Synček chce ísť do inej škôlky
Mamicky, poradte... syn ma 3,5r, nie je extra spolocensky, na ihrisku sa hra vacsinou sam, ale niekedy sa prida aj k inym detom, tak 50 na 50. Ak sa k nemu niekto prihovori /aj cudzi/, bez problemov komunikuje, nema s tym ziadny problem a je dost samostatny /od porodu pracujem, takze musi byt/.
Pred tyzdnom som ho dala do skolky.. do sukromnej, do maleho kolektivu, navyse ucitelka/majitelka je moja byvala spoluziacka, takze ju poznam a doverujem jej. Prvy den bol uuuuplne v pohode, neplakal, ani rano, ani poobede, pekne papal, hral sa. Druhy den cca po 2 hodinach mi volala kamoska, ze sa Tomasko povracal a ma zimnicu. Dobehla som prenho, maly sedel na gauci, bol biely jak stena, uplne sa triasol. ked ma zbadal, brutal sa rozplakal 😒 v momente ako sme si sadli do auta, bolo vsetko ok, ale ze vsetko v najvacsom poriadku.
Odvtedy chodi sice do skolky, ale so strasnym revom. sice sa ukludni, ale podla kamosky cely den nic nerobi, len sedi na gauci, nehra sa s detmi ani s hrackami, nic..Povedala som si, ze si musi zvyknut, ale...
Dnes rano ma PROSIL, aby som ho nedavala do skolky, ze pojde do inej, prosil ma, aby sme isli za riaditelkou do inej skolky, ci ho nevezmu, dokonca, ze pojde radsej do nemocnice, len nie a nie do tejto skolky... ☹ ako, ja si myslim, ze si vymysla, stretli ste sa s niecim takym? ci si len musi zvyknut?
dakujem za vsetky rady
@spachtos samozejme, ze mozes. a, samozrejme, nehraju sa cely den, ved aj papaju, spinkaju... 😉 ale vazne....
1. prezrela som si niekolko 100 fotiek zo "skolky" a okrem 4 videi, kde spolu spievali, boli deticky vyfotene bud pri stole ako papaju, alebo na zemi, ako sa hraju. kazdy, co si najde
2. jeden rocny chlapcek bol hodnoteny takto: "zo zaciatku sa pytal na ruky, ale teraz sa pekne hra na zemi, ani neviem ze je tu" /su to slova ucitelky/
3. v jednej miestnosti su rocne, 2r, 3r aj 4r deti.. podla mna kazda vekova skupina si vyzaduje inu aktivitu, napr. vacsie deticky by mohli cvicit, take rocne dietatko asi tazko...
4. v prvy den, ked tam bol syncek /mimochodom spokojny/ malo jedno dievcatko narodeniny. mala kolacik, gratulovali jej a zda sa, ze sa naucili pesnicku Happy birthday. viem, lebo synator odvtedy spieva tuto pesnicku.
btw napr. ked doma cvicim, zapajam synceka a on vsade ukazuje ako cvicime, a pod. v skolke sa za tyzden okrem tejto jedinej pesnicky nenaucil NIC. ani jedinu basnicku, nove cviky, postavicky z plasteliny, NIC
poznam svojho syna, ak by sa tam naucil nieco nove, keby spolu spievali, cvicili, tvorili, ci hocico, doma by to nonstop opakoval
inak, vcera som sa porozpravala so syncekom a uz druhy ci tretikrat mi povedal, ze sa nehra s detickami, lebo mu niektore dietatko robilo bac-bac. tvrdil, ze na bruchu a ze ho to boli... /na bruchu mu nic nie je vidno/ pytala som sa ho, ci to videla ucitelka, on ze ano. ja ze a co spravila, zevraj povedala no-no... taaaak neviem

no rozhodne ina skolka ,ja som to tiez urobila pri mojej starsej dcere ,ktora uz ma 15 rokov a nelutujem od toho dna ked som ju prelozila bolo po placi a po kazdorannom vracani, no a teraz v utorok ide moja 3,5 rocna dcera do skolky ...