Tipy na prepravu domácej stravy pre škôlkarov
Ahojte, tie čo nosíte vlastnú stravu do súkromných , ale aj štátnych MŠ, v čom to nosíte? Aké obedáre sú najlepšie? Varíte na každý deň nové jedlo ? Keď dávate nejaké pečivo s nátierkou, pečivo dopredu namažete alebo dávate zvlášť čisté a zvlášť nátierku ?
Syn je sice skolak,jedlo mu davam do nerezoveho obedara, mava niekedy to iate jedlo aj 2dni, najma ked ho ma rad. Ja by som pecivo natierala doma,aby sa v sk.kuchyni nekontaminovalo niecim. Preto som zaobstarala mikrovlnnu ruru len pre neho a ani riad mi neumyvaju v ich vode
@riskoh a ako mu to ohrievajú? V ich riade? Lebo nerez asi do mikrovlnky veľmi nedajú
Ja som si zaobstarala vlastny riad, kazdy den ho nosim s jedlom a odmasam tiez
Ja som si zaobstarala vlastny riad, kazdy den ho nosim s jedlom a odmasam tiez
@riskoh tu, a riad klasika porcelánový?
@anonym_autor toto je hlavne otázka na danú škôlku.
@koniarova škôlke to je jedno, čo donesieme to bude. Mňa skôr zaujíma z toho praktického hľadiska čo je lepšie.
Kuchárky musia mať veľkú radosť z takých rodičov.
Mať oštaru s domácim jedlom, skladovať ho,prihrievať, dávať pozor komu čo majú naservírovať.
Toto by som zatrhla.
Mať oštaru s domácim jedlom, skladovať ho,prihrievať, dávať pozor komu čo majú naservírovať.
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a tak predpokladám, že je to zo zdravotných dôvodov.
@anonym_f1104a tak predpokladám, že je to zo zdravotných dôvodov.
@koniarova reč je o domácej strave,nie o strave pre kadejakých alergikov, ináč to bude dosť sranda,lebo pomaly už žiadne dieťa bez alergie,som zvedavá ako sa budú takí stravovať, keď v škôlke 60 deti a každé alergia na niečo iné
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a si myslíš, že tu domácu stravu idem nosiť lebo sa doma nudím ? 😀 Dcéra je alergická! Bez epipenu sa ani pohnúť nemôže , stačí , že jej dám pusu potom čo som ja zjedla alergén a ide do šoku.. domáca strava je to preto, že to varím doma, logicky... Kuchárky nemajú, stravu dostanú naporcovanú z reštaurácie a 60 ich v škôlke nie je ani z ďaleka. Majú kapacitu 30detí na celú MŠ.. ty taký rodič. ...
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a to nie je z rozmaru,predsa su deti ,ktore musia mat specialnu stravu
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a je to možné len so súhlasim hygieny a ak má dieťa alergiu potvrdenú lekárom. Píšem o škôlke zaradenej do siete škôl. Musia mať na t zvlášť chladničku, ak sa nemýlim. Teda nefunguje to tak, že si mamičky zmyslia a nabalia a kuchárky prihrievajú.
Abstinencia čítania s porozumením+premotivované múdre a dokonalé matere=vítam sa na modrom koníku kde každá číta čo chce .
Odporúčam sa vrátiť do školských lavíc a až potom otvárať MK
Autorka prepáč,nevidím že máš na čele napísané doplňujúce informácie.
@terezia74 pre hlupáka každý hlúpy, mňa urazí len inteligent, čo ty nie si ani zďaleka
Abstinencia čítania s porozumením+premotivované múdre a dokonalé matere=vítam sa na modrom koníku kde každá číta čo chce .
Odporúčam sa vrátiť do školských lavíc a až potom otvárať MK
Autorka prepáč,nevidím že máš na čele napísané doplňujúce informácie.
@terezia74 pre hlupáka každý hlúpy, mňa urazí len inteligent, čo ty nie si ani zďaleka
@anonym_f1104a nie sú potrebné žiadne doplňujúce informácie. Priemerne inteligentný človek bez problémov pochopí, že vlastnú stravu si dieťa nenosí z rozmaru rodiča. Neviem aká blbá by som musela byť, aby mi napadlo, že si niekto chce /môže nosiť stravu do škôlky bez riadne potvrdenej diagnózy... Či ty si myslíš, že tuná si mamičky pre deti do škôlky vytvárajú lebo sú premotivované? A škôlka im to v pohode akceptuje 😀
@anonym_f1104a nie sú potrebné žiadne doplňujúce informácie. Priemerne inteligentný človek bez problémov pochopí, že vlastnú stravu si dieťa nenosí z rozmaru rodiča. Neviem aká blbá by som musela byť, aby mi napadlo, že si niekto chce /môže nosiť stravu do škôlky bez riadne potvrdenej diagnózy... Či ty si myslíš, že tuná si mamičky pre deti do škôlky vytvárajú lebo sú premotivované? A škôlka im to v pohode akceptuje 😀
@anonym_autor každá normálna inteligentna žena pochopila, ale nájdu sa aj také, ktorým stačí napísať vetu a vieme, že su hlúpe a prišli si iba rypnut 😉
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a predstáv si že mi máme vskolke 65deti a nemajú kuchárky problém moja nemôže niečo vždy len poviem nech ju dajú chlieb keď majú niečo z orecha mi na raňajky.a tak tiež do každú brata ohľad keď požiadam aby mala vodu a nie čaj alebo by jej oddelí ryžu od omáčky a podobne nemám to rada keď sa to dotkne dôvod zatiel nevieme a je tak viac deti čo majú obmedzenia len v dcérkynej triede je z cca 20deti asi 10ktore niečo nemôžu alebo potrebujete niejaku. Výnimku ako ma dcéra že miesto čaju ochutené ho mlieka má vodu a podbne
Toto by som zatrhla.
@anonym_f1104a a keby sa to tebe stalo? Alergické dieta... zatrhla by si to???
@anonym_autor moja má desiatu vo svojej plastovej dózičke,odtiaľ si ju aj sama berie rovno s vodou. Obed nosím do jedálne v sklenených dózach,v ktorých jej to rovno aj zohrejú. Do triedy som kúpila mikrovlnku- to jej zohrievajú pani učiteľky. Jedlo máva ako kedy - niekedy každý deň iné,niekedy 2 dní to isté. Ale vzhľadom na to,že jej varím asi 7 jedál dookola,tak jej je to jedno. Moja nátierky nejedáva,ale namazala by som už doma. Moja má desiatu nachystanú tak,že jej otvorí dózu a môže jesť 😊

Syn je sice skolak,jedlo mu davam do nerezoveho obedara, mava niekedy to iate jedlo aj 2dni, najma ked ho ma rad. Ja by som pecivo natierala doma,aby sa v sk.kuchyni nekontaminovalo niecim. Preto som zaobstarala mikrovlnnu ruru len pre neho a ani riad mi neumyvaju v ich vode