icon

Učiteľky v škôlke balia pokakané a pocikané veci dokopy

hatsepset
10. sep 2015

Ahojky - minuly rok v skolke sa nam stalo ( a aj inym samozrejme) ze sa deti pokakali a pocikali - normalka. Ale Ucitelky pokakane a pocikane veci z dietata zoblecu a zoblecu aj to co ma ciste - cize ak pokaka pocika len gate alebo gate a taplaky vyzlecu mu aj tricko ponozky - vsetko. Dieta prezlecu a tie spinave aj ciste zoblecene veci zbalia do jednej igelitky a strcia do SKRINKY ...AJ S HOVIENKOM!!! proste pokaka- pcika sa rano, tak to je so vsetkymi vecami do pol stvrtj v skrinke.... co som sa bavila s inymi mamickami udajne bezna prax vo vacsich skolka a mestach - JE TO NORMALNE??? sestra mi vravela - ona ma dceru v malom meste v skolke - ze tam im to preperu trochu a daju zvlast do sacka a nechaju v satni a pri prichode po dieta povedia. A ze by som mala to oznamit hygiene- nech si to skontroluju. Co je sice pekne, ale kedze som mala moznost v take sfere pracovat tak viem ze vedenie vzdy dopredu vie o navsteve hygieny cize vsetko je vzdy v poriadku ... neviem ako na nich "vyzret". lebo dohovorom to jak hrach na stenu - proste stylom ze ja mam blbe a nevychovane decko a som neschopna matka ked som ho nenaucila take veci ... a to mozem byt stastna ze moj mal len tri roky vtedy - ako sa useli citit matky tych 5 rocnych pri takom jednani :/ - neviem ako tento rok, lebo mame ine ucitelka, ale sama som zvedava

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 sa vam pletiem do rozhovoru ...ale ved on svoju poziadavku vyjadril :D sak ukazal na zadok ze fuj :D ...ale ne ...stalo sa to von na dvore tak mohol ukazovat co chcel ked nesiel priamo k ucitelke... z domu vedel ze ked je so mnou si to vsimnem no.... tak my mistake

timea7
13. sep 2015

@danielina30 vyjadriť ich môže aj neverbálne, nikde nie je uvedené, že musí vedieť rozprávať. Neviem, prečo si spomenula môjho syna, nezmýlila si si ma s niekým? Je dospelý, škôlku už naozaj neriešime, ja som písala o dieťati, ktoré som mala v triede ako učiteľka.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 to malo byt asi mne ;)

tatalin
13. sep 2015

:D normálne srandovná diskusia :D :D ja prezmenu odpoviem na úvodný príspevok :D @hatsepset malý sa mi popišal v škôlke a pár krát keď sa netrafil celkom do wc a mal mokre slipky tak mi to pekne zabalili do sačku- to čo bolo "kontominované" :D a predpokladám že by to tak urobili aj s kakom. všetko čo bolo čisté mal ďalej na sebe. podľa mňa záleží na p.uč., počte detí, nálade, dieťati ... neviem. chvalabohu naše učky vyzerajú byť super a malý nemá problém aj keď nerozpráva. A AJ NAPRIEK TOMU MÁ OSVOJENÉ HYG. NÁVYKY.. :D :D wtf ja normálne nechápem :D :D

sisaka
13. sep 2015

K tomu nerozpravaniu, asi to nejak inak funguje v slovenskej skolke a deti chodia na WC ucitelkou? ale syn ked zacal chodit do skolky tu v Kanade, tak ledva cosi povedal po slovensky a nic po anglicky. Aj napriek tomu ziadne problemy, co sa tyka toalety neboli. Hned v prvy den sa mu ukazali kde su zachody a bolo. Nebolo potrebne sa od nikoho pytat jednoducho isiel na WC a potom za nim prisla ucitelka pozriet sa ci nepotrebuje pomoc - splachnut, utriet ritku, dozriet na umytie ruk a pod. Ziadna konverzacia nebola potrebna.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@tatalin :D jj moj tiez sa vie pytat sak inak by som ho nedala do skolky len no nehodu mal 🙂 a toto len som myslela ze spravia ze ciste mu nechaju alebo daaju do skrinky a pokakane zbalia ..a nie dokopy 🙂 ale sak ked neboli tie dve minuty navyse tak neboli - zase ziadna tragedia , len som sa spytala ze ci to j ebezne a uz tu horliva diskusia :D

hatsepset
autor
13. sep 2015

@sisaka tu sa vraj musia pytat, iank ich velmi nepustaju z triedy ..asi aby neusli :D ale tak on sa vedel pytat len asi stres alebo nevyrazny bol alebo neviem co ...mozno sa ani nepopytal - stalo sa to len parkrat 🙂

danielina30
13. sep 2015

@timea7 skúsim to teda ešte raz, naposledy. VYJADRIT SVOJE POZIADAVKY!!! Nepíšem slovné vyjadriť. Vyjadriť samozrejme znamená aj neverbálnej. Spomínaný chlapček, teda svoju požiadavku VYJADRIL NEVERBALNE, ale žiaľ nedostatočne, keďže si to učiteľka nevšimla, preto som písala, že sa nie je dôvod sa sťažovať, že balíček S nádielku putoval do sáčku A do skrinky.

