icon

Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy

hatsepset
10. sep 2015

Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava

janicaa
13. sep 2015

@jeennyv U nás sa o hygienu starajú upratovačky, učiteľky sú v MŠ preto, aby sa venovali deťom, ale môže stať u nás, alebo na inej MŠ, že po ruke nie je upratovačka, a ani napr hodinu nebude a učiteľka hygienu kôli dieťaťu porieši sama / aj keď nemusí ! /. Takže keď jedným okom sleduje cca 20, 3 ročných detí a druhým pokakané dieťa, odbehne pre veci do šatne, prezlečie, umyje dieťa a špinavé veci dá do sáčku, a náhodou aj s kúskom hovienka, a dá opäť do šatne do skrinky, tak je hold z tvojej ľudskej logiky nehodná učiteľka vychovávať deti v predškolskom veku. Zaujímavé..........,

hori
13. sep 2015

ako sorry, ale ja na tejto teme trochu nechapem, ci je az taky velky rozdiel medzi pokakanymi slipami s hovienkom alebo pokakanymi slipami bez hovienka... a ci je az takou velkou chybou, ked mi ucitelky daju do jedneho sacka zasmradit aj ciste veci... vsak asi kazdy ma doma pracku nie? ci ako niekomu to smrdi aj po oprati?

cecil36
13. sep 2015

@hori presne tak a navyse ked sa to stane 2-3 x do roka... 😉

janicaa
13. sep 2015

Viete, ono to kakanie je to možno 2- 3 krát u jedného dieťaťa za rok, lenže detí v triede, ako som písala je cca 20, potom sa ešte niekto bežne popišká, povracká, alebo oleje s polievkou, omočí ruky v umývadle.... / to nemyslím v zlom, sú to malé deti, majú ešte na to z času na čas právo/. Najhoršie je, že rodič nedokáže pochopiť, že tam nemáme len jeho dieťa,a že nielen jeho dieťa kaká, môže sa oliať....atď. Čiže berie to asi osobne, že sme tamto, alebo hento neurobili,podľa jeho predstáv, ale ak sa niekomu niečo nepáči, nech sa opýta priamo učiteliek, či by sa to nedalo takto, alebo takto, no ani vám možno povedia, že dalo, alebo možno aj nedalo. Viete, je normálne, že nikto z personálu nenechá dieťa špinavé, pokakané, mokré, ak by tak bolo, myslím si vtedy by sa mohla rozprúdiť takáto debata, ale, ak je dieťa čisté, suché a namiesto ďakujem sa ešte na vás niekto mračí, a frfle......... nechápem

timea7
13. sep 2015

@hatsepset ja len toľko, že teraz v septembri si nemôžem dovoliť ísť od maličkých detí ani na WC....nie to ešte prepierať deťom pokakané veci....inak z hygienického hľadiska by pokakané spodné prádlo malo ísť do vrecka a do kontajnera, mimo šatňu, kde sú deti. Predstavte si, že sa dieťa pokaká ráno o siedmej a tie špinavé veci sú tam do pol piatej.....cena tých nohavičiek alebo slipov je zanedbateľná, ak sa to dieťaťu stane dva krát do roka, ak častejšie, problém je niekde inde.

timea7
13. sep 2015

@janicaa rodiča treba pozvať na jeden deň, aby ho strávil s učiteľkou od rána až do záverečnej, pochopí všetko na šupu! Viac krát vyskúšané a s úspechom 😀 😀 😀 😀 😀 ľudia sú všelijakí, nerieš, možno mal rodič zlý deň, má doma nejaké starosti, ty sa na neho usmej a pripomeň mu, že nedal dieťa opatrovateľke, ktorá sa stará len o jeho dieťa, ale že tu ich má jedna osoba dvadsať. A zase úsmev.

timea7
13. sep 2015

inak táto téma ma začína baviť, lepšia, ako sirupová voda v škôlke. MK vyrieši všetko, pri tom by stačilo ísť za učiteľkou a povedať to jej, nie nám.

