icon

Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy

hatsepset
10. sep 2015

Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava

hatsepset
autor
13. sep 2015

@svatava74 jjto hej nadpis som nezvolila dobre - myslis ze to hovorenie zaostavajuce?

hatsepset
autor
13. sep 2015

@pink_lady mal vtedy tri roky ...a stalo sa to partkat

svatava74
13. sep 2015

@hatsepset bola si uz v kupelni vasej skolky????maju tam kolko umyvadiel?????Nasi napriklad v statnej maju len umyvadla pre deti a jedno pre ucitela a v tesnej blizkosti...cize logicky????? pedagog ma pristup len sem a ked tam preperie nieco okakane, je umyvadlo spinave...necha tam potom umyvat deti svoje ruky?????pacio by sa ti to ako matke????mne iste nie...ale to je o tom, ze matky neucia umyvat si ruky po vycikani, vykakni atd a potom deti nosai do kolektivu z rok ana rok roznejsie ochorenia, ktore pred 25 rokmi ked som studovala neexistovali....a tak prenosne, ze to cocvila ma cely kolektiv postupne.....aj napriek takymto chvilam som rada, ze som si vybrala z dvoch vysokych skol kam ma vzali: medicina a pedagogicka fakt....tu druhu.....milujem svoju pracu a preto som zriadovatel 2 zariadeni pre deti a mozem ti povedat, ze ja osobne preperiem tie okakane gatuse drobcom, ale 15 min potom dezinfekcia v umyvadle ....ale toto necakaj ani ty ani nikto iny od statnej skolky, kde padaju steny na hlavy nasich deti a rodicia su neni schopni dat kazdy 20 eur na vymalovanie triedy , kde nase deti funguju skoro 8 a viac hodin denne....a tu si budu niektore maminy skaredo otvarat pusinky na ucitelky..... sme rozne ucitelky, ale keby nas to nebavilo s detmi, asi to nerobime ...cize predychajme to a ty s nami.... zivot je kratky a radsej....

hatsepset
autor
13. sep 2015

@svatava74 no to nie je moj pripad nie som typ co vyhladava hadky a nikdy som ziadne nic ani razne nepovedala stale jednam slusne a beriem to aj z ich pohladu ...ved som nesla na nich s vidlami ani s krikom...spytala som sa na koniku a hned tu zo mna vsetci nenormalnu robia, ale tak viem ze vlastne ani nic take nebudem riesit ... budem si otvarat usta az ked bude ohrozeny zivot mojho dietata. No a s peniazmi :D to je na uplne inu temu,,, dakde si vedia skolky same kupit napr hajzlaky alebo neviem co - farbicky, paplony, dakde to platia a kupuju vsetko rodicia. dokonca musia balenu vodu doniest :D co uz total nechapem a pritom skolka dostava za kazde dieta vsade rovnako nie? :-O? nevidim do toho preto ani nejak az tak neriesim - nase mamicky sa chceli ucitelka pokladat na telefon a kredit :D aby mohli vola t do triedy :D - esteze ucitelky su pohodacky a zamietli to ) a mnoho inych veci "by sme mali" robit 🙂 ale tak je to skolka a nechcu po nas zase nic hrozne 🙂 - no a pokial som dobre videla tak maju umyvadla z druhej strany wc a jednu sprchu tam

