspechoch s poldennym programom parkrat do tyzdna.

Prepac inak, ze pisem len o Montessori zariadeniach, o lesných viacerych, ako uz boli spomenute, neviem. 😊

lucyluv
26. jún 2020

@gayano ja som im akurat pisala do gastanka a ze maju zoznam, tak som malu zapisala teraz, skoda, ze som o tom skor nevedela. Na Hummelku sme chodili aj my, ale len na play wisely, skusali sme parkrat aj plavanie, tak som si tiez tu skolocku vsimla, raz som im aj napisala, ze ci beru deticky, lebo sa mi to tam pacilo, ale doteraz mi neodpisali, uz to bude rok :D potom som to uz neriesila, aj tak sme sa prestahovali nakoniec. Ale inak dakujem za temu, presne je aktualna aj pre mna 🙂

gayano
autor
26. jún 2020

@maggiba vdaka 🙂 . a neoapravedlnuj sa, kazdy predsa odporuca, co je jemu srdcu naj 🙂

gayano
autor
26. jún 2020

@lucyluv zajtra ideme plavat, tak skusim osobne vyzistit. No a teda idem sa aj ja nahlasit na zoznam do Gastanka... Ked budem velka, zalozim si asi lesnu skolku, lebo ponuka ocividne nepokryva dopyt 😏... a to mi pred rokom vsetci hovorili, ze neries, mas kopec casu.