Učiteľka v škôlke zbila moje dieťa
Ahojte mamičky, som z toho ešte stále v šoku, malý mi dnes po príchode zo školky povedal, že pani učitelka ho zbila v školke. Najskor som si myslela, že si vymýšla, ale ked som sa ho pýtala dalej, zdalo sa mi, že to všetko znie dost presvečivo a malé deti v takýchto veciach asi ešte nezvyknú klamat si myslím. Má 3 roky. Vobec neviem čo s tým, či mám íst len za učitelkou alebo rovno sa sťažovat riaditelke na tú učitelku, ako by ste to riešili vy? Dakujem.
@elanor nechcem sa nikoho zastávať, ale ver, že aj jedna facka môže spôsobiť dieťaťu psychické problémy. Zvlášť, ak je tá facka v hneve a ani následne nepríde k vzájomnému vysvetleniu celej situácie. Moja dcéra si tým v škôlke prešla, ale dlho to v sebe dusila. Prejavilo sa to tým, že začala mať neustále napínanie na vracanie. Po zmene škôlky sa situácia pomaličky upokojila.
Ja sama občas capnem dieťaťu po zadku, naozaj veeeľmi výnimočne (možno 2x do roka), ale vždy si to potom vysvetlíme. Dieťa nesmie mať pocit, že ho rodič nemá rád. Som si istá, že sa dá výchova zvládnuť aj bez fyzických trestov, najdôležitejšie je, aby malo dieťa hranice a aby bol rodič dôsledný v ich dodržiavaní.
Mali sme radi otecka i maminu jedného dievčatka, malá bola úžasná, taká herečka, rodičia zodpovední, ústretoví atď...jedného rána prišiel za mnou otecko s kamennou tvárou a že chce ísť za riaditeľkou okamžite, pretože sa spáchal trestný čin...chvíľku som váhala, či je to vtip...opýtala som sa ho v akej veci a on povedal- "moju dcéru učiteľka dopichala vidličkami a nožmi" ...nakoľko som si bola vedomá toho, že v ten deň som malú ja mala na starosti, som zostala naozaj zmätená a naozaj som nevedela, čo na to povedať. Tak som sa ho pýtala, či má na tele nejaké známky "trestného činu" a on odpovedal, že už nie, že večer jej dali špeciálny krém na rany, ale celú noc nespala a budila sa a bola v šoku....chvíľku sa to ťahalo, a na záver sme zistili to, že malá musela po sebe upratať kuchynku a umelohmotné riady, čo sa jej nepáčilo a tak sa rozhodla potrestať človeka, ktorý jej to prikázal 🙂
Ja byť učiteľka, a došli by mi vykrikovať také zaslepené matky, jak sa previedli aj tu, asi by ste odchádzali velice sklamané..nepochodili by ste, dámy. 😠
juj, moje mile, aj ucitelky su len ludia...tiez nemaju kazdy den ruzovy...neverim ze by si niektora dovolila strieskat decko do nemoty, ale capnut po riti ci chytit ruku ak sa deti tlcu medzi sebou a nereaguju ...ktora z vas by to zvladla? alebo keby taky maly cudzi stupel 3-4 rocny dojde za tebou, hodi do teba kamen a povie tu hnusacka hnusna ...co by si spravila? ano ano teba co to citas sa pytam...si predstav, mas tam 20 deti a tie vsetky deti to vidia a vidia aj to ze ked sa to tomu dietatu prepecie tak si to mozu dovolit vsetci. A nie ludia, nevravte ze je to o tom ze rodicia sa nevenuju...stretla som sa s 5 rocnym dietatom s nevinnou tvarickou, fakt na prvy pohlad anjelik...boli sme spolu na vylete...otec odmietol kupit malej celenku novu...obratila sa ku mne Majka prosim kupis mi prosim prosim...Nie, nemam korunky...V tom chytila co mala po ruke, trepla do mna - trafila sa tak ze mi rozbila peru - a povedala ty hnusna krava! ako by ste zareagovali k cudziemu dietatu v takejto situacii? rodicia dietata nepovedali nic...a teraz si predstavte ze toto vam urobi dieta v triede ...deti mozu vsetko a ucitelia nic?
@eeffka Dnes ráno tam tá konkrétna učitelka nebola, takže som nič nezistila, uvidíme zajtra. Nešla som sa hned stažovat riaditelke, skúsim si najskor pohovorit s tou učitelkou.