tinushka13
13. sep 2015

Moja dcéra bude mať v novembri 3 roky. samozrejme stane sa jej že niekedy proste nestihne dobehnúť. ale pýta sa. Chodí sama na WC či malú či veľkú potrebu. Všetko hravo zvláda celkom sama a vyžaduje pri tom súkromie 😉 Do škôlky nám ju nevzali kvôli nedostatku miest. Ale keby mi učiteľka zabalila do sáčku gaťky s hovienkom.. iste by som bola nahnevaná. Nehovoriac o tom, keby mi k tomu hovienku pribalila čisté tričko , ktoré jej bezdôvodne vyzliekla. Už sa tu nezameriavajte na PRANIE... podstata skôr bola ČISTÉ+ŠPINAVÉ+HOVIENKO .. Myslím, že ani jednú učiteľku nezabije sekunda keby to h..o vytrepala do WC. A určite by potom rodičia v šatni nemuseli odpadávať od prívetivej vône 😀 😀

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 a ja pisem (zase skacem do reci pardooon) ZE SOM SI MYSLELA ZE HOVIENKOVE DAJU DO SAKLA CISTE MU NECHAJU ALEBO DAJU DO SKRINKY :D - ziadne tragedia o nic neslo, bolo mi to neprijemne kvoli nim, inym rodicom, detom a aj sebe - sak ten smrad tam ktovie ako dlho sa siril a ja som to doma musela na 3x vyprat kym to zliezlo :D - nic len neprijemne proste a voci aj ostatnym dost neprijemne a mozno aj nehyg :-O neviem

danielina30
13. sep 2015

@hatsepset poradím vám, urobte to čo idem ja. Vypnite si upozornenia K tejto nafúknutéj debate. Vystiskajte synčeka A šup do postieľky. Dobrú noc.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@tinushka13 NO KONECNE - Amen :D

hatsepset
autor
13. sep 2015

@danielina30 jj este mi ho socialka vezme o dasich par stran ;) asi dam na radu :D

timea7
13. sep 2015

@hatsepset nemusíš písať veľkými písmenami, už síce dávno nemám tridsať, ale vidím výborne, ani okuliare nemám. Napísala si - dieťa, ktoré nevie rozprávať, nemá v škôlke čo robiť a táto veta ma zdvihla z kresla, to je všetko.

timea7
13. sep 2015

@tinushka13 myslíš, že to ide vždy vytrepať? 😀 😀 😀 A že to potom nesmrdí? Najlepšie je to vytrepať do vrecúška a do kontajnera, tie špinavé gate nemajú v šatni z hygienického hľadiska čo hľadať. Stáva sa to výnimočne, jedny nohavičky, alebo slipy hádam rodinu nezruinujú finančne....

natalym
13. sep 2015

Koľko kecov o hovne.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@natalym doslova :D

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 to asi bolo ten druhej pani nie mne ze? 🙂

liebling98
13. sep 2015

@natalym presne 😀 aj ja som prišla pozrieť, že o čom je taká dlhá diskusia. A ona o hovne...

timea7
13. sep 2015

@hatsepset bože ja som trúba, prepáč, už na to nevidím, ale skopírujem jej to 😎 😎 😎 😎 😎 😎

timea7
13. sep 2015

@danielina30
nemusíš písať veľkými písmenami, už síce dávno nemám tridsať, ale vidím výborne, ani okuliare nemám. Napísala si - dieťa, ktoré nevie rozprávať, nemá v škôlke čo robiť a táto veta ma zdvihla z kresla, to je všetko.

hatsepset
autor
13. sep 2015

@timea7 pohoda ;)

hatsepset
autor
13. sep 2015

@liebling98 jj fekalne temy su aktualne :D

timea7
13. sep 2015

@hatsepset načase ísť spať, dobrú noc 🙂

tinushka13
13. sep 2015

@timea7 Jasné že nie vždy.. 😀 ale keď je tá možnosť.. Verím, že učiteľky majú čo robiť s deťmi.. ale keďže takéto "zázraky" sa dejú raz za čas.. tak hádam ten okamih ju nezabije.. 😀

natalym
13. sep 2015

A že len hovno.......... 😉

tinushka13
13. sep 2015

@hatsepset
@timea7
@liebling98

"chuťovky" na záverečnú 😀

timea7
13. sep 2015

@tinushka13 no ako kedy....prvé septembrové týždne, alebo ak je nové dieťa....ale ja toto neriešim, na to je upratovačka, nemôžem ísť prezliekať jedno dieťa, hľadať mu veci v skrinke, sprchovať ho, ak je treba a ostatné deti čo?

timea7
13. sep 2015

@tinushka13 úplne, neviem, či sa mi to stalo dva krát za všetky roky, čo tu som, ale dnes zrovna a v takejto závažnej téme 😀 😀 😀 😀 😀 Inak celý deň robím papiere, sem odskakujem, aby mi z nich nepreplo, možno aj tam nájdem zajtra nejaké perly 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ak teda myslíš to, že si už pomaly píšem sama sebe....či len ten obsah ťa zaujal??????

tinushka13
13. sep 2015

@timea7 tu je vidieť tá súdržnosť žien.. dokážu sa porozprávať o všetkom.. aj o hovne 😀 😀