danielina30
13. sep 2015

Keby sa moje dieťa pokazilo V škôlke, tak sa V prvom rade učiteľke omluvim, za to, že som do škôlky dala dieťa, ktoré nemá splnené základné hygienické návyky, keďže V každom školskom poriadku sa O tom píše, ale to by si ho bolo treba prečítať. A že prestupoval A ukazoval na ritku??? Pokiaľ nevie rozprávať tiež by tam asi nemal čo robiť. Takže miesto kydania na učiteľky sa teš, že ho do MŠ zobrali A dúfamj, že ti ho po 3-mesačnej adaptácii nevrátia späť, lebo nespĺňa kritériá prijatia do MŠ. Pekný večer.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@svatava74 no a stym umyvaim ruk, minuly rok bol medzi o rok starsimi a on si vie umyt ruky ale proste - no porucha pozornosti - ucitelky sa stazovali ze nevedia ci nechce ci nevie - tak som im normalne povedala ze behame po vysetreniach ze treba mu povedat meno a co od neho chcu a on spravi, lebo ked len vseobecne povedia ze ideme sa umyt tak nas sa tvaril ze sa ho to netyka - potom vraveli ze vpohode ked ho oslovili ze uz reagoval na nich - cize fakt stacilo malo ...a moj maly si umyva ruky este aj rano ked len dojdeme do skolky 🙂 ved preto mi to bolo take neprijemne lebo on okrem toho rozpravania a ze pozera po "strakach vranach" je fakt samoobsluzny plne vie cikat, kakat, pytat sa umyt ruky, ked nieco vyleje tak sa ani nenaje kym to neutre niekto alebo on sam , so servitkou si chce pocas jedla usta utierat, ked sa vykaka hned bere toaletny a sa pokusa prdelku utret (co este samozrejme nevie) splachne po sebe ak dociahne a najde ten system, este aj dosku sklopi .... preto mi to take neprijemne bolo :(

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 asi sa ti nechce ale mala by si prečítať viac ako 1 dva príspevky 🙂 a keby nebrali do školky deti ktore nehovoria tak by napr trieda mojho sny bola o 7 deti menšia, 7 matiek by nemohlo ist do prace a bolo by kvoli nerozpravaniu deitata ktovie ako dlho doma a tam kde byvam je na cele mesto 1 skolka pre deti s poruchami rozpravania kde beru rocne 10 deti ... a ano riesim uz dlho to ze zle rozprava. chodime na logo psycho a podobne a tam nam vsade odporucali dat ho do kolektivu aby sa rozbehol (co sa aj stalo)

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 a btw stalo sa to 2-3 x zo zaciatku ked nastupil - potom uz nie,

hatsepset
autor
13. sep 2015

Ješiš mááária to normalne ked 3 rocne decko zle rozprava a sa v novom prostredi v skolke mu stane 2 razy nehoda uz nema zakladne hyg, navyky a nema tam co robit - normalne vam vsetkym takym zelam aby sa vam dieta pocikalo pokakalo raz v skolke - si ho potom nechajte doma, zavrite do izby a nepustajte von bo socialny pripad :D

danielita18
13. sep 2015

a ty by si ich prala ja určite nie a robila by som to tak iste akurat tie čisté veci by som nechala a nemiešala s čistými,ale prat by som to určite neprala

danielina30
13. sep 2015

OK, tak potom sa nesťažujem, že mi nádielku zabaliť. A inak prečítala som prvé dve strany A aj poslednú. Keďže má tri roky tak asi nastúpil teraz V septembri. Tak ako viete, že sa mu to stane 2-3 krát. To sa mu stalo 2-3 krát za tie dva týždne čo sa chodí do MŠ? Neberte to zle, nemám nič proti vášmu dieťaťu. Milujem deti,ale tie nároky, ktoré sa kladú na učiteľky mi otvárajú nožík vo vrecku.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielita18 ja som NENAPISALA ZE CHCEM ABY TO PRALI!!! :D waaaa už to tu 30x pisem 🙂 - len som pisala ako u sestry v skolke - ja som take daco necakala ani vo sne ved viem kam som dieta dala - skolka nie jassle ani ziaden vychovny ustav alebo co 🙂 ja som ho na wc naucila chodit len mal nehodu no stane sa 3 rocnemu ... len som myslela ze daju ked uz s hovienkom tie spinave spolu a ciste nechaju tak ... vlastne ako pises ..ale asi som bola naivna ;)