svatava74
13. sep 2015

@janicaa Ako ucitelka jaslickarov viem a porovnavam uroven deti , ktore isli do skolky z rodiny a z nasich jasli..nase deti polroka stagnuju, lebo rodicia s detmi do 3 rokov doma ich nenaucia papat, kakt , cikat ako sa ma a potom to tak vyzera v skolke.....cize lutujem vas , ucitelky 3 rocnych deti, ktore idu z domu...ked nasi aslickari idu do skolky, vedia sa obliekat, vycikat, vykakat, papaju bez podbradnikov- cisti ostanu, cize asi by si mali mnohi rodicia vstupit do svedomia a popracovat na sebaobsluhe svojich deti doma, ked maju len jedno dieta a nie buzerovat ucitela kam s okakanymi vecami...okakane maju ist mimo dosah deti.....hygiena nepusti a mamicka sa moze postavit na hlavu a URVZ by jej ukazal kde je sever....
😉

svatava74
13. sep 2015

@timea7 presne

timea7
13. sep 2015

@svatava74 súhlasím, aj som to vyššie napísala, pokakané veci majú ísť z dosahu detí.

svatava74
13. sep 2015

@timea7 Ano mas pravdu, ale rodicia si neuvedomuju, ze v momente ako ty preperes okakane veci v umyvadle, v tom momente bolo kontaminovane stolicou- cize beres savo , chloramin B alebo nieco ine a musis vydezinfikovat umyvadlo a cakat 15 min kym sa prejavi ucinok, cize...deti tam nesmu atd.......neviem o skolke , ktora by mala zvlast umyvadlo mimo dosah deti ..... detail, ale podstatny pre zdravie deti aj tych pokakanych...tak co je lepsie???veci do sacika a polozit pred skolku a nech siich mamina hlada pred dverami.....boze trosku sudnosti a ohladu na zdravie vsetkych v skolke by neuskodilo,..a bavime sa o handrach....sorry soms anejako rozohnila....ale to bude mojim vzdelanim- detska sestra a spec.pedagog...a to nepusti....nasledky si neuvedomuju ludia.... skoda slov ...ale dobre bude 😉

timea7
13. sep 2015

@svatava74 tak rodičia si neuvedomujú. že tie deti si v tom umývadle budú umývať ruky pred jedlom....aspoň my žiadne iné nemáme.

annaanna
13. sep 2015

dievčence... ja nie som učiteľka v mš, ale plne podporujem tento váš názor..... prečo by som mala prať po niekom okakané a ocikané veci, po svojom dieťati jasné, že som prala.....
ja by som sa asi zle cítilia, keby moje dieťa nemalo správne návyky v mš a nie učiteľku bombardovať, že nerobí slúžku mamičke.
nech vyhodí tie handry do koša a hotovo.

vivusika
13. sep 2015

ja nie som učiteľka v MŠ, ale pracujem tam. A vidím, že učiteľka v malej triede má 21
detí 3-4 ročné a je tam na ne od 6.30-11.00 a potom od 13-16.30 sama a nie je to veru sranda. Deti sa nevedia samé poriadne obuť, obliecť, niektoré ani samé najesť a keď sa stane ,,nehoda,, dvom naraz, priala by som Vám to zažiť... nič v zlom, ale niekedy sa až pozastavujem nad tým, že čo doma s dieťaťom robili, keď neovláda základné veci a bolo s maminou doma ...

annaanna
13. sep 2015

@vivusika no maminky pozerajú pc a dieťa tv.... je to des, keď si myslia rodičia, že ich povinnosti splnia v škôlke a potom v škole....
presne... nevedia sa obliecť, umyť nič... ja som to videla na spolužiakoch, všetko robili rodičia, vlastne tie deti to nemali ani šancu vyskúšať, lebo rodič ho hneď vyzliekol, vyzul, obul..... za neho pozdravil.

