icon

Tipy na prepravu domácej stravy pre škôlkarov

26. okt 2025

Ahojte, tie čo nosíte vlastnú stravu do súkromných , ale aj štátnych MŠ, v čom to nosíte? Aké obedáre sú najlepšie? Varíte na každý deň nové jedlo ? Keď dávate nejaké pečivo s nátierkou, pečivo dopredu namažete alebo dávate zvlášť čisté a zvlášť nátierku ?

riskoh
26. okt 2025

Syn je sice skolak,jedlo mu davam do nerezoveho obedara, mava niekedy to iate jedlo aj 2dni, najma ked ho ma rad. Ja by som pecivo natierala doma,aby sa v sk.kuchyni nekontaminovalo niecim. Preto som zaobstarala mikrovlnnu ruru len pre neho a ani riad mi neumyvaju v ich vode

autor
26. okt 2025
@riskoh

Syn je sice skolak,jedlo mu davam do nerezoveho obedara, mava niekedy to iate jedlo aj 2dni, najma ked ho ma rad. Ja by som pecivo natierala doma,aby sa v sk.kuchyni nekontaminovalo niecim. Preto som zaobstarala mikrovlnnu ruru len pre neho a ani riad mi neumyvaju v ich vode

@riskoh a ako mu to ohrievajú? V ich riade? Lebo nerez asi do mikrovlnky veľmi nedajú

riskoh
26. okt 2025

Ja som si zaobstarala vlastny riad, kazdy den ho nosim s jedlom a odmasam tiez

autor
26. okt 2025
@riskoh

Ja som si zaobstarala vlastny riad, kazdy den ho nosim s jedlom a odmasam tiez

@riskoh tu, a riad klasika porcelánový?

riskoh
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor klasika,aky mam doma

koniarova
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_autor toto je hlavne otázka na danú škôlku.

autor
26. okt 2025
@koniarova

@anonym_autor toto je hlavne otázka na danú škôlku.

@koniarova škôlke to je jedno, čo donesieme to bude. Mňa skôr zaujíma z toho praktického hľadiska čo je lepšie.

anonym_f1104a
26. okt 2025

Kuchárky musia mať veľkú radosť z takých rodičov.
Mať oštaru s domácim jedlom, skladovať ho,prihrievať, dávať pozor komu čo majú naservírovať.
Toto by som zatrhla.

koniarova
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Mať oštaru s domácim jedlom, skladovať ho,prihrievať, dávať pozor komu čo majú naservírovať.
Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a tak predpokladám, že je to zo zdravotných dôvodov.

anonym_f1104a
26. okt 2025
@koniarova

@anonym_f1104a tak predpokladám, že je to zo zdravotných dôvodov.

@koniarova reč je o domácej strave,nie o strave pre kadejakých alergikov, ináč to bude dosť sranda,lebo pomaly už žiadne dieťa bez alergie,som zvedavá ako sa budú takí stravovať, keď v škôlke 60 deti a každé alergia na niečo iné

autor
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a si myslíš, že tu domácu stravu idem nosiť lebo sa doma nudím ? 😀 Dcéra je alergická! Bez epipenu sa ani pohnúť nemôže , stačí , že jej dám pusu potom čo som ja zjedla alergén a ide do šoku.. domáca strava je to preto, že to varím doma, logicky... Kuchárky nemajú, stravu dostanú naporcovanú z reštaurácie a 60 ich v škôlke nie je ani z ďaleka. Majú kapacitu 30detí na celú MŠ.. ty taký rodič. ...

riskoh
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a to nie je z rozmaru,predsa su deti ,ktore musia mat specialnu stravu

terezia74
Odpoveď bola odstránená
anonym_758e9b
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a je to možné len so súhlasim hygieny a ak má dieťa alergiu potvrdenú lekárom. Píšem o škôlke zaradenej do siete škôl. Musia mať na t zvlášť chladničku, ak sa nemýlim. Teda nefunguje to tak, že si mamičky zmyslia a nabalia a kuchárky prihrievajú.