sisaka
13. sep 2015

@hatsepset ja zas nechápem, ak sa nehoda stala za cely rok 2 x načo je potrebné riešiť, ako majú byt veci balené. Teraz ma dieta 4 roky, tak predpokladám, ze šanca, ze sa pokaka je blízka nule a ak by sa to aj tak stalo 1x za cely rok, tak to treba chytiť oprat/zahodiť a je to.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 on bol min. rok v skolke v aprili tam siel abol normalne do zaciatku jula cize 3 mesiace a prve dva tyzdne sa mu to stalo odvtedy uz nikde a nikdy 🙂 teraz je v skolke zase ..len predtym bol 3 aj nieco rocny medzi 4-5 rocnymi teraz je 3 a vyse pol rocny medzi takymi ako on .. 2012 tkami - no zatial od zaciatku roka sa mu nestala taka nehoda (ani doma cez leto - dokonca ked som mu este takymu nez nastupil do skolky dala plienku (sli sme 3 hodiny v buse a som nemala istotu ) kebyze nahodou sa sofer bude branit zastavke no a zahlasil ze cikat som mu povedala ze ma plienocku, moze tam, tak povedal ze ne a vydrzal az na konecnu a az potom sa vycikal - to bolo poslednykrat ked ma plienku)

hatsepset
autor
13. sep 2015

@sisaka ano , len som sa spytala ...

danielita18
13. sep 2015

@hatsepset stat sa môže že sa pokaká,tie prvé dni su pre detičky tažké,ale skor sa dieta pociká,že s apozabudne,to kakanie sa skor moze stat pri hnačke alebo v spánku,ale no tak stalo sa ale ja by som to spravila presne tak isto zabalila špinavé veci a dala do skrinky,a ja tiež ked vidim u nas v skolke co vsetko ziadajú od jednej ucitelky tak mám dost,ja by somsi teda netrúfala,majú môj obdiv

timea7
13. sep 2015

@danielina30 pokiaľ dieťa nevie rozprávať, tak nemá v škôlke čo robiť?! A to si prosím ťa kde zobrala? Ty si určite nebola v situácii, že si musela ako samoživiteľka ísť od detí do práce a dieťa si musela dať do škôlky v dvoch rokoch a ešte nerozprávalo. Asi ťa to prekvapí, ale nie je raritou, ak nerozpráva aj dieťa trojročné. A je celkom normálne, všetko rozumie, iba nerozpráva. Práve kolektív mu môže veľmi pomôcť, aby sa mu jazýček rozviazal, ako sa hovorí. Asi ťa úplne šokuje, že som mala v triede dieťa, ktoré začalo rozprávať ako tri a pol ročné. Dnes navštevuje v základnej škole triedu pre nadané deti. A keby aj nie, keby aj zaostávalo vo vývine, kto nám dal právo takéto dieťa vylúčiť z kolektívu? Veď učiteľky nie sú na hlavu padnuté, stačí, ak im kývne, či áno, alebo nie. A áno, aj ukazujú, na hlavičku, na zúbok, na hračku, presne tak, ako každé dieťa, ktoré ešte nerozpráva. S týmto sme v živote problém nemali. A ak je v triede dieťa hovoriace inou rečou? Učiteľka v škôlke neovláda všetky jazyky sveta. Ty ani netušíš, ako takéto deti obohatia tie ostatné, ako sa naučia im pomáhať a chrániť ich.

timea7
13. sep 2015

@hatsepset prepáč, ale mňa to tiež prekvapilo, stalo sa to dva krát za rok, vlastne ešte v minulom školskom roku, svoj názor som napísala vyššie

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielita18 ved ja ich chapem len som myslela ze tu minutu na supnutie spinavych do sacku a cistych do skrinky budu mat, ale ked nie tak nie, jas om im nic nevycitala...som sa spytala na koniku ...a tkto to dopadlo :D

danielita18
13. sep 2015

@hatsepset no n akoníku tu to tak beží,ja som ti normlane odpovedala svoj názor ale ja pravda ze niektoré sedia a cakajú na takú temu kde mozu dobre vyrypovat