vivusika
13. sep 2015

@janicaa upratovačka nie je určená na prácu a manipuláciu s deťmi, keby sa nebodaj niečo stalo, boli by z toho iné vývrtky. Upratovačka umyje wc, poprípade dlážku, odnesie špinavé veci, toť vsjo.

pink_lady
13. sep 2015

Ja som sa nad tym nikdy nepozastavila, ona nie je platena za to, aby prepierala posrate veci. Skor by som sa hanbila, ze take velke dieta sa pokaka, pocika. Moj ma 6 a obcas sa stane ale on je epileptik takze to je o inom...

hatsepset
autor
13. sep 2015

@vivusika ved ja som nechcela aby prepierala veci :-O len dalaspinave gatky same doo sacku ...nic viac...a sptalo sa ot len 2-3 x na uplnom zaciatku. Viem ze to nie je "sranda" a moj ma poruchu pozornosti a mozno prave preto som nanho kladla vacsie naroky ( a priatel este vacsie) takze sa vie obliekat obuvat, papat (dokonca sucasne vidlickou aj nozikom napr parky, palacinky zemiaky krajat a spapat) v 3,5 roku celkom vela zvlada len hovovrenie zaostava a ked si zrejme ukazoval na dupu a hovoril fuj tak to nezaregistrovali...lebo zase on vedel naznacit ze mu treba ne zeby nevedel na wc chodit 🙂

svatava74
13. sep 2015

@vivusika presne.....ale to je o tom, ze pred valstnym prahom neupracem, ale sudim inych......a to este by mali dat ucitelky v statnej skolke detom vedomosti a zrucnosti bez ohladu na pracu rodica s dietatom doma????tak to ma vie vytocit.....a uplne naj ma vytoci,ked pride niekto ze ma napriemerne intel.dieta...a ohana sa s tymto info pred niekym ako som ja....ked viem ze testy IQ su stare a stand.pred 30r rokmi ....ked deti boli na inej urovni ako dnes.....ale v pohode....hlavne ze sa nevie samo napapat a vyprazdnit..... pozitivne na tom je, ze sa najdu ludia, ktori to chapu a miluju svoju pracu a nadalej tvrdo makaju v statnom skolstve a ja som im za to vdacna v mene vsetkych nevdacnych rodicov..... 😉

hatsepset
autor
13. sep 2015

@annaanna nechcela som aby prala len aby dala spinace slipy same do sacku - to je jedno ...ale nazor aby to vyhodili? ... no ved sak kazdeho osobna vec ... myslim ze vyhodenie by asi poburilo viacerych :D

hatsepset
autor
13. sep 2015

@svatava74 ved ja som nechcela aby prepierala veci - TREBA CITAT POZORNE lebo to som tam nenapisala :-O len dalaspinave gatky same doo sacku ...nic viac...a sptalo sa ot len 2-3 x na uplnom zaciatku. Viem ze to nie je "sranda" a moj ma poruchu pozornosti a mozno prave preto som nanho kladla vacsie naroky ( a priatel este vacsie) takze sa vie obliekat obuvat, papat (dokonca sucasne vidlickou aj nozikom napr parky, palacinky zemiaky krajat a spapat co ani niektore 5 rocne nevedia) v 3,5 roku celkom vela zvlada len hovovrenie zaostava a ked si zrejme ukazoval na dupu a hovoril fuj tak to nezaregistrovali...lebo zase on vedel naznacit ze mu treba ne zeby nevedel na wc chodit emoticon

hatsepset
autor
13. sep 2015

@googlinqa a kde chodis? ak mozem vediet, :-O lebo ja som pytala opakovane u Oriskovej, herdickej aj Mikovej a nemam nic :/

svatava74
13. sep 2015

@hatsepset tak potom si mala dat iny nadpis, lebo ja som citala len nadpis a posledne prispevky kočiek...cize .... A pokial viem tebe som nic neodpisovala..... takze sa nemusis citit dotknuta...mna skor zraza ina vec v tvojom poslednom prispevku.....ale to je na inu diskusiu....

