icon

V akom veku dávate dieťa do škôlky?

22. júl 2024

Ahojte maminy, kedy ste davali dieta do skolky? Ak ste niekto odkladali nastup, napisali by ste preco? Je bezne, ze deti nastupia az 4 rocne do skolky, ci je to velmi zriedkave?

Pripajam aj anketu v komentaroch. Oznacte pacikom, ak chcete, ze kolko malo dieta rokov ked islo prvy krat do skolky(nie do jasliciek)

Strana
z5
autor
22. júl 2024

Malo 2 roky.

autor
22. júl 2024

Malo 3 roky.

autor
22. júl 2024

Malo 4 roky.

autor
22. júl 2024

Malo 5 rokov.

pribinak
22. júl 2024

2,5 roka

birdincage
22. júl 2024

Ide ako 3,5 ročná - nástup som odkaldaláek kvôli tomu, lebo ju do školky nevzali

petamich
22. júl 2024

2.5

rfrd12
22. júl 2024

Obe deti ako takmet stvorrocne

vevesh
22. júl 2024

Prve 4, druhe 3, tretie 3, stvrte pojde az do skoly. (Mala som deti s 3 odstupom, takze da obsadzovalo stale a to iste miesto v jednej skolke🫣)
Ps: momentalne je u nas nedostatok miesta, ine deti maju prednost a skolka tu nie je povinna...

zuzanockamt
22. júl 2024

1.dieťa - presne 2 roky
2.dieťa - 2,5 roka

tenerifka
22. júl 2024

3 roky, ale pracovala som od 1 roka, s muzom sme sa striedali v praci aj doma po 8 hodinach

maciatkolulu
22. júl 2024

Prvé 5,5,druhé 3, tretie 5. Podotýkam ,že prvé dve nastúpili do štátnej,kde boli len chvíľu,po problémoch,som ich dala do waldorfskej škôlky. Posledný státna,ale nie na sk

babulkomale
22. júl 2024

@tenerifka paneboze, rychlo pisat ako si pracovala, aby si nahodou niekto nemyslel, ze si bola s dietatom doma 😃
Otazka bola na dieta, nie na to, ci si pracovala.
Uz mi to tu pripada ako klub workoholiciek.

maciatkolulu
22. júl 2024

@babulkomale ako tiež pozerám,že či otázka bola,od koľkých rokov ste dávali dieťa do škôlky,či od koľkých rokov dieťaťa ste pracovali🤣🤣🤣

babulkomale
22. júl 2024

@maciatkolulu jedna pred druhu, hned z porodnice utekaaaaaj do kancla, aby ta nahodou suseda nepredbehla 😂

mimikarol
22. júl 2024

Moja išla ako 3,5 ročná. Tri roky mala v marci a uprostred školského roka nové deti nebrali.

amelie2017
22. júl 2024

2r9 mesiacov dcera, syn pojde teraz v septembri 3r2m. U nas sa ide do skolky/skoly podla roku narodenia, nie podla skolskeho roka. Skolka sice povinna nie je, ale deti sa v nej uz ucia a ked nastupuju do prveho rocnika uz vedia pisat. Preto nastup odklada minimum rodicov.

tenerifka
22. júl 2024

@amelie2017 je to trochu ine tu u nas ako na Sk, nepoznam nikoho, komu by dali v Spain odklad.
Tvoje deti ale chodili aj do guarde/jasliciek, ci? Tak uz boli zvyknute na kolektiv…

zuzudrnda
22. júl 2024

4,5r. Bola som s druhým dieťaťom na MD. Mohla som si to dovoliť.

zuzanna33
22. júl 2024

Prvé 3r druhé 2,5r a teraz máme Decembrové takže od januára nastupuje 🍀

autor
22. júl 2024

Dakujem za odpovede. Som prekvapena, kolko mamiciek davalo deti uz 2 rocne. Som myslela, ze 2 rocne sa z kapacitnych dovodov skoro vobec nedostavaju do skolok.

anonymous87
22. júl 2024

Starsi mal 3,5 roka a mladsi mesiac pred 4 narodeninami. Pri oboch to bolo z kapacitnych dovodov. Prijati boli sice v riadnom termine, ale vzdy sme museli cakat na dokoncenie noveho elokovaneho pracoviska

babulkomale
22. júl 2024

No to vies, konik je zazracny 😂
Ja mam jesenne a zimne deti, tu bol taky pretlak ze stavali dalsie triedy a deti mi vzali az skoro v 4 rokoch, nakolko rok predtym nemali este tri.

lalala94
22. júl 2024

@autorka no nie všade je problém s kapacitou + máš súkromné škôlky, ktoré bežne berú deti od 2 rokov. Ja idem dať dcéru do škôlky od septembra a len v auguste bude mať 2 roky (samozrejme, do súkromnej, do štátnej by ju nevzali).

hylary
22. júl 2024

@zuzanockamt u nás presne tiež takto

evka_21
22. júl 2024

1rok a 9 mesiacov - súkromné jasle a od septembra už pôjde do štátnej škôlky ako 2r a 9m..

nafka0483
22. júl 2024

Do sukromneho detskeho centra chodi od 2 rokov - 3x do tyzdna, najprv na 3 hodiny, potom aj obed a spanok, vyberam ju 14:30.
Velmi sa jej tam paci, uzasne napreduje a buduje si socialne kontakty.
Je decembrova, do skolky ide v septembri cize 2 a 3/4 rocna 😁 v nasek skolke kapacita je a beru od 2 rokov.

hylary
22. júl 2024

Moji šli do súkromnej ale mala super cenník takže sa to dalo zvládnuť.. žiadne veľké "pálky" to neboli...

lucia245
22. júl 2024

V našom meste sa mi tento rok bili škôlky o 2,5-rocne dieťa,😊 Máme dobré kapacity a je slabší ročník. Ale bežné vieme pokryť aj okolité dediny, takže u nás musí mať dieťa k 1.9. splneny vek 2 roky a byť bez plienok a môže ísť, vezmú ho. Na druhej strane z hľadiska imunity pediatri odporúčajú nástup až v štyroch rokoch. Z hľadiska prepojenia matky s dieťaťom je tiež vždy lepší vyšší vek, tie 4 ideál. Málokto si to však môže finančné dovoliť a nie všetky ženy chcú byť tak dlho doma .

janka830
22. júl 2024

Najstaršia dcéra išla ako 3,5 r .
Syn ide teraz až do predškolskej triedy čiže má 5r - nie je veľmi spoločenský a miluje prírodu. Nechcel ísť do škôlky , teraz už mu tá myšlienka nevadí ( dozrel) .

Dcérka ide spolu s ním v 4r - je s bratom parťáčka .
Obaja idú ale len na pol dňa , keďže som ešte doma s najmladšou . A chceme byť ešte čo najviac spolu .

Strana
z5