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 no ..to asi ako zo strany uciteliek kto nevskusal nepochopi tak asi aj zo strany matiek ktorym deti nehovoria, maju rozne poruchy sprvania a podobne 🙂 velka skoda ze je malo specializovanych skolok :/ - preto si tiez myslim ze neni nic vynimocne ak dieta nerozprava v troch rokoch 🙂 a presne aj nam odporucili kolektiv (preto sme ho aj min. rok dali v aprili v rozbehnutom sk. roku do skolky len miesto bolo v triede so starsimi len ale som vdacan za to , lebo syn sa trosku rozbehol a tento rok zacal uplne inak 🙂 mne skolka tiez otvorila oci 🙂 no a co sa tych gatiek tyka nechcela som aby ich prali, len dali do sacku a ciste do skrinky ..ale ked sa neda tak sa neda 🙂 aj som sa len pytala :D ;)

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielita18 :D jj asi malo vzrusa v beznom zivote ;) ja uz dakedy tiez podrazdene reagujem :D lebo dookola to iste vysvetlujem )chybne som sa vyjadrila asi v uvode uplnom 🙂

danielita18
13. sep 2015

@hatsepset treba ist spat 🙂,dobrú noc a vypnut upozornenia nech sa nerozčuluješ 🙂

timea7
13. sep 2015

@hatsepset ja som učiteľka a čo sa stretávam s učiteľkami na rôznych školeniach, ešte som nepočula, že by niektorá mala problém s dieťaťom, ktoré nerozpráva. Mala som už v triede deti s epilepsiou, telesným postihom, aj kombinovaným, dieťa s aspergerovým syndrómom, nehovoriace dieťa naozaj nie je nič nezvyčajné, veď sa berú do škôlky deti od dvoch rokov, niektoré ešte len začínajú rozprávať a niektoré aj keď rozprávajú, tak im nerozumieme, ale vždy sa dohodneme. Keby boli všetky problémy v škôlkach takéto, tak žiadne nemáme.

danielina30
13. sep 2015

@timea7 predstavte si, že aj ja som mala V triede deti, ktoré ešte nerozprával, takže ma to až tak neprekvapuje. Ale dieťa má pri nástupe spĺňať nejaké kritériá. Viem že sa to vždy nedá, reagovala som tým na to, že učiteľka si asi nevšimla, že dupocé A ukazuje. Dieťa by malo vedieť pri nástupe zreteľne vyjadriť svoje požiadavky. A keď nevie A stane sa nehoda, zbalim hovienko, sklopim uši A nesťažujem sa. Ale ok možno to máte V škôlke ináč

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 nestazovala som sa akoze im tam - prave preto som napisala tu ...uz viez ze sa ani nebudem nejak stazovat alebo co...ja to neberem jak vyhru ze sa posral, jasne ze som sa hanbila a malemu sa to snazila vysvetlit a kazdy bozi den som mu pre tym nez vosiel do triedy povedala - pytaj sa na zachod pani ucitelky ...snad to pomohlo kd to uz nespravil potom

timea7
13. sep 2015

@danielina30 môžeš mi povedať, kde je také kritérium pre prijatie, že dieťa musí rozprávať? A čo potom dieťa cudzincov, ktorí sa na SK presťahovali?

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 inak :D kriteria :D moj syn nerozprava a ma rozptylenu pozornost to ano, ale aj napriek tomu je jeden z asi mozno 5-10 deti ktore neobliekaju rodicia ;)

danielina30
13. sep 2015

@timea7 skús si ešte raz prečítať môj komentár, možno to pomôže. Vyjadriť svoje požiadavky, opakujem vyjadriť... Nepíšem, že má vedieť rozprávať.

danielina30
13. sep 2015

@timea7 je nepochybujem kvality tvojho syna. Určite je to šikovné chlapec