V akom veku dať dieťa do škôlky?
Ahojte. Poradte mi prosim, kedy je najlepsie dat dietatko do skolky? Kym je mensie? Lepsie si zvyka? Alebo je to ako zo skolskou zrelostou, ze pride cas, ked je dietatko pripravene? Alebo je to zavisle od povahy dietatka a proste su deti, ktore si to odplacu, ci uz maju 2 alebo 3 roky? Ako zistim, ze je moje dietatko pripravene na skolku? Moze chodit na par hodin do skolky a ja pritom poberat matersku?
@kukucg nemysli si, mne je ľúto už len pri pomyslení na to, že idem do práce a malý do škôlky... Ale máme ešte pol roka, tak to využijeme najviac, ako sa len dá. Som zvedavá, ako to bude... Vincko je ešte také trdlo, tak hádam to nebudem ľutovať... A druhé bábo bude niekedy neskôr... Možno 8-10 rokov, keď už bude Vincko samostatný a rodičia budú pre neho staré otravy... Lebo teraz si chcem vychutnať jeho a plne sa mu venovať a potom, keď bude mať vlastné aktivity, budem mať zase čas na malé bábätko... A ty si odkiaľ konkrétne?
a ako je to so školkou ked nemáte v danom meste trvalý pobyt, počula som že urednostia tie deti ktore tam maju trvaly pobyt je nejaká šanca aby vzali dieta ktore nema v meste trvaly pobyt ?
@vierkasteffi u nas nezoberu,ked nema aspon jeden rodic trvaly pobyt aspon 3 roky.
@jajka257 no pekne a čo teraz ešte mám síce čas ale velmi ma to zaujíma
este nemame skolkarku ale pytala som sa doktorky min tyzden kedze za chvilu budu zapisy a my cakame v aprili druhe babatko,ci od septembra alebo od januara (mala bude mat 3 vo feb) a ona povedala,ze najlepsie az v marci / aprili, ze potom uz nie je tolko chorob...ale,ze ona so svojimi deckami ma skusenost,ze najlepsie od 4 rokov kvoli imunite, dovtedy si platila sukromne
ja len tolko z pohladu nasej doktorke, nie je to ale velmi realne 😖
@vierkasteffi no zisti si podmienky v casti v ktorej byvas, inde mozu byt ine podmienky. A zacni cim skor. 🙂
@petkave Ja som z jednej dedinky asi 10km od ziaru 🙂 Viem ako to myslis ja sa chcem tiez malemu venovat ale druhe urcite chcem, lebo nechcem aby bol sam, len sa nam nejak nedari ale dufam ze kym pojde maly do skolky tak sa babo podari a budem na materskej, aspon sa mu budem moct venovat ked bude skolacik 😵
jaj dakujem babenky za rady, rozhodla som sa pockat do tych 3 rokoch, maly je na mne dost nalepeny a je problem nechat ho na chvilu u svokrovcov, lebo ma vraj stale hlada, takze ho nechcu strazit a sme cele dni sami doma. Chodievame obcas do MC, tam je aj s inymi detickami,ale stale musim byt pri nom. Takze si to spolu este uzijeme. Tiez nastupujem do skolstva, ale v druhom polroku na buduci rok a poviem vam, vobec ma netrapi, co si o tom bude mysliet riaditel. Ale keby bol maly spolocenskejsi tiez by som dala prednost zaciatku skolskeho roka. 🙂 Este raz dakujem za rady, ste velmi zlate.
@teuska Tak ja som dnes bola s mojím malým v škôlke u mojej mamky. Ani jednu z nás si nevšímal, hral sa s hračkami, keď mu ich deti brali, tak na ne vrešťal a pišťal... rozprávanie mu ešte moc nejde. Ak hovorí, tak po vietnamsky 😀 Dokonca spapal celý obed, normálne som zízala... Tak to hádam pôjde a budem môcť nastúpiť od septembra do práce... Tebe želám všetko dobré v pravdu povediac, aj trošku závidím, že si s drobcom užiješ doma dlhšie než ja 😵
ahoj-no ja som mojho starsieho syna davala na rehabilitacne cvcenia-vlastne do takekych jasli ked mal asi 2 a pol roka. Je velmi spolocensky a velmi sa mu tam pacilo. Prve dva tyzdne tam chodil ani pusu mi nedal, vela veci sa tam naucil ktore som ho nevedela naucit doma (napr.jest nieco ine ako mlieko a niektore ine jedla, cikat na nocnik a aj kakat),takze som bola nadmieru spokojna. PO tych dvoch tyzdnoch prisli place a asi styri dni po sebe srdcevruco plakal ale po par minutach bolo dobre. Lenze zacal domov nosit virusy a bacili a aj on aj mladsi syn boli min. dva krat do mesiaca chori a pediatricka ma zjazdila preco ho tam teda davam. Nakoniec som otehotnela a kedze to centrum je dost daleko od mojho bytu, tak uz tam nechodime, lebo by som to fyzicky nezvladla. Tiez som si uvedomila, ze za chvilku sa bracekovia pohraju aj spolu a tiez existuju materske centra do ktorych mozme chodit a mam aj svagrinu blizko a ta ma deti v tom istom veku. Takze pre mna je jednoznacne-az prpravka. Teraz si chcem este vychutnat synov doma a aj zo zdravotneho hladiska (aj pre tretie mimi) to bude lepsie.
Inak sa vas chcem spytat-ze ci si myslite ze najstarsieho o nieco ukratim ked ho dam az do pripravky ako mi to tvrdi moja mama?

@kukucg jj, Blava, ako pozerám... Ako píšem, ja by som veľmi rada zostala dlhšie doma, ale druhé bábo nateraz neplánujeme a zostávať s jedným doma 3 roky mi príde veľa. Malý je už doma veľakrát besný, no stačí zmeniť prostredie, prísť medzi deti a je ako vymenený. A okrem toho, ja som akčný človek a hoci si svoju akčnosť pri malom vybíjam dosť, teším sa už zase do práce, kde budem buzerovať tých svojich puberťákov 😀