@lulka12 ja si o tom nemusim citat ja som to v robote pouzivala a videla som ako to deti zneuzivali... A nechapem to vecne porovnavanie dospelych a deti ...dospely je vychovany-aspon je predpoklad...ale dieta len formujes...a podla mna nie je ok formovat ho tak ze ak budes dobry bude odmena... Obcas ano ale nie vzdy...tiez to obcas pouzijem,a obcas aj cas aj capnem...je v tom taka rovnovaha...chcem aby posluchala lebo je to spravne a nie preto ze bude odmena/trest.preto musi byt rovnovaha vsade.
@lulka12 dcéra 23, syn 18 a ešte niečo navyše a malý 4 roky a desať rokov chodenia do škôlky. Syn stál aj v kúte aj obtiahol po zadku, čo som nepovažovala za týranie, pretože dostal právom . Žije, bez traumy a bez nároku manipulovať z ľudmi, ktorí sa mu venujú a myslia to s ním dobre. 🙂 🙂 🙂 🙂
Ešte jedna vec..absolútne sa nečudujem, že učiteľov ubúda...majú učiť decká, ktoré ani netušia, čo pojem úcta je, lebo doma sú vyvýšené na akýsi pomyselný piedestál polobohov, potom to tak vyzerá aj v tej školke..Musia čeliť ataku zo strany rodičov, ktorí vidia veci len čierne alebo len biele, ale nikdy (!) nie je na vine ich roztomilé dieťatko...A za čo? Za úbohý plat..Už otvorte oči, rodičia, milujte svoje deti najviac na svete, ale nerobte z nich za každých okolností obete. 🙄
Prečítala som len zopár komentov, ale zapnuté nahrávanie na učiteľku, akože mám dosť... Čo Vám ženy je? Nech si to mama sama poriesi s učiteľkou
Capnutie po ruke je bitka??? Moj syn ma sice len rok, ale uz som ho capla po plienke a nemyslim si, ze ho tyram. Suhlasim so svetlanou....dieta je dieta, nie poloboh. Su nasou buducnostou, ale ak im budeme ofukovat kazde buchnutie, al. bacnutie, nedotiahnu to daleko svojou sikovnostou, ale nasim vydupanim si. Ak mu ucitelka dala po ruke, spytala by som sa aky bol dovod, ale staznosti by som neriesila. Akcie si ziada reakciu, zrejme to malo nejaky dovod a mozno aj opodstatneny. Dnes pocut vsade, ake je tazke vychovavat dieta, lebo na to nie je dobra doba. NIe je to o dobe. Je to o nas.
@lulka12 Ved aj ja o tom hovorim ze ich to treba naucit... Zial ja vychádzam hlavne z praxe kde sa s nekritickymi rodicmi roztrhlo vrece... Maly priklad...ucitelka obvinena z psych.tyrania lebo dieta dostalo 3ku a nasledne to dieta vybrali zo skoly,lebo riaditelka odmietla ucitelku potrestat. Co sa dieta nauci? ze je dokonale a ze kazdy kto na neho krivo pozrie je zly... Moj nazor je ze to dieta to ucivo neovladalo ani na 3ku.a este z poziadavok tychto rodicov-ucivo ktore tomu dietatu robi problem netreba vyucovat. O tomto je zial dnesny svet.
@katka.szaboova Za ten obrázok!!!
https://www.youtube.com/watch?v=IxAKFlpdcfc@pink_lady presne viem ako by som reagovala :P
baby, co sa nam stalo vcera. cakala som na obed na syna, kym doje obed. chodi do skolky len na pol dna. nachystala som si bundu a botasky k lavicke v satni. potom mi ucitelka hovori, ze uz su aj fotky, tak som isla do triedy pre fotky. bolo to asi 2 minuty, co som nebola v satni. vratim sa a botasky nikde. tak hovorim riaditelke, ze za 2 min, co som bola v triede nam zmizli botasky. bola hotova. potom dofrci nejaky "sopliak" 6 rocny a ukaze do smetneho kosa, ze tu su. tak 6 rocny zasrani nemaju absolutne ziadnu uctu ani k cudzim ludom, ani k veciam a naschval hodili cudzie botasky do smetiaka. co z toho frkana vyrastie? co bude robit, ked bude mat 16? skonci v polepsovni. riaditelka bola hotova, ale co mala robit? zbit ho nemoze, co mu moze spravit? ja by som mu taka capla po paprci, ze by to viac nespravil a zapamatal si to, ze cudzie veci nema chytat. takze som za to, aby aj ucitelka mohla capnut decku, ked nevie, co so sebou od dobroty. rodicia spamatajte sa a pozorujte svoje deti, nech viete, co z nich vyrasta.
