V akom veku dávate dieťa do škôlky?
Ahojte maminy, kedy ste davali dieta do skolky? Ak ste niekto odkladali nastup, napisali by ste preco? Je bezne, ze deti nastupia az 4 rocne do skolky, ci je to velmi zriedkave?
Pripajam aj anketu v komentaroch. Oznacte pacikom, ak chcete, ze kolko malo dieta rokov ked islo prvy krat do skolky(nie do jasliciek)
Malo 3 roky.
Malo 4 roky.
Malo 5 rokov.
2,5 roka
Ide ako 3,5 ročná - nástup som odkaldaláek kvôli tomu, lebo ju do školky nevzali
2.5
Obe deti ako takmet stvorrocne
Prve 4, druhe 3, tretie 3, stvrte pojde az do skoly. (Mala som deti s 3 odstupom, takze da obsadzovalo stale a to iste miesto v jednej skolke🫣)
Ps: momentalne je u nas nedostatok miesta, ine deti maju prednost a skolka tu nie je povinna...
1.dieťa - presne 2 roky
2.dieťa - 2,5 roka
3 roky, ale pracovala som od 1 roka, s muzom sme sa striedali v praci aj doma po 8 hodinach
Prvé 5,5,druhé 3, tretie 5. Podotýkam ,že prvé dve nastúpili do štátnej,kde boli len chvíľu,po problémoch,som ich dala do waldorfskej škôlky. Posledný státna,ale nie na sk
@tenerifka paneboze, rychlo pisat ako si pracovala, aby si nahodou niekto nemyslel, ze si bola s dietatom doma 😃
Otazka bola na dieta, nie na to, ci si pracovala.
Uz mi to tu pripada ako klub workoholiciek.
@babulkomale ako tiež pozerám,že či otázka bola,od koľkých rokov ste dávali dieťa do škôlky,či od koľkých rokov dieťaťa ste pracovali🤣🤣🤣
@maciatkolulu jedna pred druhu, hned z porodnice utekaaaaaj do kancla, aby ta nahodou suseda nepredbehla 😂
Moja išla ako 3,5 ročná. Tri roky mala v marci a uprostred školského roka nové deti nebrali.
2r9 mesiacov dcera, syn pojde teraz v septembri 3r2m. U nas sa ide do skolky/skoly podla roku narodenia, nie podla skolskeho roka. Skolka sice povinna nie je, ale deti sa v nej uz ucia a ked nastupuju do prveho rocnika uz vedia pisat. Preto nastup odklada minimum rodicov.
@amelie2017 je to trochu ine tu u nas ako na Sk, nepoznam nikoho, komu by dali v Spain odklad.
Tvoje deti ale chodili aj do guarde/jasliciek, ci? Tak uz boli zvyknute na kolektiv…
4,5r. Bola som s druhým dieťaťom na MD. Mohla som si to dovoliť.
Prvé 3r druhé 2,5r a teraz máme Decembrové takže od januára nastupuje 🍀
Dakujem za odpovede. Som prekvapena, kolko mamiciek davalo deti uz 2 rocne. Som myslela, ze 2 rocne sa z kapacitnych dovodov skoro vobec nedostavaju do skolok.
Starsi mal 3,5 roka a mladsi mesiac pred 4 narodeninami. Pri oboch to bolo z kapacitnych dovodov. Prijati boli sice v riadnom termine, ale vzdy sme museli cakat na dokoncenie noveho elokovaneho pracoviska
No to vies, konik je zazracny 😂
Ja mam jesenne a zimne deti, tu bol taky pretlak ze stavali dalsie triedy a deti mi vzali az skoro v 4 rokoch, nakolko rok predtym nemali este tri.
@zuzanockamt u nás presne tiež takto
1rok a 9 mesiacov - súkromné jasle a od septembra už pôjde do štátnej škôlky ako 2r a 9m..
Do sukromneho detskeho centra chodi od 2 rokov - 3x do tyzdna, najprv na 3 hodiny, potom aj obed a spanok, vyberam ju 14:30.
Velmi sa jej tam paci, uzasne napreduje a buduje si socialne kontakty.
Je decembrova, do skolky ide v septembri cize 2 a 3/4 rocna 😁 v nasek skolke kapacita je a beru od 2 rokov.
Moji šli do súkromnej ale mala super cenník takže sa to dalo zvládnuť.. žiadne veľké "pálky" to neboli...
V našom meste sa mi tento rok bili škôlky o 2,5-rocne dieťa,😊 Máme dobré kapacity a je slabší ročník. Ale bežné vieme pokryť aj okolité dediny, takže u nás musí mať dieťa k 1.9. splneny vek 2 roky a byť bez plienok a môže ísť, vezmú ho. Na druhej strane z hľadiska imunity pediatri odporúčajú nástup až v štyroch rokoch. Z hľadiska prepojenia matky s dieťaťom je tiež vždy lepší vyšší vek, tie 4 ideál. Málokto si to však môže finančné dovoliť a nie všetky ženy chcú byť tak dlho doma .
Najstaršia dcéra išla ako 3,5 r .
Syn ide teraz až do predškolskej triedy čiže má 5r - nie je veľmi spoločenský a miluje prírodu. Nechcel ísť do škôlky , teraz už mu tá myšlienka nevadí ( dozrel) .
Dcérka ide spolu s ním v 4r - je s bratom parťáčka .
Obaja idú ale len na pol dňa , keďže som ešte doma s najmladšou . A chceme byť ešte čo najviac spolu .

Malo 2 roky.