Televízia v materskej škôlke
Púšťajú vašim deťom v škôlke telku? (Fíhu, Spievankovo, Jaroša...)
Pýtam sa v mene švagriny ktorá pracuje ako upratovačka a vraj im ide tabuľa od rána ako podmaz. Niektoré deti tam sedia od kedy prídu až kým nepríde desiata a poobede znovu kým nechodia rodičia a v spální namiesto čítania púšťajú rádio. Moje deti našťastie chodia do vedľajšej škôlky, ale ľutujem ich.
Je to podľa vás normálne? Jej to príde nenormálne a práve sa o tom bavíme že čo môže ona ako obyčajná upratovačka? Nestarať sa?
to je vec rodičov či sa ozvu, ako choré je to poriadne, u nás boli rozprávky ale udajne len ked pršalo
taketo zarucene informacie treba delit desiatimi...nech sa rodicia na to priamo opytaju
Áno u nás v škôlke sem tam pustili rozprávku
To nie je umenie posadiť dieťa pred televízor. Nie preto tam dávajú rodičia svoje deti.
Ale ved oni im to nepúšťaju každý deň
@klarissa25 svagrina, ktora tam upratuje, povedala, ze od rana do neviemkedy
@klarissa25 každý deň od začiatku školského roka
U nás pozerajú krtka keď sa prezliekaju na spanok, najmenšia trieda 2-3 roky.
S deťmi musia plniť aj vzdelávaciu činnosť aj chodiť von. Ak si myslí, že celý deň len sledujú TV tak nahlásiť riaditeľke.
@nyusika tak aspoň u nás to bolo sporadicky....a hlavne ani nie kadejaké fiha tralala ale len klasické rozprávky....tak ak by to bolo naozaj takto že stále asi by som to riešila
@klarissa25 tom som myslela ironicvky...neverim, ze niekde pozeraju telku od rana do vecera. a uz vobec nie info takto zarucene beriem s rezervou
@nyusika od rána od 7 kým nepríde desiata... okolo 9. To je málo? Nemajú sa v tom čase hrať a niečo tvoriť?
v tom case este nie je plny pocet deti, pretoze ich rodicia len privazaju....do tej cca osmej oficialne, ale viete, akm to chodi.
ty si ucitelka v tej triede ?
U nás v dedine púšťajú. Neviem odkedy dokedy, ale ráno beží stále.
@nyusika myslíš žeby som sa pýtala toto keby som učila v tej triede? Ty si učiteľka? Lebo asi je to normálne ako pozerám. Všade.
konkretne v ejto teme ani edna nenapisala, ze je normalne, ze im cely den pustaju telku
@nyusika bežne
U nás púšťajú, ale iba po spanku a olovrante, keď sa čaká na rodičov (2x týždenne a aj to som asi veľa napisala) a väčšinou podľa témy, ktorú preberajú.
Ano, niekedy im pustia rozpravku, ale nie tak casto, ako opisujes ty
Občas pustia rozprávku alebo Spievankovo, ale vraj nie každý deň. Ale takéto zaručené info treba vždy brať so zdravou mierou pochybnosti 😁
Tak to je sila... netreba učiteľom zvýšiť plat ?
@daniela2202 možno práve treba aby mali motiváciu učiť takí ktorých to naozaj baví.

ona s tým nespraví nič...
môj syn stále spommína ako im uč. v mš púšťali televízor - keby ešte rozprávky tak to by sme asi aj prežreli ale reláciu - Rybky, ryby, rybičky.... 🙄