@tobi2012 no presne takto to dopadne, ked sa bude detom donekoncna omielat ake maju prava, ako ich nemozno tyrat, ako toto ako hento. My sme o pravach nemali ani potuchy, zato povinnosti nam boli vsetkym dost jasne a sme tu. Nehovorim, ze sa obcas nenasla ucitelka, ktora prekrocila ramec, bolo ich celkom dost a velakrat bolo na rodicoch aby zakrocili, ale na druhu stranu nikoho z nas nenapadlo volat na linku dovery, pretoze sme nedostali videohru alebo sme museli doma umyt riady.
Ale k teme...nasa ma necele dva roky obcas sa z domu rozbehla rovno na cestu, co je asi 5 metrov, takze staci sekunda nepozornosti a pruser je na svete. Dohovaranie nepomahalo, vysvetlovanie tiez nie..este celkom nechapala, co sa jej mohlo stat.. a prakticka demonstracia tiez neprichadzala v uvahu. Ked sa rozbehla na cestu, tak som ju vzdy vratila, ze to nesmie a no-no-no a asi na 50x skoro vbehla pod auto a to uz dostala na plienku a cuduj sa svete, na cestu sa uz nebeha a nie je to tym, ze by sa zlakla prichadzajuceho auta, myslim, ze ho vtedy ani nevnimala. Rovnako ked robi nieco co nema, tak sa jej dohovori, potom sa zvysi hlas. potom nasleduje male demo ako vysvetlenie preco to nemoze (prilozenie ruky k poharu s horucim cajom napriklad) a ked nic ine nepomaha, tak jedna po zadku to isti - je to rozhodne menej zla ako volat zachranku, ze mam dieta obarene horucim cajom.
@juliana77 No predstavivosť máš obrovskú 😀 😀 😀 😀 😀 Len si myslím ,že v tvojom prípade ide len o záľubu zapájať sa do každého fóra a presadzovať svoj názor .....
Keď si preješ kde všade si sa zapojil a čo si písala musíš uznať ,že si tu len krátiš čas... a tvoj vek tipujem tak do 25 rokov.... Keď budeš mamou a budeš vedieť o výchove niečo aj z vlastnej skúsenosti napíš.... 🙂 🙂 🙂 🙂
Keď som vyrastala ja, tak nás učiteľ v škole vyšticoval za vlasy, aj s palicou sme dostali po rukách a ani ma nenapadlo sa doma sťažovať, pretože by som dostala aj tam. Bola som si vedomá za čo a hotovo. Z vlastnej skúsenosti poznám chlapaca, o ktorom doma ani nevedia, že existuje a v škole pernamentne šikanoval moju dcéru. A začalo sa to už na prvom stupni. Takže milé mamičky, tak ako napísala @svetlana, netreba si deti stavať na piedestál........ moje dcéry dostali, ak mali začo, aj v kúte stáli a nemajú z toho žiadnu traumu a to sú už gymnazistky.a hlavne sa za nich nemusím hanbiť.
@shrekula "Keď som vyrastala ja, tak nás učiteľ v škole vyšticoval za vlasy, aj s palicou sme dostali po rukách a ani ma nenapadlo sa doma sťažovať, pretože by som dostala aj tam. Bola som si vedomá za čo a hotovo."
Ty máš u nás doma odposluch, že? 😀 😀 Ja som totiž presne toto isté včera hovorila môjmu mužovi...trošku sme sa bavili o tejto diskusii :o)) Nikdy nás ani len nenapadlo sa doma sťažovať, fakt nikdy...síce by som nedostala bitku, ale iné zákazy by z toho vyplynuli celkom určite 🙂. Nuž, všetko sa mení...máme možnosť to sledovať stále a vo všetkom. 😖 😒

@lulka12 Výchovu a spôsob výchovy detí ovplyvňuje ich temperament.
Podľa tvojho receptu by mali mladých delikventov odmeňovať, načo ich tri, štyri, osem krát zatvárajú ved aj tak to nepadá na úrodnú pôdu, mali by ich pochváliť, alebo odmeniť hodinkami, bicyklom, alebo......?
Bitka je fyzické týranie detí a zakazovanie pc, mobilov a vychádzok je psychické týranie.
Takže vychovávať by sme mali v duchu Ži a nechaj žiť.