icon

Trojročné dieťa - návšteva psychologičky

9. nov 2020

Ahojte,boli sme s takmer trojrocnym u psychologicky,lebo nerozprava,nehra sa standardne,skor len tak rozhadzuje,ine deti chce bud objimat,alebo kopnut,posticovat.Cize nevie sa k nim priblizit.No a cely den sa nezastavi,pobehuje a dookola to iste,dvere,svetlo,zaluzie,hadzat hracky,zahra sa tak na par sekund ,pripadne minut,ak ho necham v ohradke,ale nie je to pravidlom,niekedy si trieska hlavu,tak ho musim vybrat.Pani psychologicka mi odporucila Andreas centrum,tam sa objednat a zatial chodit do Kcentra a skusit,ci by mu to zatial nepomohlo sa tam chodit pohrat.V beznej herni len pobehuje...

autor
9. nov 2020

Este dopisem,pardon,mate niekto skusenost,radu,ako a kde sa mu viac venovat,aby sme napredovali.Vraj logopedicku zatial nie,lebo neudrzi pozornost

anjelicek26
9. nov 2020

Ked nerozprava, tak ma chudak velky problem v komunikacii. Toto je vacsinou absolutny zaklad riesenia takychto problemov, teda najdi logopeda, co vie aj s hyperaktivnymi hypermobilnymi detmi. To davas fakt trojrocne dieta do ohradky? Najprv - vysetrit sluch - poriadne u nosno-usno-krcneho, nech mas absolutnu istotu, ze pocuje. U nas syn do 4 rokov nepocul, odcital s pier, komunikoval jednoduche vety, ale pritom hluchy ako poleno, za bubienkami voda, jedno ucho uplne zarastene. Sluch mal na jednom uchu 0 a na druhom len 40%... Operovali ho a s dietata, co stale ziapalo, s dietata, co bolo non-stop v pohybe neschopne sa nejako zabavit behom par tyzdnov uplne ukludnenie... nasiel si kamaratov, prestal utekat zo skolky, prestal robit problemy, pretoze - si to obkecal. Konecne vedel ako s inymi detmi, vedel, co po nom ludia chcu. Nemusel to riesit fyzicky - ako tvoj syn, objat, posticovat, kopnut - vsetky tri veci su na vyvolanie reakcie toho druheho dietata, sposob komunikacie non-verbalneho dietata. Prvu ries tu rec ako prio1...bez toho sa nepohnete.

autor
9. nov 2020

Zial,je to nevyhnutne obcas dat ho tam,som s nim casto sama.

autor
9. nov 2020

@anjelicek26 Dakujem krasne za radu.Skusim to urcite takto.

anjelicek26
9. nov 2020

Urcite skus najprv ten sluch, az ked bude sluch v poriadku - tak smer logoped, maximalne cvicte rec, ak nenabehne rec - je vela sposobov pre non-verbalne deti ako komunikovat, ci cez karticky alebo posunkova rec. Drzim velmi palce. My sme si tym celym kolotocom obojstrannej frustracie a depresie s toho, ze je nase dieta ine presli, nakoniec je s neho uzasny 7 rocny chlapec, ucitelka ho miluje, aj ked mal odklad, normalne ide zo spoluziakmi, v nicom nezaostava... vrtulu v zadku ma stale 😂

autor
9. nov 2020

Dakujem za povzbudenie.😊

conspi
9. nov 2020

Niečo podobné mám so synom len on začal s týmto veľmi skoro. Bavila som sa o tom s pediatričkou. Poslala ma najprv na neurológiu kde je stále sledovaný. Neurologička nás poslala aj na očné, ušné a k psychológovi...

autor
9. nov 2020

@conspi dakujem

conspi
9. nov 2020

Ešte doplním, že momentálnu diagnózu stanovil neurológ. Psychológ viac menej len spísal čo videl. Syn bude mať tri a tiež nerozpráva takže mu momentálne veľmi pomôcť nevie

mogaa
9. nov 2020

pozri si príspevky od tejto kočky
https://www.modrykonik.sk/blog/itmama15/article/skolka-2-tyzden-aneb-co-vsetko-treba-dob-ki4rtj/
tiež pobehala so svojou malou "raketou" všetkých odborníkov, dáva tam rady ako pracovať s takýmito deťmi......malá jej tiež dlho nerozprávala

mogaa
9. nov 2020

https://www.modrykonik.sk/blog/itmama15/
choď od začiatku , čiže od 7strany , určite tam nájdeš zopár super trikov ako s malým pracovať, len treba postupne......

autor
9. nov 2020

@mogaa dakujem

lucky0348
10. nov 2020

ani moj nerozprava, teraz mal 3r... stale si nieco blaboce ale po svojom, obcas sa podari nejake slovo, ale velmi malo.... pediatricka nas poslala k logopedicke, ta nam vraj ukaze ako ho motivovat k reci, lebo ved rozumie vsetko ale nema potrebu hovorit ked mu aj ja rozumiem co chce.... potom, by mala prist navsteva u neurologa zrejme urobi EEG.... prvy syn to mal tak isti, rozkecal sa az ako 3,5r 🤷🏻‍♀️

autor
11. nov 2020

@lucky0348 Dakujem.My sme sa objednavali k pediatricke,kt.ma spolocnu ambulanciu s neurologickou.Ta nas najskor ododslala k tejto konkretnej psychologicke,az potom nas ony dve vysetria.Taky maju postup.

mogaa
12. nov 2020

Inak kludne sa objednaj aj logopedičke.....na termín sa zväčša čaká....minimálne ti povie ako máš s dieťaťom pracovať - to je čo najjednoduchšie a dieťa jednoslabične odpovedať....daj, na, hop,poď,ham....

autor
12. nov 2020

@mogaa Dik moc,uvazujem o tom,urobim to tak.Len co ma znepokojuje,ze nas dost ignoruje a nema zaujem sa ucit nove veci...opakuje pocute niekedy,nie velmi casto,no uz to nezvykne zopakovat.

deedol
12. nov 2020

hladaj potom klinicku logopedicku, nie obyc. taku, aby vedela pracovat aj s dietatom mladsim ako 3r. ak si z BA, mozem ti poslat aj konkretny tip.

autor
12. nov 2020

@deedol dik,budem rada q11

deedol
12. nov 2020

napis mi spravu, ja tebe nemozem, kedze si tu anonymne ;)

evkamotka
15. nov 2020

Moj ma 3r 2m, som s nim sama aj prave teraz a uz dlho vie bezpecne chvilu pockat v ramci bytu (samozrejme uz davno nemame v dosahu noze, kable...). Chápem dovod na ohradku ak vidis, ze nevie bezpecne pockat prace on ale nemyslim ze je to bezne/standardne pri takych velkych detoch. Drzim palce nech sa mu dari a pridete na to co mu je