anonym_f1104a
26. okt 2025
@terezia74
Odpoveď bola zmazaná

Abstinencia čítania s porozumením+premotivované múdre a dokonalé matere=vítam sa na modrom koníku kde každá číta čo chce .
Odporúčam sa vrátiť do školských lavíc a až potom otvárať MK

Autorka prepáč,nevidím že máš na čele napísané doplňujúce informácie.
@terezia74 pre hlupáka každý hlúpy, mňa urazí len inteligent, čo ty nie si ani zďaleka

autor
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Abstinencia čítania s porozumením+premotivované múdre a dokonalé matere=vítam sa na modrom koníku kde každá číta čo chce .
Odporúčam sa vrátiť do školských lavíc a až potom otvárať MK

Autorka prepáč,nevidím že máš na čele napísané doplňujúce informácie.
@terezia74 pre hlupáka každý hlúpy, mňa urazí len inteligent, čo ty nie si ani zďaleka

@anonym_f1104a nie sú potrebné žiadne doplňujúce informácie. Priemerne inteligentný človek bez problémov pochopí, že vlastnú stravu si dieťa nenosí z rozmaru rodiča. Neviem aká blbá by som musela byť, aby mi napadlo, že si niekto chce /môže nosiť stravu do škôlky bez riadne potvrdenej diagnózy... Či ty si myslíš, že tuná si mamičky pre deti do škôlky vytvárajú lebo sú premotivované? A škôlka im to v pohode akceptuje 😀

terezia74
26. okt 2025
@anonym_autor

@anonym_f1104a nie sú potrebné žiadne doplňujúce informácie. Priemerne inteligentný človek bez problémov pochopí, že vlastnú stravu si dieťa nenosí z rozmaru rodiča. Neviem aká blbá by som musela byť, aby mi napadlo, že si niekto chce /môže nosiť stravu do škôlky bez riadne potvrdenej diagnózy... Či ty si myslíš, že tuná si mamičky pre deti do škôlky vytvárajú lebo sú premotivované? A škôlka im to v pohode akceptuje 😀

@anonym_autor každá normálna inteligentna žena pochopila, ale nájdu sa aj také, ktorým stačí napísať vetu a vieme, že su hlúpe a prišli si iba rypnut 😉

dory11
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a predstáv si že mi máme vskolke 65deti a nemajú kuchárky problém moja nemôže niečo vždy len poviem nech ju dajú chlieb keď majú niečo z orecha mi na raňajky.a tak tiež do každú brata ohľad keď požiadam aby mala vodu a nie čaj alebo by jej oddelí ryžu od omáčky a podobne nemám to rada keď sa to dotkne dôvod zatiel nevieme a je tak viac deti čo majú obmedzenia len v dcérkynej triede je z cca 20deti asi 10ktore niečo nemôžu alebo potrebujete niejaku. Výnimku ako ma dcéra že miesto čaju ochutené ho mlieka má vodu a podbne

anonym_d4dedf
26. okt 2025
@anonym_f1104a

Toto by som zatrhla.

@anonym_f1104a a keby sa to tebe stalo? Alergické dieta... zatrhla by si to???

patulka410
26. okt 2025

@anonym_autor moja má desiatu vo svojej plastovej dózičke,odtiaľ si ju aj sama berie rovno s vodou. Obed nosím do jedálne v sklenených dózach,v ktorých jej to rovno aj zohrejú. Do triedy som kúpila mikrovlnku- to jej zohrievajú pani učiteľky. Jedlo máva ako kedy - niekedy každý deň iné,niekedy 2 dní to isté. Ale vzhľadom na to,že jej varím asi 7 jedál dookola,tak jej je to jedno. Moja nátierky nejedáva,ale namazala by som už doma. Moja má desiatu nachystanú tak,že jej otvorí dózu a môže jesť 😊