hatsepset
autor
13. sep 2015

@hori ano si predstav ze nieco treba aj 3x oprat aby to nesmrdelo :/

hatsepset
autor
13. sep 2015

@janicaa no s tym že čiste a suche by som sa neohanala lebo to tak nie je ale praveze toto chapem viacej lebo viem ake mam dieta ze strci ruky d tej vody, oleje sa alebo obabre jedlom lebo sa otaca - to vobec neriesim...ja som tej ucitelke ani nevynadala ani nic , skor ona ku mne sa chovala ako keby som jej dala debila zaostaleho do triedy :/

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 mne to je jasne 🙂 synovi sa to stalo v aprili (siel ku koncu roka z istych inych dovodov do skolky) ale to je jedno ...no a akoze nezeby som bola stastna kebyze vyhodia ...no ak by na zaciatku povedali ze to tak bude tak by mi to neprislo ako nic cudne asi ani .... ktovie, no suhlasim s vami ze presne tak ked to tam je cely den v satni kde aj ine deti maju veci a ku skrinke pristup ...ved toto mne je ako rodicovi tiez neprijemne ..vsetci co sli cez tu satnu museli citit vediet a vidiet co sa stalo :-O

cannella
13. sep 2015

Mne by zasa vobec nevadilo, keby tie spinave nohavicky/slipy vyhodila. Pre pana jana, ved ak sa to stalo 2 - 3 x a 5 ks nohaviciek/slipov stoji 5 EUR, tak pre to neskrachujem. Naopak, mne by vadilo, ak by to zostalo zavesene na skrinke a moje dieta malo napr. skrinku hned vedla. Podla mna, toto tragedia vobec nie je. Mam pocit, ze ked niekto nema problem, tak si ho silou mocou potrebuje vyrabat a zvelicovat.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7
@janicaa baby verte ze ja vas chapem robila som 7 rokov tabore animatorku a ani neviem kolkokrat mi bolo vynadane a vycitane ze som nesposobila a ze preco robim ci nerobim to a ono...kontrolovat 8 rocne deti ci boli na velku, kontrolovat 11 rocne ci sa najedli, kontrolovat 7 rocne ci sa sprchuju , vecer precitat matkovi knizku, rebeke zahnat stavy uzkosti atd atd az rozum zastaval , podla rodicov sme mali deti vychovavat, robit im program, spravi pre nich bufet s lacnymi sladkostami, vecer strazit areal a podobne :D10 ludi na 120 deti za 8 eur na DEN!!! cize nie akovy ..ale zdaleka o tom nieco viem ...neviem proste mi to v tu chvilu prislo ako normalna vec ze to zabalia zvlast :ú asi som bola naivna aleboco

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 no k teme povedat ucitelke som dostala odpoved kyvnutim pliec a priatel ci sa to tak neda ..viete da,,,ale ...a nic ... takak komunikacia - no kazdopadne teraz mame ine ucitelky vekaova skupina taka ako syn nie starsi takze zatial je svetko uplne vpohode

hatsepset
autor
13. sep 2015

@svatava74 ja som vobec takuto debatu rozprudit nechcela a vsetci to hned vzali ze hcem aby ucitelky prali veci co nechcem ani som nenapisala :D uz mi smiesno cim viac stran diskusie tym som neschopnejsia matka a mam zaostalejsie decko :D - a ked o to umyvanie a prepieranie ide --- dieta umyvate v umyvadle? asi tazko nie? a ked dieta umyvate inde tak tam "inde" by sa dali aj veci preprat 🙂 co opakujem ja NEOCAKAM, NECHCEM, NEPREDPOKLADAM ze urobia :D... a ked nahodou ocikaju plachtu paplon alebo koberec tak sa to vyhodi aby to nebolo v dosahu deti ? :D ...nene ja len podpichujem ;)